Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Αχ Ελλάδα μου... Ειμαι 21 χρονώνΤελικά δε ξέρω τι να πιστέψω πια με όλα αυτά που γίνονται στην αγαπημένη μου Ελλάδα...
Τι φταίει που γίναμε έτσι..?? Εμείς οι νέοι??? Οι παλιά γενιά??? Οι πολιτικοί???? Οι αστυνομία??? Οι δημοσιογράφοι??? Νομίζω οτι όλοι φέρουμε ευθύνες γι αυτοί την τραγική κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά... Κι όμως νιώθω οτι ακόμα και η κυβέρνηση να πέσει παλι τα ιδια θα ζω... Μες στην πονηριά ο Έλληνας... Δεν ειμαι αγανακτισμένος.... Στενοχωρημένος είμαι γιατι βεβηλώνουν την Ελλάδα μου... Γιατί γίνομαι ρεζίλι παγκοσμίως και κάνεις δε νοιάζεται... Ολοι νοιάζονται για τα 200 η τα 500 ευρω που τους κόβουν.... Πρέπει όμως.... Το σκέφτηκε κάνεις αυτο??? Δε νομίζω.... Μες στα ρουσφέτια μεγαλώσαμε ολοι και με το χρημα ξεχνούσαμε τα παντα... Τωρα η κατάσταση ειναι μη ανατρέψιμη.... Ας ενωθούμε ολοι.... Για την ελλαδα μας και οχι για τον εαυτο μας... Είμαι 21 χρονών... Και προσπαθώ παντα να ζω.... Και οχι να μιζεριαζω.... Δεν κοίταξα ποτε τα εύκολα οπως οι πιο πολλοι... Δε κοίταξα ποτε το γραφείο οπως οι πιο πολλοί..... Και ομως τους βάλανε στο γραφείο και οτι εβγαζαν ηταν άκοπα... Αλλα τωρα ειναι στους δρομους... Με ποιο δικαίωμα??? Τελικα η Ελλάδα δεν αξιζει τους Έλληνες.... Τελικα δεν αξίζουμε τίποτα παραπάνω απο αυτο που είμαστε.... Ελπιζω να κυλήσουν ολα ομαλα και να βγουμε απο την κριση...
Αναγνώστης

Με υποβάθμιση απειλούνται οι ΗΠΑ        Με "επιλεκτική χρεοκοπία" απειλεί την Ουάσινγκτον ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard and Poor's
Δημοσιεύτηκε: Ιούνιος 30 2011 12:08 Ενημερώθηκε: Ιούνιος 30 2011 15:24
Στην άμεση υποβάθμιση του αξιόχρεου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής από το επίπεδο ΑΑΑ σε εκείνο της "επιλεκτικής χρεοκοπίας", απειλεί να προχωρήσει ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's εάν οι ΗΠΑ δεν ανταποκριθούν στην πληρωμή ομολόγου που λήγει στις 4 Αυγούστου.
Σχετικές δηλώσεις ως προς τις προθέσεις του Οίκου έκανε χθες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ο γενικός διευθυντής του Τζόν Τσέϊμπερς, ο οποίος επίσης προΐσταται της επιτροπής αξιολόγησης κρατικού χρέους της S&P. Σύμφωνα με τον Τσέϊμπερς, ομόλογα που λήγουν στις 4 Αυγούστου θα χαρακτηριστούν άμεσα ως "D" (default), σε περίπτωση που η αμερικανική κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
"Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κάνει την πληρωμή πάει άμεσα στο D", δήλωσε ο κ.Τσέϊμπερς προσθέτοντας ότι "αυτό θα συμβεί στις 4 Αυγούστου, κατά την ωρίμανση των τίτλων, καθώς δεν υπάρχει περίοδος χάριτος".
Όπως επισημαίνει το Ρόιτερς, οι ανησυχίες περί "τεχνικής" στάσης πληρωμών εκ μέρους των ΗΠΑ αυξάνουν μετά την αποτυχία Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων να έλθουν σε συμφωνία σχετικά με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και την κατάρτιση του προϋπολογισμού. Ακόμη και μια ιδιαίτερα πρόσκαιρη στάση πληρωμών θα αύξανε αυτομάτως το κόστος δανεισμού των ΗΠΑ, και θα βάρυνε στη διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης της χώρας αλλά και στο ρόλο του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος παγκοσμίως.
Στις 4 Αυγούστου λήγει αμερικανικό ομόλογο αξίας 30 δισ.δολ.
Αντίστοιχη προειδοποίηση με την S&P διατύπωσε πρόσφατα και ο οίκος Moody's.
Στις ΗΠΑ, το καθορισμένο από το νομοθέτη "πλαφόν" χρέους των 14,3 τρισ.δολ., "αγγίχτηκε" στις 16 Μαΐου και έκτοτε ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάϊτνερ αξιοποιεί ειδικά μέτρα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιλογές του "στερεύουν" στις 2 Αυγούστου.