Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΕΡΗ ΘΑΝΟΥ ΤΖΕΚΟ.








Επτά χρόνια μετά το περίφημο τροχαίο την παραμονή της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, βγήκε επιτέλους απόφαση από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθήνας έκρινε ενόχους τους δύο ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου αλλά και τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Το δικαστήριο δέχεται ότι το τροχαίο δεν έγινε ποτέ», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Έδρας.Σκηνοθετήθηκε από τους ίδιους.

Ως γνωστόν, εξαιτίας του τροχαίου οι δύο'' αθλητές'' δεν πέρασαν από αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ και τιμωρήθηκαν από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Δεδομένης αυτής της απόφασης, ένοχοι κρίθηκαν και οι επτά γιατροί του ΚΑΤ που πιστοποίησαν τους τραυματισμούς καθώς και οι δύο που εμφανίστηκαν ως αυτόπτες μάρτυρες του υποτιθέμενου για το δικαστήριο «τροχαίου».

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους Κεντέρη και Θάνου και μετά από νέα διάσκεψη, τιμωρήθηκαν με 31 μήνες ποινή φυλάκισης ο καθένας, η οποία είναι εξαγοράσιμη.

 Με 33 μήνες καταδικάστηκε ο Χρ. Τζέκος, που ήταν και ο μόνος που παρίστατο στο δικαστήριο αλλά έφυγε μόλις ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για την ενοχή του.

Κεντέρης και Θάνου απουσίαζαν   και παραστάθηκαν δια των δικηγόρων τους.

Άλλωστε, ο ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ δεν είχε πάει καμία ημέρα ενώ η Κ. Θάνου παραβρέθηκε μόνο για να απολογηθεί.

H απόφαση είναι πρωτόδικη και επί αυτής θα μπορεί να ασκηθεί έφεση από τους καταδικασθέντες...



Τρεις ''απατεωνισκοι''  που επίσης,  διέσυραν την Ελλάδα διεθνώς καταδικάστηκαν.

 Έχουν βέβαια σειρά πολλοί ακόμα. Περιμένουμε.          SAGINI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ