Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

AΠE ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Αιολική Ενέργεια:



πηγη
http://archaeopteryxgr.blogspot.com

Δεν είναι βιώσιμη ενεργειακή λύση:
 Ακόμα και αν γεμίσουμε την Ελλάδα με αιολικά, το μόνο που θα πετύχουμε είναι να τετραπλασιάσουμε το κόστος του ρεύματος, και να μην έχουμε ρεύμα 250 μέρες τον χρόνο.

Είναι πανάκριβη! Ο αέρας είναι τσάμπα, αλλά το αιολικό ρεύμα κοστίζει 4 φορές πιο ακριβά από το συμβατικό ρεύμα. 400%. Το πληρώνουμε εμείς (για να μην έχουμε ρεύμα).

Προϋποθέτει εξάρτηση από εισαγόμενο αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, την Αίγυπτο, ή την Ρωσία. Για την Ελληνική ΑΟΖ δεν τολμάμε καν να μιλήσουμε!

Δεν κάνει κανένα καλό στο περιβάλλον. Εκχερσώνει βουνά, χωρίς να παράγει χρήσιμο ρεύμα, και με πολύ λιγότερα λεφτά θα βάζαμε φίλτρα στις μονάδες λιγνίτη, ή θα βάζαμε καθαρές μονάδες κάρβουνου. Τουλάχιστον, θα είχαμε ρεύμα!

Είναι κακή για την Οικονομία. Σπαταλάμε λεφτά και αυξημένους λογαριασμούς ΔΕΗ για εισαγωγές, χωρίς να παράγουμε τίποτα. Ούτε καν ρεύμα! Τον περισσότερο καιρό δεν φυσάει.

Δημιουργεί πληθωρισμό. Η κουτουρού αύξηση στην τιμή του ρεύματος, αυξάνει την τιμή στα πάντα. Από εισιτήρια, μέχρι την λεμονάδα στο καφενείο.

Δημιουργεί ύφεση. Σε καιρό φτώχειας, οι αυξημένοι λογαριασμοί και οι κουτουρού εισαγωγές άχρηστων πραγμάτων, μας κάνουν ακόμα φτωχότερους.

Δεν βοηθάει την απασχόληση. Απεναντίας. Σε τουριστικές περιοχές μειώνει την τουριστική κίνηση. Διώχνει τουρίστες. Βοηθάει την απασχόληση στην Γερμανία, την Δανία, την Γαλλία, αλλά όχι στην Ελλάδα (με εξαίρεση την απασχόληση για καταστροφή των βουνών και τους πληρωμένους παπαγάλους).

Είναι καταστροφή για την ΔΕΗ και το ηλεκτρικό δίκτυο. Οι αυξομειώσεις στον αέρα, απαιτούν ειδική και ακριβή διαχείριση στο δίκτυο. Αποσταθεροποιούν το δίκτυο. Απαιτούν όμως πολλές εισαγωγές από την Siemens, την ABB, την Schneider... Μίζες;

Συντηρεί την διαφθορά. Αυτοί που προωθούν τα αιολικά είναι αυτοί που λαδώνουν τους πολτικούς μας τα τελευταία 30 χρόνια. Από την Ζήμενς, μέχρι γνωστούς και ακατανόμαστους ντόπιους κρατικοδίαιτους και διακομματικούς, επιχειρηματίες. Αυτοί συντηρούν και όλα τα πράσινα παπαγαλάκια, που μας παραμυθιάζουν με την Πράσινη Ανάπτυξη.




1 σχόλιο:

  1. Οπως πολλοι ετσι και εγω,ποτε δεν το εψαξα το θεμα.Ποτε δεν μου περασε η ιδεα οτι ολα ειναι ενα καλοστημενο κολπο,πολλων δις που πληρωνουμε και θα πληρωνουμε ολοι χωρις κανενα οφελος.
    Τελικα θα καταρευσει η ΔΕΗ και θα γυρισουμε στις λαμπες με πετρελαιο , οταν δεν φυσαει και εχει συνεφακια ο ουρανος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ