Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλες αυξήσεις στο ..............ρεύμα

             Στην καρδιά του χειμώνα έρχεται το Χριστουγεννιάτικο δώρο............ από την ΔΕΗ.

       Μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα έρχονται το 2012 από το ΥΠΕΚΑ. Οι πληροφορίες μας μιλάνε για αυξήσεις σε διψήφιο αριθμό ίσως.....κάτω του 20% , που έχουν αποφασιστεί από το ΥΠΕΚΑ και αφορούν κυρίως τους μικρούς καταναλωτές και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Σας υπενθυμίζουμε ότι από 1/1/12 θα επιβληθεί στους λογαριασμούς ρεύματος και  η νέα μεγάλη αύξηση του τέλους υπέρ ΑΠΕ.
Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ), που μπήκε προσφάτως , στο φυσικό αέριο πρόκειται να ανακληθεί μόνο για τους παράγωγους ρεύματος ( Μυτιληναίος, ΕΛΠΕ, κλπ ) , και όχι για τους οικιακούς καταναλωτές.
Ο φόρος αυτός που επεβλήθη πριν λίγο καιρό από την κυβέρνηση του ΓΑΠ , με υπουργό ΥΠΕΚΑ τον σημερινό Παπακωνσταντινου επέφερε αύξηση στην ΟΤΣ (οριακή τιμή συστήματος ) και χρέη του ΔΕΣΜΗΕ προς τους παραγωγούς. 
Δηλαδή την προχειρότητα και την ανευθυνότητα,  την πληρώνουν και πάλι οι καταναλωτές  και εν μέσω τέτοιας πρωτοφανούς κρίσης.

Αποφασίζουν λοιπόν , οι ίδιοι ότι πρέπει να βγάλουν το φόρο (ΕΦΚ) από τους παράγωγους και να τον επιβάλλουν μόνο , στους δυστυχείς μικρούς καταναλωτές.
Ευχόμαστε να αλλάξουν πρακτική την ύστατη στιγμή και να μας διαψεύσουν, αν και σήμερα δεν υπάρχει ΓΑΠ γιατί αφού έκανε αυτά που έκανε την ...........έκανε.

Το ΥΠΕΚΑ βέβαια, εξετάζει πρόταση της ΡΑΕ , για 6μηνη αναπροσαρμογή των τιμολογίων , όπως που προβλέπει το μνημόνιο, να γίνει μέχρι το 2013.

Και επειδή όπως ισχυρίζονται οι κυβερνώντες , η ΕΕ , μας επιβάλει την απελευθέρωση της αγοράς λιγνίτη , σχεδιάζουν εκτός των άλλων, την πώληση το συντομότερο εντός του 2012 τεσσάρων λιγνιτικων σταθμών παραγωγής της ΔΕΗ σε ιδιώτες , εκχωρώντας το 40% της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος.
Με τον πιο αισχρό τρόπο δηλαδή , προσπαθούν να ανεβάσουν πάση θυσία την ΟΤΣ και αφού αναγκάζουν την ΔΕΗ να πουλάει ακριβά το προϊόν της , θα μας πούνε ότι και το επιδοτούμενο ρεύμα από τα αιολικά , κοστίζει περίπου όσο το φθηνό ρεύμα από λιγνίτη που παράγει σήμερα η ΔΕΗ.
Όμως η  πολυπόθητη από όλους ανάπτυξη θα έρθει μόνο με φτηνή ηλεκτρική ενεργεία για όλους .
Πιστεύουμε ότι διαπράττεται  άλλο ένα έγκλημα εναντίον του Ελληνικού λαού , που κυοφορείται από καιρό ,και περιμέναμε την ουσιαστική αντίδραση της αντιπολίτευσης που εξάντλησε την δυναμική της στην ........υπογραφή του πρόεδρου της ,  που τελικά την έβαλε .
Δείχνουν πλήρη αδιαφορία σε τόσο σημαντικά θέματα , δεν παίρνουν καθαρή και υπεύθυνη θέση για την σπατάλη τόσων δις της ''πράσινης απάτης'' , που πληρώνουν οι προδομένοι Ελληνες και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές.
Η διάλυση της μοναδικής Ελληνικής κερδοφόρας ακόμα, επιχείρησης προχωράει με διακομματική συναίνεση και κάλυψη πίσω από την απαράδεκτη (γιατί τάχα ?) πολλές φόρες τακτική της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Και βέβαια κανείς πολιτικός η κόμμα , δεν δείχνει να αντιδρά στις αυξήσεις φωτιά του ρεύματος.-

                                                                                                                                                                                          SAGINIΑπό τον......... Άρειο Πάγο


«Πράσινο φως» στους δήμους να ενοικιάζουν τμήματα αιγιαλού


 
Οι Δήμοι και οι Κοινότητες μπορούν να παραχωρούν προς εκμετάλλευση εκτάσεις των αιγιαλών, η κυριότητα των οποίων ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, έκρινε με απόφασή της Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κάνοντας δεκτή σχετική πρόταση του εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου κ. Ιωάννη Τέντε.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας οι χώροι που παραχωρούνται από τις Νομαρχίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να εκμισθώνονται από τους Δήμους και Κοινότητας σε τρίτους για επιχειρηματική δραστηριότητα.
Η υπόθεση που απασχόλησε τον Άρειο Πάγο αφορά διένεξη του Δημοσίου με ιδιώτη εκπαιδευτή θαλάσσιων σπορ, ο οποίος είχε μισθώσει έκταση 450,5 τετραγωνικών μέτρων του αιγιαλού στην Κέρκυρα. 
 protothema.gr