Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

H συνέχεια της πολιτικής των επιδοτήσεων

        


                       
          «Το 1991, η Κυβέρνηση του Helmut Kohl πέρασε ένα νόμο στην Γερμανία (Power Feed-in Act), που αργότερα τροποποιήθηκε από τον Σοσιαλιστικό-Πράσινο Συνασπισμό του Schoeder και έγινε ο Νόμος EEG (Energy Feed-in Act).
Ο νόμος αυτός υποχρέωνε εταιρίες παροχής ηλεκτρισμού, να αγοράζουν ρεύμα από ΑΠΕ σε εξωφρενικές τιμές, που όμως μπορούσαν να μετακυλήσουν στον καταναλωτή. 
Αυτός ο Νόμος έγινε μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Γερμανίας (έτσι τον απεκάλεσε με χαρά ο Σοσιαλιστής Υπουργός Περιβάλλοντος Michael Mueller του SPD). 

Ο νόμος αυτός εξήχθη σε 46 χώρες, παγκοσμίως, αφού “υπάρχουν ορδές ηλιθίων ανθρώπων, που δεν πρόκειται να εξαφανιστούν σύντομα”».
«…Τα βατόμουρα και τα άγρια μανιτάρια, και οι άγριες φράουλες είναι όλα τσάμπα, αλλά αν πας να τα αγοράσεις είναι πανάκριβα, γιατί κάποιος πρέπει να τα βρει και να τα μαζέψει. Το ίδιο και με την αιολική και την ηλιακή «τσάμπα» ενέργεια. Το μάζεμα είναι ακριβό, και η χρήση, στην πράξη, με δεδομένη την μεταβλητότητα της διαθεσιμότητάς τους και την αδυναμία αποθήκευσης, ακόμα ακριβότερη.

Στην πλούσια και οικολογολατρική Γερμανία με τις γενναίες επιδοτήσεις για ΑΠΕ και εγχώρια βιομηχανία ΑΠΕ, το αιολικό ρεύμα κοστίζει 0,089 €/kWhr, το ρεύμα από πυρηνικά ή λιγνίτη 0,024 €/kWhr και από λιθάνθρακα 0,03 €/kWhr».


 
Στην Ελλάδα, έχουμε καιρό να δούμε επίσημες τιμές, αλλά την τελευταία φορά, ο από λιγνίτη κόστιζε 0.035 €/kWhr, και από αιολικά 0,1 έως 0,25 €/kWhr…


 http://archaeopteryxgr.blogspot.com
                                  

                   ''Οι ορδές των ηλιθίων''

  

                           Η Ελληνική ύπαιθρος με τις επιδοτήσεις.

        Έμαθαν τους Έλληνες να μην παράγουν σχεδόν τίποτα, με το κομματιλίκι προς ίδιον όφελος.
Τώρα οι επιδοτήσεις μεταμορφώνονται. 
Έχουμε ''πράσινη ανάπτυξη''. 
Και ιδού τα φωτοβολταϊκά!
Με βάση πρόσφατες κοινοτικές πιέσεις, οι ιδιώτες μπήκαν στην αγορά ενέργειας και ''συνεργαζόμενοι'' με την ΔΕΗ "πωλούν" ηλεκτρικό ρεύμα που αγοράζουν από τη ΔΕΗ σε φτηνότερη τιμή (η λογική σε αυτό βρίσκεται στην "κατάργηση των μονοπωλίων" που επιδιώκει η Ε.Ε.).
Αλλά,  στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μπορούν να συμμετάσχουν και οι ιδιώτες είτε με αιολικά πάρκα (μέχρι τώρα) είτε με φωτοβολταϊκά συστήματα. 
Και στο σημείο αυτό οι ιδιώτες γίνονται πολλοί, αφού μεγάλο πλήθος αγροτών της χώρας εκδήλωσε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα των φωτοβολταϊκών.
Και για όσους δεν έχουν αρκετά χρήματα, μπορούν να δανειστούν σχετικά εύκολα από τις γνωστές ''πρασινες'' τράπεζες.
Άλλωστε το χρέος δημιουργεί χρήμα.
Η ΔΕΗ (συλλέκτης ενέργειας )  είναι υποχρεωμένη να αγοράζει το ρεύμα αυτό απ' τους «ελεύθερους» παραγωγούς σε υψηλότερες τιμές απ' όσον το παράγει ήδη η ίδια!
Γιατί;         ( βλ.EEG (Energy Feed-in Act), ΡΑΕ )
Μια εισηγμενη  επιχείρηση, η ΔΕΗ ,  (που κατά τ' άλλα είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί ανταγωνιστικά), υποχρεώνεται με νόμο σε τεράστιες και αντιπαραγωγικές δαπάνες. 
Γιατί;   ( βλ.EEG (Energy Feed-in Act), ΡΑΕ).
Τη διαφορά κόστους θα την μετακυλησει η ΔΕΗ στους καταναλωτές εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Ακούγεται και είναι τρελό. Και ας ήρθε η ώρα που οι Έλληνες πρέπει να επιλέξουν τι θα πληρώσουν.
Το λογαριασμό της ΔΕΗ ,η τα τρόφιμα της οικογένειας.

Η «απελευθέρωση» της παραγωγής ενέργειας σημαίνει σκλάβωμα με νέα χρέη στις τράπεζες των αγροτών η ιδιωτών, που σήμερα συνωθούνται να μπουν στην παραγωγή των φωτοβολταϊκών, και το  κρατικό ταμείο ( ΔΈΣΜΙΕ ),  να γονατίζει, συνεχίζοντας  να «υποστηρίζει» τους φουκαράδες πλέον φωτοβολταϊστές αγοράζοντας το ρεύμα τους με..... ζημία του άλλα  χρεώνοντας πανάκριβα  όλους τους καταναλωτές.
Μαντέψατε ποίοι είναι οι «ορδές των ηλιθίων» αυτόν τον καιρό.
Γύρω απ' τα φωτοβολταϊκά ανοίγει ένας ευρύς κύκλος εργασιών, μελέτες, τεχνικά γραφεία, εγκαταστάσεις, εργολάβοι, μίζες, μεσολαβητές, κομπίνες, συντήρηση, κομματάρχες, επανεγκατάσταση, ρουσφέτια, δάνεια, χρέωμα, ξεχρέωμα, ξαναχρέωμα κλπ.
«Θα κάθομαι», σου λέει, «και τα λεφτά θα τρέχουν».
Έτσι του είπαν οι κομισσαριοι πλασιεδες  της  '' πράσινης απατης''.
Από αγρότης θα γίνω παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας. Και θα πορεύομαι με επιδοτήσεις.
Και όταν κοπούν οι επιδοτήσεις, (σύντομα )  πως θα ξεχρεώσεις κύριε ?
Για μιαν ακόμα φορά προχωράμε προς το μέλλον τ' ανάποδα.
Κυνηγοί της «ευκαιρίας» που βλέπει πέντε χρόνια μπροστά της κι ύστερα γαία πυρί μειχθήτω...
Για μιαν ακόμα φορά οι άνθρωποι σπρώχνονται στο «δώσ' μου κι εμένα μπάρμπα», σε μιαν ανώφελη για τους ίδιους και επωφελή για τους άλλους (αντι)παραγωγική διαδικασία, που ούτε οι ίδιοι θα ελέγχουν ούτε θα εννοούν.
     Και όλα αυτά υποτίθεται ότι είναι η επίσημη κρατική πολιτική του ΥΠΕΚΑ που  γίνεται για να μειωθεί το CO2 στην ατμόσφαιρα. 
Που δεν μειώνεται , το άτιμο,  έτσι και αλλιώς , αλλά αυξάνεται  από άλλους λόγους όμως.
Βέβαια ο πραγματικός λόγος είναι άλλος.
Υποκρίνονται οι αθλιοι  ότι ανησυχουν για το μελλον μας και χωρις καν να μας ρωτησουν μας υποδουλωνουν οικονομικα αφου εχουν την συναινεση απο τις ''ορδες των ηλιθιων'', οπως εφυεστατα τους χαρακτηρισε ο εξαιρετικος ''αρχαιοπτερυγας'' .
                                                                                                                        SAGINI17-4-2008
Ακύρωση της κατασκευής μονάδας λιθάνθρακα στην Ελλάδα
Η μονάδα παραγωγής ενέργειας από λιθάνθρακα θα κατασκευαστεί τελικά στην Αλβανία .
Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ κος Αθανασόπουλος δήλωσε ότι χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τη ΔΕΗ και την Ελλάδα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την απόφαση στις αντιδράσεις συνδικαλιστών, αντιπολίτευσης και ανταγωνιστών .
Πραγματι τοτε,  μια χρυση ευκαιρια χαθηκε. Με λιγνιτη δικο μας Ελληνικο και παμφθηνο . 
Υπαρχουν ενοχοι .Ηταν εποχη ΝΔ και Καραμανλη.
Η ''πρασινη απατη'' ειναι διακοματικη.
Ομως  τα εργοστασια ''εφεδρειας''  φυσικου αεριου του Ομιλου Μυτιληναιου , προηγουνται.
Εκανε ανακοινωσεις σε επενδυτες στην Αμερικη ,ο Μυτιληναιος  οτι αναμενονται μεγαλα
κερδη του Ομιλου του (Protergia) απο την επικειμενη λειτουργια τριων εργοστασιων του  με φυσικο 
αεριο εισαγομενο απο Αλγερια, Μαροκο η Ρωσια.
Καημενη  ΔΕΗ ,σε λιγο καιρο δεν θα πιανεις φραγκο. Θα πουληθεις τζαμπα με το μεσοπροθεσμο.
Και οι Ελληνες ( οι λιγοι που θαχουν χρηματα ) θα πληρωνουν τους νεους πανακριβους λογαριασμους.
Και ρευμα δεν θα εχουμε.                                                                                                                                     SAGINIΠηγές
http://archaeopteryxgr.blogspot.com

/

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ οδηγ.54/2003 της Ε.Ε.Διαβάστε τι έγραφε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ πριν 4 χρόνια για τις ΑΠΕ. Του Δημητρη Χρηστου
20/5/07
ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ : Όλη η εξουσία στους προμηθευτές

Προκλητικά προνόμια στους ιδιώτες παραγωγούς και στους εισαγωγείς ηλεκτρικής ενέργειας σε
βάρος των καταναλωτών και της ΔΕΗ

Απελευθέρωση μιας αγοράς, η οποία δεν έχει τίποτα το ελεύθερο για τους καταναλωτές για τους οποίους υποτίθεται ότι γίνεται, μπορεί να συμβεί -τελικά- μόνο στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι, από τη φύση της, απείρως πιο σύνθετη και δύσκολη απ' ό,τι για παράδειγμα η αγορά των τηλεπικοινωνιών.
Από το σημείο αυτό μέχρι την εξωφρενική, με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, κατάληξη που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να αγοράζει όλη την παραγωγή του ιδιωτικού τομέα σε τιμές πολύ υψηλότερες και από τα τιμολόγια πώλησης, χωρίς οι καταναλωτές, μεγάλοι και μικροί, να έχουν δυνατότητα επιλογής, η απόσταση είναι χαώδης.
Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας επιβλήθηκε από την οδηγία 54/03 της Ευρωπαϊκής Ενωσης (που την ορίζει ως ελευθερία του καταναλωτή να επιλέγει τον προμηθευτή της επιλογής ακόμη και την πηγή της ενέργειας που επιθυμεί, π.χ. αιολική) και μεταφέρθηκε στην ελληνική επικράτεια από τον νόμο 3426/05 του κ. Σιούφα.
Η πρώτη ελληνική πατέντα έγινε το 2001, με το υπουργείο Ανάπτυξης, πριν ετοιμαστούν οι κώδικες λειτουργίας της αγοράς, να δίδει άδειες για μονάδες ηλεκτροπαραγωγής άνω των 400 MW σε πέντε κατασκευαστικές εταιρείες, που σήμερα έχουν γίνει δέκα.
Εκτός από την «Ενεργειακή Θεσσαλονίκης Α.Ε.», θυγατρική των ΕΛ.ΠΕ., που υλοποίησε την εντολή Τσοχατζόπουλου για την κατασκευή μιας μονάδας στη Θεσσαλονίκη, κανείς από τους υπόλοιπους αδειούχους μέχρι το 2006 δεν προχώρησε στις επενδύσεις που προέβλεπαν οι άδειες που τους δόθηκαν.
Η δικαιολογία ήταν πως οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούσαν τις επενδύσεις αυτές, χωρίς πρόσθετες εγγυήσεις.
Στο σημείο αυτό αρχίζουν οι ελληνικές πατέντες που λέγαμε.
Το ΥΠ.ΑΝ. έβαλε τον ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστή του Συστήματος) να κάνει διαγωνισμό με αντικείμενο την ελάχιστη εγγυημένη τιμή που απαιτούν οι ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να εκτελέσουν τις υποχρεώσεις τους, όπως το προέβλεπαν οι άδειες που τους δόθηκαν.
Δημιουργήθηκε πρόβλημα όμως. Η λύση αυτή δεν ικανοποιούσε τα ΕΛ.ΠΕ., που η μονάδα τους στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούσε να υπαχθεί στον διαγωνισμό, αλλά ούτε και τον Ομιλο Μυτιληναίου που αποσύρθηκε τον Μάρτιο του 2007 από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό.
Νέα πατέντα, με τεχνητή αύξηση της χονδρικής τιμής της αγοράς ενέργειας που αποκαλείται Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ), έτσι ώστε οι νέοι παραγωγοί να πληρώνονται με υψηλό τίμημα για το ρεύμα που ρίχνουν στο Σύστημα, απαλλασσόμενοι από τον κόπο και το ρίσκο να βρουν πελάτες.
Ολη την ιδιωτική παραγωγή την αγοράζει η ΔΕΗ.
Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) τον Ιανουάριο του 2006 εκδίδει την απόφαση Ο-12592, με την οποία ανατράπηκε η μέθοδος ορισμού της Οριακής Τιμής του Συστήματος και από 42,5 ευρώ/MWh που ήταν το πρώτο 16ήμερο του Ιανουαρίου, πήγε στα 57 ευρώ/MWh την 18.1.2006.
Δηλαδή αύξηση 34% σε 48 ώρες! Γιατί άραγε ??
Επιπλέον έπαψε να υπάρχει και ουσιαστική διακύμανση ανάλογα με τα φορτία, κάτι που συνιστά πανευρωπαϊκή «ευρεσιτεχνία».
Για παράδειγμα, η ωριαία Οριακή Τιμή του ιταλικού συστήματος παρουσιάζει διακύμανση 320% μεταξύ ανώτατης και κατώτατης, έναντι μηδενικής της ελληνικής πατέντας.
Μάλιστα, τα τελευταία στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ για τον Ιανουάριο του 2007 δείχνουν ότι η ΟΤΣ έχει εκτιναχθεί στα 70,74 ευρώ/MWh, δηλαδή αύξηση 66% μόλις σε ένα χρόνο.
Αλήθεια ποια είναι σήμερα η ΟΤΣ ?
Ο ρόλος και το κόστος για τη ΔΕΗ
Ως γνωστόν, η ΔΕΗ είναι ο κυριότερος παραγωγός αλλά και προμηθευτής στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Υπήρχαν και μερικοί προμηθευτές-εισαγωγείς, που πωλούσαν το εισαγόμενο ρεύμα απευθείας σε ορισμένους μεγάλους πελάτες, όπως π.χ. τα Carrefour, οι οποίοι μετά τη στρέβλωση της αγοράς από τη Ρυθμιστική Αρχή διέκοψαν την προμήθεια σε πελάτες και πουλάνε πλέον στο Σύστημα, δηλαδή στη ΔΕΗ. Κορόιδα είναι ??
Ετσι, ο ρόλος της ΔΕΗ στην παραγωγή θα μειώνεται, περί το 2010 υπολογίζεται πως θα καλύπτει το 80 με 85%, ο ρόλος της ως προμηθευτή θα καλύπτει το 100% των πελατών.
Με λίγα λόγια, η ΔΕΗ θα είναι υποχρεωμένη να αγοράζει την παραγωγή των τρίτων στην τεχνητά υψηλή ΟΤΣ, αντί της λογικής ΟΤΣ που είχε καθοριστεί πριν.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του παραλογισμού, η ΔΕΗ θα αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια από τους ιδιώτες παραγωγούς έως και 70 ευρώ τη μεγαβατώρα (σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ για την Οριακή τιμή του Συστήματος τον Ιανουάριο του 2007), τη στιγμή που το βιομηχανικό τιμολόγιο πώλησης είναι 46 με 47 ευρώ, και το οικιακό τιμολόγιο 62 με 65 ευρώ αντίστοιχα. Αυτά το 2007.
Η ζημιά της ΔΕΗ, με βάση τα σημερινά στοιχεία, προσδιορίζεται από τη διαφορά μεταξύ της ΟΤΣ που επικρατούσε πριν από την ανατροπή της μεθοδολογίας και της τωρινής, δηλαδή 70,74-42,5=28,24 ευρώ/MWh επί την εκτιμώμενη παραγωγή των τρίτων. Σήμερα δηλαδή με τις ποσότητες των δύο ιδιωτικών ηλεκτροπαραγωγών, των ΕΛ.ΠΕ. (5.200 ώρες) και της ΤΕΡΝΑ στη Βοιωτία (2.000 ώρες), η ζημιά είναι 65.516.800 ευρώ.
Στο ποσό αυτό θα πρέπει να προστίθενται 59.072.000 ευρώ για κάθε νέα μονάδα που θα προκύψει (προς το παρόν προβλέπονται τρεις από τον διαγωνισμό του ΔΕΣΜΗΕ και δύο του Ομίλου Μυτιληναίου) με την προϋπόθεση φυσικά ότι δεν θα ανέβει και άλλο η ΟΤΣ.
Σε αυτή την περίπτωση δύο τινά θα μπορούσαν να συμβούν:
α) Το υπουργείο Ανάπτυξης να καλύψει το επιπλέον κόστος της ΔΕΗ με σημαντική αύξηση τιμολογίων.
β) Να χρεοκοπήσει η ΔΕΗ όπως η Ολυμπιακή και να εξαγοραστεί από κάποιον σωτήρα.
Εκτός αν πάμε σε μεθοδεύσεις διαμελισμού της ΔΕΗ.
Το κόστος των καταναλωτών
Είναι προφανές πως η ΟΤΣ, που ήταν τον Ιανουάριο του 2006 42,5 ευρώ/MWh και ένα χρόνο αργότερα έφτασε τεχνητά τα 71 ευρώ/MWh, θα συνεχίσει την άνοδό της υπό την πίεση των ιδιωτών της ηλεκτροπαραγωγής φτάνοντας το επίπεδο 90-100 ευρώ/MWh, γύρω στο 2010.
Και αυτό χωρίς να υπολογίζουμε καμιά αύξηση στις τιμές φυσικού αερίου, που είναι βέβαιο ότι θα ανέβουν αφού ακολουθούν τις τιμές πετρελαίου με υστέρηση έξι μηνών. Είναι σχεδόν αδύνατο οι αυξήσεις αυτές να μην περάσουν στα τιμολόγια κατανάλωσης, για τον απλούστατο λόγο ότι διαφορετικά θα χρεοκοπήσει η ΔΕΗ.
Μια ακόμα παρενέργεια αφορά τις εισαγωγές ηλεκτρισμού. Στην Ελλάδα κάνουμε σημαντικές εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που φτάνουν το επίπεδο των 6,3 εκατομμυρίων μεγαβατωρών τον χρόνο. Μέχρι τώρα, οι εισαγωγές γινόταν από τη ΔΕΗ κυρίως κατά την αιχμή του καλοκαιριού και μικρό αριθμό εισαγωγών σε τιμές γύρω στην ΟΤΣ.
Οι εισαγωγείς (κυρίως ρουμανικού και βουλγαρικού ρεύματος) με κόστος λίγο χαμηλότερο από την ΟΤΣ, ανταγωνίζονταν τη ΔΕΗ ως προμηθευτές και πουλούσαν το ρεύμα που εισήγαγαν σε μικρό αριθμό επιλεγμένων πελατών σε τιμή λίγο κάτω από τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Η τεχνητή όμως άνοδος της ΟΤΣ οδήγησε όλους τους προμηθευτές στο να πουλάνε το ρεύμα στο Σύστημα και όχι απευθείας σε πελάτες, αφού η σημερινή ΟΤΣ είναι πολύ υψηλότερη.
Καθόλου άσχημα για τους προμηθευτές, αλλά μεγάλες ζημιές για τη ΔΕΗ. Μπορούμε να υπολογίσουμε χωρίς μεγάλες αποκλίσεις ότι από την αρχή του 2006 και μέχρι το 2010 οι Ελληνες καταναλωτές θα πληρώσουν 2.500.000 ευρώ παραπάνω από ό,τι θα έπρεπε για να χρηματοδοτήσουν την, α λα ελληνικά, απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν όλα αυτά λέγονται απελευθέρωση, τότε τι λέγεται υποδούλωση;
Τωρα ξέρουμε ακομα μερικούς απο αυτούς που τα φάγανε.

Η τιμη ΟΤΣ σήμερα λετε να ξεπερασε τa 100 ευρώ η MWh ??Οι εικονες απο http://archaeopteryxgr.blogspot.com/
             ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΕΧΟΥΜΕ  ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
                 ΕΑΝ ΤΑ  ΑΙΟΛΙΚΑ ''ΠΑΡΚΑ'' ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ
                                                  ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ
                        ΤΟ  ΝΗΣΙ ΜΑΣ  ΘΑ ΖΟΥΣΕ ΜΕΡΕΣ 18ου ΑΙΩΝΑ
                                   

Η ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΡΘΡΟ του Αντώνη Φώσκολου, Ομότιμου Καθηγητή Πολυτεχνείου Κρήτης

Οι κλιματικές αλλαγές πάντα υπήρχαν και είναι στενά συνδεδεμένες με την εξέλιξη της γης από την Προτεροζωική Εποχή, ήτοι πριν 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια έως σήμερα ασχέτως της συγκέντρωσης του CO2 στην ατμόσφαιρα. Άρα υπάρχουν γεωλογικά, και αφότου εμφανίστηκε ο άνθρωπος στην γη, αρχαιολογικά και ιστορικά δεδομένα.

Η υστερία της σύνδεσης της σημερινής κλιματικής αλλαγής με τις συγκεντρώσεις του CO2 στην ατμόσφαιρα είναι μία υστερία χωρίς επιστημονική βάση που έχει καταντήσει θρησκεία και χρηματικός προσηλυτισμός. Και κανένας δεν αμφισβητεί το δικαίωμα σε οποιονδήποτε να πιστεύει ότι θέλει, αλλά από την στιγμή που αυτή η θρησκεία επιβάλλει το πιστεύω της κατά τρόπο ανήθικο με αποτέλεσμα να αποσπά κολοσσιαία ποσά από τις κυβερνήσεις και τους ιδιώτες (ζητούν, προς το παρόν πάνω από 2400 δισεκατομμύρια ευρώ
1) στερώντας σε μια περίοδο οικονομικής καχεξίας χρήματα από τους πεινασμένους (πάνω από 1 δισεκατομμύριο), εκατομμύρια νέων που είναι άνεργοι η δουλεύουν με 500 ευρώ τον μήνα, φτωχούς, αρρώστους, συνταξιούχους, την παιδεία, την ιατρική, κοκ. τότε μιλάμε για απάτη.

Είναι δυνατόν να μιλάμε για εμπορία των ρύπων του CO2, σε επίπεδο χρηματιστηρίου, όταν αυτοί οι ρύποι υποτίθεται ότι βλάπτουν την υγεία; Είναι δυνατόν να εμπορευόμαστε σάπια κρέατα η σάπια λαχανικά όταν αυτά βλάπτουν την υγεία; Όπως δεν μπορείς να πουλάς σάπιο κρέας, η τα σάπια λαχανικά έτσι δεν μπορείς να πουλάς και να αγοράζεις “Το Σατανικό και Τοξικό Αέριo, δηλαδή το CO2” που κατά την γνώμη τους θα καταστρέψει τον κόσμο.

Αλλά ας δούμε ιστορικά πότε οι επιστήμονες αντελήφθησαν ότι υπάρχουν Κλιματικές Αλλαγές. 
Η αρχή έγινε το 1742 από τον Γάλλο τοπογράφο μηχανικό Pierre Martel όταν επισκέφθηκε τις Ελβετικές Άλπεις. Παρατήρησε ότι υπήρχαν τεράστιοι στρογγυλευμένοι γρανιτικοί όγκοι στις Άλπεις, η παρουσία των οποίων δεν δικαιολογείτο διότι οι Άλπεις είναι ασβεστολιθικά βουνά. 
Άρα η προέλευσή των έπρεπε να είναι από χώρες που έχουν γρανιτικά πετρώματα όπως η Νορβηγία. Η κάθοδος αυτών των στρογγυλευμένων γρανιτικών ογκολίθων έπρεπε, δια της ατόπου απαγωγής, να οφείλεται στις παλινδρομικές κινήσεις των παγετώνων που γινόντουσαν εξ’ αιτίας των κλιματικών αλλαγών.
Μετά τον Piere Martel ακολούθησαν ο Σουηδός μεταλλειολόγος Daniel Tilas που και αυτός το 1742 εξήγησε την ύπαρξη των πλανόδιων και εκκεντρικών λίθινων όγκων στις Σκανδιναβικές και Βαλτικές Χώρες ως αποτέλεσμα της κίνησης των παγετώνων, ο Γερμανοελβετός γεωλόγος Jean de Charpentier που το 1834 μελέτησε παρεμφερή φαινόμενα στην Δυτικές Άλπεις, ο Βαυαρός φυσιοδίφης Ernst von Bibrα που το 1849 μελέτησε τα ίδια φαινόμενα στις Χιλιανές Άνδεις και δεκάδες άλλοι επιστήμονες όπως oi James Hutton, 1795, Joseph Fourier, 1782, Goran Wahlenberg, 1818, ο Γερμανοδανός Jens Esmark το 1824, ο Ignaz Venetz, πάλι to 1824, John Tyndall 1859, Robert Jamiesson, Reinhard Bernardi, Louis Agassiz, Karl Friederich Schimper, Svante Arrhenius,1896, κοκ. 
Επίσης πολλοί διάσημοι Ευρωπαίοι επιστήμονες μεταξύ των οποίων και οι de Saussure, Robert Bunsen, Max Pettenkofer, Albert Kroch, Nobel Prize 1920, Otto Warburg, Nobel Prize 1931, έστελναν επί 151 χρόνια (1810-1961) αερόστατα στην ατμόσφαιρα εφοδιασμένα με ειδικές παγίδες για να εγκλωβίσουν αέρα και να μετρήσουν το CO2 της ατμόσφαιρας. 
Τον 190 αιώνα έγιναν 90000 μετρήσεις σε 138 τοποθεσίες 4 ηπείρων. 
Οι συγκεντρώσεις κυμαίνονταν από 290 ppm έως 440 ppm. Η μέση ετήσια συγκέντρωση του CO2 στην ατμόσφαιρα, για τον 19ο αιώνα, ήταν τα 322 ppm.
Βλέπουμε λοιπόν ότι οι Κλιματικές Αλλαγές έτυχαν εμβριθούς μελέτης πριν 200 χρόνια. Και τίθεται το ερώτημα γιατί όλες αυτές οι μελέτες δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ, μα ποτέ, από τους επιστήμονες του ΟΗΕ…..
Απλούστατα, διότι τότε δεν γινότανε χρήση των υδρογονανθράκων. Άρα αυτοί οι λαμπροί επιστήμονες που πήραν και βραβείο Νόμπελ θα φαινόντουσαν γυμνοί….
Και βεβαίως είναι αναξιόπιστοι διότι αυτά τα στοιχεία υπάρχουν σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες του κόσμου.
 Και αυτό δείχνει και την επιστημονική γύμνια των πολιτικών και δημοσιογράφων, ιδιαίτερα των Ευρωπαίων που δεν διαβάζουν ούτε μια εγκυκλοπαίδεια στην γλώσσα τους.
Άρα από το τέλος του 18ου αιώνα μέχρι σήμερα έχουν γίνει χιλιάδες μελέτες. Δεν άρχισαν οι μελέτες το 1985 αλλά το 1785 και ΟΛΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ότι οι κλιματικές αλλαγές είναι ένα φυσικό φαινόμενο που δεν έχει σχέση με την παρουσία ή απουσία του ανθρώπου. 
Τα τελευταία 2 εκατομμύρια χρόνια είχαμε πάνω από 100 φορές μεγάλες κλιματικές αλλαγές ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ
Και όχι μόνο αυτό αλλά και οι θερμοκρασίες κατά τις Μεσοπαγετώδεις Περιόδους ήταν 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου πάνω από την σημερινή Μεσοπαγετώδη Περίοδο για δεκάδες χιλιάδες χρόνια χωρίς να λιώσουν οι πάγοι στον Βόρειο και Νότιο Πόλο αλλά ούτε να εξαφανιστούν οι πιγκουίνοι και οι αρκούδες.
Αφ’ ότου ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ, ήτοι πριν 60000 χρόνια είχαμε 3 πολύ μεγάλες περιόδους με θερμοκρασίες πάνω από την ΒΕΛΤΙΣΤΗ θερμοκρασία της γήινης επιφάνειας που είναι οι 15 βαθμοί Κελσίου.

Η πρώτη περίοδος της Κλιματικής Αλλαγής καταγράφηκε από το 8000 π.Χ μέχρι το 4000 π.Χ. 
Αυτή η περίοδος των 4000 χιλιάδων ετών, αναφέρεται παγκοσμίως σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες του κόσμου ως CLIMATIC OPTIMUM με θερμοκρασίες 2 βαθμούς Κελσίου πάνω από την σημερινή. Η εποχή αυτή λέγεται από τους αρχαιολόγους Παλαιολιθική Εποχή. 
Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου άνθισαν οι πολιτισμοί των Αιγυπτίων, Ασσυρίων, Χιττιτών, Βαβυλωνίων, ενώ λόγω της σχετικά υψηλής θερμοκρασίας έγινε η ερημοποίηση της Βορείου Αφρικής και εξαφανίστηκε ο λαός των Γεραμάντιων, λαός που αναφέρεται από τον Ησίοδο. 
Όλοι οι λαοί σε αυτές τις περιοχές που άνθισαν οι πολιτισμοί ήταν ελαφρά ντυμένοι, δηλαδή ημίγυμνοι όπως δείχνουν οι τοιχογραφίες. Αυτή η υψηλή θερμοκρασία κράτησε μέχρι και τους πρώτους Μινωικούς χρόνους. Και βεβαίως δεν εξαφανίστηκαν οι πάγοι από τον Βόρειο και Νότιο Πόλο, ούτε πνίγηκαν πόλεις από το λιώσιμο των πάγων, που έλαβε χώρα μόνο στις ηπείρους, ούτε εξαφανίστηκαν οι πιγκουίνοι και οι αρκούδες...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ CO2.

Η δεύτερη περίοδος της Κλιματικής Αλλαγής αρχίζει από το 450 π.Χ. και τελειώνει το 150 μ.Χ., δηλαδή διαρκεί 600 χρόνια με θερμοκρασίες γύρω στους 2,5 βαθμούς Κελσίου πάνω από το Optimum των 15 βαθμών Κελσίου και 2,15 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις θερμοκρασίες της τελευταίας τριακονταετίας που είναι 15,35 βαθμοί Κελσίου. 
Είναι η εποχή της ακμής της Αρχαίας Ελλάδας ( Περικλής - Παρθενώνας, Αλκιβιάδης, Μέγας Αλέξανδρος, Γέννηση του Χριστού και η επιβολή του Χριστιανισμού) και της ακμής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. 
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της περιόδου αυτής αναφέρονται σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες του κόσμου ως το Ρωμαϊκό Μέγιστο (Roman Optimum). Είναι η Εποχή, 150 π. Χ., όπου οι Αθηναίοι γονυπετείς προσκυνούσαν στον ναό του Όμβριου Δια στους πρόποδες του Υμηττού να βρέξει διότι υπήρχε μεγάλη ξηρασία (Ύσον, ύσον ω φίλε Ζεύς κατά της Αρούρης των Αθηναίων και Πεδίων) και όλοι ήταν ντυμένοι με χλαμύδες και ελαφριά ρούχα. 
Και πάλι δεν εξαφανίστηκαν οι πάγοι από τον Βόρειο και Νότιο Πόλο, ούτε πνίγηκαν πόλεις από το λιώσιμο των πάγων που έλαβε χώρα μόνο στις ηπείρους, ούτε εξαφανίστηκαν οι πιγκουίνοι και οι αρκούδες...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ CO2.

Η τρίτη περίοδος της Κλιματικής Αλλαγής αρχίζει το 900 μ. Χ., ακμή του Βυζαντίου, και τελειώνει το 1350 μ. Χ., Μεσαίωνας. Αυτή η περίοδος των 450 ετών με θερμοκρασίες περίπου 0,8 βαθμούς Κελσίου πάνω από το Optimum των 15 βαθμών Κελσίου, αναφέρεται σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες του κόσμου ως Medieval Warm Period (MWP) η Little Climatic Optimum.
 Κατά αυτή την περίοδο των 450 ετών η καλλιέργεια της αμπέλου επεκτάθηκε 450 χιλιόμετρα από ότι σήμερα και έφθασε μέχρι την Σκωτία, η Γροιλανδία αποικήθηκε από τους Δανούς Βίγκινκς, και τα όρια των δασών επεκτάθηκαν 350 χιλιόμετρα βορειότερα.
 Άρα το κλίμα ήτανε, για 450 χρόνια, Μεσογειακό. Και βεβαίως δεν χρειάζονται τα μαγειρέματα των στοιχείων από τους “λαμπρούς επιστήμονες του ΟΗΕ” για να μας πούνε ότι το κλίμα της εποχής εκείνης ήταν όμοιο με αυτό της “Μικρής Παγετώδους Περιόδου, 1350μ.Χ. έως 1850 μ.Χ.” …..διότι τα αμπέλια στην Σκωτία βγάζανε μούστο...Και πάλι κατά την τρίτη περίοδος της Κλιματικής Αλλαγής ΕΙΧΑΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ CO2.

Τίθεται το ερώτημα λοιπόν πως είναι δυνατόν να αγνοούνται αυτές οι κλιματικές αλλαγές που βασίζονται όχι μόνο σε επιστημονικές μελέτες, που δεν τις αναφέρω εδώ λόγω χώρου, αλλά και σε ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα; Η απάντηση είναι απλή. 
Αν δεχτούμε αυτά τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά αρχαιολογικά και επιστημονικά δεδομένα τότε καταρρίπτεται ο μύθος που έχουν πλάσει οι επιστήμονες που εργάζονται για λογαριασμό του ΟΗΕ ότι, η ανθρώπινη δραστηριότητα με την χρήση των υδρογονανθράκων αλλάζει το κλίμα του πλανήτη.
Για αυτό αγνοούμε την ιστορία και παραποιούμε τα επιστημονικά στοιχεία. ΠΡΕΠΕΙ να δείξουμε ότι ο άνθρωπος ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

Από το 1850 μ. Χ. που αρχίζει η Βιομηχανική Εποχή μέχρι το 1940 μ. Χ, ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες κατά +0,6 βαθμούς Κελσίου, ίσως και παραπάνω αν λάβουμε υπ’ όψιν τα τελευταία στοιχεία της ΝΑΣΑ που καταγράφει τα έτη 1931,1934, 1938 και 1939 ως εξίσου θερμά όσο και τα έτη 1998,1999 και 2006 με ψυχρότερα τα έτη 2000, 2002, 2003 και 2004. 
Μάλιστα το θερμότερο έτος του τελευταίου αιώνα ήταν το 1934, δηλαδή την περίοδο της ξηρασίας που οδήγησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Κράχ.
 Και όμως αυτή την πραγματικότητα την αρνούνται οι επιστήμονες που δουλεύουν για τον ΟΗΕ και βεβαίως αυτοί των οποίων η έρευνα χρηματοδοτείται από τον ΟΗΕ. 
Και βεβαίως όχι μόνο αρνούνται τα στοιχεία της ΝΑΣΑ αλλά και αυτήν ακόμα την ιστορία, δηλαδή ότι οι θερμοκρασίες ανέβηκαν κατά +0,6 βαθμούς Κελσίου, ίσως και παραπάνω από τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου αιώνα. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;

ΔΙΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΒΕΛΟΝΑ….ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΙΔΕΕΣ. Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ….ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
ΑΝ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
ΤΟΤΕ……ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ

Από το 1940 έως το 1980 πέφτουν οι θερμοκρασίες κατακόρυφα κατά- 0,2 βαθμούς Κελσίου…..ίσως και περισσότερο. Ποιος δεν θυμάται τον βαρύ χειμώνα του 1940….το Έπος της Αλβανίας…η…
Ποιος δεν θυμάται την καθήλωση της Γερμανικής προέλασης στην Ρωσία λόγω του δριμύτατου ψύχους που σταμάτησε τα γερμανικά άρματα μάχης έξω από την Μόσχα και το Στάλινγκραντ. 
Έτσι μεταξύ 1940 και 1980(ουσιαστικά μέχρι το 1982) οι Κλιματικές Αλλαγές ξεχάστηκαν……..καίτοι καταναλώσαμε το 40% της μέχρι σήμερα καταναλωθείσας ποσότητας των υδρογονανθράκων.

ΑΝ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙΤΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΗΣΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΤΟΤΕ
ΠΑΛΙ……ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ….ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ

Από το 1982 η σιδηρά πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, για να πολεμήσει τους ανθρακωρύχους της χώρας, οι οποίοι στήριζαν το εργατικό κόμμα της Αγγλίας, μηχανεύεται την συσχέτιση του CO2 που παράγεται από τους υδρογονάνθρακες, και συγκεκριμένα τα στερεά καύσιμα, με την άνοδο της γήινης θερμοκρασίας 
Προωθεί την ιδέα, μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ότι η χρήση των υδρογονανθράκων θα φέρει το λιώσιμο των πάγων, άνοδο της θαλάσσιας στάθμης που θα βουλιάξει στην θάλασσα όλες τις παράκτιες πόλεις, ενώ ταυτόχρονα θα εξαφανίσει τις πολικές αρκούδες και τους πιγκουίνους.
 Και προς αυτήν την κατεύθυνση χρηματοδοτεί τους επιστήμονες της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών για να το αποδείξουν αυτά που έλεγε (ομολογία του υπουργού των οικονομικών της Μάργκαρετ Θάτσερ). 
Έτσι το CO2 γίνεται όργανο πολιτικής αντιπαλότητας. Ταυτόχρονα με αυτήν την εξέλιξη, το 1989 καταρρέει οικονομικά και διαλύεται η Σοβιετική Ένωση, μετά από τον οικονομικό πόλεμο που τις έκαναν οι ΗΠΑ, με αποτέλεσμα όλες οι μικροομάδες που διάκειντο εναντίον του καπιταλιστικού συστήματος να μην έχουν ερείσματα καταπολέμησης του καπιταλισμού.

Έτσι δίνεται οι ευκαιρία σε όλες αυτές τις ομάδες να ενταχθούν στο στρατόπεδο καταπολέμησης του CO2 διότι αυτό είναι βιομηχανικό αέριο.
 Άρα πολεμώντας το CO2 πολεμάς την βιομηχανία, ήτοι το κεφάλαιο, άρα τον καπιταλισμό. Άρα το CO2 γίνεται σατανικό αέριο και το πράγμα λαμβάνει πλέον γεωπολιτικές διαστάσεις χωρίς να έχει λόγο πλέον η επιστήμη. 
Αυτή την εποχή αρχίζει να ανεβαίνει πάρα πολύ λίγο η θερμοκρασία για να φθάσει τους +0,35 βαθμούς Κελσίου το 1998 και τις αρχές του 1999, ενώ παράλληλα αυξάνουν οι συγκεντρώσεις του CO2 στην ατμόσφαιρα.
Αυτή, η χρονικά απειροελάχιστα μικρή περίοδος του πλανήτη μας γίνεται λάβαρο καταπολέμησης των εκπομπών του CO2 διότι θα ανέβουν οι θερμοκρασίες σε υψηλά καταστροφικά ύψη. 
Με αυτήν την αντίληψη συντάσσονται και οι επιστήμονες του ΟΗΕ που παρέλαβαν την σκυτάλη από την Μάργκαρετ Θάτσερ μετά την αποχώρησή της από την πολιτική το 1988. Έτσι ιδρύεται το 1988 η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Μελέτη της Αλλαγής του Κλίματος από τον ΟΗΕ (IPCC) που προσλαμβάνει επιστήμονες για να συνεχίσουν το έργο της κυρίας Θάτσερ.

Ποιο είναι το πρόβλημα. Μετά το 1999 και μέχρι το 2009 οι θερμοκρασίες όχι μόνο σταθεροποιήθηκαν στους +0,35 βαθμούς Κελσίου αλλά την τελευταία τριετία άρχισαν να πέφτουν παρ’ όλη την συνεχή και σταθερή αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΡΥΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Και βέβαια παραμένει το ερώτημα. Πόσο αυξήθηκε αυτό το “Σατανικό και Δηλητηριώδες αέριο” στο οποίο οφείλουμε και την ανθρώπινη ευημερία μας; ……Βάσει των στοιχείων από τον πλέον επίσημο σταθμό του κόσμου με τον οποίον συνεργάζονται και οι επιστήμονες του ΟΗΕ, ήτοι το Αστεροσκοπείο Mauna Loa, Hawaii των ΗΠΑ, οι συγκεντρώσεις του CO2 αυξήθηκαν από 315ppm το 1958 στα 385ppm το 2008 ήτοι κατά 70 ppm. 
Αυτό τι σημαίνει; Αυτό σημαίνει ότι η εκατοστιαία σύνθεση της ατμόσφαιρας άλλαξε κατά 7 ΧΙΛΙΟΣΤΑ, (0,007%) στα 50 χρόνια.
 Δηλαδή η εκατοστιαία σύνθεση της ατμόσφαιρας τροποποιήθηκε στο ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΔΙΚΟ ΨΗΦΙΟ……ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ
Και όχι μόνο αυτό…..Και όχι μόνο αυτό. Οι ίδιοι οι επιστήμονες του ΟΗΕ μας λένε ότι το 66% του 0,007% οφείλεται στους υδρογονάνθρακες, δηλαδή ΟΤΙ ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ CO2 ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ…….0,004% ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ .

Συμπερασματικά ούτε η αύξηση του CO2 κατά 0,007% στην ατμόσφαιρα ούτε της θερμοκρασίας κατά +0,35 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία 30 χρόνια είναι κάτι το φοβερό διότι συγκεντρώσεις CO2 ανώτερες από το 0,007%, στην ατμόσφαιρα, είχαμε για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να καταστραφεί η γη 
ΚΑΙ θερμοκρασίες πολύ μεγαλύτερες των +0,35 βαθμών Κελσίου είχαμε για δεκάδες χιλιάδες χρόνια χωρίς να καταστραφεί ο πλανήτης μας.

Το να προωθούν οι επιστήμονες του ΟΗΕ και οι συνεργάτες τους την καταστροφολογία στον κόσμο και να απαιτούν το λιγότερο 2400 δισεκατομμύρια ευρώ για να διορθώσουν το τρίτο δεκαδικό ψηφίο της ατμοσφαιρικής σύνθεσης (παρ.1) για να σώσουν τον κόσμο από μια θερμική κόλαση/καταστροφή εξ’ αιτίας μιας πιθανής ανόδου της θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό Κελσίου που πηγάζει από την χρήση των υδρογονανθράκων όταν στο παρελθόν είχαμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες για χιλιάδες χρόνια χωρίς καν να υπάρχει άνθρωπος στην γη και χωρίς να γίνεται χρήση υδρογονανθράκων και τελικά χωρίς να καταστραφεί ούτε η γη αλλά ούτε και η ζωή,… ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΙΤΙΣΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ Η ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ (ΑΛΤΖΧΑΙΜΕΡ, ΕΙΤΖ, ΚΑΡΚΙΝΟΥ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ), ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

ΕΔΩ ΚΑΙ 2000000 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ CO2 ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΤΑΞΥ 1982 ΕΩΣ ΤΟ 1999. ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ 17 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΤΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ.
     Οι Κλιματικές Αλλαγές ανάλογα με το μέγεθος της θερμοκρασιακής διακύμανσης οφείλονται (κατά σειρά θερμοκρασιακού μεγέθους) στους κύκλους του Wilson, κάθε 200 εκατομμύρια χρόνια που οφείλεται στην περιστροφική κίνηση του ηλιακού μας συστήματος γύρω από το κέντρο του Γαλαξία μας (Γαλακτική Τροχιά), στην τοποθεσία των ηπείρων, που αλλάζει σταδιακά και κάθε 50 εκατομμύρια χρόνια και γίνεται εμφανής η κλιματική αλλαγή λόγω της επανατοποθέτησης των ηπείρων, οι κύκλοι του Milankovitch, που κάθε 100000, 40000 και 20000 χρόνια αλλάζουν το κλίμα (Οφείλεται στις τροχιακές αλλαγές της γης γύρω από τον ήλιο), οι κύκλοι Dansgaard-Oeschger (DO) που λαμβάνουν χώρα κάθε 1500 χρόνια εντός των οποίων υπάρχουν και οι κύκλοι του Bond και Heinrich και τέλος οι ενδεκαετείς κύκλοι του Ηλίου, που τις γνωρίζουμε ως ηλιακές κηλίδες. 
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι η συχνότητα και η συμπεριφορά των ηλιακών κηλίδων-ηλιακών ανέμων δεν είναι κανονική. Οι σημερινές μικροδιακυμάνσεις των θερμοκρασιών των τελευταίων 500 ετών, από -0,6 βαθμούς Κελσίου στους + 0,6 βαθμούς Κελσίου, εξηγούνται από την συμπεριφορά του Ηλίου. Οι μεγάλες Κλιματικές Αλλαγές με διακυμάνσεις πάνω από 10 βαθμούς Κελσίου οφείλονται αλλού και συγκεκριμένα σε αυτά που προανέφερα.

Οι μελέτες της συμπεριφοράς του Ηλίου από τους επιστήμονες που ασχολούνται με το διάστημα θεωρούνται μεγάλης σημασίας διότι επηρεάζουν κλίμα. 
Έτσι μια ομάδα επιστημόνων από την ΝΑΣΑ, την Ευρωπαική Αστροναυτική Εταρεία (ESA = European Space Agency), Ιάπωνες και Βρετανούς επιστήμονες έστειλαν στο διάστημα τους δορυφόρους ULYSSES (ΝΑSΑ-ΕSΑ), SOHO (Consortium of JAPAN, UK and NASA) και TRACE, (NASA), για να μελετήσουν την επίδραση της Ηλιακής Δραστηριότητας στο Γήινο κλίμα. 
Επιπροσθέτως, άλλες ομάδες επιστημόνων από την ΝΑΣΑ, Καναδά, Ιαπωνία και Αυστραλία στέλνουν τους Orbital Carbon Observatory (OCO) δορυφόρους διότι έχει διαπιστωθεί ότι από τα 35 δισεκ. τόνους CO2 που εκπέμπονται ετησίως, από την γη προς την ατμόσφαιρα……ΜΟΝΟ τα 13 δισεκ. τόνοι παραμένουν στην ατμόσφαιρα (εφέτος ίσως μείνουν λιγότεροι από τα 10 δισεκ. τόνοι).
 Τα άλλα επανέρχονται στην γη, δηλαδή περίπου το 65%. Με τους δορυφόρους θέλουν, λοιπόν, να βρουν που χάνονται αυτά τα 23 δισεκ. τόνοι…….ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. 
Από τα 35 δισεκ. τόνοι CO2 που εκπέμπονται ετησίως ΜΟΝΟ τα 23 δισεκ. τόνοι προέρχονται από τους υδρογονάνθρακες.
 Άρα υπάρχουν κολοσσιαία αναπάντητα επιστημονικά ερωτήματα που αφορούν το αν και κατά πόσον οι υδρογονάνθρακες είναι υπεύθυνοι για τις Κλιματικές Αλλαγές.
Και ΒΕΒΑΙΩΣ όλα αυτά αφορούν τις μελέτες για την αλλαγή της εκατοστιαίας ατμοσφαιρικής σύνθεσης κατά 7 ΧΙΛΙΟΣΤΑ…………ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.

Κλείνω με την πεποίθηση ότι μία αλλαγή της ατμοσφαιρικής σύνθεσης κατά 0,007% εξ’ αιτίας της απειροελάχιστης αύξησης του CO2 κατά 70 ppm στα 50 χρόνια ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.

ΟΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ (ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ—ΗΛΙΟ—ΓΕΩΚΕΝΤΡΙΚΟ)
ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ


1* Με τόσα τρισεκατομμύρια ευρώ δεν κάνουμε αναδάσωση; ( 1 δένδρο απορροφά 22 kg
CO2/έτος) …ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΡΥΠΩΝ …ΚΥΡΙΕ ΑΛ ΓΚΟΡΠηγη

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011