Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

ΙΣΡΑΗΛ ........ΕΚΡΗΞΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Το Ισραήλ "Μέκκα" των τεχνολογικών start-ups


"Οι νέοι πρέπει να φωνάξουν αν θέλουν να ακουστούν", αναφέρει ο Economist σε άρθρο του για την "έκρηξη νέων επιχειρήσεων" στο Ισραήλ, το οποίο αποκαλεί "Start-up nation", προσθέτοντας ότι, ακόμη και εκεί, είναι δύσκολο να μετατρέψεις μία επιχείρηση από νέα σε "ώριμη".
Στο παλιό λιμάνι της Χάιφα, 30 επιχειρηματίες έχουν πέντε λεπτά ο καθένας για να παρουσιάσουν τις εταιρείες τους σε ένα πάνελ "πεφωτισμένων" της ψηφιακής τεχνολογίας και ένα κοινό που περιλαμβάνει εν δυνάμει επενδυτές.
Οι λεγεώνες νέων τεχνολογικών επιχειρήσεων στο Ισραήλ "κραυγάζουν" για προσοχή και χρήματα, μέσα σε ένα πολύβουο πλήθος.
Η Feng-GUI εξηγεί πώς, εξετάζοντας την ανθρώπινη όραση, μπορεί να πει στους διαφημιστές και τους σχεδιαστές ποια σημεία μίας ιστοσελίδας έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να προσελκύσουν την προσοχή των ανθρώπων.
Η CopyV υπόσχεται να στέλνει μεγάλα αρχεία γρήγορα και με ασφάλεια, ενώ η Fooducate είναι ένας "διαιτολόγος τσέπης", επιτρέποντας το "σκανάρισμα" των τροφίμων που έχει κανείς στο καρότσι του μέσω του smartphone του.
Τέτοιες συναντήσεις είναι συνηθισμένες στο DLD Tel Aviv, ένα διήμερο συνέδριο το Νοέμβριο. Πάνω από 300 επιχειρήσεις υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής, 100 εγκρίθηκαν και 30 τυχεροί βγήκαν από κλήρωση. Ο Γιόσι Βάρντι, επιχειρηματίας της τεχνολογίας ο οποίος έχει επενδύσει σε 75 start-ups από το 1996, αναφέρει ότι έχει 3-8 προσεγγίσεις κάθε μέρα.
Οι Νταν Σίνορ και Σαούλ Σίνγκερ αποκάλεσαν το Ισραήλ "The Start-Up Nation" σε ένα βιβλίο που είχε αυτό το όνομα το 2009. Όλοι ξεκινούσαν μία επιχείρηση, με παλιούς συμμαθητές ή φίλους από το στρατό, σε ένα δωμάτιο του πατρικού τους. Η έναρξη μίας επιχείρησης είναι ευκολότερη από ποτέ, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας της πληροφορικής.
"Το Ίντερνετ έκανε πιο δημοκρατικό το δικαίωμα στην καινοτομία", αναφέρει ο κ. Βάρντι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ