Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΡΥΠΩΝ ΣΤΟ ΧΑΑΗ διαπραγμάτευση πιστώσεων άνθρακα της ΕΕ έκανε βουτιά. Στην Ελλάδα, δύσκολα μπορούν να πουλήσουν, πιστώσεις άνθρακα της ΕΕ.

CO2 Πέφτοντας κάτω

ΕΕ πιστώσεις άνθρακα μέσω του Bloomberg- BLUENEXT - BNS EUA 08-12 (φάση 2) ​​(PNXCSPT2: IND) - κάντε κλικ γράφημα για την έκθεσή

 Μια φορά κι έναν καιρό, η εμπορία του άνθρακα υποτίθεται ότι θα ήταν η σωτηρία για τα προβλήματα του κλίματος της Γης.
Αλλά καθώς περνούσε ο καιρός, οι άνθρωποι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ως συνήθως, οι χρηματοοικονομικές αγορές αντιπαρήλθαν την κίνηση.
Στα τέλη του περασμένου έτους, η εμπορία άνθρακα στις ΗΠΑ συνετρίβη. Δύο εβδομάδες αργότερα, σταμάτησε η διαπραγμάτευση.
Στην Ευρώπη, η τιμή των εκπομπών CO2 άκμασε στις αρχές του έτους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πίεσε για την ενίσχυση των πολιτικών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πιέζεται από την Φουκουσίμα να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια, και να φαντάζεται ότι οι ΑΠΕ θα καλύψουν το κενό.
Την περασμένη εβδομάδα, στην Ελλάδα ξεκίνησε η δημοπράτηση EUAs τους (Δικαιώματα ρυπων Ευρωπαϊκής Ένωσης ).
Χρειάζονται τα χρήματα, και πιθανώς άλλες χώρες θα ακολουθήσουν, συμπεριλαμβανομένης της Πορτογαλίας. Αλλά δεν ήταν η τυχερή!
Από τα 1.000.000 άδειες, μόλις 6000 EUA πωλήθηκαν. Ο λόγος: κανείς δεν αγοράζει ...

Εν τω μεταξύ, η Πολωνία έχει μπλοκάρει μια συμφωνία της ΕΕ για τις εκπομπές CO2.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο παραγωγό λιθάνθρακα στην ΕΕ, και το μερίδιο του άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (92% το 2004) είναι το υψηλότερο μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.
Επίσης, πιέζει για το φυσικό αέριο . Το αποτέλεσμα γι 'αυτούς ( Πολωνούς ):
η μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ το 2009 και η τρίτη το 2010, μεταξύ των 27 ευρωπαϊκών κρατών μελών.

Τέλος, Yvo de Boer έχει επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνωρίζουν: 

το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι νεκρό!

Το αποτέλεσμα: Αυτή την εβδομάδα, το EUA Bluenext της φάσης 2 2008-2012, πήγε πέφτοντας . Έκλεισε στις 12,21 €, κάτω από 15,41 € την προηγούμενη εβδομάδα , μια πτώση 20% σε μια εβδομάδα!
Και μετά από όλα, οι αγορές διοξειδίου του άνθρακα , στην πραγματικότητα δεν συμβάλουν στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής, αλλα είναι ανοικτες για το είδος της κερδοσκοπίας και της απάτης που οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 ...http://wattsupwiththat.com/2011/06/25/eu-carbon-credit-trading-takes-a-dive-in-greece-they-cant-hardly-give-eu-carbon-credits-away/


 Ο  Yvo de Boer  ήταν ο υπεύθυνος του ipcc του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή.  Μετά την αποτυχία της Κοπεγχαγης και εν όψη της συνόδου του Κανκουν στο Μεξικό παραιτήθηκε.
                                                                             SAGINI 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ