Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Οι πολίτες… χρηματοδοτούν τις τράπεζες





       

            Μια παράπλευρη στρέβλωση της διόγκωσης των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να τη διαπιστώσει, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Όχι αναφορικά με τα σενάρια και τις προθέσεις συγχωνεύσεων τραπεζικών ιδρυμάτων, αλλά με την πολιτική την οποία ακολουθούν οι διοικήσεις των τραπεζών, αναφορικά με τη χορήγηση δανείων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, τον Αύγουστο του 2011, δηλαδή περίπου ένα μήνα μετά τη Συμφωνία των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου, που θα έπρεπε να έχει αποκαταστήσει την ασφάλεια και την ηρεμία στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, οι ελληνικές τράπεζες είδαν να εισρέουν στα ταμεία τους ποσά που ξεπέρασαν το 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ την ίδια ώρα εκταμίευσαν μόλις 449 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και διέθεσαν στην αγορά.
Τελικοί αποδέκτες των 449 εκατομμυρίων ευρώ ήταν καταναλωτές αλλά και επιχειρήσεις, που προσδοκούσαν ωστόσο σε πολύ μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση, που θα βελτίωνε τη ρευστότητα, και θα βοηθούσε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.
Ενώ απ’ την άλλη, καταναλωτές και επιχειρήσεις ήταν εκείνες που ενίσχυσαν ουσιαστικά τις τράπεζες με το ποσό του 1,7 δισεκατομμυρίου ευρώ, μέσω της έγκαιρης καταβολής των δόσεων που αντιστοιχούσαν σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες που έχουν πάρει από τις τράπεζες.
http://www.statesmen.gr


2 σχόλια:

  1. Μηπως καποιος μπορει να μας πει τι σημαινει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαναγκαζουν οι τραπεζες τους εργαζομενους να πουλανε με το ζορι δανεια,καρτες,αμοιβαια κεφαλαια,η ασφαλιστικα προιοντα
    απειλωντας τους οτι θα χασουν την δουλεια τους αν δεν το κανουν , η θα μετατεθουν δυσμενως νομιζουμε οτι αυτο κινηται στα ορια του οικονομικου εγκληματος η της παραπλανησης των πολιτων.
    Και να μην μας πουνε οτι αυτο δεν η καθημερινη τους πρακτικη η οτι τα στελεχη δεν παιρνουν μεγαλα μπονους απο τις πωλησεις που κανουν τα υποκαταστηματα.
    Βαζουν στοχους απιαστους και συνεχως μεγαλυτερους, στους δυστυχεις εργαζομενους , για τα τα ''οικονομανε'', πρωτα αυτοι και μετα η τραπεζα τους.
    Τα εμφραγματα και τα εγκεφαλικα ειναι καθημερινα στον κλαδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ