Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ
             ΜΑΣ ΠΟΥΛΆΝΕ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΟΙ              

                                     ΓΕΡΜΑΝΟΙ   Μα είναι δυνατόν να πιστέψει  ένας λογικός και έντιμος Έλληνας ότι οι Γερμανοί έρχονται σήμερα, να μας βοηθήσουν κάνοντας επενδύσεις βασικά στις ΑΠΕ που θα πληρώσουμε με το ζόρι εμείς.
Χρησιμοποιούν το υπηρετικό προσωπικό που διαθέτουν πλέον στη Ελλάδα,ετοιμάζουν τα ''ψητα''για να τρώει η χώρα τους  και χρεώνουν σε εμάς και τα παιδιά μας τον λογαριασμό.
Βεβαίως και επικροτούμε την έξυπνη πρόταση δημιουργίας ''Πρασινου ομολογου'' από      http://archaeopteryxgr.blogspot.com/            το όποιο θα χρηματοδοτείται με collateral τα σίγουρα και εγγυημένα κέρδη  της             '' Πράσινης αναπτυξης'' των αιολικών αλλά και των φωτοβολταϊκών  ''παρκων''.
''Ιδου πεδίον δόξης λαμπρον'' κε Πρωθυπουργέ .
Εσείς μας βεβαιώνετε τόσα χρόνια ότι ο δρόμος είναι ένας και σίγουρος.'' Πράσινη Ανάπτυξη''.
Εσείς και οι ομονοουντες σας μας λέτε ότι τα αιολικά και φωτοβολταικα''παρκα'' δίνουν σίγουρα και εγγυημένα κέρδη.
Αρα τα τόσα δις που έχουν ''επενδυθει'' στις ΑΠΕ μέχρι σήμερα στην Ελλάδα,  αποδίδουν τεράστια κέρδη .''Πρασινο ομολογο''. Η λύση στο πρόβλημά μας.
Γιατί το ζητάτε από την Μερκελ και την ΕΕ και δεν το ξεκινάτε σιγά-σιγά.
                                                                                                                                 SAGINI


Αθήνα
Επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με έμφαση στα φωτοβολταϊκά, διαχείριση απορριμμάτων, υποδομές, τουρισμός και ευρυζωνικά δίκτυα, είναι οι πέντε βασικοί τομείς που θα βρεθούν στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχουν την Πέμπτη στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας, Στέφαν Κάπφερερ, με τους υπουργούς Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη, Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και Περιβάλλοντος Γ. Παπακωσταντίνου.

Ο κ. Κάπφερερ θα συνοδεύεται από τον γενικό διευθυντή του γερμανικού συνδέσμου επιχειρήσεων (BDI) Μ. Κέρμπερ και τον πρόεδρο της γερμανικής κρατικής επενδυτικής τράπεζας KFW, Κ. Φούνκε.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να προετοιμασθεί το έδαφος για την επίσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου του Γερμανού υπουργού Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, που θα ηγηθεί πολυάριθμης επιχειρηματικής αποστολής, με θέμα την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Παπακωνστανίνου δηλώνει ότι σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τόσο προς το Βερολίνο όσο και προς την Κομισιόν ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για το είδος των προτεινόμενων επενδύσεων και τη χρηματοδότησή τους.

Το υπό κατάρτιση σχέδιο, σύμφωνα με ''Τα Νέα'', που θα συζητηθεί και στη συνάντηση, θα προβλέπει από δίκτυα για τη μεταφορά ηλιακής ενέργειας στις βορειοευρωπαϊκές αγορές μέχρι επενδύσεις γερμανικών και άλλων ευρωπαϊκών ομίλων στη χώρα για την κατασκευή φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών πάρκων, καθώς και εργοστασίων παρασκευής πάνελ ή άλλου συναφούς εξοπλισμού με προορισμό όχι μόνο την ελληνική, αλλά την ευρύτερη αγορά της ΕΕ και της ΝΑ Μεσογείου.

Ο βασικός λόγος που οι Γερμανοί ενδιαφέρονται, σχετίζεται με την ανάγκη αναπλήρωσης της τροφοδοσίας τους σε ηλεκτρισμό από άλλες εναλλακτικές πηγές, αφού μέχρι και το 2022 έχουν πάρει την απόφαση να έχουν απεξαρτηθεί εντελώς από τα πυρηνικά.

Τον ρόλο να διερευνήσει τις δυνατότητες της ελληνογερμανικής συνεργασίας, μεταφέροντας παράλληλα τις επενδυτικές προθέσεις των επιχειρηματιών της χώρας του στους εκπροσώπους των ελλήνων βιομηχάνων, έχει αναλάβει το στέλεχος του γερμανικού ΣΕΒ Μ. Κέρμπερ, που θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλο.

Τη λίστα των προς συζήτηση θεμάτων συμπληρώνει και η πρόθεση των Γερμανών να αναμειχθούν, καταρχήν μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στη δημιουργία της ελληνικής επενδυτικής τράπεζας, που εδώ και καιρό έχει εξαγγείλει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Απ' αυτή την άποψη δεν είναι τυχαίο ότι τον Γερμανό υφυπουργό συνοδεύει ο επικεφαλής της τράπεζας KFW, που εξειδικεύεται μεταξύ άλλων σε χρηματοδοτήσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στον τομέα της πράσινης ενέργειας.
Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ