Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Ο κύριος σύμβουλος


«Το άλλοτε καλό χαρτί του Μυτιληναίου υπηρετεί πλέον στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».       Αυτό έλεγαν στη Μεσογείων 119, με νόημα, την περασμένη εβδομάδα, συντελεστές της Γενικής Γραμματείας Ενέργειας, όταν την κινητικότητα στο γραφείο του γ.γ. Κωνσταντίνου Μαθιουδάκη ενέτεινε και η αποκάλυψη της «φωτογραφίας Μυτιληναίου» στο νομοσχέδιο που συζητούνταν.
Ποιο ήταν το «καλό χαρτί»; Ο Γιώργος Σταμτσής, ο οποίος τον Ιούλιο του 2010 έφυγε από τον όμιλο και από τότε είναι ο σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ. Ο κ. Γ. Σταμτσής υπήρξε για περισσότερο από 2,5 χρόνια διευθυντής Ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου (2005-2007), ενώ στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντική θέση (2007-Ιούλιος του 2010) στην Endesa Hellas (κοινή εταιρεία της ισπανικής εταιρείας και του Μυτιληναίου, που εξαγοράστηκε τελικά από τον δεύτερο).
Είναι προφανές ότι ο κ. Σταμτσής, που πλέον αμείβεται με μισθό Δημοσίου, από τους συντελεστές του υπουργείου, θεωρείται «κανάλι» με τον όμιλο Μυτιληναίου, πρώην εργοδότη του. Ο όμιλος όλα τα αιτήματά του τα αποστέλλει στη Γ.Γ. Ενέργειας, σύμβουλος της οποίας είναι ο κ. Σταμτσής.
Θα συμβουλεύσει άραγε ο τελευταίος για απόφαση που αντίκειται στα συμφέροντα του πρώην εργοδότη του; http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=297917

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ