Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Επικίνδυνος ο Γ Παπακωνσταντίνου





Σύνοδος 2011 για την ''πράσινη απάτη'' στο Ντέρμπαν της Ν Αφρικής

Δήλωσε ότι   '' στην Ελλάδα θα φτάσουμε  τα 2.500 ΜW με     ΑΠΕ μέχρι  το  τέλος του  2011''


 Οι χώρες που συμμετείχαν στο Ντερμπαν στη σύνοδο του ΟΗΕ  IPCC , για την ''κλιματική αλλαγή'' αλλά  και οι χώρες που δεν συμμετείχαν είχαν σίγουρα τους δικούς τους σοβαρούς λόγους για να το κάνουν.

   Με λίγα λόγια , οι χώρες που συμμετείχαν από την ΕΕ , ακολουθούν πιστά ,  τη μαμά Γερμανία η όποια έχει καταφέρει να επιβάλει την συμμέτοχη των ευρωπαϊκών χωρών με διαφόρους τρόπους , η ίδια δε,  έχει αποκομίσει μέχρι σήμερα την μερίδα του λέοντος από την πίτα των πολλών δις της          '' κλιματικής αλλαγής'' ,  για λογαριασμό της, αλλά κυρίως την υποταγή στη θέλησή της των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης, της πατρίδας μας μη εξαιρουμένης.

Μαζί ακολουθούν η φτωχή Αφρική  και οι νησιωτικές χώρες του Ειρηνικού , που για να μην καταρρεύσουν αν σταματήσουν την όποια μικρή η μεγάλη παραγωγή διαθέτουν , λόγω εκπομπών ρύπων, περιμένουν να πάρουν λεφτά από τις πλούσιες χώρες     (αυτές που ίσως,  προτίθενται να πληρώσουν ) , στο  ανύπαρκτο προς το παρόν ''πράσινο ταμείο''. Και με τα λεφτά αυτά θα περιορίσουν τις δικές τους εκπομπές ρύπων (CO2 ),  που δήθεν  προκαλούν την άνοδο της στάθμης της θάλασσας που θα τις εξαφανίσει. .

 Όμως ξέρετε ποιες μεγάλες χώρες , δεν συμμετείχαν επειδή διαφωνούν,  στην διάσκεψη  του Ντερμπαν για την κλιματική αλλαγή ?
 Απάντηση .             ΗΠΑ,  ΙΑΠΩΝΙΑ,  ΚΙΝΑ ,  ΡΩΣΙΑ,   ΙΝΔΙΑ,  ΒΡΑΖΙΛΙΑ, και ΚΑΝΑΔΑΣ.

 Σίγουρα αποτελούν την παγκόσμια μεγάλη δύναμη που μάλλον  πιστεύει ,  ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα παραμύθι για ηλίθιους που ξοδεύουν τρισεκατομμύρια  χωρίς απολύτως κανένα σοβαρό λόγο , με σκοτεινούς και επικίνδυνους στόχους.

   Πόσο μάλλον όταν συνεχίζουν αυτή την τεράστια σπάταλη μόνοι τους  (για να μειώσουν υποτίθεται τις εκπομπές  διοξειδίου του άνθρακα  ) όταν την ίδια στιγμή ο υπόλοιπος κόσμος αδιαφορεί παντελώς για αυτό το ανύπαρκτο πρόβλημα και συνεχίζει να εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, γνωρίζοντας ότι ήταν     π α ρ ο δ ι κ η    η μικρή αύξηση της η θερμοκρασίας του πλανήτη         ( κατά 1 βαθμό Κελσίου τα τελευταία 50 χρόνια) , προκαλείται απο τον ήλιο και οχι από το CO2.
Διότι ναι,  το κλίμα της Γης  αλλάζει........... εδώ και 4 500 000  χρόνια  συνεχώς.
Σημειώστε  οτι εκπομπές CO2 της Ευρώπης αποτελούν το  11% των παγκόσμιων εκπομπών.
  Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να πιστέψει οτι χώρες όπως οι ΗΠΑ η ο Καναδάς στερούνται οικολογικής ευαισθησίας την οποία διαθέτει μόνον η Ευρώπη.
   Ας  έρθουμε τώρα  στα δικά μας.

 Τι δήλωσε ο ΥΠΕΚΑ  Γ. Παπακωνσταντινου σε συνέντευξη  του '' περιβόλι''  μόλις γύρισε απο το Ντερμπαν.

          Παπακωνσταντινου.          Ξέρετε γιατί ενδιαφέρεται η ΕΛΛΑΔΑ να πιάσει τους στόχους για την κλιματική  αλλαγή    εν μέσω κρίσης ?

.  .......           '' Η  απάντηση είναι ότι είμαστε μία εξαιρετικά ευάλωτη χώρα στα ζητήματα της αύξησης της θερμοκρασίας και των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής. Ευάλωτοι σε σχέση με τα νερά στη χώρα, ευάλωτοι σε σχέση με την αγροτική παραγωγή, σε σχέση με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, σε σχέση με την ποιότητα ζωής των πολιτών και, βέβαια, την ερημοποίηση σε περιοχές, οι οποίες έχουν υψηλή θερμοκρασία και ξηρασία''.

     Απάντηση με επιχειρήματα , μόνο  για ηλίθιους.   Κρατάμε το '' ερημοποίηση σε περιοχές, οι οποίες έχουν υψηλή θερμοκρασία και ξηρασία''.  Αλήθεια ξέρετε τέτοιες περιοχές στην Ελλάδα.  Που ζει ο άνθρωπος ?

Και συνεχίζει ακάθεκτος.........Για όλους αυτούς τους λόγους, προφανώς, η Ελλάδα πρέπει να έχει πολιτικές για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 
Εξίσου προφανώς, την ενδιαφέρουν και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων που γίνονται για την πρόληψη, για τις συμφωνίες που θα μπορέσουν να κρατήσουν την αύξηση της θερμοκρασίας στους 2 °C και όχι παραπάνω. Έτσι, συμμετείχαμε ενεργά μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Συνδιάσκεψη του Durban ...... κλπ , κλπ.

Πολιτικές χωρίς λεφτά δεν γίνονται . Οι Έλληνες λιμοκτονούν κε πρώην υπουργέ των οικονομικών  και σεις μιλάτε για 2 500 MW σε ΑΠΕ μέχρι τέλους του 2011, για να εντυπωσιάσετε αυτούς που δεν ξέρουν  τεχνικά το θέμα.
Παρακάτω το αλλάζετε και μιλάτε για 2 500 MW  αδειοδοτήσεις.   Δηλαδή  άδειες που δώσατε αλλά κάνεις δεν ξέρει (ούτε και εσείς ) πότε και αν γίνουν ποτέ ΑΠΕ.

Συνεχίζει μέσα απο διάφορες ασυναρτησίες την συνέντευξή του , με την αμφισβητούμενη και εσφαλμένη επιστημονικά παραδοχή οτι η θερμοκρασία θα ανέβει κατά  2 βαθμούς Κελσίου κλπ,κλπ.
   Διασπείρει το  φόβο ,λέγοντας οτι   '' Οι πολλές μελέτες μιλούν για αύξηση μέχρι 3,7 και 4 βαθμούς''.........''Αυτό αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα όχι μόνο σε χώρες όπως οι νησιωτικές, οι μικρές νησιωτικές χώρες, αλλά και σε χώρες όπως η δική μας''.
Έντεχνα αγνοεί οτι υπάρχουν άλλες επιστημονικές μελέτες που το διαψεύδουν  αυτό  κατηγορηματικά.
Η χώρα μας δεν κινδυνεύει από αύξηση θερμοκρασίας , άλλα από αύξηση βλακείας των πολιτικών μας σωτηρων.
Χαίρεται τέλος για τη σύσταση του''πρασινου ταμειου'' που δεν συστάθηκε..........''και τέλος, σύσταση Πράσινου Ταμείου για το κλίμα. Συστάθηκε επιτέλους. Βεβαίως δεν υπήρξε συμφωνία για τη χρηματοδότησή του, το οποίο σημαίνει ότι έχουμε κάνει ένα βήμα αλλά είναι ένα απολύτως ατελές βήμα''......

          Και βέβαια δεν σχολίασε καθόλου την αρνητική θέση των διαφωνούντων κρατών, σαν η Ελλάδα να  αγνοεί εντελώς τις θέσεις της  Ιαπωνίας,της Ρωσίας,της Κίνας, του Καναδά , των ΗΠΑ, της Ινδίας και τόσων άλλων εξαιρετικά ισχυρών οικονομιών του πλανητη.
Κε Υπουργέ οι παραπάνω ισχυρές  χώρες,  δεν ειναι .......αντίπαλοι της χρεοκοπημένης Ελλάδας,  που αγωνίζεται να πιάσει τους πράσινους στόχους της ΕΕ για 20-20-20  που ουσιαστικά μας επέβαλε η Γερμανία, διαλύοντας τελείως την έτσι και αλλιως αδύναμη οικονομία μας.
Θα ηταν σίγουρα καλύτερα τα πράγματα για την Ελλάδα αν οι πολιτικοί μας ειχαν την εντιμοτητα το σθένος και την δύναμη να αλλάξουν στρατόπεδο. 
                                                                                                                                       SAGINI


  
  Αν δεν βαριέστε διαβάστε όλη την συνέντευξη τύπου του ΥΠΕΚΑ.
http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/5045bb57-ff83-4f1e-b4ad-c1ab70de6434





5 σχόλια:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΥΠΕΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ...ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΔΕΡ!!!

    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ-ΔΥΝΑΜΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ευχομουν πραγματικα να γραφω για ψαρεμα η λαογραφικα θεματα ,αλλα οι υπουργευοντες με προκαλουν συνεχως αδελφε μου, με αυτα που κανουν και καταστεφουν την Ελλαδα μας.
    Κανανε σημαια τους την ''πρασινη απατη'' πιστα σκυλια των εργολαβων και των πολυεθνικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλια ενας αλλος υπεγραφε δις για το καλο μας . Ο Τσοχαντζοπουλος αλλα μετα εγινε ...πουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ....΄πούλος θά γίνει καί αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ