Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Χ. ΣΜΙΤ ...... ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Χ. Σμιτ: «Να τους πάρει ο διάολος, αν δεν σώσουν την Ελλάδα»


smidt


         Σε οξύ ύφος, ο πρώην Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιτ, μίλησε για τους Ευρωπαίους ηγέτες στη συνέντευξη που έδωσε στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit», τονίζοντας πως ενδεχόμενη στάση πληρωμών της Ελλάδας θα ήταν καταστροφή και συγκρίνοντας την ανάγκη που έχει τώρα για βοήθεια η χώρα μας με εκείνη της Δυτικής Γερμανίας μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών της Ελλάδας, τόνισε πως «θα ήταν μεγάλη συμφορά» και θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη των αγορών σε όλες τις χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το πολιτικό τίμημα θα ήταν μεγάλο. Για τον λόγο αυτό, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να βοηθήσουν την Ελλάδα» σημείωσε.

Παράλληλα, συνέκρινε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας με «την κατάσταση της Γερμανίας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», οπότε και παρασχέθηκε οικονομική βοήθεια από τις Η.Π.Α., τη Γαλλία και τη Μ. Βρετανία. «Σε σχέση με την τότε κατάσταση της Γερμανίας και την προθυμία παροχής βοήθειας από τα κράτη, που λίγα χρόνια πριν ήταν εχθροί μας, το παρόν ελληνικό πρόβλημα είναι μικρότερο – και να πάρει ο διάολος τους Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!» επεσήμανε..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ