Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

Ο ΕΟΦ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΟΖΟΝ!!!
 
Στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε στην απαγόρευση διαφήμισης κάθε είδους συσκευής παραγωγής όζοντος και κάθε σχετικού εντύπου που συνοδεύει τα προϊόντα αυτά.

 
 
 
 
 
Η απόφαση του ΕΟΦ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του, βασίζεται στο σκεπτικό ότι... οι διαφημίσεις των συσκευών παραγωγής όζοντος περιλαμβάνουν ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών. «Οι ισχυρισμοί αυτοί εμπίπτουν στον ορισμό του φαρμάκου και η διάθεσή των σχετικών προϊόντων στην αγορά προϋποθέτει τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας φαρμάκου από τον ΕΟΦ». Όπως τονίζει ο οργανισμός, τέτοια άδεια δεν έχει χορηγηθεί έως σήμερα, και επομένως δεν είναι γνωστές οι επιδράσεις των προϊόντων αυτών στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο ΕΟΦ έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και διερευνά με τις συναρμόδιες αρχές το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων
 
 
 
 
 
 
 
 
 
        Αφού επέτρεψαν σε κάθε τσαρλατανο τόσα χρόνια να  κερδίσει μερικά εκατομμύρια ,από το
εμπόριο των συσκευών οζονοθεραπειας  για ηλίθιους άλλα και για απελπισμένους , ήρθε τώρα ο ΕΟΦ τόσο καθυστερημένα να απαγορέψει σωστά πλέον,  τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Έτσι ο πράσινος ΣΚΑΙ δεν θα βγάζει πλέον χρήματα για το καλό μας, από διαφημίσεις των πλασιέ υγείας.     SAGINIΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ