Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΗΣ • ΜΕ ΔΕΚΑΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ • ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ • ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ» ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Τα 16 κόλπα της φοροκάρτας που κάνει πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου

Την 3η Οκτωβρίου ορίστηκε η πρεμιέρα της φοροκάρτας για τη συλλογή αποδείξεων, με σκοπό την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου από φέτος πρέπει να προσκομίζουν το 25% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις και δεν θα έχουν κανένα μπόνους φόρου (σ.σ. απόρροια του φιάσκου με τη μη επιβολή του πλαφόν των 300 ευρώ στο μπόνους), ενώ σε περίπτωση μη προσκόμισής τους θα πληρώνουν πέναλτι φόρου 10% για τις αποδείξεις που δεν συνυποβάλλουν στην εφορία.
Για παράδειγμα, φορολογούμενος με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα 30.000 ευρώ πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις συνολικής αξίας 7.500 ευρώ. Αν δεν τις προσκομίσει, θα πληρώσει επιπλέον φόρο, ως ποινή, 750 ευρώ.
Η «κάρτα αποδείξεων», που θα διαθέτουν αμέσως μετά τις διακοπές -από το φθινόπωρο- οι τράπεζες, θα διευκολύνει τους φορολογούμενους για την καταγραφή των συναλλαγών τους απαλλάσσοντάς τους από τον όγκο των αποδείξεων, οι οποίες τις περισσότερες φορές «σβήνουν».
Κι επειδή η φοροκάρτα θα γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας από τον Οκτώβριο, οι φορολογούμενοι πρέπει να γνωρίζουν 16 επίμαχα σημεία:
1.Από τις 3 Οκτωβρίου 2011 όλες οι αγορές μας θα καταγράφονται στην «κάρτα αποδείξεων».
2.Η χρήση της είναι προαιρετική. Συνεπώς, όποιος φορολογούμενος θέλει, μπορεί να συνεχίσει να μαζεύει αποδείξεις.
3 κάρτες για κάθε ΑΦΜ
3.Οι φορολογούμενοι θα την προμηθεύονται δωρεάν από 27 τράπεζες και χωρίς να δίνουν τα στοιχεία τους. Δεδομένου ότι κύριος κάτοχος της κάρτας είναι το υπουργείο Οικονομικών και για λόγους φορολογικού απορρήτου έναντι των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι τράπεζες απαγορεύεται να επεξεργάζονται τα δεδομένα που συλλέγουν από τις κάρτες και υποχρεούνται να μη διατηρούν αντίγραφα των αρχείων που αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ. Οι ίδιοι όροι ισχύουν και για τις εταιρείες εκκαθάρισης των στοιχείων.
4.Σε κάθε φορολογούμενο, δηλαδή σε κάθε ΑΦΜ, θα αντιστοιχούν μέχρι 3 κάρτες. Κι αυτό για να καλυφθεί το ζήτημα της κατοχής από ανηλίκους, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάρτες που θα αντιστοιχούν στο ΑΦΜ των γονιών τους.
5.Είναι ανώνυμη και θα αναγράφει ένα δεκαψήφιο κωδικό αριθμό.
6.Τον κωδικό αυτό μαζί με το ΑΦΜ του θα αποστέλλει, εντός μηνός από την απόκτησή της, ο φορολογούμενος με sms ή θα τα δηλώνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://link.minfin.gr/karta του υπουργείου Οικονομικών.
7.Με την αντιστοίχιση κωδικού και ΑΦΜ θα ενεργοποιείται η κάρτα, καθώς το υπουργείο πρέπει να γνωρίζει σε ποιον αντιστοιχεί κάθε κάρτα, ώστε μετά να συνδέει την αξία των αποδείξεων με την κάρτα και συνεπώς με τον ΑΦΜ του φορολογούμενου.
8.Σε περίπτωση κλοπής αν κάποιος τη χρησιμοποιήσει οι συναλλαγές θα συνεχίσουν να καταγράφονται στον αρχικό ιδιοκτήτη, καθώς η κάθε κάρτα έχει αντιστοιχηθεί με ένα συγκεκριμένο ΑΦΜ.
9.Η κλεμμένη ή χαμένη κάρτα θα αντικαθίσταται και η νέα θα ενεργοποιείται με τον ίδιο τρόπο.
10.Θα δημιουργηθεί και ειδικό help desk που θα ενημερώνει τους πολίτες για τη χρήση και τα πλεονεκτήματα της κάρτας. Από την πλευρά τους οι τράπεζες παρέχουν προαιρετικά οδηγίες για τη δήλωση και τη χρήση της κάρτας.
11.Στην κάρτα θα καταγράφονται οι συναλλαγές του φορολογούμενου είτε αφορούν προϊόντα είτε υπηρεσίες.
12.Κατά την πληρωμή, με μετρητά ή πιστωτική κάρτα ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο, της αγοράς ενός προϊόντος ο φορολογούμενος θα δίνει την κάρτα στον επιτηδευματία, ο οποίος θα την περνάει από το POS (σ.σ. μηχανήματα συναλλαγών πιστωτικών καρτών) και θα αποστέλλει ηλεκτρονικά τα στοιχεία της συναλλαγής στη ΓΓΠΣ.
13.Τα στοιχεία που θα καταγράφονται στην κάρτα και θα κοινοποιούνται καθημερινά στη ΓΓΠΣ αφορούν: κωδικό κάρτας, ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία συναλλαγής και ποσό. Θα περνούν στην προσωπική μερίδα του φορολογούμενου και θα καταγράφονται για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου του.
Φρένο στις κομπίνες
14.Η απόδειξη που θα δίνεται στον φορολογούμενο από τον επιτηδευματία θα αναγράφει επιπλέον των συνήθων στοιχείων αγοράς (προϊόν, ποσό, στοιχεία επιχείρησης) και τα ενδεικτικά στοιχεία (υπουργείο Οικονομικών, κάρτα αποδείξεων, 10ψήφιος κωδικό της) που θα αποδεικνύουν ότι η συναλλαγή έγινε με φοροκάρτα. Κι αυτό κρίνεται απαραίτητο ώστε να αποφευχθεί η διπλή χρήση της ταμειακής απόδειξης, τη μια από το χρήστη της κάρτας και τη δεύτερη από οποιονδήποτε πάρει στα χέρια του την απόδειξη.
15.Ο φορολογούμενος θα έχει πρόσβαση στην προσωπική του μερίδα μέσω Διαδικτύου, ώστε να μπορεί σε καθημερινή βάση να γνωρίζει το συνολικό ποσό των συναλλαγών που έχει συγκεντρώσει στην κάρτα του.
16.Κάθε χρόνο, εντός μηνός από την ολοκλήρωση της τελευταίας κεντρικής εκκαθάρισης του αντίστοιχου οικονομικού έτους, θα διαγράφονται τα στοιχεία των καρτών που έχουν καταγραφεί. *
 Πηγη
http://www.enet.gr


ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ        Οι ΜΚΟ , πάντα με συγκεκαλυμμένο τρόπο, προφασιζόμενες ότι δήθεν αγωνίζονται για διάφορα σοβαρά παγκοσμίου ενδιαφέροντος θέματα , όπως η φτώχεια, η πείνα, η μόρφωση,το περιβάλλον, η ειρήνη και τόσα άλλα σημαντικά άλλα και ασήμαντα, έχουν αναλάβει εργολαβικά να υποστηρίζουν διάφορα μεγάλα συμφέροντα, εξασφαλίζοντας με απόλυτα αδιαφανή τρόπο τεράστια κεφάλαια.
Τα χρήματα αυτά τα αντλούν από διάφορες πηγές που τα δίνουν γιατί έχουν πιστέψει ότι η
Χ Μη Κυβερνητική Οργάνωση πραγματοποιεί αυτά που ευαγγελίζεται .
Χρήματα αντλούνται όμως και από διάφορες κυβερνήσεις η μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες πολλές φόρες κρύβονται πίσω από μια ΜΚΟ για να προωθήσουν τις πωλήσεις η τις πολιτικές τους με συγκεκαλυμμένο τρόπο.
Έτσι κάνοντας ένα δήθεν ''αγώνα'' για την προστασία του περιβάλλοντος, ένα θέμα που απασχολεί τους πάντες, προωθούν εργολαβικά , αλλά συγκεκαλυμμένα , τα προϊόντα της SIEMENS, της VESTAS αλλά και τόσων άλλων πολυεθνικών που κατασκευάζουν και πωλούν αιολικά και φωτοβολταϊκά άξιας πολλών δις .
Καταγγελει λοιπόν η GREEPEACE Ελλάδος τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ .Παπακωσταντινου
'' η προώθηση ιδιωτικών επενδύσεων σε λιγνίτη, πετρέλαιο και καύση απορριμμάτων, καταδεικνύουν ανεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία της χώρα μας''.
Διαβαστε παρακαλω.....


Είναι θρασείς και διεκδικούν το αλάθητο,αυτόκλητοι προστάτες της νομιμότητας .
Αλήθεια ποιος τους έδωσε τέτοια δικαιώματα.
Κάθε ενέργεια η πολιτικη που δεν προωθεί την ''πράσινη ανάπτυξη-απατη'' πάντα κατά τη δική τους άποψη, δηλαδή τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της Γερμανικής βιομηχανίας, για αυτούς κρίνεται πάντα ως εχθρική και την πολεμούν με τα όπλα που αυτοί διαθέτουν.
Είναι δυνατόν κε ΥΠΕΚΑ να αξιοποιήσεις τον Ελληνικό λιγνίτη που σου παρέχεται τζάμπα,για παραγωγή τζάμπα ηλεκτρικής ενέργειας ?
Αγόρασε ''πράσινη απάτη '' των πολλών δις , γιατί εμείς στο επιβάλλουμε με το ζόρι.
Και οι έρευνες για πετρέλαιο , κομμένες στην Ελλάδα .
Για τα σκουπιδια θα κανεις οτι λεμε εμεις , η GREENPEACE.

SAGINI