Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΝΑΔΑΣ..............ΗΠΡΩΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΟΤΟ

   


  
           Ούτε δύο ημέρες μετά το τέλος της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή στη Νότια Αφρική, ο Καναδάς ανακοίνωσε και επίσημα ότι αποσύρεται από το Πρωτόκολλο του Κιότο. 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας δήλωσε ότι το πρωτόκολλο «δεν αποτελεί την κατάλληλη οδό για τον Καναδά» ή για την επίλυση της κλιματικής κρίσης.
Ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα που επικυρώνει και στη συνέχεια εγκαταλείπει το πλαίσιο του Κιότο, μια ενέργεια καθ' όλα νόμιμη, αλλά με μεγάλη συμβολική βαρύτητα που δημιουργεί ένα ανησυχητικό προηγούμενο.
«Το Κιότο για τον Καναδά ανήκει στο παρελθόν», είπε ο Πίτερ Κεντ λίγες ώρες αφότου επέστρεψε από το Ντέρμπαν.
«Επικαλούμαστε λοιπόν το νόμιμο δικαίωμά μας να αποσυρθούμε από αυτό», πρόσθεσε λέγοντας ότι θα ενημερώσει επίσημα και τα Ηνωμένα Έθνη για την πρόθεση της χώρας του.

Πρόστιμα
Το Πρωτόκολλο του Κιότο που τέθηκε σε ισχύ το 1997 δεσμεύει τις βιομηχανοποιημένες χώρες να επιτύχουν στόχους, οι οποίοι αφορούν σε περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου. Οι στόχοι αυτοί ωστόσο δεν δεσμεύουν αναδυόμενους γίγαντες όπως η Βραζιλία, η Κίνα ή η Ινδία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ουδέποτε επικύρωσαν τη συμφωνία.
Στο Ντέρμπαν, οι σύνεδροι συμφώνησαν την τελευταία στιγμή σε παράταση της ισχύος του Κιοτο,  μέχρις ότου και αν,  καταλήξουν σε ένα νέο δεσμευτικό πλαίσιο, το οποίο θα αντικαταστήσει το Κιότο έως το 2020.

Μεγάλο κόστος
Κατά τον Κεντ εξάλλου, η επίτευξη των στόχων αυτών θα στοίχιζε στον Καναδά πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ, «δηλαδή 1.600 δολάρια [περίπου 1.200 ευρώ] από κάθε καναδική οικογένεια  αυτό είναι το τίμημα του Κιότο για τους Καναδούς, το κληροδότημα μιας ανίκανης κυβέρνησης υπό τους Φιλελεύθερους».
Ο υπουργός είπε επίσης ότι ακόμη και εάν η χώρα του δεχόταν να πληρώσει το τίμημα, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα συνέχιζαν να αυξάνονται καθώς οι μεγαλύτεροι ρυπαντές - Κίνα,Ινδία,Βραζιλία και Ηνωμένες Πολιτείες- δεν δεσμεύονται από τη συμφωνία.




   Η Κυβέρνηση  του Καναδά λειτουργώντας με κοινή  λογική , προστάτευσε τα συμφέροντα του Καναδικού  λαου και εγκατέλειψε το Κιότο  στους λοιπούς, ειδικά  στην ΕΕ που δυστυχώς  επιβάλλει δαπάνες πολλών δις στους λαούς της , χωρίς κανένα όφελος για τους ίδιους άλλα με τεράστια κέρδη των πολυεθνικών της Γερμανίας και άλλων...

                                                                                                               SAGINI

6 σχόλια:

  1. O Καναδας ειναι μια μεγαλη και πλουσια χωρα με ισχυρη κυβερνηση, χωρις εξαρτησεις .
    Ο Καναδας καταλαβε οτι το μεγαλο κολπο που στησανε οι αλλοι για την δηθεν κλιματικη αλλαγη , δεν τον αφορουσε σαν χωρα.
    Ποσο μαλλον οταν του ζητηθηκε να ξοδεψει 10 δις δολλαρια για να μειωσει τις εκπομπες CO2.
    Ειναι μεγαλη υποκρισια να ξοδευει μια χωρα τετοια ποσα ,την στιγμη που αλλες μεγαλες οικονομιες οπως οι ΗΠΑ,η Κινα , η Ινδια κα ,δεν συμμετεχουν καν στο Κιοτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι η ΕΛΛΑΔΑ να ειχε εναν ηγετη που θα ζητουσε την αμεση εξαιρεση μας απο την δεσμευση 20-20-20 .
    Το τεραστιο χρεος μας ειναι ο σοβαροτερος λογος.
    Μια τετοια αποφαση θα μας επετρεπε να κανουμε οικονομιες πολλων δις που πεταμε για την ''πρασινη απατη'' του Τζεφρυ.
    Θα ζωζαμε την ΔΕΗ απο το ξεπουλημα.
    Θα αναγκαζαμε τους ''εργολαβους'' σε αναγκαστικη διαιτα.
    Θα πληρωνε ο λαος μας φθηνο ρευμα απο τον Ελληνικο φθηνο λιγνιτη, οπως τοσα χρονια τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα τελευταια χρονια πραγματι μας κυβερνουν μετριοτητες.
    Απολυτα συμφωνουμε οτι η αποδεσμευση της χωρας μας απο τις επενδυσεις στην ''πρασινη απατη'',εστω και προσωρινα , θα εδινε μια μεγαλη οικονομικη ανασα στην Ελλαδα.
    Λογω της πρωτοφανους κρισης που αντιμετωπιζουμε ,ζηταμε την αναστολη επενδυσεων σε ΑΠΕ για 10 χρονια ,με παραλληλο κοψιμο επιδοτησεων.
    Λογικο αλλα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαλλον αστειευεστε....
    Στην Ελλαδα της δαιπλοκης και της διαφθορας,της SIEMENS και των λοιπων, του ΓΑΠ και των λοιπων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΗΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ......./////ΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ