Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ


Πού είναι το πετρέλαιο
Deepwater Horizon ένας χρόνος αργότερα .

Απο Gosselin P 22. Απρίλιο του 2011

Θα έπρεπε να είναι η Φουκουσίμα των ΗΠΑ - περιβαλλοντική καταστροφή των βιβλικών διαστάσεων - μία που θα χρησιμεύσει ως μια καμπή στην εξέλιξη της ενεργειακής πολιτικής ΗΠΑ.
Το έθνος (Αμερικη)  τώρα θα αρχίσει επιτέλους να απογαλακτιστεί από το πετρέλαιο και η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα γίνει με σοβαρότητα.
Όταν η BP Deepwater Horizon πλατφόρμα γεωτρήσεων εξερράγη, σκοτώνοντας 11 εργαζόμενους, και άρχισε να χύνονται εκατομμύρια γαλόνια αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, η οργή εξαπλώθηκε σε όλη την Αμερική και σύντομα σε όλο τον κόσμο.










Χάρη στην παλικαρια (και στη φύση) είναι ελάχιστα ίχνη της τραγωδίας Deepwater Horizon σήμερα. Χάρη στους εργαζομένους που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή και την αρτιμέλεια τους για να κάνουν τη δουλειά τους αξιοπρεπώς.          Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ.
( Φωτογραφία: Αμερικανική Ακτοφυλακή)


Όπως Άνγκελα Μέρκελ κήρυξε μορατόριουμ για την πυρηνική ενέργεια στη Γερμανία μετά Fukushima ,  ετσι και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε επίσης ένα μορατόριουμ για τις υπεράκτιες γεωτρήσεις πετρελαίου.
Πράγματι, τα πράγματα έδειχναν ότι η BP Deepwater Horizon ήταν η οικολογική καταστροφή που περιβαλλοντολόγοι περιμέναν.
Οι Περιβαλλοντικές ιστορίες τρόμου είχαν εξαπλωθεί σαν πυρκαγιά. Οι φωνές για να ξεφύγουμε από το πετρέλαιο έγιναν κραυγές .

Αλλά ευτυχώς για το περιβάλλον (και δυστυχώς για τους οικολόγους) η BP
Deepwater Horizon καταστροφή κατέληξε να είναι μια'' διαφημιστική εκστρατεία''. 
Σήμερα, μόλις ένα χρόνο αργότερα, είναι δύσκολο να βρεθούν κάποια ποσοστά του πετρελαίου. Μέσα σε λίγους μήνες το πραγματικό μέγεθος της διαρροής έγινε γνωστό. 
Σε σύγκριση με τον όγκο του Κόλπου του Μεξικού, τα 800 εκατ. λίτρα πετρελαίου που διέρρευσαν αποδείχθηκαν συγκρίσιμα με μερικές σταγόνες λάδι σε μια πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Πράγματι, οι συγκεντρώσεις των λιπαρών, '' αντηλιακών ''σε μια δημόσια πισίνα είναι πολύ υψηλότερο.

Τώρα οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι τα βακτήρια (δηλαδή η φύση) καταβροχθίζουν το αργό πετρέλαιο. Εχει
σχεδόν όλο εξαφανισθεί .

Το γερμανικό online περιοδικό FOCUS έχει γράψει τη επιγραφή στην ταφόπλακα της «Καταστροφής BP Deepwater Horizon ", η οποία στην πραγματικότητα πέθανε κατά τη γέννηση της. Το Focus γράφει:

    ''Ακόμα και οι πλέον αισιόδοξοι μεταξύ των βιολόγων εξεπλάγησαν από την ταχύτητα με την οποία τα μικρόβια-βακτήρια στο νερό αφομοίωσαν το αργό πετρελαιο''.

    «Εμείς υποτιμήσαμε την φυσική ικανότητα της οικολογίας του Κόλπου και την βακτηριακή δυνατότητα επεξεργασίας υδρογονανθράκων», τόνισε William Reilly, ένας ηγέτης της επιτροπής έρευνας, που ανέλυσε την πετρελαϊκή καταστροφή για την κυβέρνηση ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. "

Το FOCUS μας υπενθυμίζει ότι «οι πετρελαιοκηλίδες" είναι επίσης μια φυσική εξέλιξη των φαινομένων.

    ''160 εκατομμύρια λίτρα διαρροή πετρελαίου διενεργούνται κάθε χρόνο από εκατοντάδες φυσικές σχισμές στο βυθό του ωκεανού. Η διάρκεια για να γιν ει η διάλυση, σύμφωνα με μελέτες που είναι οπουδήποτε μεταξύ 10 ωρών και 5 ημερών. Τα μικρόβια-βακτηρια δρουν τόσο αποτελεσματικά, ώστε μόνο ένα μέρος του πετρελαίου φτάνει στην επιφάνεια της θάλασσας. Προφανώς βακτήρια αργού πετρελαίου που τρέφονται μαζί εκπληκτικά καλά και με το αργό πετρέλαιο από την    Deepwater Horizon ».

Σήμερα το πετρέλαιο στην Καραιβικη, εξαφανίζεται, τρώγεται από τη φύση. Οι άνθρωποι κολυμπούν στην παραλία, και η ζωή συνεχίζεται.

Ας υπενθυμίσουμε ότι δεκάδες χιλιάδες υποθαλάσσια ηφαίστεια παγκοσμίως διασπείρουν όλων των ειδών τα δυσάρεστα πράγματα στους ωκεανούς.Κάποιος γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η Μητέρα Φύση είναι στην πραγματικότητα Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΜΗ.     Η Μητέρα Φύση είναι ένα κοκτέιλ φυσικών, βιολογικών και χημικών όπλων – που πάντοτε προσπαθούν να μας σκοτώσουν. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ