Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΒΕΙ ΤΙΣ ΤΑΡΙΦΕΣ Φ/Κ Η .....ΓΕΡΜΑΝΙΑ


                                                

        Σε εσπευσμένη εφαρμογή των μειωμένων εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά προχωρά η γερμανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το REUTERS.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Οικονομίας και Περιβάλλοντος της χώρας την περασμένη Πέμπτη, οι νέες ταρίφες θα ισχύουν από τις 9 Μάρτιου και όχι από την 1η Απριλίου, όπως αναμενόταν.
Πρόκειται για μειώσεις που κυμαίνονται από 20% έως 30% και ειδικότερα: για τα μικρά φωτοβολταϊκά οι επιδοτήσεις φτάνουν τα 19.5 cents ανά κιλοβατώρα, για τα συστήματα έως 1.000 Kw τα 16.5 cents και για τα συστήματα έως 10 MW τα 13.5 cents.
Σημειώνεται ότι συνολικά 50 εταιρίες, μεταξύ των οποίων η Solarworld και η SMA Solar Technology έχουν εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία τους απέναντι στις μειώσεις των εγγυημένων τιμών, υποστηρίζοντας ότι, σε συνδυασμό με την πτωτική τάση των τιμών και των τεράστιων αποθεμάτων πάνελ που έχουν συσσωρευτεί, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα οδηγήσει τον κλάδο σε σημαντική ύφεση.

http://uk.reuters.com/article/2012/02/24/us-solarcos-research-idUKTRE81N0UU20120224

3 σχόλια:

  1. Εμεις ομως προχωράμε κανονικά για το
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ.
    Την νέα φούσκα .
    Θα τα πάρουν και παλι απο τους φτωχους και θα τα δώσουν στους πλούσιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί οι εταιρειεσ φωτοβολταικων πτωχεύουν η μια μετά την άλλη ενώ οι ΑΠΕ είναι ένας αναπτυσσόμενος κλάδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ