Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.........Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ Νο 2

Μια ενοχλητική αλήθεια ή μια εξαιρετικά δημοφιλής αυταπάτη?


Από 8-12-2011
Συνέχεια του άρθρου του καθηγητού
Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
κου ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Σταύρου


.............. Αυτή η ταινία είναι μια επιδέξια, επαγγελματική πολεμική, στην οποία ένας υψηλού προφίλ πολιτικός στοχεύει να πείσει το ακροατήριο για την επικείμενη καταστροφή του πλανήτη χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ελλιπούς επιστήμης και μιας συναισθηματικής υποκριτικής γλώσσας.
Η "Scientific Alliance" ("Επιστημονική Συμμαχία", http://www.scientific- alliance.org/) οικτίρει μια τέτοια ελλειμματική προσέγγιση στην εκπαίδευση των νέων, ιδιαίτερα όταν έχει το μανδύα ενός έντεχνα αναγνωρισμένου γεγονότος και κάλεσε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτήν την απερίσκεπτη ιδέα και να αποφύγει μια πολιτικοποιημένη άποψη της επιστήμης.
Ο Martin Livermore, διευθυντής της Επιστημονικής Συμμαχίας, ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Ο Al Gore, ο David Miliband (Βρετανός πολιτικός) και πολλοί άλλοι πολιτικοί θα εμφανίζονταν πεπεισμένοι ότι η πρόσφατη αλλαγή κλίματος προκαλείται από τον άνθρωπο, και αυτό θα μπορούσε να ελεγχθεί στο μέλλον.
Εντούτοις, η διανομή αυτής της μονόπλευρης και όλο ψεγάδια ταινίας στους ευσυγκίνητους εφήβους είναι άκρως ανεύθυνη.
Σε μία εποχή που πρέπει να ενθαρρύνουμε τους νέους για να αποκτήσουν ενδιαφέρον για την επιστήμη και έναν υγιή βαθμό σκεπτικισμού, η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τη συζήτηση. Η διδασκαλία μόνο μιας πλευράς οποιασδήποτε συζήτησης είναι πρωτοφανής και προμηνύει μια προβληματική κατάσταση για το μέλλον της κοινωνίας μας.
" Θα ήταν λοιπόν απόλυτα κατανοητός ο προπαγανδιστικός τρόπος με τον οποίο προβάλλεται τα τελευταία 15 χρόνια η πιο θεμελιώδης υπόθεση μια ολόκληρης θεωρίας περί κλιματικών αλλαγών, σύμφωνα με την οποία συνδέεται η υπερθέρμανση του πλανήτη αποκλειστικά και μόνο με τα ανθρωπογενή αέρια του θερμοκηπίου εάν συνδυαστεί με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια του συν-βραβευθέντα με το Νόμπελ Ειρήνης Προέδρου της διακυβερνητικής επιτροπής για την αλλαγή του κλίματος (IPCC) κ. Rajendra Pachauri (οικονομολόγος και όχι κλιματολόγος):
 " Η πυρηνική ενέργεια στο μυαλό μου θα έχει μια θέση στο γενικό σχεδιασμό των πραγμάτων. Αρχικά, είναι μια καθαρή ενέργεια, δεδομένου ότι δεν εκπέμπει οποιαδήποτε αέρια του θερμοκηπίου. Αφετέρου, σε κάποια έκταση, θα αντιστάθμιζε την πίεση των ορυκτών καυσίμων." Mumbai, January 6th, 2008 - 6:18 pm ICT.
Ο ανταποκριτής του NPR ,Chris Arnold, σε άρθρο του με τίτλο "Η πλανητική θέρμανση έναυσμα για στην πυρηνική ενέργεια" αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σήμερα 104 πυρηνικούς αντιδραστήρες που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια - περισσότερους από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο - αλλά είναι γερασμένοι. Μετά από το πυρηνικό ατύχημα στο Three Mile Island και στο Chernobyl, η χώρα έχασε το στομάχι της λόγω της πυρηνικής ενέργειας. Ακυρώθηκαν 96 νέα πυρηνικά προγράμματα και κανένας νέος αντιδραστήρας δεν έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ από τότε." Και συμπληρώνει ο Γραμματέας ενέργειας των ΗΠΑ (U.S. Energy Secretary) Samuel Bodman, σε ομιλία του στην Βοστόνη (7 Ιουλίου, 2007):
   "Αυτή τη στιγμή, η πυρηνική ενέργεια είναι η μόνη ώριμη τεχνολογία που μπορεί να παρέχει μεγάλα ποσά καθαρής ενέργειας και να μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στην αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης. Δεν έχουμε χορηγήσει άδεια για νέες εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας σε αυτήν την χώρα πάνω από 30 έτη. Αυτό πρέπει απλά να αλλάξει".
Δρομολογημένες λοιπόν και προσχεδιασμένες "καθαρές λύσεις", εν ονόματι της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τον άνθρωπο, συνεπικουρούμενης έντεχνα και της πετρελαϊκής κρίσης, έχουν αποκτήσει βαθιές ρίζες στην συνείδηση όλων των στρωμάτων της κοινωνίας.
Θα ήταν δύσκολο να προβλέψει κάποιος το αντίκτυπο που θα έχουν μελλοντικά όλα αυτά στο "εξαπατημένο" παγκοσμίως οικολογικό κίνημα.
Είναι ανώφελο, λοιπόν, κάποιος να έχει επιστημονικές διαφωνίες ή να αντιπαρατίθεται τη στιγμή που ένας καλά οργανωμένος μηχανισμός καθοδηγεί την περιβαλλοντική συνείδηση της κοινωνίας και του πολίτη στα επιθυμητά μέτρα.
Άλλωστε οι επιστημονικές αναλύσεις και θεωρητικές τεκμηριώσεις για τα πολυσύνθετα κλιματικά προβλήματα ανήκουν συχνά στα χέρια διαχειριστών που μόνο κλιματολόγοι δεν είναι.
Ας δούμε λοιπόν, με τι αιτιολογικό απονεμήθηκε στους κυρίους Al Gore και Rajendra Pachauri το "Νόμπελ Ειρήνης":

"Για τις προσπάθειές τους να ενισχύσουν και να διαδώσουν τη μεγαλύτερη γνώση για την προκαλούμενη από τον άνθρωπο αλλαγή του κλίματος, και να θέσουν τα θεμέλια για τα μέτρα που απαιτούνται για να αντιδράσουν σε μία τέτοια αλλαγή" .

Στην ανακοίνωση απονομής της επιτροπής βραβείων Νόμπελ της Σουηδικής Ακαδημίας δεν μπορείτε ασφαλώς να διακρίνετε καμία επιβράβευση οποιασδήποτε νέας επιστημονικής αλήθειας.  'Άλλωστε εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα τους είχε αποδοθεί το Νόμπελ της φυσικής ή κάποιο αντίστοιχο. Το μόνο που μπορείτε να διακρίνετε είναι ένας παγκόσμιος πολιτικός σχεδιασμός που εκφράζεται με τις λέξεις:
"προσπάθειές τους να ενισχύσουν", "να θέσουν τα θεμέλια" και "να αντιδράσουν"!

Σήμερα πάνω από 400 διακεκριμένοι επιστήμονες - και όχι μόνο - από περισσότερες από 24 χώρες σε μία κοινή έκθεση (U.S. Senate Report: Over 400 Prominent Scientists Disputed Man-Made Global Warming Claims in 2007 Senate Report Debunks "Consensus") εξέφρασαν πρόσφατα σημαντικές αντιρρήσεις σε σημαντικές πτυχές της θεωρίας που ισχυρίζεται την προκαλούμενη από τον άνθρωπο παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου. 
  Αυτοί οι επιστήμονες, πολλοί από τους οποίους ήδη συμμετείχαν στο παρελθόν στη διακυβερνητική επιτροπή για τη αλλαγή κλίματος (IPCC), εξέφρασαν τις αντιρρήσεις στους ισχυρισμούς περί κλιματικών αλλαγών όπως αυτές παρουσιάζονται από την ομάδα UN-IPCC και τον κ. Al Gore.
Ακόμη μερικοί δημοσιογράφοι καθιερωμένων μέσων επικοινωνίας της Αμερικής επισημαίνουν τον αυξανόμενο αριθμό δύσπιστων επιστημόνων ενάντια στα καταστροφικά σενάρια του θερμοκηπίου.
Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2007 , ο Juliet Eilperin (Washington Post) παραδέχθηκε ότι οι σκεπτικιστές για το κλίμα εμφανίζονται να πληθαίνουν όλο και περισσότερο, παρά να συρρικνώνονται.
Πρόσφατα, ο Dr Vincent R. Gray συνταξιούχος τώρα (Ph.D. in Physical Chemistry from Cambridge University) και ιδρυτής της "Climate Science Coalition" στη Νέα Ζηλανδία, κάλεσε την IPCC να καταργηθεί, αναφέροντας ότι τα σημαντικά μέρη των εργασιών της IPCC, η συλλογή δεδομένων και οι υιοθετημένες επιστημονικές μέθοδοι είναι ασθενείς και στηρίζονται σε μια εσφαλμένη βάση (SUPPORT FOR CALL FOR REVIEW OF UN IPCC) και χαρακτηριστικά αναφέρει:
" Ήμουν ειδικός κριτής από την ίδρυση της IPCC και έχω υποβάλει έναν πολύ μεγάλο αριθμό σχολίων για τα κείμενα τους. Πρόσφατα έχει αποκαλυφθεί ότι υπέβαλα 1.898 σχόλια που αφορούν τα τελικά κείμενα της τρέχουσας έκθεσης.
Ξεκίνησα πιστεύοντας στην επιστημονική ηθική, ότι οι επιστήμονες θα έδιναν ειλικρινείς απαντήσεις, και ότι τα επιστημονικά τους επιχειρήματα θα ήταν καθαρά βάσει των στοιχείων, της λογικής μέσα στα πλαίσια των επιστημονικών και μαθηματικών αρχών. Από την αρχή, όμως, είχα δυσκολία με αυτήν την διαδικασία.
Οι διευκρινιστικές ερωτήσεις τελείωσαν, συχνά χωρίς καμία απάντηση.
Σχόλια μου στα κείμενα της IPCC απορρίφθηκαν χωρίς καμία απολύτως εξήγηση.
Κατά τη διάρκεια των ετών, καθώς διαπίστωσα περισσότερα για τα στοιχεία και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται από την IPCC, αντιμετώπισα όλο και αυξανόμενες αντιστάσεις από μέρους τους στο να μου αποδοθούν εξηγήσεις, έως ότου κατέληξα στο συμπέρασμα ότι για όλα τα σημαντικά μέρη των εργασιών της IPCC, η συλλογή δεδομένων καθώς και οι χρησιμοποιούμενες επιστημονικές μέθοδοι που υιοθετούνται είναι αβάσιμες.
Η αντίσταση σε όλες τις προσπάθειες να ελεγχθούν και να συζητηθούν ή να αποκατασταθούν αυτά τα προβλήματα, με έχει πείσει ότι οι ορθές επιστημονικές διαδικασίες όχι μόνο απορρίπτονται από το IPCC, αλλά ότι αυτή η πρακτική είχε ενδημικές διαστάσεις, και ήταν ένα μέρος της αρχικής οργάνωσης.
Επομένως θεωρώ ότι η IPCC είναι πλήρως αλλοιωμένη.
Η μόνη "μεταρρύθμιση" που θα μπορούσα να δω, θα ήταν η κατάργησή της.
Αναρωτιέμαι εάν θα μπορούσα να συνοψίσω εν συντομία μερικούς από τους λόγους για τους οποίους οι επιστημονικές διαδικασίες που ακολουθούνται από το IPCC είναι πλήρως εσφαλμένες.
Αναφερόμενος στις μετρήσεις θερμοκρασίας σχολιάζει: "Καμία μέση θερμοκρασία σε οποιοδήποτε μέρος της γήινης επιφάνειας, κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου, δεν έχει σωστά μετρηθεί ποτέ. Πως μπορεί κάποιος να εξαγάγει την μέση τιμή της θερμοκρασίας του πλανήτη, χωρίς να έχει υπολογίσει πρώτα έναν απλό τοπικό μέσο όρο?
Χρησιμοποιούν τη διαδικασία που πρωτο- χρησιμοποιήθηκε το 1850 και η οποία καθορίζει την μέση ημερήσια θερμοκρασία από ένα θερμόμετρο μεγίστου-ελαχίστου. Κανένας στατιστικολόγος δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει ότι ένας αξιόπιστος μέσος όρος θα μπορούσε να ληφθεί με αυτόν τον τρόπο.
Η συνολική στατιστική απόκλιση είναι μεγαλύτερη από την αναφερόμενη παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου. Το δείγμα θερμοκρασιών συνολικά είναι μη αντιπροσωπευτικό της γήινης επιφάνειας, συνήθως προέρχεται από μετρήσεις πλησίον των πόλεων.
Κανένας στατιστικολόγος δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί έναν τέτοιο "μέσο όρο" βασισμένο σε ένα τέτοιο δείγμα θερμοκρασιών που δεν μπορεί ενδεχομένως ούτε να διορθωθεί."


Πηγη
Σχετικα αρθρα


ΠΟΙΟΣ .............ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ κε..... ΓΑΠ.

      


   ΠΗΓΑΝΕ....... ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΑΝ

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι  κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου. 
Παράξενος ταξιδιώτης ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πολιτικός ''γίγαντας'' της χώρας που ήθελε να σώσει ,όπως έλεγε.
Η Ελλάδα υπό κατάρρευση, η  Ευρωζωνη υπό  διάλυση ,το κόμμα του μαλλιά κουβάρια, αυτός όμως με το τσούρμο του πάνε στην Νότιο Αφρική για να σώσει, τρομάρα του,  τον πλανήτη απο την κλιματική αλλαγή. 

Για μια φορά ακόμα ο ΓΑΠ δείχνει ότι δεν του καίγεται καρφάκι για όσα γίνονται στη χώρα . Με το πανάκριβο δισάκι του πηγαίνει στο Ντερμπάν της Νοτίου Αφρικής προκειμένου να λάβει μέρος στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών IPCC ,για την Κλιματική Αλλαγή, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Τον περιμένει ( έχουν πάει από μέρες πριν ) εκεί ο άλλος σωτήρας μας ο Παπακωνσταντινου του ΥΠΕΚΑ και η συνοδεία του.

Ο ΓΑΠ οφείλει να μας πει ποιος πληρώνει όλα αυτά τα έξοδα . Πληρώνει το κόμμα του , οι φορολογούμενοι Έλληνες , η μήπως έχουν χορηγούς τις πολυεθνικές ?

Βέβαια όλοι ξέρουμε ότι ο αδελφός του Γιώργου, ο Αντρίκος Παπανδρέου ηγείται του ινστιτούτου για την κλιματική αλλαγή, του περίφημου''I4Sence'', το οποίο  τα παίρνει απο πολυεθνικές-χορηγούς και πλασάρει τα προϊόντα τους για την ''πράσινη ανάπτυξη'', σε συνέδρια που οργανώνει και παρουσία του ΓΑΠ. Το ινστιτούτο και οι δραστηριότητές του έχουν προκαλέσει δυσφορία σε πολιτικά στελέχη που εξέφρασαν αιτιάσεις εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και άφησαν αιχμές για οικονομική  εμπλοκή του στην υπόθεση των CDS για τις οποίες δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις όταν ρωτήθηκε πριν από μερικούς μήνες στη ΔΕΘ.
Σήμερα πια κανείς δεν ενδιαφέρεται τι θα πούνε στο Ντερμπαν οι απατεώνες , νταβατζήδες εκβιαστές του κλίματος, που βγάζουν δισεκατομμύρια από τους λαούς της  Γης με την βοήθεια των πολιτικάντηδων υπαλλήλων τους.

Α! Γιώργο, παίξε  το παπάκι σου........