Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Γνωρίστε τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

 

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ



       Πολύς λόγος γίνεται στον κόσμο για τα ναρκωτικά – στους δρόμους, στα σχολεία, στο Ίντερνετ και στην τηλεόραση. Κάποια λόγια είναι αληθινά, κάποια όχι.
Πολλά από αυτά που ακούς για τα ναρκωτικά προέρχονται, στην πραγματικότητα, από αυτούς που τα πουλάνε. Πρώην έμποροι ναρκωτικών εξομολογήθηκαν ότι θα έλεγαν τα πάντα για να κάνουν κι άλλους να αγοράσουν ναρκωτικά.
Μην επιτρέψεις να σε ξεγελάσουν. Χρειάζεσαι δεδομένα για να μη πιαστείς στην παγίδα των ναρκωτικών και για να βοηθήσεις και τους φίλους σου να μείνουν μακριά τους.
Αργά ή γρήγορα –αν δεν έχει συμβεί ήδη– σε σας ή σε κάποιον κοντινό σας άνθρωπο θα προσφερθούν ναρκωτικά.
 Η απόφαση του να κάνετε χρήση ή όχι θα μπορούσε να επηρεάσει δραστικά τη ζωή σας. Ο οποιοσδήποτε χρήστης θα σας πει ότι δεν περίμενε ποτέ το ναρκωτικό να πάρει τον έλεγχο της ζωής του, ή ότι άρχισε «μόνο με μαριχουάνα» και αυτό «για να περάσει η ώρα» με φίλους.

 Πίστευε ότι θα το χειριζόταν και όταν διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε, ήταν πολύ αργά.
Έχετε το δικαίωμα να γνωρίζετε την ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ναρκωτικά – όχι γνώμες, παραπλανητικές ή εκφοβιστικές τακτικές.

 

 

ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ο καλύτερος τρόπος για να μεταδώσετε την αλήθεια για τα ναρκωτικά είναι μέσα από τα λόγια αυτών που τα έζησαν από πρώτο χέρι. Διηγούμενοι τις ιστορίες τους μπορούν να μεταδώσουν στους άλλους ότι έχουν μάθει και έτσι να τους αποτρέψουν από το να πάρουν τον ίδιο δρόμο.
Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τους φίλους σας. Η εκπαίδευση σχετικά με τα ναρκωτικά σώζει ζωές.


       «Ο σκοπός μου στη ζωή δεν ήταν να ζω... ήταν να “φτιάχνομαι”. Έπεφτα, ακολουθώντας μια καθοδική σπείρα, προς ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Μέσα σε αυτά τα χρόνια στράφηκα στην κοκαΐνη, στη μαριχουάνα και στο αλκοόλ, έχοντας τη λανθασμένη εντύπωση ότι θα μου επέτρεπαν να δραπετεύσω από τα προβλήματά μου. Απλώς έκαναν τα πράγματα χειρότερα. Είχα τα πάντα, μια καλή δουλειά, χρήματα, μια αξιαγάπητη οικογένεια και παρόλα αυτά, μέσα μου ένιωθα κενός. Σαν να μην είχα τίποτα. Όλα αυτά τα χρόνια χρήσης συνέχιζα να λέω στον εαυτό μου ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά και ότι θα σταματούσα οριστικά. Ποτέ δεν το έκανα. Υπήρχαν ακόμα και στιγμές που σκεφτόμουν να παραιτηθώ από τη ζωή».Γιάννης
«Ξεκίνησα με χόρτο, μετά με χάπια (Έκσταση) και LSD, φτιάχνοντας κοκτέιλ με όλων των ειδών τα ναρκωτικά και έπαιρνα ακόμα και υπερβολικές δόσεις για να κάνω το “φτιάξιμο” να κρατήσει περισσότερο. Έπαιρνα πολύ μεγάλες ποσότητες αυτών των χημικών καθημερινά για δύο χρόνια, μέχρι που ένα βράδυ είχα μια πολύ κακή εμπειρία και έπαθα τοξική ψύχωση. Έκλαιγα και προσευχόμουν να περάσει αυτό το συναίσθημα, άκουγα φωνές μέσα στο κεφάλι μου, είχα τρεμούλες και δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι για μήνες. Αποσύρθηκα από τα πάντα και νόμιζα ότι όλοι με παρακολουθούσαν. Δεν μπορούσα να περπατήσω σε δημόσιους χώρους. Θεέ μου! Δεν μπορούσα ούτε καν να οδηγήσω.
»Κατέληξα άστεγος, ζούσα και κοιμόμουν σε ένα χάρτινο κουτί, ζητιάνευα και προσπαθούσα να βρω τρόπους να πάρω το επόμενο γεύμα μου.
»Αναρωτήθηκα αν είχα φτάσει στον πάτο και πιστεύω ότι ναι, είχα φτάσει. Παρατηρώντας όλους αυτούς τους άστεγους ανθρώπους αποφάσισα ότι δεν πήγαινε άλλο. Ναι, ήθελα τα ναρκωτικά, αλλά συνειδητοποίησα ότι ήθελα περισσότερο τη ζωή».Ιάκωβος



Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ   ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

«Άρχισα απαντώντας σε ένα αστείο και μια πρόκληση από τον καλύτερό μου φίλο που μου είπε ότι είμαι “κότα” αφού δεν τολμούσα να καπνίσω τσιγαριλίκι και να πιω ένα λίτρο μπύρα.
 Τότε ήμουν 14 ετών. Μετά από επτά χρόνια χρήσης μαριχουάνας και ποτού βρέθηκα στο τελευταίο σκαλί του εθισμού. Δεν έκανα πια χρήση για να νιώσω ευφορία αλλά για να νιώσω έστω και για λίγο φυσιολογικός. Μετά άρχισα να νιώθω αρνητικά συναισθήματα για τον εαυτό μου και τις ικανότητές μου. Μισούσα την παράνοια. Σιχαινόμουν να κοιτάζω συνεχώς καχύποπτα πάνω από τον ώμο μου. Πραγματικά μισούσα το να μην έχω εμπιστοσύνη στους φίλους μου.
»Έγινα τόσο παρανοϊκός που απωθούσα τους πάντες από κοντά μου με μεγάλη επιτυχία και βρέθηκα στη φριχτή θέση στην οποία κανείς δεν θέλει να βρεθεί: ήμουν μόνος. Ξεκινούσα από το πρωί και συνέχιζα όλη την ημέρα καπνίζοντας τσιγαριλίκια».Παύλος

«Μου έδωσαν το πρώτο μου τσιγαριλίκι στο προαύλιο του σχολείου. Τώρα είμαι εθισμένος στην ηρωίνη και μόλις τελείωσα την όγδοη απεξάρτησή μου».Χρήστος

«Ο καθηγητής του σχολείου που πήγαινα, κάπνιζε τρία ή τέσσερα τσιγαριλίκια την ημέρα. Έβαλε πολλούς μαθητές να αρχίσουν να καπνίζουν τσιγαριλίκια – μαζί κι εμένα. Ο έμπορος που τον προμήθευε με πίεσε μετά να αρχίσω να κάνω χρήση ηρωίνης, πράγμα που έκανα χωρίς αντίσταση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι η συνείδησή μου ήταν κιόλας νεκρή». Νίκη

Γνωρίζατε ότι... Η μακροχρόνια χρήση μαριχουάνας προκαλεί συμπτώματα ψύχωσης;

                                                                                                                                    Συνεχίζεται



2 σχόλια:

  1. Ολοι μαζί ,γονείς ,αστυνομία ,δήμος,εκκλησια, δάσκαλοι,καθηγητές πρέπει να αναλάβουμε δράση.
    Στο χωριό μας τα ναρκωτικά είναι πια παντού .Εχουμε δυο παιδιά στο δημοτικό και ανυσηχούμε πολύ. Θέλω να μιλάω καθαρά στα παιδιά μου για τους κινδύνους απο τα ναρκωτικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κα Καιτη,
    στα παιδιά κατά την ταπεινή μας άποψη, λέμε μόνο αλήθειες χωρίς να κρύβουμε ποτέ την πραγματικότητα.
    Η άγνοια σκοτώνει.
    Οταν γνωρίζεις, κάνεις το λάθος πολύ δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ