Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΦΥΛΑΚΗ και ο ........Δ. ΚΑΠΡΑΝΟΣ



Προφυλακιστέος ο Δ. Καπράνος


«Φορτωμένος» με τέσσερα κακουργήματα (απιστία, απάτη, δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) οδηγήθηκε χθες στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του Ταμείου Συντάξεως Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών - Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ) Δημήτρης Καπράνος, ο οποίος απολογήθηκε επί ώρες για την αγορά δομημένου ομολόγου αξίας 130 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο του 2006.
Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του, κυρίως σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία ύψους 1,8 εκατ. ευρώ, όπως αποδείχθηκε, δεν έπεισαν τον εφέτη-ειδικό ανακριτή Γιώργο Λέκκα και τον εισαγγελέα Παναγιώτη Καραγιάννη, οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Ο κατηγορούμενος μόλις άκουσε το αποτέλεσμα της ανάκρισης ένιωσε έντονη δυσφορία και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον «Ευαγγελισμό», αλλά τελικά οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Tις επόμενες ημέρες από το ανακριτικό γραφείο αναμένεται να περάσουν ως κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση τουλάχιστον άλλα τέσσερα πρόσωπα. 
Πρόκειται για δύο εκπροσώπους χρηματιστηριακής εταιρείας ΤΡΩΥΛΟΣ,   έναν πρώην διοικητή του νοσοκομείου ''Μεταξα'' ο οποίος φέρεται να έχει σχέση με την αγοραπωλησία των εντύπων που επικαλείται ο Δ. Καπράνος και έναν οδηγό φορτηγού, ο οποίος φέρεται να είχε αναλάβει για λογαριασμό άλλου κατηγορουμένου να μεταφέρει στην Ελβετία 200.000 ευρώ.



1 σχόλιο:

  1. Μπραβο.Υπαρχουν ομως και αλλοι μαζι με τον Καπρανο.Η Νταουντακη ξερει και αμα μιλησει θα κλαψουν πολλοι δημοσιοκαφροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ