Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Α. Ποδηματά: Σημείο - κλειδί τα φωτοβολταϊκά και οι ταρίφες τους


"Η ανάπτυξη των ΑΠΕ και ειδικά των φωτοβολταϊκών αποτελεί σημείο-κλειδί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση"
     , τόνισε η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Άννυ Ποδηματά σε ομιλία της σε εκδήλωση με θέμα την προσαρμογή του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στις ανάγκες των φωτοβολταϊκών που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011.
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανίας Φωτοβολταικών (European Photovoltaic Industry Association- ΕΡΙΑ) υπό την αιγίδα της κ. Ποδηματά.
Ειδικότερα, στην ομιλία της η κ. Ποδηματά τόνισε ότι η διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης των ΑΠΕ που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια προϋποθέτει την διασφάλιση ισχυρών και σταθερών κινήτρων, όπως οι εγγυημένες τιμές αγοράς (feed-in tariffs).
Οι αποφάσεις ορισμένων Κρατών Μελών να αναθεωρήσουν δραστικά τα καθεστώτα στήριξης - ακόμα και με αναδρομική ισχύ σε κάποιες περιπτώσεις - θέτουν σε κίνδυνο την μελλοντική ανάπτυξη των ΑΠΕ.
 Η κ. Ποδηματά προσέθεσε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αυτές και εξέφρασε την ανησυχία της για τις πιέσεις που δέχεται η Πορτογαλία για την αναθεώρηση των κινήτρων ανάπτυξης ΑΠΕ στο πλαίσιο του πρόσφατου πακέτου στήριξης και του σχετικού μνημονίου. Η κ. Ποδηματά ανακοίνωσε ότι θα φέρει το θέμα αυτό προς συζήτηση στην επόμενη ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο.
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο κ. Reinhold Buttgereit, Γενικός Γραμματέας της ΕΡΙΑ, κ. Manuel Sanchez Jimenez, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Werner Brinker, Διευθυντής της EWE AG, κ. Davy Marchand Maillet, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της Energy Pool και κ. Konstantin Staschus, Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ENTSO-E.
Οι ομιλητές αναγνώρισαν το δυναμικό της ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη και συζήτησαν για τις διάφορες υπάρχουσες και μελλοντικές λύσεις στο πεδίο των 'Έξυπνων Δικτύων' και τη διευκόλυνση της ενσωμάτωσης ολοένα και περισσότερης ηλιακής ενέργειας στα Ευρωπαϊκά δίκτυα.
Της εκδήλωσης προηγήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής σε χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
http://www.energypress.gr/portal/


                  

      Οι εγγυημένες τιμές αγοράς (feed-in tariffs)  έτσι και αλλιώς θα κοπούν κα Αννυ μας .
Πρώτον γιατί λεφτά δεν υπάρχουν πλέον, και δεύτερον έτσι ήταν το αρχικό σχέδιο της ''Πρασινης Απατης''.
     Aν ,   λέμε αν.... η Αννυ   Ποδηματά είχε διαφορετικές θέσεις από αυτές που έχει , μάλλον κανένας δεν επρόκειτο  να ασχοληθεί με την αφεντιά της .
Για να βγει λοιπόν απο την αφάνεια , βρέθηκε ο δοκιμασμένος και σίγουρος τρόπος να κάνει  κανείς marketing .
Στήθηκε άλλο ενα  πανυγηράκι προπαγάνδας και διαφήμισης των ΑΠΕ  ,  που φέρνει πωλήσεις και καλα κέρδη   αφού
    ''  Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Βιομηχανίας Φωτοβολταϊκών (European Photovoltaic Industry Association- ΕΡΙΑ) υπό την αιγίδα της κ. Ποδηματά.''  για να έχουν να λένε οι παπαγάλοι και τα ΜΜΕ  και να τσιμπάνε ηλίθιους πελάτες. 

 Η ''εκπρόσωπος'' του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε..
''η διατήρηση της ισχυρής ανάπτυξης των ΑΠΕ που παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια προϋποθέτει την διασφάλιση ισχυρών και σταθερών κινήτρων, όπως οι εγγυημένες τιμές αγοράς (feed-in tariffs).''       Αυτά έπρεπε να πει .

Σύμφωνα με την Αννυ  Ποδηματά,  δεν νοείται ανάπτυξη ΑΠΕ χωρίς επιδοτήσεις .
Καθαρές κουβέντες . Έτσι προωθούνται τα πράσινα συμφέροντα των πολυεθνικών της πράσινης απάτης . Πάντα υπάρχει ο ''κράχτης''.
Εδώ ο επίσημος μανδύας είναι το Ευρωπαϊκό (Γερμανικό) Κοινοβούλιο και ενας εκπρόσωπος η....... κα Αννυ.
Απευθύνονται σε ηλίθιους η σε απατεώνες .
Βέβαια το σχέδιο των δανειστών μας έχει και τους αβανταδόρους του , στη ΕΕ.
Δανειστείτε  . Βάλτε ΑΠΕ ,  χρεωθείτε και άλλο σε εμάς , ηλίθιοι . Στο τέλος εμεις θα σας πουλάμε ηλεκτρικό ρεύμα , γιατί η ΔΕΗσας και όλη  η παραγωγή  μας θα  είναι πλέον δική μας.
Το είπε και ο  κος......  Σόιμπλε.

                                                                                                                           SAGINI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ