Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ...............ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 40% ΣΤΗ ΔΕΗ.

Αυξήσεις τιμολογίων έως και 40% δείχνουν τα νέα κοστολογικά στοιχεία της ΔΕΗ!





       Σε «τρομακτικά» ύψη έχει ανέβει το κόστος του ρεύματος, με βάση τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στη ΡΑΕ η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η αναπροσαρμογή των τιμολογίων για το 2012 να γίνεται πλέον ένας εφιάλτης, σήμερα μεν για τον κ. Παπακωνσταντίνου που πρέπει να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, αύριο δε για τους καταναλωτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ραγδαία αύξηση του κόστους, τόσο στο ανταγωνιστικό κομμάτι των τιμολογίων (ενέργεια) όσο και στο ρυθμιζόμενο, δηλαδή στα ποσά που αφορούν τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), το τέλος ΑΠΕ κ.λπ.
Συγκεκριμένα, αυτό που προκύπτει πλέον με βάση τα στοιχεία της ΔΕΗ, είναι η ανάγκη για μεσοσταθμική αύξηση στα τιμολόγια (στο σύνολο του τιμολογίου εκτός των φόρων και των δημοτικών τελών) ύψους 20%.
Αυτή όμως είναι η μεσοσταθμική αύξηση ! Μεγαλύτερη ακόμη επιβάρυνση θα έχουν τα οικιακά τιμολόγια και ειδικά των μικρών καταναλώσεων.
Υπολογίζεται, για παράδειγμα, ότι για τις χαμηλές καταναλώσεις μέχρι 800 κιλοβατώρες, η αύξηση, με βάση τα στοιχεία της ΔΕΗ θα πρέπει να φτάσει το 40%!
Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με τα συνολικά τωρινά στοιχεία, δεν πρέπει να συγχέονται με το αίτημα που είχε υποβάλλει στις αρχές Οκτωβρίου η ΔΕΗ για 19% αύξηση στα τιμολόγια της ενέργειας.
Και τούτο διότι η ενέργεια από μόνη της αποτελεί περίπου το 50% του συνολικού λογαριασμού, οπότε εκείνη η αύξηση «μεταφραζόταν» σε μια μεσοσταθμική επιβάρυνση του καταναλωτή περί το 10%
Τώρα μιλάμε για διπλάσια μεσοσταθμική αύξηση, στα επίπεδα του 20%, αφού περιλαμβάνεται και το «ρυθμιζόμενο» κομμάτι των τιμολογίων.
Βεβαίως μέσα σε αυτά τα ποσοστά περιλαμβάνεται και το… υπόλοιπο 7% από την περυσινή αύξηση ύψους 14% που μοιράστηκε σε δύο χρονιές, το 2011 και το 2012.
...............
....................
Η διαδικασία προβλέπει γνωμάτευση της PAE για το εύλογο των κοστολογικών στοιχείων, πάνω στην οποία θα στηριχθεί το επόμενο βήμα, της κατάρτισης δηλαδή των επί μέρους τιμολογίων από τη ΔEH. Tα επί μέρους τιμολόγια θα κατατεθούν εκ νέου για γνωμάτευση στη PAE και ακολούθως προς έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που έχει και τον τελευταίο λόγο για το ύψος των μεταβολών που θα επέλθουν.
http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/fb763855-b45d-4956-9e4d-1460e9c11627






        Το κόστος της ''πράσινης απάτης'' θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά, με στέρηση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των αστρονομικών λογαριασμών της ΔΕΗ.
Έτσι θα πληρωθούν οι επιδοτήσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών και τα ελλείμματα εκατομμυρίων του ΔΕΣΜΗΕ.  Αυτές είναι οι πολιτικές του ΓΑΠ, της Μπιρμπιλη και του Παπακωνσταντινου αλλά και των υπολοίπων της Βουλής . Κάνεις τους δεν αντέδρασε τόσο καιρό. Γράψαμε και  ξαναγραψαμε οτι η ''πράσινη ανάπτυξη'' του ΓΑΠ  αποτελεί,  οργανωμένο σχέδιο που οδηγεί την ΔΕΗ σε πλήρη απαξίωση , για να την αγοράσουν τζάμπα οι εργολάβοι η οι πολυεθνικές των Γερμανών.
Τώρα όμως μπροστά στην φοβερή πραγματικότητα που διαμόρφωσαν με τα εγκλήματα τους, ολοι
κάνουν την πάπια και νομίζουν οτι θα γλυτώσουν απο οργή και τον θυμό του Έλληνα που υποφέρει.
                                                                                                                            SAGINI



3 σχόλια:

  1. Πρεπει να πληρωσουν οι αχρηστοι εχθροι του λαου.
    Πρεπει να πληρωσουν για τα εγκληματα τους .
    Η τιμωρια τους , ερχεται.
    Οργη λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eρχονται τα λυχναρια,τα καντηλια,κλπ
    Ευτυχως το λαδι ειναι φθηνο....ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ