Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΦΩΣ.......................................ΦΑΝΑΡΙ ?

Προμελετημένο το μνημόνιο;


Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στέλεχος του ΔΝΤ! Προμελετημένο το μνημόνιο;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ      !!!!!!

Ο νέος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ  πρώην στέλεχος του ΔΝΤ!

17/09/2011, 
Σύμφωνα με όσα λέει η αποπεμφθείσα απο μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ ,  καθηγήτρια Πανεπιστημίου κ. Ζωή  Γεωργαντά (διαβάστε και δείτε εδώ)  όταν  ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τοποθέτησε στην θέση πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ  τον κ. Ανδρέα Γεωργίου, αυτος διέταξε όλα τα υπόλοιπα μέλη της υπηρεσίας να σταματήσουν να μιλούν και να υπακούουν τυφλά σε όσα διατάζει.

        Ο κ.Ανδρεας  Γεωργίου   ήταν ο αναπληρωματικός γενικός διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας του ΔΝΤ!
Υπηρέτησε στο ΔΝΤ από το 1989 μέχρι και το 2010.και ήταν  ο επικεφαλής των αποστολώντου ΔΝΤ  σε διάφορες χώρες, κατά τη διάρκεια της πιο καυτής περιόδου τουπειράματος της Αργεντινής”.
   Διαβάστε το βιογραφικό του κυρίου Γεωργίου...
President
Hellenic Statistical Authority
Andreas Georgiou was born in Patra (Greece) in 1960.
….
 [...]
From 1989 to July 2010 he was staff of the International Monetary Fund (IMF). He has been head of missions, responsible for thepreparation, negotiation, and monitoring of economic programs with IMF member countries. From March 2004 to July 2010 he was deputy division chief in the IMF Statistics Department. [...]. In addition, he has conducted seminars and courses in statistical methodologies for IMF staff as well as state officials. 
Andreas Georgiou was appointed President of the new independent Hellenic Statistical Authority (EL.STAT.) by the Greek Parliament on the 29th of June 2010 and he assumed his duties on the 2nd of August 2010.


Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ διορίστηκε ο  Νικόλαος Λογοθέτης (Στέλεχος ιδιωτικού τομέα σε θέματα ολικής ποιότητας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Στατιστική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Sheffield - Μ. Βρετανία)
-   Μέλος ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ διορίστηκε η κα  Ζωή Γεωργαντά (Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Leeds - Μ. Βρετανία, Καθηγήτρια Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας)
-   Επίσης  μέλος διορίστηκε  ο  Ανδρέας Φιλίππου (Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Wisconsin Madison – ΗΠΑ, καθηγητής Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πρώην Υπουργός Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας και μέλος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας)



Στην αρχή της θητείας του ο  Α. Γεωργίου είχε κατηγορήσει τον τότε αντιπρόεδρο της υπηρεσίας Νικόλαο Λογοθέτη ότι του υπέκλεπτε τα e mail (η υπόθεση εκρεμοδικεί).
Η άλλη πλευρά διαρρέει  ότι τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση για να ελέγχει τα Ελληνικά στατιστικά που ήταν εντελώς αναξιόπιστα και μαγειρεμένα.



Πάντως όταν τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας Γεωργίου στη νέα του θέση είχε περάσει στα ψιλά η είδηση ότι ήταν στέλεχος του ΔΝΤ .  Τώρα βέβαια  εξηγούνται πολλά.
Στη συνέχεια η Ζωή Γεωργαντα κατήγγειλε δημόσια στην  ''Ελευθεροτυπια'' τον Σεπτέμβριο του 2010 ότι   το έλλειμμα διογκώθηκε τεχνηέντως στο 15,4%, ώστε να είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Ιρλανδίας και μέσω Eurostat το ΔΝΤ να επιβάλει σκληρότερους μνημονιακούς όρους στην Ελλάδα.
Το χρέος, σύμφωνα με την ίδια, διογκώθηκε σε αυτό το επίπεδο από την ανορθόδοξη εισαγωγή των 151 ΔΕΚΟ στο πακέτο της «γενικής κυβέρνησης».
Δηλαδή, στα συνολικά έξοδα τους κράτους προστέθηκαν και τα έξοδα λειτουργίας οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα που λόγω αυτοχρηματοδότησης δεν βάραιναν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η  κα Ζωή Γεωργαντά κατήγγειλε το γεγονός λίγες ώρες αφού ο Ευ. Βενιζέλος ανήγγειλε αιφνιδιαστικά την παύση 6 εκ των 7 μελών του Δ.Σ., πλην του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, που είχε προταθεί γι' αυτή τη θέση από τον Γ. Παπακωνσταντίνου τον περασμένο Δεκέμβριο.

      Η κυρία Γεωργαντά, καθηγήτρια Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες μεθοδεύσεις και μαγειρέματα με σκοπό να διογκωθεί το ελληνικό έλλειμμα.
"Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ' όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ" υποστήριξε η κυρία Γεωργαντά σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό 9 και στον Μπάμπη Παπαπαναγιώτου.
"Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα" τόνισε η κυρία Γεωργαντά, η οποία ισχυρίστηκε ότι η αναθέώρηση των στοιχείων έπρεπε να τύχει μεγαλύτερης μελέτης.
Κυρίως όμως παρατήρησε ότι στο έλλειμμα προστέθηκαν μόνο οι δαπάνες -και όχι τα έσοδα- των ΔΕΚΟ...
"Μας έλεγαν να μην μιλάμε, ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα" πρόσθεσε η καθηγήτρια Οικονομετρίας και αναφέρθηκε σε μία συγκεκριμένη συνομιλία της με τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. "Δεν είναι εδώ Σύγκλητος πανεπιστημίου, ούτε και πρυτανικό συμβούλιο για να εκφράζετε τις απόψεις σας, είναι δημόσια διοίκηση και πρέπει να υπακούσετε..."     αποκάλυψε η κυρία Γεωργαντά ότι της είχε απαντήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν επιχείρησε να του εκφράσει τις ενστάσεις της.

Η καθηγήτρια και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής την τελευταία διετία αποκάλυψε ότι την αμφίβολη αναθεώρηση του ελλείμματος, στην οποία εδράστηκαν όλα τα μέτρα που ελήφθησαν για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, τις παραλείψεις στη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ,   τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις του Γερμανού προέδρου της Eurostat και το γεγονός ότι στο έλλειμμα του 2009 προστέθηκαν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ, είναι στοιχεία τα οποία έχει μεταφέρει στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη, στα πολιτικά κόμματα, στις ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών...
"Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήθελε να λειτουργούμε σαν σφραγίδα, δεν ήθελε να είμαστε ανεξάρτητοι, μας παραπλάνησε", υπογράμμισε η κυρία Γεωργαντά.
Οταν ρωτήθηκε αν πράγματι η Στατιστική λειτουργεί ως ανεξάρτητη υπηρεσία απάντησε ότι το ΔΣ δεν έχει συγκληθεί εδώ και ένα χρόνο και ότι τα 11 μέλη του δεν έχουν υπογράψει καμία από τις αποφάσεις που ήλεγχε αποκλειστικά ο πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου σε συνεργασία με τη Eurostat.
Η καθηγήτρια, η οποία επελέγη για το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ μέσω της διαδικασίας του opengov δήλωσε ότι τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Στατιστικής Αρχής ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι                 "μας επέλεξαν επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ".


       Τεράστιες διαστάσεις πήρε πλέον η υπόθεση των καταγγελιών της πρώην μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά αφού τις υιοθετεί ο επίσης μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαος Λογοθέτης.
Μάλιστα ο νομικός εκπρόσωπος του, ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος δηλώνει:
       “Ο κ. Λογοθέτης, τα όσα καταγγέλλει η κ. Γεωργαντά, τα προσυπογράφει ως απολύτως αληθή.
Στο μόνο σκέλος των δηλώσεων της κ. Γεωργαντά από το οποίο διαφοροποιείται ο κ. Λογοθέτης, είναι ότι η πρόσληψη των μελών του Δ.Σ. έγινε εξαιτίας των σχέσεων τους με το ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Λογοθέτης επελέγη εξαιτίας των προσόντων του, καθώς δεν είχε την οποιαδήποτε σχέση με το κυβερνών κόμμα”.

Τις καταγγελίες ανέλαβαν να διερευνήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ Πεπόνης και Μουζακίτης.

     Μια ημέρα μετά την για την δεύτερη φορά αρχειοθέτηση των καταγγελιών τους περί «οχλήσεων» που δέχτηκαν στο έργο τους και ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης δρομολογεί ήδη την αντικατάσταση τους οι 2 οικονομικοί εισαγγελείς ρίχνουν «βόμβα» μεγατόνων, ζητώντας να παραπεμφθεί στη Βουλή η δικογραφία που περιλαμβάνει καταγγελίες για τεχνητή αύξηση του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ ώστε να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.


Πηγή:www.capital.gr

  Οι εισαγγελείς παραθέτουν 18 ονόματα προσώπων που κατέθεσαν στην έρευνα και υπογραμμίζουν πως 
«σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών». 
 


Πηγή:www.capital.gr




2 σχόλια:

  1. ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΑΘΕΙ.
    Η μοναδική μας ελπίδα είναι η Ελληνική δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα γλυτωσετε .Θα πληρωσετε ακριβα. Ο Πεπονης και Μουζακιτης δεν καταλαβαινουν τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ