Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ και Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΠΑΤΗΣ


Ο  ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ


«Το 1991, η Κυβέρνηση του Helmut Kohl πέρασε ένα νόμο στην Γερμανία (Power Feed-in Act), που αργότερα τροποποιήθηκε από τον Σοσιαλιστικό-Πράσινο Συνασπισμό του Schoeder και έγινε ο Νόμος EEG (Energy Feed-in Act).

 Ο νόμος αυτός υποχρέωνε εταιρίες παροχής ηλεκτρισμού, να αγοράζουν ρεύμα από ΑΠΕ σε εξωφρενικές τιμές, που όμως μπορούσαν να μετακυλήσουν στον καταναλωτή. 
Αυτός ο Νόμος έγινε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Γερμανίας.
  (έτσι τον απεκάλεσε με χαρά ο Σοσιαλιστής Υπουργός Περιβάλλοντος Michael Mueller του SPD).
Ο νόμος αυτός εξήχθη σε 46 χώρες, παγκοσμίως, αφού “υπάρχουν ορδές ηλιθίων ανθρώπων, που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα”».           http://archaeopteryxgr.blogspot.com
Η Ελληνική ύπαιθρος με τις επιδοτήσεις.

Έμαθαν τους Έλληνες να μην παράγουν σχεδόν τίποτα, με το κομματιλίκι προς ίδιον όφελος.
Ζούμε με  επιδοτήσεις .
  Έχουμε ''πράσινη ανάπτυξη'' διακομματική.
 Και ιδού τα φωτοβολταϊκά!
Με βάση πρόσφατες πιέσεις, οι ιδιώτες μπήκαν στην αγορά ενέργειας και ''συνεργαζόμενοι'' με την ΔΕΗ "πωλούν" ηλεκτρικό ρεύμα που παράγουν  στη  ΔΕΗ σε ακριβότερη  τιμή (η λογική σε αυτό βρίσκεται στην "κατάργηση των μονοπωλίων" που επιδιώκει η Ε.Ε.).
Στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να συμμετάσχουν και οι ιδιώτες είτε με αιολικά πάρκα (μέχρι τώρα) είτε με φωτοβολταϊκά συστήματα. Και στο σημείο αυτό οι ιδιώτες γίνονται πολλοί.Επισης μεγάλο πλήθος αγροτών της χώρας εκδήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών.
Και για όσους δεν έχουν αρκετά χρήματα, μπορούν να δανειστούν σχετικά εύκολα από τις τράπεζες. Άλλωστε το χρέος δημιουργεί χρήμα.
Η ΔΕΗ (συλλέκτης ενέργειας ) θα είναι υποχρεωμένη να αγοράζει το ρεύμα αυτό απ' τους «ελεύθερους» παραγωγούς σε υψηλότερες τιμές απ' όσον το παράγει ήδη η ίδια!
Γιατί; ( βλ.EEG (Energy Feed-in Act), ΡΑΕ )
Μια επιχείρηση, η ΔΕΗ (που κατά τ' άλλα είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί ανταγωνιστικά), υποχρεώνεται με νόμο σε τεράστιες και αντιπαραγωγικές δαπάνες.
 Γιατί;( βλ.EEG (Energy Feed-in Act), ΡΑΕ).
Πόσο θα αντέξει η ΔΕΗ με αυτά.
Η μόνη επιλογή που έχει, είναι να ακριβαίνει τα τιμολόγια.
Γιατί άραγε ακρίβυνε το ρεύμα για το 2011 ??
Πόσο του χρόνου??
Πράσινη ενέργεια από φ/κ σημαίνει οτι μετακινούμαι Αθήνα- Πειραιά με τζάμπο τζετ.
Τα φ/κ πάνελ είναι πανάκριβα. Το κόστος αγοράς,τοποθέτησης,διασύνδεσης με το δίκτυο,σε συνδυασμό με τη διαλειπτικη λειτουργία τους (4-5 ώρες την ημέρα όταν υπάρχει ήλιος) ,και την τεράστια επίσης δαπάνη που απαιτείται για την συνεχή λειτουργία εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο ,τα οποία είναι απαραίτητα για υποστήριξη της παραγωγής ''πράσινης ενέργειας'' .
Το κόστος  κυμαίνετε  απο  350-400 ευρώ για κάθε 1000kw.
 Γιατί ??
Η  διαφορά κόστους μετακυλίεται απο την  ΔΕΗ στους καταναλωτές εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ακούγεται και είναι τρελό.
 Και ας ήρθε η ώρα που οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν τι θα πληρώσουν. Το λογαριασμό της ΔΕΗ,η τα τρόφιμα της οικογένειας??
Η «απελευθέρωση» της παραγωγής ενέργειας σημαίνει σκλάβωμα με νέα χρέη στις τράπεζες των αγροτών η ιδιωτών, που σήμερα συνωθούνται να μπουν στην παραγωγή των φωτοβολταϊκών, και η ΔΕΗ να γονατίζει αν αυτή συνεχίσει να «υποστηρίζει» τους φουκαράδες πλέον φωτοβολταϊστές αγοράζοντας το ρεύμα τους με..... ζημία της και χρεώνοντας το πανάκριβα σε όλους.
Τελικά ''πράσινη ενέργεια '' σημαίνει , ακόμα μεγαλύτερα χρέη για την χωρα μας.
Γύρω απ' τα φωτοβολταϊκά ανοίγει ένας ευρύς κύκλος εργασιών, μελέτες, τεχνικά γραφεία, εγκαταστάσεις, εργολάβοι, μίζες, μεσολαβητές, κομπίνες, συντήρηση, κομματάρχες, επανεγκατάσταση, ρουσφέτια, δάνεια, χρέωμα, ξεχρέωμα, ξαναχρέωμα κλπ.
«Θα κάθομαι», σου λέει, «και τα λεφτά θα τρέχουν» .
Για μιαν ακόμα φορά προχωράμε προς το μέλλον τ' ανάποδα.
Της «ευκαιρίας» που βλέπει πέντε χρόνια μπροστά της κι ύστερα γαία πυρί μειχθήτω...
Για μιαν ακόμα φορά οι Έλληνες πολίτες σπρώχνονται στο «δώσ' μου κι εμένα μπάρμπα», σε μιαν ανώφελη για τους ίδιους και επωφελή για τους άλλους (αντι)παραγωγική διαδικασία, που ούτε οι ίδιοι θα ελέγχουν ούτε θα εννοούν.
Κάποια στιγμή η επιδότηση κόβεται ,και μένει το χρέος (πως θα πληρωθεί αραγε?? ) , η υποθήκη και το φ/κ.
Ήδη η ΔΕΗ δήλωσε αδυναμία να απορροφήσει το ρεύμα που παράγουν τα φ/κ των αγροτών γιατί λέει έπιασαν το πλαφόν. Όσοι πρόλαβαν ''κέρδισαν'' , οι άλλοι σώθηκαν.
Όταν και η νεα φούσκα σκάσει ποιοι θα την πληρώσουν???«…Τα βατόμουρα και τα άγρια μανιτάρια, και οι άγριες φράουλες είναι όλα τσάμπα, αλλά αν πας να τα αγοράσεις είναι πανάκριβα, γιατί κάποιος πρέπει να τα βρει και να τα μαζέψει. Το ίδιο και με την αιολική και την ηλιακή «τσάμπα» ενέργεια. Το μάζεμα είναι ακριβό, και η χρήση, στην πράξη, με δεδομένη την μεταβλητότητα της διαθεσιμότητάς τους και την αδυναμία αποθήκευσης, ακόμα ακριβότερη.