Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΙΝΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ



Τα ονόματα των επτά πρωταγωνιστών στο σκάνδαλο,
 μεταξύ αυτών και η υπάλληλος του ΙΚΑ Λακωνίας είναι τα εξής:




    
            Η αρχηγός της σπείρας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Καλλιθέας κατοικούσε τελικά στο Μοσχάτο και το όνομά της είναι Mπουραζάνη Ελένη του Ανδρέα. Την ώρα που εισέβαλαν στο σπίτι της οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας ο σύζυγός της, προσπάθησε να διαφύγει, πηδώντας από το παράθυρο και κρατώντας στα χέρια του ένα κουτί (pampers) που περιείχε 1 εκατομμύριο ευρώ.

 Ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σε βάρος των συνολικά επτά ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση απάτης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας.

Τέσσερις γυναίκες υπάλληλοι του Οργανισμού με τους συζύγους τους και μία πρώην υπάλληλο του ΙΚΑ Λακωνίας αντιμετωπίζουν πλέον βαρύτατες κατηγορίες για:

Α) απάτη σε βάρος του Δημοσίου
Β) υπεξαίρεση στην υπηρεσία
Γ) πλαστογραφία
Δ ) εγκληματική οργάνωση
Ε) ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

 Στο «μικροσκόπιο» 500 άτομα

Σε περισσότερα από 500 άτομα επεκτείνεται η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΙΚΑ, για τη μεγάλη απάτη, εκατομμυρίων ευρώ, που αποκαλύφθηκε στο υποκατάστημα του ιδρύματος στην Καλλιθέα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής για τη σοβαρή υπόθεση, ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, Νίκος Μάρκου και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Όπως δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος, μέχρι στιγμής προκύπτει ότι από τις 244 περιπτώσεις, τα επιδόματα «μαϊμού» που εισέπρατταν οι υπάλληλοι και οι συνεργάτες τους, ξεπερνούν τα 6 εκατ. ευρώ, αλλά εξετάζονται και άλλες 260 περιπτώσεις που ενδέχεται να τριπλασιάσουν αυτό το ποσό και να το ανεβάσουν στα 15-20 εκατομμύρια ευρώ από το 2003 που άρχισε η δράση του κυκλώματος.

Ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, κ. Μάρκου, είπε ότι οι επτά κατηγορούμενοι εισέπρατταν ψεύτικα επιδόματα και οι ίδιοι ή συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, ενώ «αλίευαν» συνεργάτες πηγαίνοντας οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ σε καταστήματα και επιχειρήσεις, εύρισκαν εργαζόμενους και τους έλεγαν ότι μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν επιδόματα. Με τη συγκατάθεση τους προχωρούσαν στην υπογραφή επιδομάτων, κρατώντας οι ίδιοι μια παχυλή «μίζα» και δίνοντας ένα μικρό ποσό στους ασφαλισμένους.

Γνωστή τραγουδίστρια στα δίχτυα των λησταρχίνων του ΙΚΑ


Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, μία γνωστή τραγουδίστρια, η οποία έχει συνεργαστεί με τους κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, έπεσε θύμα απάτης των λησταρχίνων του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της τραγουδίστριας, εν αγνοία της, άνοιξαν καρτέλα και εξέδιδαν αποφάσεις για χορήγηση παροχών... Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόκειται για τη Χαρούλα Λαμπράκη.
http://www.zougla.gr/greece/article/apo-ti-mafia-tou-ika-sta-eurofighter



3 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΝΟΜΑΤΑ .
    Για να γνωρισουμε τον διπλανο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ......και φωτογραφιες θέλουμε.
    Δημόσια διαπόμπευση και παραδειγματικές τιμωρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέτοια περιστατικα σε καιρό φτωχειας , πρεπει να τιμωρούνται με.......θάνατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ