Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΟΝΤΩΣ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ??                  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ  ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΣΙΕΔΩΝ ΤΟΥΣ
                   
                 Ελαιοκράμβη για τα βιοκαύσιμα και ανεμογεννήτριες για την «καθαρή ηλεκτρική ενέργεια - σε ένα φόντο με σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα στη Γερμανία.      

       Η Γερμανία είναι στην παγκόσμια πρωτοπορία όσον αφορά τη λήψη μέτρων για να σωθεί το περιβάλλον. Όμως, πολλά από τα μέτρα δεν παρέχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Τα βιοκαύσιμα έχουν οδηγήσει στη σαφή κοπή των τροπικών δασών, τα πλαστικά που καίγονται αντί να ανακυκλωθούν και η νέα γενιά λαμπτήρων που οδήγησε σε μια αναβίωση της παραγωγής υδραργύρου.
Μια έρευνα του ''SPIEGEL''.*


Τα πάντα είχαν ετοιμαστεί για την πράσινη επανάσταση:      φρέσκα προϊόντα και νέες πινακίδες στους σταθμούς φυσικού αερίου, καθώς οι αποθήκες διυλιστηρίου ήταν γεμάτες μέχρι πάνω με το νέο  wonderfuel.(βιοκαυσιμο)
Στη συνέχεια, όμως οι οδηγοί γύρισαν τις πλάτες τους στην νέα εποχή.
Δεν ήθελαν να αγοράσουν το E10, ένα μείγμα αιθανόλης και βενζίνης, ακόμη και μέσα από αυτό το κόστος σχεδόν 10 σεντς λιγότερο ανά λίτρο, από τα συμβατικά καύσιμα η το φυσικό αέριο.


"Είναι ενοχλητικό, αλλά δεν υπάρχει καμία ερώτηση μετά από διακοπή της πώλησης του Ε10», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Norbert Röttgen.
Το E10, είπε ο Röttgen , με έναν υπαινιγμό της απειλής στη φωνή του, αποτέλεσε ορόσημο της γερμανικής πολιτικής για τον έλεγχο του κλίματος.


Όταν πρόκειται για το περιβάλλον στις μέρες μας, όλα τα άλλα συμφέροντα πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης βλάβης του κινητήρα από το E10.
Πάνω από όλα, τα Ηνωμένα Έθνη διακήρυξαν ότι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος είναι ένας από τους «στόχους της χιλιετίας», και μεγαλύτερη σημασία αποδίδεται στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα μεταξύ των μεγάλων βιομηχανικών κρατών από την οικονομική ανάπτυξη αυτές τις μέρες.


Όλα τα σοβαρά πολιτικά κόμματα διαθέτουν μεγάλα τμήματα των προγραμμάτων της πολιτικής τους για την περιβαλλοντική πολιτική. Στη συμφωνία συνασπισμού μεταξύ συντηρητικών η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο pro-business από τους Ελεύθερους Δημοκράτες, η προστασία του κλίματος προηγείται της εκπαίδευσης και της εσωτερικής ασφάλειας στον κατάλογο των προτεραιοτήτων της πολιτικής.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προώθηση της ανάπτυξης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπως για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία των ιχθυαποθεμάτων στα γερμανικά ποτάμια.


Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τέτοια ομοφωνία μεταξύ των κομμάτων.
Μια πρόταση για αύξηση εκπτώσεων φόρου για τους εργαζομένους οδήγησαν στην εβδομάδα της πολιτικής συζήτησης, ενώ το 2009 η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε χωρίς μια ενιαία συζήτηση στο κοινοβούλιο, την απαγόρευση των συμβατικών λαμπτήρων .
Μόλις η λέξη περιβάλλον αναφέρεται σε πολιτικές πρωτοβουλίες, κάθε συζήτηση καθίσταται περιττή.


Οι Γερμανοί συνήθως υπάκουουν στα περιβαλλοντικά μέτρα.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για  ανθρώπους μοντέλα , όταν πρόκειται για την πράσινη διαβίωση. Είναι προσεκτικοί με τα σκουπίδια τους, πηγαίνουν τα μπουκάλια τους πίσω στο σούπερ μάρκετ και να βάζουν τις μπαταρίες τους σε ειδικά δοχεία.
Όταν τους είπαν ότι υπάρχουν φίλτρα ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται σε αυτοκίνητα τους, το έπραξαν χωρίς παράπονα. Και, βεβαίως, είναι στην πρώτη γραμμή όταν πρόκειται να συνδέσουν ηλιακούς συλλέκτες στις οροφές τους ή μονώσεις στα σπίτια τους.


Οι Γερμανοί αμφιβάλλουν σπανίως για τις περιβαλλοντικές πολιτικές.
Η απαγόρευση των συμβατικών λαμπτήρων ήταν ένα παράδειγμα. Οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη να τεθούν εκτός λειτουργίας οι συμβατικοί λαμπτήρες, όταν ο απλούστερος τρόπος για την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος ήταν ακριβώς για να κλεισετε τον διακόπτη.
Και είναι ασυνήθιστο για τους Γερμανούς η επίμονη για το βιοκαύσιμο Ε10 . - το όνομα αναφέρεται στη σύμμειξη αιθανόλης 10 τοις εκατό. Θα προτιμούσαν να πληρώνουν λίγα ακόμη λεπτά FPR ανα λίτρο αερίου από το να βάλλουν τους κινητήρες των αυτοκινήτων τους σε κίνδυνο.


Πολλοί δεν έχουν ακόμη πλήρως συνειδητοποιήσει ότι E10 είναι μια οικολογική απάτη.
Οι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν το περιβάλλον δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν.
Εννέα μεγάλες ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οργανώσεις διεξήγαγαν πρόσφατα μια κοινή μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα ,ότι οι επιπτώσεις του καυσίμου για το περιβάλλον είναι αρνητικές
Τροπικά δάση καταστρέφονται στη Βραζιλία την Ινδονησία και το Βόρνεο για να δημιουργηθούν εκτάσεις για το ζαχαροκάλαμο και το βιοκαυσιμο ,απο την καλλιέργεια του φοίνικα. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια έλλειψη αρόσιμων εκτάσεων για την παραγωγή τροφίμων, η οποία οδηγεί στην απειλή της πείνας σε πολλά μέρη του κόσμου.
Πέρυσι, η τιμή των δημητριακών αυξήθηκε σημαντικά στην παγκόσμια αγορά.


Ένα ενιαίο γεμάτο ρεζερβουάρ βιοαιθανόλης αντιστοιχεί στο σιτάρι που μπορεί να φάει ενας ενήλικας σε ένα ολόκληρο χρόνο. Προκειμένου να καλυφθεί η γερμανική απαίτηση για τα βιοκαύσιμα, απαιτείται αροτραία έκταση περίπου ένα εκατομμύριο εκτάρια .
Αυτό είναι τέσσερις φορές το μέγεθος της νοτιο-δυτικής Γερμανίας κράτος του Σάαρλαντ, τα οποία θα πρέπει να γονιμοποιηθούν, να υποστουν επεξεργασία με φυτοφάρμακα για εντατική καλλιέργεια
Περιβαλλοντικές ομάδες λένε ότι σε όλη την Ευρώπη, η καλλιέργεια για βιοκαύσιμα θα μπορούσε να δημιουργήσει έως και 56 εκατ. τόνων πρόσθετων αερίων του θερμοκηπίου - ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που λένε, πρέπει να σταματήσει αμέσως.


Μείωση Utility


Ομως είναι πάρα πολύ αργά για κάτι τέτοιο. Η γεωργία και η βιομηχανία έχουν ήδη κάνει τη μετατροπή. Η Γερμανία έχει αφιερώσει τεράστιες εκτάσεις γεωργικής γης στην παραγωγή αραβοσίτου (για το βιοαέριο), ελαιοκράμβη (για το βιοντήζελ) και ζαχαρότευτλα και σιτάρι (για biopetrol).


Οτι φαίνεται πράσινο δεν εξυπηρετεί το περιβάλλον.
Η οικολογική αρχή της διαδικασίας με προσοχή δεν φαίνεται να ισχύει για την περιβαλλοντική πολιτική.
Οσο περισσότερα, τόσο καλύτερα, φαίνεται να είναι η αρχή.
Κανείς δεν υπολόγισε αν όλα τα δισεκατομμύρια που επενδύονται στην προστασία του περιβάλλοντος πράγματι δαπανώνται συνετά. Οι απλοί πολίτες δεν μπορούν να το κρίνουν και πολλοί ειδικοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να ρίχνουν φως σε αυτή την πτυχή, διότι τα μέσα βιοπορισμού τους βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ένα μεγάλο μέρος των χρηματικών ροών πάει σε μελέτες, τις αξιολογήσεις κινδύνου και την παροχή σφραγίδων έγκρισης.
Σε πολλές περιπτώσεις, απαιτείται μια πιο προσεκτική ματιά στα περιβαλλοντικά μέτρα που αποκαλύπτεται ότι είναι ακριβά και δεν έχουν τόσο μεγάλη επίδραση. 
Τα Γερμανικά περιβαλλοντικά πρότυπα είναι τόσο υψηλά που ήδη απαιτούν ένα τεράστιο βάρος για την επίτευξη περαιτέρω βελτιώσεων - ειδικά σε σύγκριση με τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία ή τα κράτη της πρώην ανατολικού μπλοκ.

Στα οικονομικά, θα ονομαζόταν '' νόμος της φθίνουσας οριακής χρησιμότητας''
Το πρώτο ποτήρι νερό που πίνετε θα βοηθήσει πολύ για να ξεδιψάσετε. Το δεύτερο θα βοηθήσει λίγο λιγότερο και ούτω καθεξής. Με το 10ο ποτήρι θα αισθάνεστε δυσάρεστα πλήρης ή ακόμη και άρρωστος. 
Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα: μερικές σημαντικές περιβαλλοντικές πολιτικές δεν είναι μόνο αναποτελεσματικές - είναι αντιπαραγωγικές.
              
  Πηγη            archaeopteryx
                                                         
   DER    SPIEGEL     17-3-2011                                                                          Μετάφραση υπογράμμιση  Sagini

Τελευταία οι μύθοι , που η έντεχνη και συνεχής προπαγάνδα καλλιέργησε για πάνω από 20 χρόνια, καταρρέουν.
Οι κοινωνίες τα κράτη και οι απλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι στο βωμό της πλεονεξίας για κέρδη,θυσιάζονται σιγά σιγά οι ανθρώπινες αξίες και ο πλανήτης πάει στην καταστροφή.
Παρ όλο που βιώνουμε την χειρότερη παγκόσμια ύφεση που κάποιοι τεχνητά δημιούργησαν χρεώνοντας μικρούς και μεγάλους με τεράστια χρέη που είναι αδύνατον να αποπληρωθούν, βλέπουμε άλλους όπως την Ε.Ε.να επιμένει σε λανθασμένες πολιτικές που μας πάνε ποιο γρήγορα στην καταστροφή.
Τα βιοκαύσιμα είναι μια τέτοια ''οικολογική'' πολιτική που πρέπει να εγκαταλειφθεί άμεσα.
Τέλος ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Ζαν Ζιγκλέρ, χαρακτήρισε τη χρήση εύφορης γης για την παραγωγή καυσίμων: «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».    
                                                                                                    SAGINI