Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Τεμαχισμός και πώληση ο τρίτος «δρόμος» για τη ΔΕΗ




         Η δημιουργία μιας νέας «μικρής» ΔΕΗ που θα αποτελείται από κομμάτια των σημερινών δραστηριοτήτων της επιχείρησης, και θα πουληθεί σε επενδυτές είναι η τρίτη επιλογή για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ που ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Σε αυτό το νέο σενάριο, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου το δημόσιο θα διατηρήσει το 51% στη μητρική ΔΕΗ.
Οι άλλοι δύο "δρόμοι" που είναι ήδη γνωστοί αφορούν την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή ή στην πώληση θυγατρικών της ΔΕΗ. Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι εξετάζονται αλλαγές και για το ζήτημα του προσωπικού της επιχείρησης, το οποίο σε ορισμένες υπηρεσίες αιχμής (ορυχεία μονάδες) παρουσιάζει ελλείψεις και σε άλλες (διοικητικές) είναι πλεονάζον. Στο πλαίσιο αυτό ήδη καταρτίζεται πρόγραμμα από τη διοίκηση της επιχείρησης το οποίο πιθανότατα θα περιλαμάνει αναδιανομή προσωπικού αλλά και εφεδρείες. Πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να αναφερθεί σε απολύσεις προσωπικού.
Σε σχέση με τους λιγνίτες ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η αρχική πρόταση της ελληνικής πλευράς δεν έγινε δεκτή από την ΕΕ και εξετάζεται αυτή τη στιγμή νέα πρόταση που περιλαμβάνει την πώληση μονάδων του Αμύνταιου και της Μεγαλόπολης (όχι όλες τις μονάδες) που μαζί με τη Βεύη και τις ανταλλαγές (swaps) πλησιάζει στο 40% που ζητεί η Κομισιόν.
Για τη ΔΕΠΑ ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση της option ενώ σύντομα θα υπάρξει λύση στο θέμα της ανανέωσης της σύμβασης προμήθειας της ΔΕΗ.

 ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ......ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ ο υπουργός προανήγγειλε έναρξη διαλόγου για επαναπροσδιορισμό των εγγυημένων τιμών, που θα υλοποιηθεί μετά από διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς.
πηγη






     Η απαξίωση, η  διάλυση, η σαλαμοποιηση είναι το σχέδιο για την πώληση της ποιο σημαντικής Ελληνικής επιχείρησης και μάλιστα κοινής ωφέλειας .
Η ΔΕΗ είναι η μοναδική επιχείρηση που θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά την τόσο αναγκαία ανάπτυξη της οικονομίας μας. Ελληνικός φθηνός λιγνίτης(με φίλτρα ) και υδροηλεκτρικά δίνουν φθηνό ρεύμα.
Για οτιδήποτε άλλο  δεν έχουμε πια λεφτά κύριοι  με τα ''πρασινα μυαλα''.

'' Ο υπουργός προανήγγειλε έναρξη διαλόγου για επαναπροσδιορισμό των εγγυημένων τιμών  ''
                                        Καιρός ήταν.
                                                                                                                            SAGINI




1 σχόλιο:

  1. Ερχονται μειωσεις επιδοτησεων,οπως εχουμε γραψει απο καιρο.
    Τωρα να δειτε κλαματα και γελια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ