Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

''ΕΦΑΓΑΝ'' 100 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΜΚΟ

Πάνω από 100 εκατ.επιχορηγήσεις στις ΜΚΟ αποκάλυψε πόρισμα της Βουλής


Η Βουλή «προσπάθησε», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Θανάσης Τσούρας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής «να ασχοληθεί με το χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» και αποκάλυψε πάνω από 100 εκατ. ευρώ να


Πάνω από 100 εκατ.επιχορηγήσεις στις ΜΚΟ αποκάλυψε πόρισμα της Βουλής


έχουν διατεθεί «μέσα σε ένα νεφελώδες, θολό και αδιαφανές τοπίο» για επιχορηγήσεις.
Η Επιτροπή κάνει λόγο για «ΜΚΟ δύο ταχυτήτων» και για «περιπτώσεις χρηματοδοτήσεων με αμφισβητούμενη ή ακόμα και ελάχιστη δράση». Αναφορικά με το ύψος των κατά καιρούς χρηματοδοτήσεών τους, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία των υπουργείων που της έχουν αποσταλεί το ποσό ξεπερνά τα 100.000.000 ευρώ… Στην πραγματικότητα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο, καθώς αφενός το υλικό είναι εξαιρετικά ανομοιογενές και αποσπασματικό, αφετέρου τα υπουργεία θεωρώντας ότι οι φορείς που χρηματοδότησαν δεν συνιστούν ΜΚΟ δεν τις συμπεριέλαβαν στα έγγραφα τους».
Το τοπίο δράσης και λειτουργίας των ΜΚΟ παραμένει εδώ και δεκαετίες νεφελώδες και είναι ενδεικτικό, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αποσταλεί στην Επιτροπή, μόνο δύο υπουργεία (Εξωτερικών και Υγείας), τηρούν ένα είδος Μητρώου ΜΚΟ με τις οποίες κατά καιρούς συνεργάζονται και χρηματοδοτούν, και ένα μόνο υπουργείο (Προστασίας του Πολίτη), τηρεί ένα είδος μητρώου εθελοντικών οργανώσεων.
Η Επιτροπή προσθέτει:
«Απόρροια του φαινομένου αυτού είναι η επιχορήγηση εκατοντάδων ΜΚΟ, χωρίς να είναι σαφές με ποιες διαδικασίες και ποια κριτήρια λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις χρηματοδότησης, με ποιο μηχανισμό ελέγχεται το είδος της χρηματοδότησης και ο τρόπος διαχείρισης των διατιθέμενων σε αυτές κονδυλίων.»http://www.newstoday.gr

Ιδού το έγκλημα

 Έτσι αποθηκεύτηκαν τα πυρομαχικά

Στην φωτογραφία που εξασφάλισε το Politis Online, φαίνεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα κοντέινερ, τα οποία περιείχαν την εκρηκτική ύλη, πριν την φονική έκρηξη και την καταστροφή που ακολούθησε στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» και στην περιοχή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το εξωτερικό μέρος των κοντέινερ είχε εξογκωθεί και αλλοιωθεί, ενδεχομένως από έκρηξη στο εσωτερικό τους.
Όπως έγινε γνωστό, ο διοικητής του στρατοπέδου, Αντρέας Ιωαννίδη, ο οποίος σκοτώθηκε από την έκρηξη, είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η εγκατάσταση του φορτίου στη Ναυτική Βάση. Είχε μάλιστα αποστείλει επιστολές προς το ΓΕΕΦ και το Υπουργείο Άμυνας, με τις οποίες ζητούσε την απομάκρυνση των εκρηκτικών από το στρατόπεδο ή την βελτίωση των συνθηκών φύλαξής τους.

 σχόλια στο Ιδού το έγκλημα: Έτσι αποθηκεύτηκαν τα πυρομαχικά

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ είπε:


Η αποθέωση της βλακείας.Τα εξωτερικά τοιχώματα “ανεώχθησαν” λόγω των συστολικών φαινομένων εξ αιτίας υψηλών εξωτερικών θερμοκρασιών και της μακρόχρονης έκθεσής τους στον ήλιο.Εάν γίνονταν “εσωτερική” έκρηξη δεν θα έμενε κολυμπηθρόξυλο. Απλά εμπορευματοκιβώτια ήταν και όχι ειδικές κατασκευές, μην τρελλαθούμε κιόλας. Ανθρωποι πρέπει να στηθούν στον τοίχο διότι ενώ κατ’ επανάληψη είχαν προειδοποιηθεί από τους επαγγελματίες, αυτοί αδιαφόρησαν.Προσέξτε και κάτι άλλο: ο εκλιπών Πλοίαρχος φρονίμως εποίησε απομακρύνοντας το προσωπικό από τον χώρο της φωτιάς.Είναι βασική αρχή/δόγμα, όταν η φωτιά πλησιάζει πυρομαχικό δεν καταβάλεις προσπάθεια κατάσβεσης αλλά την κοπανάς.
Link
http://www.antinews.gr/2011/07/11/111992/

Η απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη
Ο John Stossel ξεμπροστιάζει την απάτη της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Ο John Stossel ειναι ενας μαχιμος δημοσιογραφος και χρονια ασχολειτε με το καταναλωτικο ρεπορταζ. Εχει υπαρξει συμπαρουσιαστης της εκπομπης 20/20 του ABC.

απο ψυχολογικη πλευρα αν το δουμε, ολη αυτη η τρομοκρατια που μας ποτιζουν τα μεσα μαζικης εξαθλιωσης ολα αυτα τα χρονια, εχουν ενα και μονο αποτελεσμα, σου στερουν την ελπιδα για ζωη, ενισχυουν τον ''παροντισμο'' κι ο παροντισμος εχει σαν συνεπεια τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ, αυτο ειναι σημερα ο συγχρονος ανθρωπος, ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ... αυτο θελουν να μας περασουν και το εχουν καταφερει... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΦΟΒΙΕΣ, ΦΟΒΟΥΣ, ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ!!! καταναλωση!!!