Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

ΝΕΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΑλλα 11 νεα αιολικα παρκα εχουν αδειοδοτηθει απο την ΡΑΕ για την Ανδρο . Ελπιζουμε  οτι θα υπαρξει συντομα, ενημερωση των πολιτων του νησιου μας απο τους αρμοδιους, για τα  οικονομικα ωφελη που θα προκυψουν απο την εγκατασταση των ανεμογεννητριων στο νησι μας.

 1ο    νεο Αιολικο παρκο στην Ανδρο.
Θέση ''ΚΟΥΒΑΡΑ'' 
7 και 23 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ =30

Εταιρεία '' ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΟΡΑΚΙ ΑΕ'' 
Δημητρίου και Κυριακής ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ρ.Α.Ε. ΥΠΑΡΙΘΜ. 1388/2010

Χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικό σταθμό
ισχύος 36ΜW στη θέση «Κουβαράς», του Δήμου Άνδρου του Νομού
Κυκλάδων, στην εταιρεία «ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΚΟΡΑΚΙ Α.Ε
Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2010,
Δημήτρης Ραχιώτης
Μέλος ΡΑΕ
Εποπτεύων Τομέα ΑΠΕ

“Η παρούσα άδεια χορηγείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργεια από αιολικό σταθμό,
εγκατεστημένης ισχύος 36,8ΜW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 36MW, ο οποίος
αποτελείται από 7 ανεμογεννήτριες ισχύος 2,3MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 71 μέτρα και 23 ανεμογεννήτριες ισχύος 0,9MW έκαστη και με διάμετρο ρότορα 44 μέτρα. Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στις θέσεις «Κουβαρά» του Δήμου Άνδρου, του Νομού Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο χωρίς γεωγραφικό υπόβαθρο (μορφής σκαριφήματος) που κατατέθηκε στη ΡΑΕ με το υπ’ αριθμ. πρωτ. ΡΑΕ I-135489/05.04.2011 έγγραφο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Μέρος 2 παρ. 8 του Παραρτήματος 1 του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής.”
Η παρούσα βεβαίωση επισυνάπτεται ως Παράρτημα, στην Άδεια. Κατά τα λοιπά, η Άδεια διατηρείται σε ισχύ, ως έχει.
Αθήνα, 12/04/2011
Για τη Γραμματεία της ΡΑΕ
Νίκος Γ. Μπουλουξής
Συντονιστής Ομάδας Μη
Διασυνδεδεμένων Νησιών


Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΔίωξη εις βάρος του αρχηγού της Πυροσβεστικής, Στέλιου Στεφανίδη, καθώς και 15 ακόμα αξιωματικών, ασκήθηκε για εμπρησμό από αμέλεια.
Έτσι, ο Σ. Στεφανίδης θα οδηγηθεί σε δίκη για την καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής, το 2009, η οποία είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα.
Η άσκηση των ποινικών διώξεων βασίστηκε στο πόρισμα που συνέταξε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής.
Υπάρχει όμως κι ένα αξιοσημείωτο.
Ενώ το πόρισμα επέρριπτε ευθύνες εις βάρος του συνόλου της τότε ηγεσίας για έλλειψη συνεννόησης και αδυναμία συντονισμού, από την πλευρά των ανώτατων αξιωματικών του σώματος που ......
ενεπλάκησαν στην κατάσβεση, η δίωξη βαρύνει μόνο τον νυν αρχηγό, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής.
Αντίθετα, ο τέως αρχηγός Αθ. Κοντοκώστας και ο τότε περιφερειάρχης Αττικής κ. Απ. Γεροκώστας δεν αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.
Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Στεφανίδης είναι ο μόνος από την τότε ηγεσία της Π.Υ. που αντιμετωπίζει δίωξη, διότι ήταν ο πρώτος ο οποίος μετέβη στο σημείο της πυρκαγιάς, τα ξημερώματα της 22 Αυγούστου στο Γραμματικό.
Επομένως, έφερε το κύριο βάρος για την λανθασμένη εκτίμηση της απειλής.
Υπενθυμίζεται πως σε δίκη με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες έχει παραπεμφθεί και ο Φ. Παππάς, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά της Ηλείας, το 2007.

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/05/blog-post_3535.html