Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011

Παραιτήθηκε από την Apple για λόγους υγείας ο Στιβ ΤζομπςΑντικαταστάτης του θα είναι ο Τιμ Κουκ.Το θρυλικό αφεντικό και συνιδρυτής του αμερικανικού κολοσσού Apple Inc., ο Στιβ Τζομπς παραιτήθηκε χθες Τετάρτη και επικεφαλής του ομίλου αναλαμβάνει ο Τιμ Κουκ, νούμερο δύο ως σήμερα.
«Πάντα έλεγα πως αν έρθει η μέρα που δεν θα μπορώ να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως διευθυντής της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το πω», επισημαίνει ο Τζομπς σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και την «κοινότητα της Apple».
«Δυστυχώς αυτή η μέρα ήρθε. 
αραιτούμαι από γενικός διευθυντής της Apple», τονίζει ο Τζομπς που πάσχει από καρκίνο και από τον περασμένο Ιανουάριο είχε αναρρωτική άδεια.
Ο Τιμ Κουκ, επιχειρησιακός διευθυντής είχε αναλάβει την καθημερινή λειτουργία του ομίλου και τώρα θα αντικαταστήσει επισήμως τον Τζομπς, σύμφωνα με το «σχέδιο διαδοχής» που ο ίδιος έχει ορίσει.
Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως «είναι απολύτως πεπεισμένο ότι ο Τιμ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή».
Ο Κουκ έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Ντιουκ και εργάστηκε στην Compaq και την ΙΒΜ πριν προσληφθεί στην Apple το 1998.
Την ανακοίνωση της παραίτησης του Στιβ Τζομπς ακολούθησε πτώση της μετοχής της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο 56χρονος Τζομπς είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος πριν από δύο χρόνια και το 2004 εμφάνισε καρκίνο στο πάγκρεας.
Η κατάσταση της υγείας του ανησυχούσε ιδιαίτερα του επενδυτές που συνδέουν την επιτυχία της Apple με τον ίδιο τον Τζομπς.
«Πιστεύω πως οι πιο λαμπρές και καινοτόμες ημέρες για την Apple θα έρθουν. Και περιμένω με ανυπομονησία για να δω και να συμβάλω σε αυτήν την επιτυχία από ένα νέο ρόλο», υπογραμμίζει ο Τζομπς στην επιστολή του.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


     Η περίπτωση του κ.  Στιβ Τζομπς του θρυλικού αφεντικού ενός Κολοσσού της σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας της APPLE προκαλεί μεγάλη συγκίνηση στον κόσμο.
Ένας νέος άνθρωπος που απέκτησε  μεγάλη ισχύ ,εξουσία και χρήμα,μια ξεχωριστή προσωπικότητα,
βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να αντιμετωπίσει τον θάνατο ,
Σε αυτή την θέση βρίσκονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι  στον κόσμο.
Αυτό και μόνο το γεγονός πρέπει να μας κάνει όλους να  πούμε            '' Θα γίνω καλλιτερος ανθρωπος . ΤΩΡΑ''

                                                                                                                             SAGINI