Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

SIEMENS και BP ...................................για το μέλλον των ΑΠΕ


SIEMENS........         
ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ  ΤΑ      17    ΠΥΡΗΝΙΚΑ     ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ     ΘΑ         ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ      1,7 ΤΡΙΣ   ΕΥΡΩ



ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Jan 17 (Reuters) -
http://uk.reuters.com/article/2012/01/18/idUKL6E8CH20M20120118

    
      Η  έξοδος της Γερμανίας από την πυρηνική ενέργεια θα μπορούσε να κοστίσει τη χώρα     1.7 τρισεκατομμύρια  ευρώ  (2.150 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το 2030,  ή τα δύο τρίτα του ΑΕΠ της χώρας το 2011, σύμφωνα με την Siemens (SIEGn.DE), οταν κλείσουν οι   17 πυρηνικές μονάδες ενέργειας της Γερμανίας.

"Αυτά θα πρέπει να καταβάλλουν οι πελάτες της ενέργειας και οι φορολογούμενοι"  δήλωσε το  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Siemens Michael Suess, υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της εταιρείας,  στο Reuters σε συνέντευξή του στο ετήσιο συνέδριο Handelsblatt Energiewirtschaft.

Η εκτίμηση των € 1.700 τρισεκατομμύρια περιλαμβάνει  την ισχυρή επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αποφάσισε να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια μετά το μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που έπληξε τους ιαπωνικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες, προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή.
."Πιστεύουμε ότι το ενεργειακό σύστημα δεν πρέπει να είναι ένα πιόνι των επενδυτών που στοχεύουν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους.
Η αλλαγή δεν θα λειτουργήσει με τα κίνητρα αυτά," είπε ο Suess."

                                                                                                                                                                      


      
     BP......
   ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ  ΑΠΕ ΤΟ 2030    


http://uk.reuters.com/article/2012/01/18/us-energy-bp-renewables-idUKTRE80H19B20120118
  ΛΟΝΔΙΝΟ | Τετ 18 Ιαν 2012 15:01 GMT  (Reuters)


 - Η ενέργεια που παράγεται από την αιολική, ηλιακή και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα αυξηθεί κατά τέσσερις φορές μέχρι το 2030, αλλά η καθαρή ενέργεια τομέα θα αντιπροσωπεύει  μόνο ένα μικρό κλάσμα της συνολικής παραγωγής, δήλωσε την Τετάρτη έκθεση της BP.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξαιρουμένων των υδροηλεκτρικών, θα ανέλθουν συνολικά σε 860 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ισοδύναμου πετρελαίου (ΤΙΠ) το 2030, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 5 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής ενέργειας στον κόσμο των 16.605.000 ΤΙΠ.

 Το 2010, η παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας ανήλθε σε περίπου 159 εκατ. ΤΙΠ ή λίγο περισσότερο από 1 τοις εκατό του παγκόσμιου συνόλου, όπως αποδεικνύουν τα δεδομένα  Ενέργειας της BP  στο

BP Outlook  2030. ''Διαχειριστείτε τον πλούτο σας κατά το τρέχον οικονομικό κλίμα
Μάθετε πώς μπορείτε να  αποφύγετε συνηθισμένα λάθη''
 
Οι παγκόσμιες επενδύσεις σε καθαρή ενέργεια θα  χτυπήσουν ρεκόρ 260 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011,  σύμφωνα νε μια έκθεση του Bloomberg New Energy Finance (BNEF)  νωρίτερα αυτό το μήνα. 

Αλλά οι επενδύσεις παγκοσμίως σε αιολική ενέργεια μειώθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση, ενώ ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σύνολό του είδε  το κλείσιμο εγκαταστάσεων και  επιχειρήσεων εξαιτίας της αργής ανάπτυξης της ζήτησης.
 Η BP  τον Δεκέμβριο έκλεισε τα απομεινάρια της ηλιακής μονάδας της, μετά το κλείσιμο πολλών άλλων επιχειρήσεων ηλιακής ενέργειας εν μέσω του ανταγωνισμού από την Κίνα, την πτώση των τιμών, πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και χαμηλότερες κρατικές επιδοτήσεις. 
  Στην έκθεσή της Τετάρτης, ο διευθύνων σύμβουλος της BP,  Bob Dudley, δήλωσε οτι  τα ορυκτά καύσιμα θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν «σημαντικό ρόλο» στο ενεργειακό μείγμα του κόσμου, ακόμη και αν,  οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συνεχίσουν  ταχεία ανάπτυξή.
Η ενέργεια από άνθρακα θα αντιστοιχει σε περισσότερο από το ένα τέταρτο της συνολικής παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2030. 
Την εξάρτηση του κόσμου από τα ορυκτά καύσιμα όπως ο άνθρακας και το φυσικό αέριο μέσω της παγκόσμιας εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) θα ανέλθει σε επίπεδα «πολύ πάνω από" αυτό που λέει η επιστήμη οτι είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη αλλαγή του κλίματος,δηλώνει η έκθεση της BP. 
Η  BP προβλέπει,  κατά 28% αύξηση των παγκόσμιων εκπομπών CO2 μέχρι το 2030.
Τον περασμένο Ιούνιο, το εκτιμώμενο συνολικό CO2 του 2010 τις εκπομπές κατά περίπου 33 δισεκατομμύρια τόνους.    



                                                                                                                                                


ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ

Δυο παγκόσμιοι κολοσσοί δίνουν τις επίσημες προβλέψεις τους για το μέλλον των ΑΠΕ .
                                                                                                                                    SAGINI


              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ