Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΚΡΗΤΗ.........ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Προστασία για να μην σπάσουν τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις πουλάνε συμμορίες στην ενδοχώρα του Ηρακλείου Κρήτης, σύμφωνα με καταγγελίες. Οι εκβιασμοί, μάλιστα, δεν έχουν αποκλειστικό στόχο τα φωτοβολταϊκά, αλλά αφορούν και εγκαταστάσεις άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως τα αιολικά πάρκα.
Ο λόγος για συμμορίες αλλοδαπών, καθώς και Ελλήνων, οι οποίοι πλησιάζουν τον ιδιοκτήτη κάποιας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης και του ζητούν χρήματα προκειμένου να μην προχωρήσουν σε καταστροφή της. Τα ποσά που ζητούν είναι μεγάλα και οι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πληρώσουν, ακόμη και με δόσεις, φοβούμενοι την καταστροφή των εγκαταστάσεών τους.
Το νέο αυτό φαινόμενο, πάντως, δεν περιορίζεται στα φωτοβολταϊκά, αλλά αναφέρονται κρούσματα εκβιασμών και σε αιολικά πάρκα, καθώς η πρόκληση ζημιάς στις εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι σχετικά εύκολη υπόθεση.
Την ίδια στιγμή, όμως, που επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για μια άναρχη κατάσταση και φοβούνται αύξηση της σχετικής εγκληματικότητας παράλληλα με την εξάπλωση των ΑΠΕ στο νησί, η αστυνομία δεν επεμβαίνει, καθώς κανείς δεν καταγγέλλει επίσημα το πρόβλημα.
Οι κάτοικοι αποφεύγουν να μεταβούν στην αστυνομία ζητώντας βοήθεια, καθώς είναι πεπεισμένοι ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε βέβαιη καταστροφή των εγκαταστάσεών τους, ενώ θα στιγματιστούν και από την τοπική κοινωνία.
Πηγή: Τόλμη Κρήτης

3 σχόλια:

  1. Γινονται δυστυχως και αλλου τετοια περιστατικα,προστασιας και δολιοφθορων φωτοβολταικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληρωνουν πλεον ιδιωτικες εταιρειες φυλαξης για να μην τους σπασουν η να μην τους κλεψουν τα πανακριβα πανελια τους.
    Εδω οι γυφτοι κλεβουν τα καλωδια του ΟΣΕ και προκαλουν ζημιες εκατομμυριων,στα φωτοβολταικα θα κολωσουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ΚΡΗΤΗ υπαρχει ομερτα απο χρονια.
    Δεν τα μαθαινουμε και ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ