Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΦΕΡΕ ΠΙΣΩ............ΤΑ '' ΔΑΝΕΙΚΑ''


Κατέθεσε τα 51 εκ. ευρώ στην Proton Bank o Λ. Λαυρεντιάδης


Παρουσία των αρμόδιων εισαγγελέων κατατέθηκαν σήμερα τα 51 εκατ. ευρώ από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, στην Proton Bank.

Το χρηματικό ποσό κατατέθηκε σε λογιαρισμό που υπέδειξε η Proton Bank παρουσία των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη καθώς και του εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση της υπεξαίρεσης Γιάννη Δραγάτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροι του κ. Λαυρεντιάδη έχουν κληθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας που συνεδριάζει σχετικά με αυτή την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του κ. Λαυρεντιάδη με την καταβολή του ποσού είναι να εξασφαλίσει εξάλειψη του αξιόποινου, δίδοντας τα χρήματα για τη ζημιά που υπέστη η τράπεζα.
http://www.e-typos.com/


 Τέτοιους νόμους ψήφισαν οι πολιτικοί γίγαντες που κυβερνούν την πατρίδα μας. Ελληνική πατέντα .
                                                             SAGINI

Πάγκαλος: Δεν πληρώνω το τέλος για τα ακίνητα

Πάγκαλος: Δεν πληρώνω




      «Δεν μπορώ να πληρώσω το τέλος για τα ακίνητα, ας έρθει να με συλλάβει ο Βενιζέλος», δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε μάλιστα ότι λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία δεν αγόρασε μεν ο ίδιος αλλά περιήλθαν στην κατοχή του από κληρονομιά, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας.

«Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο» είπε στο Mega, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: «Δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4660564






         Τέτοια  δήλωση βομβα από τον   Θ.ΠΑΓΚΑΛΟ,  αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του  ΓΑΠ και του ΠΑΣΟΚ , μοιάζει σαν Πρωταπριλιάτικο  αστείο,  δυστυχώς όμως είναι αληθινή.
''ΤΑ ΝΕΑ'' ,  είναι σαν να λέμε η ''εφημεριδα της κυβερνήσεως'.
Όταν ο ένας  Αντιπρόεδρος δηλώνει ανυπακοή στα μέτρα του άλλου Αντιπρόεδρου του  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, μέτρα που και ο ίδιος ψήφισε πριν δυο μόλις ημέρες ,  όλοι μας έχουμε καταλάβει οτι μας κυβερνάει  ''θιασος μειωμένης αντίληψης''.
Δεν μας φταίνε ούτε οι Γερμανοί ούτε κανένας . Τέτοιους ψηφίζαμε, τόσα χρόνια. 
Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τα χάλια μας.

                                                                                                             SAGINI





Αξίζει να διαβάσετε και αυτό.

Με 850.000 εισόδημα, δεν έχει να πληρώσει την Εφορία...


  • ΤΟΥ    ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
 
   Τον λυπήθηκα τον Πάγκαλο, βλέποντάς τον να δηλώνει ότι δεν έχει 17.000 ευρώ για να πληρώσει τους διάφορους φόρους για τα δεκάδες ακίνητά του.

Τον λυπήθηκα μάλιστα διπλά γιατί έτσι κινδυνεύει να τον βάλει ο Βενιζέλος φυλακή, όπως είπε ο ίδιος. Αφήστε, που για να μαζέψει τα χρήματα είναι αναγκασμένος να πουλήσει κάποιο ακίνητο, από εκείνα που κληρονόμησε από τη θεία του και με τα οποία είναι προφανώς συναισθηματικά δεμένος και θα πονέσει η ψυχούλα του.

Εγώ τον πιστεύω ότι δεν έχει να πληρώσει - σε αντίθεση με άλλους που είναι δύσπιστοι και κακοπροαίρετοι. Πρέπει να περνάει μεγάλα ζόρια ο Πάγκαλος. Φαίνεται ότι η οικονομική κρίση τον χτύπησε για τα καλά. Βλέπετε, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» του 2010 -αφορά εισοδήματα και περιουσιακή κατάσταση του 2009- είχε εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 150.000 ευρώ και από άλλες πηγές 490.616 ευρώ, σύνολο περί τα 640.000 ευρώ. Επιπλέον 206.000 ευρώ εισόδημα είχε δηλώσει για το 2009 και η σύζυγός του Χριστίνα Χριστοφάκη. Τότε δήλωνε 58 ακίνητα διαμερίσματα, καταστήματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ. σε Αθήνα, Εύβοια, Ελευσίνα και Τζια. 
Το 2008 η σύζυγός του αγόρασε κι εκείνη αγροτεμάχιο στην Τζια.

Προφανώς πρέπει να είχε πολλά έξοδα στο μεταξύ μέσα στην κρίση και τώρα όντως να μην έχει να πληρώσει την Εφορία!
 
Καταλαβαίνω, επίσης, την αγωνία του μάλιστα μήπως πάει φυλακή. Βλέπετε με τον Βενιζέλο δεν έχει καλές σχέσεις και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να δώσει καμιά εντολή, όταν διαπιστώσει ότι ο Πάγκαλος δεν είναι εντάξει με την Εφορία και να τον στείλει στον Κορυδαλλό. 
Φημίζονται και ο Βενιζέλος και η κυβέρνηση και το ελληνικό κράτος για την αυστηρή εφαρμογή και επιβολή των νόμων, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με ισχυρούς παράγοντες. 
Έχει δίκιο ο Πάγκαλος να φοβάται.

Από την άλλη, βέβαια, είναι ατρόμητος.
Έχει θάρρος πολύ. Ίσως και μαζοχιστική διάθεση.
Δεν εξηγείται αλλιώς η μόνιμη ροπή του να μας δουλεύει κατάμουτρα…

http://img.protothema.gr/59E12BDD1D435894584133E5F03DAFC3.jpg





 Ίσως τους κρατάει γερά.Ο ΓΑΠ το έκανε ηδη  γαργάρα.
                                                                 SAGINI




Sms για απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων με τον λογαριασμο ΔΕΗ

Sms για απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων

      Γραπτό μήνυμα μέσω κινητού καλούνται να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι που ενδεχομένως πληρούν τις προϋποθέσεις για εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων ή επιβάρυνση με το χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τ.μ.. 



 






     Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να στείλουν το μήνυμα στο 54160 έως τις 2 Οκτωβρίου, γράφοντας ΕΤΑ, τον αριθμό φορολογικού μητρώου τους (ΑΦΜ) και τον αριθμό της παροχής τους, αφήνοντας κενά ενδιάμεσα.
Η Γενική Γραμματεία, μετά την επεξεργασία των στοιχείων, θα απαντήσει για το αποτέλεσμα της αίτησης του φορολογούμενου, και στη συνέχεια θα παραδώσει στη ΔΕΗ και στους άλλους παρόχους ρεύματος λίστα με τα ονόματα όσων απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή δικαιούνται να πληρώσουν μειωμένο τέλος.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι που δεν αποστείλουν εγκαίρως το μήνυμα θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά την πρώτη δόση.
Ωστόσο, δίνεται η δυνατότητα να αποσταλεί το μήνυμα έως και 30 Νοεμβρίου.
Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον γίνει δεκτή η αίτηση θα λαμβάνεται υπόψη από τη ΔΕΗ και τους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος στον επόμενο λογαριασμό ενώ τα ποσά που θα έχουν καταβληθεί θα συμψηφίζονται στους επόμενους λογαριασμούς. 
http://www.enet.gr/


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑΛΛΑΣΙΝΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Συμβουλευτείτε τα φύκη, αυτά ξέρουν»
Τα φύκια (ή πιο σωστά τα «φύκη» - ενικός το «φύκος») στην πραγματικότητα δεν είναι φύκη, αλλά εξελικτικά ανώτερα θαλάσσια φυτά τα οποία ονομάζονται φυτά του Ποσειδώνα ή Ποσειδωνία (επιστημονικά Posidonia oceanica). Η Ποσειδωνία συγγενεύει με τα φυτά της ξηράς που βλέπουμε γύρω μας, όπως σιτάρια, καλαμπόκια, φοίνικες, τριανταφυλλιές κ.ά. 
Τα λιβάδια της Ποσειδωνίας συνιστούν τόπο έλξης για τα ψάρια
Πριν από περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια το φυτό αυτό ζούσε στην ξηρά, κοντά στις ακτές και σιγά σιγά κατάφερε να προσαρμοστεί στη θάλασσα. Σήμερα, η Ποσειδωνία ζει εντελώς βυθισμένη στο θαλάσσιο νερό. Όπως και όλα τα ανώτερα φυτά της ξηράς, η Ποσειδωνία έχει ρίζες, βλαστούς, φύλλα, καθώς και άνθη και καρπούς. Έτσι, με τις ρίζες της αγκυροβολεί στην άμμο του θαλάσσιου πυθμένα. Τα φύλλα της μπορεί να φτάσουν το 1 μέτρο μήκος και το χρώμα τους είναι πράσινο. 

 
           
Φύλλα Ποσειδωνίας, εκβρασμένα στην αμμουδιά, σε δημοφιλή παραλία της Αττικής
Καθώς όμως τα φύλλα γερνάνε, γίνονται σκούρα καφέ και πέφτουν από το φυτό καθώς αυτό βγάζει καινούργια.  Τα γερασμένα φύλλα θα παρασυρθούν από το κύμα και θα εκβρασθούν στην αμμουδιά· ουσιαστικά πρόκειται γι' αυτές τις καφετί κορδέλες που συναντάμε συχνά στις παραλίες
 
Αν και η παρουσία της Ποσειδωνίας προκαλεί σε πολλούς απέχθεια και θεωρούν τα νερά βρώμικα, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ποσειδωνία είναι ένα θαλάσσιο φυτό που αναπτύσσεται αποκλειστικά σε καθαρά νερά. Όπου υπάρχει Ποσειδωνία, σίγουρα η θάλασσα θα είναι καθαρή. Συνεπώς, όταν βλέπετε Ποσειδωνία εκβρασμένη στην αμμουδιά ή και στα ρηχά, τότε κολυμπήστε άφοβα
Αν όμως η Ποσειδωνία δεν είναι φύκος, τότε ποια είναι τα φύκη; Τα φύκη (που στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ως algae, αλλά όλα τα σύνθετα ονόματα που τα αφορούν χρησιμοποιούν την ελληνική ρίζα phyco - όπως π.χ. Phycology για τη Φυκολογία) είναι εξελικτικά κατώτερα θαλάσσια φυτά που δεν έχουν ρίζες, βλαστούς, φύλλα, άνθη και καρπούς. Τα φύκη είναι και αυτά πολύ κοινά στις θαλάσσιες ακτές, όμως, σε αντίθεση με την Ποσειδωνία, δεν θα τα βρείτε σε αμμουδερές παραλίες αλλά πάνω στα βράχια της θάλασσας.
Είναι μικρά φυτά, συνήθως καφετί χρώματος, που πολλές φορές μοιάζουν με μικρούς θάμνους. Το μέγεθός τους είναι μικρό στην Ελλάδα, συνήθως δεν ξεπερνά τα 20-30 εκατοστά. Τα φύκη διαθέτουν μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων - εκτός από καφετί, υπάρχουν και πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, άσπρα κ.λπ. Οι μορφές τους επίσης ποικίλλουν πολύ αφού υπάρχουν είδη που μοιάζουν με ταινίες ή μικρά φύλλα, με βεντάλιες ή ομπρέλες, ενώ άλλα θυμίζουν ζελέ. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 600 είδη φυκών.
Το σημαντικό, όμως, με τα φύκη είναι ότι αποτελούν πολύ καλούς δείκτες καθαρότητας των νερών και χρησιμοποιούνται από τους επιστήμονες ως βιοδείκτες για τον έλεγχο της ποιότητας της θάλασσας. Η χρήση αυτή των φυκών βασίζεται στο γεγονός ότι υπάρχουν κάποια είδη που συναντώνται μόνο σε καθαρά νερά ενώ σε ρυπασμένες θάλασσες εξαφανίζονται. Αντίθετα, υπάρχουν κάποια άλλα είδη φυκών που προτιμούν τα ρυπασμένα νερά.

Τα καφετιά φύκη Cystoseira είναι πολύ κοινά στις καθαρές ελληνικές ακτές
Σε γενικές γραμμές, τα καφετί και σχετικά μεγάλα φύκη αναπτύσσονται σε καθαρές θάλασσες, όπως τα είδη Cystoseira που μοιάζουν με μικρούς θάμνους ή δεντράκια και έχουν σκληρή υφή. Στην Ελλάδα τα είδη αυτά είναι πολύ κοινά σε μικρά βάθη (0-1 μέτρο) σε καθαρές θάλασσες και αν τα δείτε πάνω στα βράχια της ακτής θα ξέρετε με σιγουριά ότι κολυμπάτε σε καθαρά νερά. 




Το μαρούλι της θάλασσας (Ulva), ένα είδος από τα πράσινα φύκη, αναπτύσσεται σε μεγάλες μάζες σε ρυπασμένα νερά
Από την άλλη πλευρά, τα φύκη που προτιμούν ρυπασμένα νερά είναι συνήθως πράσινα, μοιάζουν με ταινίες ή φύλλα και έχουν μια μαλακή υφή που κάποιες φορές θυμίζει ζελέ. Στην ομάδα αυτή πολύ γνωστό είναι το είδος Ulva, το οποίο λέγεται και μαρούλι της θάλασσας εξαιτίας της ομοιότητάς του με το γνωστό μας μαρούλι. Τα φύκη αυτά αναπτύσσονται σε μεγάλες ποσότητες σε ρυπασμένα λιμάνια, μόλους, μαρίνες, κοντά σε αγωγούς εκβολής λυμάτων, καλύπτοντας μαζικά την επιφάνεια βράχων σε πολύ μικρά βάθη - συνήθως στο σημείο όπου σκάνε τα κύματα. Συνεπώς, αν πάτε σε μια παραλία και εντοπίσετε μεγάλες πράσινες μάζες από φύκη πάνω στα βράχια (συνήθως είναι ορατά χωρίς να χρειάζεται να μπείτε μέσα στο νερό), τότε θα έχετε υποψίες ότι δεν βρίσκεστε και στην καθαρότερη παραλία του κόσμου.



 

Τα τελευταία χρόνια τόσο η Ποσειδωνία όσο και τα φύκη χρησιμοποιούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τα πλέον κατάλληλα εργαλεία για την εκτίμηση της καθαρότητας των νερών της Μεσογείου (Οδηγία για τα νερά, WFD 2000/60/EC).   


                                                                                            
 

ΑΠΑΤΗ ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ

Power Balance: Το βραχιόλι που δίνει ισορρόπια. Μύθος ή πραγματικότητα

Ο κατάλογος των προϊόντων που εμπορεύονται αέρα κοπανιστό και υπόσχονται τα πιο εξωφρενικά πράγματα μεγαλώνει διαρκώς στον τομέα της υγείας. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό. Μία τεράστια απάτη αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες στην Αυστραλία. Η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και....
Καταναλωτή (αντίστοιχο του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτή) διέταξε την εταιρεία Power Balance να σταματήσει τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς για τα βραχιόλια τα οποία πουλά και τα οποία συνήθως απευθύνονταν σε άτομα κοντά στο χώρο του αθλητισμού.

Τα βραχιόλια αυτά έχουν γίνει αρκετά διάσημα σε πολλές χώρες του κόσμου. Η παραγωγός εταιρεία ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πώς:

Στην διαφήμιση των Power Balance βραχιολιών ισχυριζόμασταν πως βελτιώνουν τη δύναμη, τη ισορροπία και την ευλυγισία.


Παραδεχόμαστε πως δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη επιστημονική απόδειξη που να στηρίζει τους ισχυρισμούς μας και πως δημιουργήσαμε μία παραπλανητική διαφήμιση παραβιάζοντας τις σχετικές διατάξεις.


Αν νιώθετε ότι έχετε παραπλανηθεί από τις διαφημίσεις μας, θα θέλαμε να σας ζητήσουμε συγγνώμη και να προσφέρουμε πλήρη αποζημίωση.


Για να πάρετε μία πλήρη αποζημίωση παρακαλούμε επισκεφτείτε τον ιστότοπο μας www.powerbalance.com.au ή καλέστε μας στο 1800 733 436 .“

Ως αποτέλεσμα των παραπλανητικών διαφημίσεων η Power Balance εξαναγκάστηκε να κάνει τις εξής κινήσεις στην αγορά της Αυστραλίας:


- Αφαίρεση των παραπλανητικών ισχυρισμών στον ιστότοπο και στα προϊόντα της


- Να δημοσιεύσει την ομολογία πως διατύπωσε αναπόδεικτους ισχυρισμούς


- Να αποζημιώσει όσους πελάτες της το επιθυμούν


- Να αφαιρέσει τη φράση “Τεχνολογία Επιδόσεων” από τα προϊόντα της

Το κομποσκοίνι του fitness είχε άδοξο τέλος. Τώρα που η απάτη αποκαλύφθηκε στην Αυστραλία, μένει να δούμε πότε οι Έλληνες καταναλωτές θα προστατευτούν από παρόμοια φαινόμενα.
http://zoomyk.blogspot.com/

ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ - ΚΟΡΑΚΕΣ




    Απίστευτα κυριολεκτικά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, πανηγυρίζοντας επειδή 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τα χαράτσια που επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου στα ακίνητα με τον εκβιασμό ότι θα κόβει το ρεύμα σε όποιον δεν το πληρώσει. Αλήθεια έχουν υπολογίσει πόσα νοικοκυριά δεν  έχουν να πληρώσουν και άρα θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αυτόν τον  χειμώνα.
Με το μέτρο της υποχρέωσης των πολιτών να εμφανίζουν αποδείξεις ίσες με το 50% ή 60% (!!!) των εισοδημάτων τους είναι κυριολεκτικά εξωφρενικό και πρωτοφανές. 
Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Πρόκειται φυσικά για πρόσχημα νέας, ακόμη πιο αδίστακτης καταλήστευσης και λεηλασίας των εισοδημάτων και της ακίνητης περιουσίας, των Ελλήνων πολιτών κάθε κοινωνικού στρώματος, κυριολεκτικά ολόκληρου του ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Οι ανίκανοι και άσχετοι υπουργοί , να συλλάβουν την φοροκλοπή, αλλα και να εισπράξουν βεβαιωμένα έσοδα, αφού οι ιδιοι διέλυσαν πρωτα  τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό , αφού εγιναν ανυπόληπτοι ψεύτες στους Ευρωπαίους δανειστές μας , παρακαλάνε τωρα την τροικα να γυρισει πισω λέγοντας νεα ψέματα οτι ειναι αξιοι και  ικανοι να αρπάξουν και να εισπράξουν τους νεους φόρους που επινόησαν.
Δίνουν  έμμεσα, εμπράγματες εγγυήσεις στους πιστωτές της χώρας τα σπίτια και τα ακίνητα των Ελλήνων.
Του χρόνου το ηλεκτρικό ρεύμα του Έλληνα δεν θα το  κόβει η  ΔΕΗ αλλά η ξένη πολυεθνική που θα εχει  εξαγοράσει την ΔΕΗ.
Και επειδη η οφειλή θα παραμένει , θα ζητάνε τελικα και το ακίνητο, του οποιου ο εξαθλιωμένος άνεργος και άφραγκος ιδιόκτητης θα βρίσκεται σε αδυναμία να πληρώσει.
Και μην μου πειτε οτι αυτά ειναι υπερβολές, γιατί τις αποφάσεις πλέον τις παίρνουν οι δανειστές μας , αφού η κυβέρνηση απέδειξε οτι αδυνατεί .
Αντί να πουν π.χ. ότι επιβάλλουν συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50% ή 70% στους Έλληνες, τα μέλη της κυβέρνησης Παπανδρέου και η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος εφευρίσκουν διαρκώς νέους φόρους που τους επιβάλλουν αρπακτικά και σωρευτικά στον ελληνικό πληθυσμό, όπως έκαναν οι Τούρκοι επί Τουρκοκρατίας - ό,τι χρειάζονταν το άρπαξαν από τους εξαθλιωμένους υπόδουλους υπηκόους τους.



                                                        Εχει η δεν έχει χιούμορ η φοτο ?


Επαρκεί το νερό στους μεγάλους ποταμούς του πλανήτη


    


          Αρκετό νερό για να καλύψουν τις ανάγκες για τρόφιμα στον 21ο αιώνα έχουν οι μεγάλοι ποταμοί του πλανήτη. Αυτό υποστηρίζει έκθεση επιστημόνων από τριάντα χώρες που παρουσιάστηκε σήμερα στο 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Νερό, το οποίο διεξάγεται στη Ρεσίφε, στη Βραζιλία. Η έκθεση από το Challenge Program on Water and Food (CPWF) της Συμβουλευτικής Ομάδας για τη Διεθνή Γεωργική Έρευνα παρουσιάζεται σε δύο ειδικά τεύχη της επιθεώρησης Water International.

Επί πέντε χρόνια, μελετήθηκαν δέκα λεκάνες απορροής ποταμών στην Ασία (Ινδός-Γάγγης, Καρχέχ, Μεκόνγκ και Κίτρινος Ποταμός), την Αφρική (Λιμπόπο, Νίγηρας, Νείλος και Βόλτα) και τη Λατινική Αμερική (Άνδεις και Σάο Φρανσίσκο. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει «σαφώς, αρκετό» νερό και ότι το ζήτημα αφορά αναποτελεσματική χρήση και άδικη διανομή και όχι έλλειψη.

«Η λειψυδρία δεν επηρεάζει την ικανότητά μας να παράγουμε σήμερα επαρκείς ποσότητες τροφίμων», τόνισε ο διευθυντής του CPWF, Αλέν Βιντάλ. «Ναι, υπάρχει λειψυδρία σε ορισμένες περιοχές, αλλά τα ευρήματά μας δείχνουν ότι το συνολικό πρόβλημα είναι η αποτυχία να έχουμε αποτελεσματική και δίκαιη χρήση του νερού που είναι διαθέσιμο σε αυτές τις λεκάνες απορροής. Αυτό, σε τελευταία ανάλυση είναι μια πολιτική πρόκληση και όχι μια ανησυχία για τους υδατικούς πόρους», υπογράμμισε.

«Τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού χάνονται ή δεν χρησιμοποιούνται ποτέ, ιδιαίτερα στις περιοχές με βροχοπτώσεις στην Υποσαχάρια Αφρική», είπε ο Αλέν Βιντάλ. «Με μετριοπαθείς βελτιώσεις, μπορούμε να παράγουμε διπλάσια ή τριπλάσια ποσότητα τροφίμων από ό,τι σήμερα», πρόσθεσε. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) έχει καταστήσει σαφές ότι η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να αυξηθεί κατά 70% το 2050, καθώς ο πληθυσμός της Γης αναμένεται να αγγίξει τα 9,2 δισεκατομμύρια, από τα εκτιμούμενα 6,9 δισεκατομμύρια, στα οποία έφτασε το 2010.

Αν και στην Αφρική διαπιστώνεται το μεγαλύτερο δυναμικό αύξησης της παραγωγής τροφίμων, οι ερευνητές εντόπισαν μεγάλες περιοχές αρδεύσιμων εκτάσεων στην Ασία και τη Λατινική Αμερική, όπου η παραγωγή εκεί υπολείπεται κατά 10% του δυναμικού της. Στον Ινδό και τον Γάγγη, οι επιστήμονες βρήκαν ότι το 23% των ορυζώνων παράγουν το μισό από ό,τι θα μπορούσαν να παράγουν με βιώσιμο τρόπο.

Οι λεκάνες απορροής ποταμών που επιλέχθηκαν να μελετηθούν δίνουν το πλήρες μέτρο των προκλήσεων που σχετίζονται με το νερό στον αναπτυσσόμενο κόσμο, διευκρίνισε ο Αλέν Βιντάλ. Καλύπτουν 13,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το «σπίτι» περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, 470 εκατομμύρια από τους οποίους συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο φτωχών του πλανήτη.

 Η εμφατική υποστήριξη από δωρητές και κυβερνήσεις της γεωργίας που εξαρτάται από τα νερά των βροχών θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική και ταχεία αύξηση της παραγωγής τροφίμων, διατείνονται οι επιστήμονες. Στη Αφρική, παραδείγματος χάρη, διαπιστώθηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αγρών εξαρτάται από τα νερά των βροχών και μόνον το 4% του διαθέσιμου νερού περισυλλέγεται για τη γεωργία και την εκτροφή ζώων.

Επισημαίνουν, τέλος, ότι οι συγκρούσεις που σχετίζονται με το νερό θα συνεχιστούν αν επί μέρους ζητήματα, όπως η επισιτιστική ασφάλεια και η παραγωγή ενέργειας εξετάζονται αποκομμένα το ένα από το άλλο. Στις περισσότερες περιοχές διαπιστώνεται «ένας πλήρης κατακερματισμός στον τρόπο διαχείρισης των λεκανών απορροής ποταμών από τους εμπλεκόμενους παράγοντες ή ακόμη και τις κυβερνήσεις. Οι ανάγκες σε νερό διαφορετικών τομέων - γεωργία, βιομηχανία, περιβάλλον, εξορυκτική δραστηριότητα - αντιμετωπίζονται χωριστά αντί ως αλληλοσχετιζόμενες και αλληλεξαρτώμενες. Πρέπει να ξανασκεφτούμε από την αρχή το πώς τα υπουργεία επωφελούνται από τη γκάμα των πλεονεκτημάτων που δίνει μια λεκάνη απορροής, αντί να εστιάζουμε σε έναν τομέα, όπως τα υδροηλεκτρικά, η άρδευση ή η βιομηχανία», εξηγεί ο δρ. Σάιμον Κουκ, του Διεθνούς Κέντρου για τη Γεωργία στους Τροπικούς.

http://www.e-typos.com

Έφτιαξαν ρομπότ που θερίζει!



μόνο του, ενώ μπορεί να αποφεύγει κάθε εμπόδιο στο δρόμο του, όπως φράχτες, άλλα οχήματα ή ζώα που τριγυρνούν στο αγρόκτημα. Το αυτόματο τρακτέρ δεν έχει πρόβλημα να δουλέψει και μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Η παραγωγός εταιρία ισχυρίζεται ότι δεν είναι μέσα στις προθέσεις της να κάνει περιττούς τους αγρότες. Στόχος της Kinze είναι να απαλλάξει τους γεωργούς από ένα μέρος της κοπιαστικής δουλειάς τους και να τους βοηθήσει να γίνουν πιο παραγωγικοί και κερδοφόροι με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.
Μέχρι τώρα, ορισμένα απλούστερα ρομπότ είχαν δοκιμαστεί σε μικρότερες καλλιέργειες ρυζιού και λουλουδιών, όμως είναι η πρώτη φορά που η ρομποτική τεχνολογία διεισδύει στις μεγάλες καλλιέργειες. Το ρομπότ-τρακτέρ υποβλήθηκε σε δοκιμασίες στο εργαστήριο επί δύο χρόνια, πριν αφεθεί μόνο του στα χωράφια.

http://techit.gr

 


Μάλλον οι Έλληνες αγρότες δεν το χρειάζονται μιας και ''πράσινη απάτη  ''τους έχει κάνει
 εισοδηματίες παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
                                                              SAGINI


Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ: Η ΔΕΗ θα γονατίσει




        «Η ΔΕΗ "θα "γονατίσει" κάτω από το "παλιρροϊκό κύμα" ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προκαλέσει η μετατροπή της σε ένα γιγαντιαίο φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος εκατομμυρίων πελατών της», υπογραμμίζει η ΓΕΝΟΠ, σε αποψινή ανακοίνωση, με αφορμή το νέο τέλος επί των ακινήτων.

Με τους φόρους στα ακίνητα, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, θα αυξηθούν δραματικά οι επισφάλειες και θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της παροχής διευκολύνσεων στους πελάτες.
Η ΓΕΝΟΠ επικαλείται στοιχεία για αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών στα 822 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2011 και καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.

Για το ζήτημα των τιμολογίων η ΓΕΝΟΠ υπενθυμίζει ότι τον τελευταίο χρόνο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ επιβαρύνθηκαν δέκα φορές,
με τη ρήτρα καυσίμου,
τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, 
την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών
την αύξηση του τέλους Α.Π.Ε.,
των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής, κ.α.

Το συνδικάτο υποστηρίζει τέλος ότι θα ακολουθήσει σειρά αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος με αφορμή την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο,
την προσαρμογή των τιμολογίων λιανικής ώστε να αντανακλούν το κόστος,
την αύξηση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς
και τις πρόσθετες υποχρεώσεις αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. 

http://www.zougla.gr/

Κλέβουν τους Ελληνες καταναλωτές ρεύματος οι ΑΠΕ

     Σε απόσπασμα απο την παρακάτω ανάρτηση   διαβάζουμε......


''Παράλληλα εξετάζεται και η τροποποίηση του γερμανικού νόμου των ΑΠΕ, μέσω μιας νέας ταρίφας για την αγορά από τους Γερμανούς καταναλωτές του ελληνικού ηλιακού ρεύματος, διαφορετικής από εκείνη στην οποία αμείβονται σήμερα οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών της χώρας.

    Διότι η ταρίφα στην οποίο πληρώνονται οι παραγωγοί φ/β της χώρας αφορά ηλιακό ρεύμα που παράγεται στη Γερμανία, και είναι ασύμβατη με τις προβλέψεις της κοινοτικής οδηγίας του 2009, στην οποία και στηρίζεται η υλοποίηση του σχεδίου «Ήλιος». 
Σημειωτέον ότι η εγγυημένη ταρίφα φ/κ στη Γερμανία είναι σήμερα στα 220 ευρώ/ μεγαβατώρα, ενώ στην Ελλάδα κυμαίνεται στα 340 ευρώ/ μεγαβατώρα.''


......και  ρωτάμε. Γιατι εμεις οι φτωχοί πληρώνουμε  120 ευρω την φ/κ  μεγαβατωρα παραπάνω απο τους πλούσιους Γερμανούς ?
                                                                                                                               SAGINI





Διαβάστε ολο το άρθρο εδω.....
http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/d9d4de98-acf5-44c0-8ad4-8b80b4b12042


Τεμαχισμός και πώληση ο τρίτος «δρόμος» για τη ΔΕΗ




         Η δημιουργία μιας νέας «μικρής» ΔΕΗ που θα αποτελείται από κομμάτια των σημερινών δραστηριοτήτων της επιχείρησης, και θα πουληθεί σε επενδυτές είναι η τρίτη επιλογή για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ που ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου. Σε αυτό το νέο σενάριο, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου το δημόσιο θα διατηρήσει το 51% στη μητρική ΔΕΗ.
Οι άλλοι δύο "δρόμοι" που είναι ήδη γνωστοί αφορούν την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή ή στην πώληση θυγατρικών της ΔΕΗ. Επίσης ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι εξετάζονται αλλαγές και για το ζήτημα του προσωπικού της επιχείρησης, το οποίο σε ορισμένες υπηρεσίες αιχμής (ορυχεία μονάδες) παρουσιάζει ελλείψεις και σε άλλες (διοικητικές) είναι πλεονάζον. Στο πλαίσιο αυτό ήδη καταρτίζεται πρόγραμμα από τη διοίκηση της επιχείρησης το οποίο πιθανότατα θα περιλαμάνει αναδιανομή προσωπικού αλλά και εφεδρείες. Πάντως ο κ. Παπακωνσταντίνου απέφυγε να αναφερθεί σε απολύσεις προσωπικού.
Σε σχέση με τους λιγνίτες ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η αρχική πρόταση της ελληνικής πλευράς δεν έγινε δεκτή από την ΕΕ και εξετάζεται αυτή τη στιγμή νέα πρόταση που περιλαμβάνει την πώληση μονάδων του Αμύνταιου και της Μεγαλόπολης (όχι όλες τις μονάδες) που μαζί με τη Βεύη και τις ανταλλαγές (swaps) πλησιάζει στο 40% που ζητεί η Κομισιόν.
Για τη ΔΕΠΑ ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση της option ενώ σύντομα θα υπάρξει λύση στο θέμα της ανανέωσης της σύμβασης προμήθειας της ΔΕΗ.

 ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ......ΚΑΛΥΤΕΡΟ
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις ΑΠΕ ο υπουργός προανήγγειλε έναρξη διαλόγου για επαναπροσδιορισμό των εγγυημένων τιμών, που θα υλοποιηθεί μετά από διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς.
πηγη






     Η απαξίωση, η  διάλυση, η σαλαμοποιηση είναι το σχέδιο για την πώληση της ποιο σημαντικής Ελληνικής επιχείρησης και μάλιστα κοινής ωφέλειας .
Η ΔΕΗ είναι η μοναδική επιχείρηση που θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά την τόσο αναγκαία ανάπτυξη της οικονομίας μας. Ελληνικός φθηνός λιγνίτης(με φίλτρα ) και υδροηλεκτρικά δίνουν φθηνό ρεύμα.
Για οτιδήποτε άλλο  δεν έχουμε πια λεφτά κύριοι  με τα ''πρασινα μυαλα''.

'' Ο υπουργός προανήγγειλε έναρξη διαλόγου για επαναπροσδιορισμό των εγγυημένων τιμών  ''
                                        Καιρός ήταν.
                                                                                                                            SAGINI




Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΟΝΤΩΣ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ??



                  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ  ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΣΙΕΔΩΝ ΤΟΥΣ




                   
                 Ελαιοκράμβη για τα βιοκαύσιμα και ανεμογεννήτριες για την «καθαρή ηλεκτρική ενέργεια - σε ένα φόντο με σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα στη Γερμανία.



      

       Η Γερμανία είναι στην παγκόσμια πρωτοπορία όσον αφορά τη λήψη μέτρων για να σωθεί το περιβάλλον. Όμως, πολλά από τα μέτρα δεν παρέχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Τα βιοκαύσιμα έχουν οδηγήσει στη σαφή κοπή των τροπικών δασών, τα πλαστικά που καίγονται αντί να ανακυκλωθούν και η νέα γενιά λαμπτήρων που οδήγησε σε μια αναβίωση της παραγωγής υδραργύρου.
Μια έρευνα του ''SPIEGEL''.*


Τα πάντα είχαν ετοιμαστεί για την πράσινη επανάσταση:      φρέσκα προϊόντα και νέες πινακίδες στους σταθμούς φυσικού αερίου, καθώς οι αποθήκες διυλιστηρίου ήταν γεμάτες μέχρι πάνω με το νέο  wonderfuel.(βιοκαυσιμο)
Στη συνέχεια, όμως οι οδηγοί γύρισαν τις πλάτες τους στην νέα εποχή.
Δεν ήθελαν να αγοράσουν το E10, ένα μείγμα αιθανόλης και βενζίνης, ακόμη και μέσα από αυτό το κόστος σχεδόν 10 σεντς λιγότερο ανά λίτρο, από τα συμβατικά καύσιμα η το φυσικό αέριο.


"Είναι ενοχλητικό, αλλά δεν υπάρχει καμία ερώτηση μετά από διακοπή της πώλησης του Ε10», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Norbert Röttgen.
Το E10, είπε ο Röttgen , με έναν υπαινιγμό της απειλής στη φωνή του, αποτέλεσε ορόσημο της γερμανικής πολιτικής για τον έλεγχο του κλίματος.


Όταν πρόκειται για το περιβάλλον στις μέρες μας, όλα τα άλλα συμφέροντα πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης βλάβης του κινητήρα από το E10.
Πάνω από όλα, τα Ηνωμένα Έθνη διακήρυξαν ότι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του περιβάλλοντος είναι ένας από τους «στόχους της χιλιετίας», και μεγαλύτερη σημασία αποδίδεται στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα μεταξύ των μεγάλων βιομηχανικών κρατών από την οικονομική ανάπτυξη αυτές τις μέρες.


Όλα τα σοβαρά πολιτικά κόμματα διαθέτουν μεγάλα τμήματα των προγραμμάτων της πολιτικής τους για την περιβαλλοντική πολιτική. Στη συμφωνία συνασπισμού μεταξύ συντηρητικών η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο pro-business από τους Ελεύθερους Δημοκράτες, η προστασία του κλίματος προηγείται της εκπαίδευσης και της εσωτερικής ασφάλειας στον κατάλογο των προτεραιοτήτων της πολιτικής.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για την προώθηση της ανάπτυξης των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, όπως για την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προστασία των ιχθυαποθεμάτων στα γερμανικά ποτάμια.


Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τέτοια ομοφωνία μεταξύ των κομμάτων.
Μια πρόταση για αύξηση εκπτώσεων φόρου για τους εργαζομένους οδήγησαν στην εβδομάδα της πολιτικής συζήτησης, ενώ το 2009 η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε χωρίς μια ενιαία συζήτηση στο κοινοβούλιο, την απαγόρευση των συμβατικών λαμπτήρων .
Μόλις η λέξη περιβάλλον αναφέρεται σε πολιτικές πρωτοβουλίες, κάθε συζήτηση καθίσταται περιττή.


Οι Γερμανοί συνήθως υπάκουουν στα περιβαλλοντικά μέτρα.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για  ανθρώπους μοντέλα , όταν πρόκειται για την πράσινη διαβίωση. Είναι προσεκτικοί με τα σκουπίδια τους, πηγαίνουν τα μπουκάλια τους πίσω στο σούπερ μάρκετ και να βάζουν τις μπαταρίες τους σε ειδικά δοχεία.
Όταν τους είπαν ότι υπάρχουν φίλτρα ενεργού άνθρακα που τοποθετούνται σε αυτοκίνητα τους, το έπραξαν χωρίς παράπονα. Και, βεβαίως, είναι στην πρώτη γραμμή όταν πρόκειται να συνδέσουν ηλιακούς συλλέκτες στις οροφές τους ή μονώσεις στα σπίτια τους.


Οι Γερμανοί αμφιβάλλουν σπανίως για τις περιβαλλοντικές πολιτικές.
Η απαγόρευση των συμβατικών λαμπτήρων ήταν ένα παράδειγμα. Οι περισσότεροι δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη να τεθούν εκτός λειτουργίας οι συμβατικοί λαμπτήρες, όταν ο απλούστερος τρόπος για την εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος ήταν ακριβώς για να κλεισετε τον διακόπτη.
Και είναι ασυνήθιστο για τους Γερμανούς η επίμονη για το βιοκαύσιμο Ε10 . - το όνομα αναφέρεται στη σύμμειξη αιθανόλης 10 τοις εκατό. Θα προτιμούσαν να πληρώνουν λίγα ακόμη λεπτά FPR ανα λίτρο αερίου από το να βάλλουν τους κινητήρες των αυτοκινήτων τους σε κίνδυνο.


Πολλοί δεν έχουν ακόμη πλήρως συνειδητοποιήσει ότι E10 είναι μια οικολογική απάτη.
Οι άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν το περιβάλλον δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν.
Εννέα μεγάλες ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές οργανώσεις διεξήγαγαν πρόσφατα μια κοινή μελέτη που κατέληξε στο συμπέρασμα ,ότι οι επιπτώσεις του καυσίμου για το περιβάλλον είναι αρνητικές
Τροπικά δάση καταστρέφονται στη Βραζιλία την Ινδονησία και το Βόρνεο για να δημιουργηθούν εκτάσεις για το ζαχαροκάλαμο και το βιοκαυσιμο ,απο την καλλιέργεια του φοίνικα. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια έλλειψη αρόσιμων εκτάσεων για την παραγωγή τροφίμων, η οποία οδηγεί στην απειλή της πείνας σε πολλά μέρη του κόσμου.
Πέρυσι, η τιμή των δημητριακών αυξήθηκε σημαντικά στην παγκόσμια αγορά.


Ένα ενιαίο γεμάτο ρεζερβουάρ βιοαιθανόλης αντιστοιχεί στο σιτάρι που μπορεί να φάει ενας ενήλικας σε ένα ολόκληρο χρόνο. Προκειμένου να καλυφθεί η γερμανική απαίτηση για τα βιοκαύσιμα, απαιτείται αροτραία έκταση περίπου ένα εκατομμύριο εκτάρια .
Αυτό είναι τέσσερις φορές το μέγεθος της νοτιο-δυτικής Γερμανίας κράτος του Σάαρλαντ, τα οποία θα πρέπει να γονιμοποιηθούν, να υποστουν επεξεργασία με φυτοφάρμακα για εντατική καλλιέργεια
Περιβαλλοντικές ομάδες λένε ότι σε όλη την Ευρώπη, η καλλιέργεια για βιοκαύσιμα θα μπορούσε να δημιουργήσει έως και 56 εκατ. τόνων πρόσθετων αερίων του θερμοκηπίου - ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που λένε, πρέπει να σταματήσει αμέσως.


Μείωση Utility


Ομως είναι πάρα πολύ αργά για κάτι τέτοιο. Η γεωργία και η βιομηχανία έχουν ήδη κάνει τη μετατροπή. Η Γερμανία έχει αφιερώσει τεράστιες εκτάσεις γεωργικής γης στην παραγωγή αραβοσίτου (για το βιοαέριο), ελαιοκράμβη (για το βιοντήζελ) και ζαχαρότευτλα και σιτάρι (για biopetrol).


Οτι φαίνεται πράσινο δεν εξυπηρετεί το περιβάλλον.
Η οικολογική αρχή της διαδικασίας με προσοχή δεν φαίνεται να ισχύει για την περιβαλλοντική πολιτική.
Οσο περισσότερα, τόσο καλύτερα, φαίνεται να είναι η αρχή.
Κανείς δεν υπολόγισε αν όλα τα δισεκατομμύρια που επενδύονται στην προστασία του περιβάλλοντος πράγματι δαπανώνται συνετά. Οι απλοί πολίτες δεν μπορούν να το κρίνουν και πολλοί ειδικοί δεν έχουν κανένα συμφέρον να ρίχνουν φως σε αυτή την πτυχή, διότι τα μέσα βιοπορισμού τους βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ένα μεγάλο μέρος των χρηματικών ροών πάει σε μελέτες, τις αξιολογήσεις κινδύνου και την παροχή σφραγίδων έγκρισης.
Σε πολλές περιπτώσεις, απαιτείται μια πιο προσεκτική ματιά στα περιβαλλοντικά μέτρα που αποκαλύπτεται ότι είναι ακριβά και δεν έχουν τόσο μεγάλη επίδραση. 
Τα Γερμανικά περιβαλλοντικά πρότυπα είναι τόσο υψηλά που ήδη απαιτούν ένα τεράστιο βάρος για την επίτευξη περαιτέρω βελτιώσεων - ειδικά σε σύγκριση με τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία ή τα κράτη της πρώην ανατολικού μπλοκ.

Στα οικονομικά, θα ονομαζόταν '' νόμος της φθίνουσας οριακής χρησιμότητας''
Το πρώτο ποτήρι νερό που πίνετε θα βοηθήσει πολύ για να ξεδιψάσετε. Το δεύτερο θα βοηθήσει λίγο λιγότερο και ούτω καθεξής. Με το 10ο ποτήρι θα αισθάνεστε δυσάρεστα πλήρης ή ακόμη και άρρωστος. 
Αυτό είναι το χειρότερο πράγμα: μερικές σημαντικές περιβαλλοντικές πολιτικές δεν είναι μόνο αναποτελεσματικές - είναι αντιπαραγωγικές.
              
  Πηγη            archaeopteryx
                                                         
   DER    SPIEGEL     17-3-2011                                                                          Μετάφραση υπογράμμιση  Sagini





Τελευταία οι μύθοι , που η έντεχνη και συνεχής προπαγάνδα καλλιέργησε για πάνω από 20 χρόνια, καταρρέουν.
Οι κοινωνίες τα κράτη και οι απλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι στο βωμό της πλεονεξίας για κέρδη,θυσιάζονται σιγά σιγά οι ανθρώπινες αξίες και ο πλανήτης πάει στην καταστροφή.
Παρ όλο που βιώνουμε την χειρότερη παγκόσμια ύφεση που κάποιοι τεχνητά δημιούργησαν χρεώνοντας μικρούς και μεγάλους με τεράστια χρέη που είναι αδύνατον να αποπληρωθούν, βλέπουμε άλλους όπως την Ε.Ε.να επιμένει σε λανθασμένες πολιτικές που μας πάνε ποιο γρήγορα στην καταστροφή.
Τα βιοκαύσιμα είναι μια τέτοια ''οικολογική'' πολιτική που πρέπει να εγκαταλειφθεί άμεσα.
Τέλος ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Ζαν Ζιγκλέρ, χαρακτήρισε τη χρήση εύφορης γης για την παραγωγή καυσίμων: «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».    
                                                                                                    SAGINI




 

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ - - - ΚΛΙΜΑΚΑ Beaufort

                                                     ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ



                                                                                                  Μεγαλωνει με κλικ




Κλίμακα Beaufort
 
Ένταση
Knots
Km/h
Χαρακτηρισμός
Κατάσταση Θαλάσσης
Συνθήκες στην ξηρά
0
<= 1
<= 2
Άπνοια 

Επιφάνεια θαλάσσης
σαν καθρέφτης
Ο καπνός ανεβαίνει   κάθετα
1
1-3
2-6
Ελαφρύς αέρας

Μικρές ρυτίδες στην επιφάνεια της θάλασσας
Ο καπνός παρασύρεται και τα   φύλλα των δέντρων θροίζουν
2
4-6
7-11
Ελαφρύς άνεμος
Μικρά γυαλιστερά κυματάκια
Ο άνεμος γίνεται αισθητός στο πρόσωπο
3
7-10
12-19
Ασθενής άνεμος

Μεγάλα κυματάκια, αραιή
εμφάνιση αφρού στις κορυφές τους
Οι σημαίες κυματίζουν , τα
φύλλα κινούνται
4
11-16
20-30
Μέτριος άνεμος

Μικρά κύματα , συχνή
εμφάνιση άσπρων κορυφών
Σκόνη και μικρά κλαδιά
κινούνται
5
17-21
31-39
Ζωηρός δροσερός
άνεμος

Μέτρια κύματα με πολλές
άσπρες κορυφές . Πιθανότητα  για εμφάνιση spray
Μικρά δέντρα αρχίζουν να
γέρνουν
6
22-27
40-50
Δυνατός άνεμος

Μεγάλα κύματα , παντού
άσπρες κορυφές , ύπαρξη
spray
Μεγάλα κλαδιά κινούνται
τα σύρματα σφυρίζουν
7
28-33
51-61
Μέτρια θύελλα

Μεγάλα κύματα, παντού άσπρες κορυφές, λίγος αφρός πετάγεται από τις κορυφές στην κατεύθυνση του ανέμου
Τα δέντρα κινούνται, υπάρχει αντίσταση στο βάδισμα
8
34-40
62-74
Θύελλα

Μεγάλα έως πού μεγάλα κύματα, η άκρη τους φεύγει στον άνεμο, αρκετός αφρός πετάγεται οπό τις κορυφές στην κατεύθυνση του ανέμου
Το βάδισμα εμποδίζεται
9
41-47
75-87
Ισχυρή θύελλα

Μεγάλα κύματα, πυκνές
ριπές spray, επηρεασμός της ορατότητας
Μπορεί να συμβούν
καταστροφές σε  κατασκευές
10
48-55
88-101
Καταιγίδα

Πολύ μεγάλα κύματα,
θάλασσα  άσπρη με  spray και αφρό, μειωμένη
ορατότητα
Δέντρα ξεριζώνονται,
πιθανότατες καταστροφές 
11
56-63
102-117
Σφοδρή καταιγίδα

Εξαιρετικά μεγάλα κύματα,
μικρά και μεσαία πλοία
αποκρύπτονται , η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη
Μεγάλη εξάπλωση
καταστροφών
12
64-71
118-132
Τυφώνα

Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη με αφρούς και spray , η
θάλασσα είναι άσπρη και η
ορατότητα είναι αδύνατη


Μεγάλες καταστροφές σε κτήρια , ερήμωση περιοχών, πλημμύρες