Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ κ. Ιωάννη Γλυνού

26-8-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ κ. Ιωάννη Γλυνού

Στις 24 Αυγούστου, ολόκληρο το νησί μας συγκλονίστηκε μαθαίνοντας για το περιστατικό της εγκληματικής ενέργειας κατά του Νίκου Μανέτα. Δύο άτομα επιτέθηκαν στο σπίτι του στην Καππαριά και τον τραυμάτισαν σοβαρά. Ήταν άγνωστοι και προφανώς ξένοι προς την Άνδρο, αφού δεν τον γνώριζαν και χρειάστηκε να τους επιβεβαιώσει το ποιος ήταν πριν του επιτεθούν. Οι δράστες προς το παρόν διαφεύγουν. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στην εκτίμηση ότι τα άτομα αυτά είναι επαγγελματίες και εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία.

Το περιστατικό εκδηλώθηκε ενάντια σε ένα πασίγνωστο και εξέχον μέλος της τοπικής κοινωνίας μας, με εξαιρετική και πολυετή ενασχόλησή του στα κοινά, από την θέση του επί σειρά ετών εκλεγόμενου συμβούλου στην τοπική αυτοδιοίκηση, Πρόεδρος Κοινότητας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος Δήμου Κορθίου, με εθελοντική προσφορά ανεκτίμητων υπηρεσιών, με συνέπεια και αυταπάρνηση, καταξιωμένος στην συνείδηση όλων σαν άξια και υπεύθυνη προσωπικότητα.

Ειδοποιηθήκαμε αμέσως για το περιστατικό και κινητοποιήσαμε τις αρμόδιες αρχές για την άμεση λήψη μέτρων για την σύλληψη των δραστών.

Συμπατριώτες, βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα και καταστάσεις που δεν επιτρέπεται πια σε κανέναν από εμάς να τα προσπερνάει και να μην αντιλαμβάνεται το τι μας επιφυλάσσει η αυριανή ημέρα. Σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο που ζούμε, οφείλουμε όλοι να ανασκουμπωθούμε και να δούμε κατάματα την απειλητική πραγματικότητα για να προστατεύσουμε ότι έχουμε. Το περιστατικό αυτό είναι ανάγκη να σηματοδοτήσει μια αλλαγή σελίδας σε πρακτικές και νοοτροπίες όλων μας. Είναι πια καιρός, αργήσαμε πολύ να το συνειδητοποιήσουμε.

Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι θα κάνουμε το παν και δεν θα ησυχάσουμε αν δεν συλληφθούν οι ένοχοι και οι υποκινητές τους. Οι μέθοδοι της ωμής βίας για τυχόν υποστήριξη συμφερόντων, οι βανδαλισμοί που έχουν επεκταθεί τελευταία, δεν θα περάσουν στο νησί μας. Οι ζηλωτές αυτών των μεθόδων θα αποθαρρυνθούν.

Είμαστε βέβαιοι ότι η έκκληση αυτή βρίσκει σύμφωνο σύσσωμο το Δ.Σ. της Άνδρου. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να γίνει αυτή η σύμπνοια, η αρχή για να νοιώσουμε επί τέλους όλοι ότι είμαστε μια οικογένεια, συγκάτοικοι, με ένα κοινό συμφέρον που μας ενώνει, ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ