Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πάγκαλος: Δεν πληρώνω το τέλος για τα ακίνητα

Πάγκαλος: Δεν πληρώνω
      «Δεν μπορώ να πληρώσω το τέλος για τα ακίνητα, ας έρθει να με συλλάβει ο Βενιζέλος», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο» είπε στο Mega, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4660564


         Τέτοια  δήλωση βομβα από τον   Θ.ΠΑΓΚΑΛΟ,  αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του  ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ , μοιάζει σαν Πρωταπριλιάτικο  αστείο,  δυστυχώς όμως είναι αληθινή.
''ΤΑ ΝΕΑ'' ,  είναι σαν να λέμε η ''εφημεριδα της κυβερνήσεως'.
Όταν ο ένας  Αντιπρόεδρος δηλώνει ανυπακοή στα μέτρα του άλλου Αντιπρόεδρου του  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, μέτρα που και ο ίδιος ψήφισε πριν δυο μόλις ημέρες ,  όλοι μας έχουμε καταλάβει οτι μας κυβερνάει  ''θιασος μειωμένης αντίληψης''.
Δεν μας φταίνε ούτε οι Γερμανοί ούτε κανένας . Τέτοιους ψηφίζαμε, τόσα χρόνια. 
Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τα χάλια μας.

                                                                                                             SAGINI

Αξίζει να διαβάσετε και αυτό.

Με 850.000 εισόδημα, δεν έχει να πληρώσει την Εφορία...


  • ΤΟΥ    ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
 
   Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.

Τον λυπήθηκα μάλιστα διπλά γιατί έτσι κινδυνεύει να τον βάλει ο Βενιζέλος φυλακή, όπως είπε ο ίδιος. Αφήστε, που για να μαζέψει τα χρήματα είναι αναγκασμένος να πουλήσει κάποιο ακίνητο, από εκείνα που κληρονόμησε από τη θεία του και με τα οποία είναι προφανώς συναισθηματικά δεμένος και θα πονέσει η ψυχούλα του.

Εγώ τον πιστεύω ότι δεν έχει να πληρώσει - σε αντίθεση με άλλους που είναι δύσπιστοι και κακοπροαίρετοι. Πρέπει να περνάει μεγάλα ζόρια ο Πάγκαλος. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση τον χτύπησε για τα καλά. Βλέπετε, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του 2010 -αφορά εισοδήματα και περιουσιακή κατάσταση του 2009- είχε εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 150.000 ευρώ και από άλλες πηγές 490.616 ευρώ, σύνολο περί τα 640.000 ευρώ. Επιπλέον 206.000 ευρώ εισόδημα είχε δηλώσει για το 2009 και η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη. Τότε δήλωνε 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ. σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα και Τζια. 
Το 2008 η σύζυγός του αγόρασε κι εκείνη αγροτεμάχιο στην Τζια.

Προφανώς πρέπει να είχε πολλά έξοδα στο μεταξύ μέσα στην κρίση και τώρα όντως να μην έχει να πληρώσει την Εφορία!
 
Καταλαβαίνω, επίσης, την αγωνία του μάλιστα μήπως πάει φυλακή. Βλέπετε με τον Βενιζέλο δεν έχει καλές σχέσεις και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να δώσει καμιά εντολή, όταν διαπιστώσει ότι ο Πάγκαλος δεν είναι εντάξει με την Εφορία και να τον στείλει στον Κορυδαλλό. 
Φημίζονται και ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος για την αυστηρή εφαρμογή και επιβολή των νόμων, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με ισχυρούς παράγοντες. 
Έχει δίκιο ο Πάγκαλος να φοβάται.

Από την άλλη, βέβαια, είναι ατρόμητος.
Έχει θάρρος πολύ. Ίσως και μαζοχιστική διάθεση.
Δεν εξηγείται αλλιώς η μόνιμη ροπή του να μας δουλεύει κατάμουτρα…

http://img.protothema.gr/59E12BDD1D435894584133E5F03DAFC3.jpg

 Ίσως τους κρατάει γερά.Ο ΓΑΠ το έκανε ηδη  γαργάρα.
                                                                 SAGINI
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ