Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ—ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ?





ΜΕΡΟΣ 1ο
Ελεύθερα διατυπώνουμε τις σκέψεις μας και τις τεκμηριώνουμε πρώτα με την απλή λογική.
Επειδή η οικολογική μας ανησυχία δεν εξαντλείται , αντιθέτως συνεχώς αναζωπυρώνεται , καθώς το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει και ολοένα και περισσότερο διακρίνεται, το μεγαλοφυές είναι αλήθεια και καλοστημένο ,σχέδιο εξαπάτησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την ''κλιματική αλλαγή''.
Πρόκειται βασικά για μια παγκόσμια καινοτόμο οικονομική επινόηση .
Το θέμα ''κλιματική αλλαγή'' είναι για κάποιους, χιλιάδες τόννοι ατόφιο χρυσάφι.
Αυτοι που επένδυσαν στην ''κλιματική αλλαγή'' κέρδισαν και κερδίζουν τεράστια ποσά.
Οι αναγνώστες μας εύκολα μπορούν να ανατρέξουν σε ετικέτες παλαιότερων αναρτήσεων του SAGINI 3 , όπου γράφαμε ότι η σύγχρονη οικονομία για να επιβιώσει και να μην ''πεθάνει ξαφνικά'' όπως πχ το 1929 , χρειάζεται μόνον μια απαραίτητη προϋπόθεση . ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα απαιτεί ''συνεχή ανάπτυξη'' ,άλλως καταρρέει.
Η ''συνεχής ανάπτυξη'' δημιουργεί συνεχή δανειακή απαίτηση .
Αυτό ακριβώς χρειάζονται όλες οι οικονομίες και οι τράπεζες σήμερα, αρκεί τα δάνεια να πληρώνονται μέσα από τα λεφτά που η ανάπτυξη φέρνει , η μέσα από νέο δανεισμό.
Απλούστερα, μπορούμε να πούμε, ότι το τραπεζικό σύστημα, το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, έχει αποκτήσει το προνόμιο να δημιουργεί σχεδόν όλο το χρήμα από το μηδέν και να το δανείζει, εισπράττοντας τόκους και κάνοντας κατάσχεση των περιουσιών αυτών που χρωστάνε.
Τα κράτη και οι λαοί έχασαν επομένως το δικαίωμα να δημιουργούν το χρήμα και το παραχώρησαν στο παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ, δηλαδή στους Διεθνείς Τραπεζίτες.
Έτσι εξηγείται για ποιο λόγο όλα τα κράτη του κόσμου και κατεξοχήν τα πιο πλούσια είναι χρεωμένα μέχρι το λαιμό στις τράπεζες, δηλαδή σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν μόνο ένα απειροελάχιστο κλάσμα του παγκοσμίου πληθυσμού.
Το παγκόσμιο χρήμα σήμερα εκδίδεται και κυκλοφορεί λογιστικά.
Οι τράπεζες δανείζουν εικονικό χρήμα, που στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν, το οποίο εγγυοδοτείται με κεφάλαια που στην πραγματικότητα δεν έχουν, που κι αυτά υποστηρίζονται από τις κεντρικές τράπεζες που τυπώνουν χρήμα από αέρα κοπανιστό…

Ο δανειακός σχεδιασμός κάθε κράτους η αν θέλετε κάθε κυβέρνησης στηρίζεται σε ''σχέδια επενδύσεων'' που προσδοκούν ότι θα φέρουν ανάπτυξη.
Το τραπεζικό σύστημα , έμμεσα η αμμεσα χρηματοδοτεί αυτά τα σχέδια ,από την υλοποίηση των οποίων προσδοκάται νέος πλούτος (κέρδη ) που στην συνεχεία δημιουργεί νέο δανεισμό άρα μπορούν να δημιουργήσουν νέο- καινούργιο χρήμα και πάλι .
Δυστυχώς , τα κράτη σήμερα έχουν σχεδόν αποκλειστικά, εκχωρήσει στις τράπεζες το δικό τους δικαίωμα δημιουργίας , κοπής και κυκλοφορίας νέου χρήματος .



Για να λειτουργεί το σύστημα (ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ) απαιτείται συνεχής τραπεζικός δανεισμός όπως είπαμε παραπάνω .
Η χρηματοδότηση γίνεται , με αγορά ομόλογων που εκδίδουν οι κυβερνήσεις , από οικονομικές ιδιωτικές επιχειρήσεις (τράπεζες κλπ ) που αγοράζουν τα ομόλογα με προθεσμία .
Τα ομόλογα είναι πάντα έντοκα και το επιτόκιο είναι ανάλογο της φερεγγυότητας που κάθε κράτος διαθέτει στις διεθνείς αγορές.
Επειδή όπως είπαμε πιο πάνω οι δανειακές απαιτήσεις πρέπει να είναι συνεχείς,ακόμα και όταν δεν υπάρχουν ''σχεδία επενδύσεων'' πρέπει αυτά να δημιουργηθούν η να εφευρεθούν.
Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις έχουν γίνει σήμερα υποχείρια των τραπεζιτών παγκοσμίως άλλα δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα.
Κατς καιρούς λοιπόν εξαγγέλλονται τεράστια σχεδία επενδύσεων σε τομείς που η κοινή γνώμη ,πολλές φόρες, αδυνατεί να κατανοήσει την χρησιμότητα τους.
Όταν ο πρόεδρος Ρέιγκαν εξήγγειλε το ''Stars war'  ελάχιστοι μπορούσαν να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο η Αμερική ξόδευε εκατομμύρια δολάρια.
Οι πόλεμοι της Αμερικής , κοστίζουν πολλά δις δολάρια και όμως μόλις τελειώσει ένας πόλεμος , αρχίζει άλλος.
Όμως οι πόλεμοι δημιουργούν χρέη και χρήμα .Κινείται η οικονομία. Φέρνουν ανάπτυξη. ( είναι σχεδία επενδύσεων ).
Η παγκόσμια ανάπτυξη πχ. των επικοινωνιών, ( ίντερνετ,κινητή τηλεφωνία κλπ ) ,
έφερε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και τεράστια παγκόσμια ανάπτυξη.
Βλέπουμε λοιπόν γιατί, πάντα πρέπει να υπάρχει ανάγκη για χρέος και χρήμα .
Όταν οι υπάρχοντες κλάδοι της οικονομίας είναι σε ύφεση , αναζητούνται επειγόντως νέοι τρόποι για να κινηθούν και πάλι.
Η ύπαρξη πχ η η δημιουργία ενός νέου ιού ,μπορεί να φέρει τεράστια κέρδη στις φαρμακοβιομηχανίες που έχουν το εμβόλιο,αλλά και νέο χρήμα στα δημόσια ταμεία από φορολογία.
Το νέο υβριδικό μοντέλο της χ αυτοκινητοβιομηχανίας φέρνει τρελές πωλήσεις και απίστευτα κέρδη.
Οι προτάσεις για ''σχέδια επενδύσεων'' λοιπόν πέφτουν βροχή στις κυβερνήσεις που καλούνται να τις αξιολογήσουν και να προχωρήσουν στην υλοποίηση που θα φέρει την ανάπτυξη που όλοι ψάχνουν.
Ποιοι τις κάνουν λοιπόν αυτές τις προτάσεις ?
Εύκολο.... μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες,τράπεζες, διάφορα ινστιτούτα ερευνών, επιστημονικά ιδρύματα , οικονομικά λόμπι, διακεκριμένοι η βραβευμένοι επιστήμονες κλπ.
Ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε λοιπόν την ''κλιματική αλλαγή'', το ''μεγάλο κόλπο.''
Ένα παγκόσμιο κίνημα οικολογίας ,γεννήθηκε πριν 20-25 χρόνια και με την κατάλληλη προπαγάνδα εξαπλώθηκε παντού.
Ένα παγκόσμιο σύστημα προπαγάνδας και τα φερέφωνα του ,ανέλαβε εργολαβικά να πείσει όλον τον κόσμο ότι το κλίμα αλλάζει και απαιτούνται έμμεσα μέτρα για να σωθεί ο πλανήτης και να επιβιώσει ο πληθυσμός.
Πρόκειται για ένα “παγκόσμιο επενδυτικό σχέδιο
Μια διαβολικά έξυπνη ιδέα ,που θα έφερνε απίστευτα κέρδη παγκοσμίως.
Όμως ένα τόσο μεγάλο και παγκόσμιο σχέδιο έπρεπε να υποστηριχθεί από ισχυρά παγκόσμια διευθυντήρια που είναι πάνω από κυβερνήσεις τις οποίες χρησιμοποιούν με τρόπο ώστε να εξυπηρετούν μονο τα δικά τους συμφέροντα.
Όργανα τους είναι και οι διεθνείς Οργανισμοί ( ΟΗΕ, ΠΟΕ , ΠΟΥ κλπ ) ,
άλλα και διεθνείς προσωπικότητες όπως πχ. ο πρώην υποψήφιος πρόεδρος της Αμερικής Νομπελίστας ο AL Gore, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα .
Όργανα τους σήμερα είναι η Ε.Ε., άλλα και πλήθος κυβερνήσεων παγκοσμίως.

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Τι λένε οι υποστηρικτές της λοιπόν.......με λίγα λόγια ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ