Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ιδού το έγκλημα

 Έτσι αποθηκεύτηκαν τα πυρομαχικά





Στην φωτογραφία που εξασφάλισε το Politis Online, φαίνεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα κοντέινερ, τα οποία περιείχαν την εκρηκτική ύλη, πριν την φονική έκρηξη και την καταστροφή που ακολούθησε στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» και στην περιοχή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το εξωτερικό μέρος των κοντέινερ είχε εξογκωθεί και αλλοιωθεί, ενδεχομένως από έκρηξη στο εσωτερικό τους.
Όπως έγινε γνωστό, ο διοικητής του στρατοπέδου, Αντρέας Ιωαννίδη, ο οποίος σκοτώθηκε από την έκρηξη, είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η εγκατάσταση του φορτίου στη Ναυτική Βάση. Είχε μάλιστα αποστείλει επιστολές προς το ΓΕΕΦ και το Υπουργείο Άμυνας, με τις οποίες ζητούσε την απομάκρυνση των εκρηκτικών από το στρατόπεδο ή την βελτίωση των συνθηκών φύλαξής τους.

 σχόλια στο Ιδού το έγκλημα: Έτσι αποθηκεύτηκαν τα πυρομαχικά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ είπε:


Η αποθέωση της βλακείας.Τα εξωτερικά τοιχώματα “ανεώχθησαν” λόγω των συστολικών φαινομένων εξ αιτίας υψηλών εξωτερικών θερμοκρασιών και της μακρόχρονης έκθεσής τους στον ήλιο.Εάν γίνονταν “εσωτερική” έκρηξη δεν θα έμενε κολυμπηθρόξυλο. Απλά εμπορευματοκιβώτια ήταν και όχι ειδικές κατασκευές, μην τρελλαθούμε κιόλας. Ανθρωποι πρέπει να στηθούν στον τοίχο διότι ενώ κατ’ επανάληψη είχαν προειδοποιηθεί από τους επαγγελματίες, αυτοί αδιαφόρησαν.Προσέξτε και κάτι άλλο: ο εκλιπών Πλοίαρχος φρονίμως εποίησε απομακρύνοντας το προσωπικό από τον χώρο της φωτιάς.Είναι βασική αρχή/δόγμα, όταν η φωτιά πλησιάζει πυρομαχικό δεν καταβάλεις προσπάθεια κατάσβεσης αλλά την κοπανάς.




Link
http://www.antinews.gr/2011/07/11/111992/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ