Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ .ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ με..... μεγάλο κόστος

                                                  
                                                        

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ


          Μόλις  την περασμένη Κυριακή 25/3/12 σε άρθρο μας στο SAGINI  με  τίτλο...

''Δεν ανεβαίνει η στάθμη της θαλασσας''
Διαβάστε    εδώ ......
 http://sagini3.blogspot.com/2012/03/blog-post_25.html

   ...αναφερθήκαμε  στα διάφορα  κίτρινα έντυπα ( φυλλάδες  )  , που εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία ,
προσπαθούν να πείσουν τους ανυποψίαστους πολίτες , ότι  η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει επικίνδυνα  και   εκατομμύρια κατοίκων σε παραθαλάσσιες περιοχές θα μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές  για να σωθούν.
Για να υποστηρίξουν τους γελοίους ισχυρισμούς τους , παραποιούν τις ανάλογες δηλώσεις κάποιων επιστημόνων ,  ανάλογα με το επίπεδο τρόμου που επιχειρούν να μεταδώσουν στους αναγνώστες τους.
Εμφανίζουν λοιπόν το άσπρο  σαν μαύρο.
Αναρωτιέστε νομίζω,  για τι το κάνουν αυτό ?
Κατά την άποψη μας υπάρχουν δυο λόγοι .
 Βλακεία και ανικανότητα, που μάλλον είναι απίθανο επειδή μιλάμε για έξυπνα και μεγάλα παιδιά.
 Δεύτερον , ότι τα έντυπα αυτά χειραγωγούνται από το πράσινο λόμπι , που έχει κάθε λόγο να ισχυρίζεται ότι η ''κλιματικη αλλαγή ''  είναι  δήθεν υπαρκτή απειλή  και απαιτούνται άμεσα μέτρα ,  που είναι μεν λίγο ακριβούτσικα για εμάς  ( τα θύματα τους )  όμως αναγκαία για να επιζήσουμε εμείς και να πλουτίσουν αυτοί.
Ο Ρομπεν των δασών έκλεβε τους πλούσιους και τα έδινε στους φτωχούς.
Οι  λομπιστες και οι ''Απετζηδες'' της πράσινης άπάτης κλέβουν τους φτωχούς και τα δίνουν στους πλούσιους.
Εύκολα λοιπόν αντιλαμβανόμαστε όλοι ,  ότι αν,  η άποψη των επιστημόνων ότι η ''κλιματικη αλλαγη'',  το ''φαινομενο του θερμοκηπιου'',  το ''λιωσιμο των παγων'' η ''αυξηση του CO2 '',
 ει ναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ  ΨΕΜΑ ,
τότε όλο το κόλπο της ''πρασινης απατης'' θα αποκαλυφθεί .

Τότε θα φανεί οτι τόσα τρις που η παγκόσμια οικονομία  επένδυσε στις ΑΠΕ και φόρους ρύπων , ήταν πεταμένα λεφτά.
Να γιατί λοιπόν ,  γράφουν τέτοια τερατώδη πράγματα οι  φυλλάδες τους και τα ΜΜΕ που έχουν υπό τον έλεγχο τους .
Εξ άλλου το  πράσινο λόμπι διαθέτει  τεράστια κεφάλαια για προπαγάνδα και πρόθυμους πληρωμένους παπαγάλους για να την διαδώσουν .
 Κυβερνήσεις  , παγκόσμιοι οργανισμοί (ΟΗΕ  IPCC ) ,  διεθνείς  προσωπικότητες (Αλ Γκορ )  ,  ΜΚΟ ( Greenpeace ,WWF ) , πολυεθνικές  (Siemens , Vestas )  , οικολογικές οργανώσεις , εργολάβους ΑΠΕ , βρωμοκαναλα , φυλλάδες , προπαγανδίζουν την ''κλιματικη απειλη'' πάντα με το αζημίωτο .
Να γιατί  λοιπόν άρθρα σαν το παρακάτω παρόλο οτι είναι  γελοία , αστήρικτα και υπερβολικά  , προκαλούν φόβο στους ανυποψίαστους. .
                                                                                                                                     SAGINI




ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  27/03/2012, 20:36  Το Βήμα
        Η Αρκτική ξεπέρασε το σημείο χωρίς επιστροφή !!!!!!!!!

Τα δορυφορικά στοιχεία ανατρέπουν όλες τις προβλέψεις: !!!!!!!!!!!!!!
 οι πάγοι δεν δείχνουν να ανακάμπτουν    !!!!!!!!!!!!!
Η Αρκτική ξεπέρασε το σημείο χωρίς επιστροφή


Οι πάγοι της Αρκτικής οδηγούνται προς... θερινή εξαφάνιση ???  έχοντας ξεπεράσει το σημείο χωρίς επιστροφή υποστηρίζει νέα μελέτη
 Πηγή NASA Goddard



Λονδίνο 

Ο Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός θα πάψει σύντομα να είναι παγωμένος τα καλοκαίρια– πολύ νωρίτερα από ό,τι υπολογίζουν ακόμη και οι πιο απαισιόδοξες ως τώρα προγνώσεις. Αυτό υποστηρίζει μια νέα και πολυαναμενόμενη μελέτη η οποία αναλύοντας όλα τα διαθέσιμα δορυφορικά δεδομένα διαπίστωσε ότι την τελευταία πενταετία οι αρκτικοί πάγοι συρρικνώνονται πολύ περισσότερο από ό,τι προέβλεπαν τα μοντέλα των ειδικών.

Ο Βρετανός κλιματολόγος που τη διεξήγαγε υποστηρίζει ότι το σύστημα των μόνιμων πάγων της Αρκτικής έχει ξεπεράσει το «οριακό σημείο» του (tipping point) ακολουθώντας πλέον μια φθίνουσα πορεία προς την εξαφάνιση – τουλάχιστον κατά τους θερινούς μήνες.

Χρονιά ορόσημο κρίνεται το 2007, το έτος κατά το οποίο είδαμε τους αρκτικούς πάγους να λιώνουν σε βαθμό ρεκόρ και το Βορειοδυτικό Πέρασμα να ανοίγει για πρώτη φορά ύστερα από έναν αιώνα.

Δεδομένα από το 1979

Ο Τιμ Λέντον του Πανεπιστημίου του Εξετερ εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια για την ανάπτυξη ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης ως προς τα διάφορα «οριακά σημεία» που θεωρούνται επικίνδυνα για το κλίμα του πλανήτη.
 Για να εξακριβώσει το σημείο στο οποίο βρίσκεται το σύστημα των αρκτικών πάγων μελέτησε ημέρα προς ημέρα όλα τα δορυφορικά δεδομένα για την παγοκάλυψη των βόρειων πολικών περιοχών από τότε που αυτά άρχισαν να συγκεντρώνονται, το 1979.
Όπως ανέφερε παρουσιάζοντας τη μελέτη του στο συνέδριο «Η Γη υπό πίεση» (Earth Under Pressure) στο Λονδίνο, από το 2007 και μετά, η διαφορά της παγοκάλυψης ανάμεσα στη χειμερινή και τη θερινή περίοδο άρχισε να αυξάνεται, χωρίς τα αναμενόμενα δείγματα αποκατάστασης.
Συγκεκριμένα έγινε κατά ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα μεγαλύτερη από ό,τι στο παρελθόν εξαιτίας του πρωτοφανούς βαθμού στον οποίο λιώνουν οι πάγοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 Η διαπίστωση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα προέβλεπαν τα διάφορα μοντέλα που είχαν αναπτυχθεί. !!!!!!!!!!

Μεταβολή με μόνιμα αποτελέσματα

Το καλοκαίρι του 2007 η επιστημονική κοινότητα είχε θορυβηθεί επειδή διαπιστώθηκε ότι το λιώσιμο των πάγων είχε «χτυπήσει» ρεκόρ περιορίζοντας την παγοκάλυψη των αρκτικών περιοχών στη μικρότερη έκταση που είχε καταγραφεί ποτέ στα χρονικά.
 Παρ’ όλα αυτά τα μοντέλα που ανέπτυσσαν οι ερευνητές με βάση τις θεωρίες για τη δυναμική των πάγων έδειχναν ότι αυτοί θα έπρεπε να ανακάμπτουν πλήρως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανεξάρτητα από την καλοκαιρινή τους συρρίκνωση.

Η μελέτη του κ. Λέντον ωστόσο δείχνει το αντίθετο. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τους δορυφόρους, η παγοκάλυψη της Αρκτικής δεν έχει ανακάμψει ποτέ ύστερα από το μέγιστο χαμηλό του 2007. «Το σύστημα έχει ξεπεράσει ένα οριακό σημείο» δήλωσε ο ερευνητής.!!!!
Αλλοι κλιματολόγοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη μελέτη, η οποία θα υποβληθεί προς δημοσίευση σε επιστημονική επιθεώρηση !!!!, προτού είναι σε θέση να την εξετάσουν λεπτομερώς.
Δήλωσαν ωστόσο ότι αν τα ευρήματά της επιβεβαιωθούν θα πρέπει να αναθεωρήσουμε όλα τα υπάρχοντα μοντέλα μας.
Αυτά εδώ.
http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=450573&h1=true

Τα θαυμαστικά και τα ερωτηματικά δικά μας. Για..... Πηγή NASA Goddard δεν αναφέρει τίποτα.





Η άποψη μας

  Δεν είμαστε κλιματολογοι , όμως έχουμε την κοινή λογική . Ο  κος αυτός έγινε διάσημος χωρίς λόγο . Για τον Τιμ Λεντον λέμε.

 Και εξηγούμαστε .
Ο τίτλος είναι επιστημονικά αστήρικτος αλλά τρομοκρατεί και εντυπωσιάζει.
 Η μελέτη  (αν υπάρχει ) ,  είναι αδημοσίευτη σε επιστημονική επιθεώρηση ,  αρα προς το παρόν είναι  ανύπαρκτη για την επιστήμη .
Ο κάθε ένας που θέλει να ακουστεί το όνομα του και να βγει από την αφάνεια , γράφει μια αυθαίρετη  σαχλαμάρα   και  μετά την δημοσιεύουν    με  copy paste  εφημερίδες και περιοδικά  του ''πρασινου λομπυ''.
Όσο μεγαλύτερη μπούρδα γράψει , τόσο ποιο διάσημος γίνεται.
Το θέμα της ''κλιματικης αλλαγης'' είναι το πλέον κατάλληλο για να γίνει ντόρος , μιας και μιλάμε για  μια υποτιθέμενη  απειλή .
 Πριν ένα χρόνο , κάποιοι ασήμαντοι  Ελβετοί επιστήμονες μετά από έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα  τσιμπουρια στα δάση της Ευρώπης έχουν γιν ει επιθετικά και πολύ επικίνδυνα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Έγιναν διάσημοι .Το πόρισμα τους δημοσιεύτηκε παντού.
      Άλλα μην πάτε μακρυά .
Όλοι θυμούνται την μελέτη του Ζερεφου και της επιστημονικής ομάδας Ελλήνων ειδικών  http://sagini3.blogspot.com/2011/06/blog-post_1975.html
οι οποίοι με λεφτά της Τράπεζας της Ελλάδος   (δικά μας και όχι από την τσέπη του  Προβοπουλου )     μας είπαν ότι  ......διαβάστε εδώ
http://sagini3.blogspot.com/2011/06/blog-post_9644.html

............Οι επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία από την κλιματική αλλαγή μέχρι το 2100 ,δηλ σε 90 χρόνια περίπου θα φθάσουν το ποσόν των ... κρατηθείτε..701 .Δις ευρώ !!!!!!!!!!!!.
 Αδύνατον και απίστευτο. Είναι  αληθινό  όμως το γεγονός !!!!     Αθλιότητες.
Απατεώνες θα πείτε.
Εδώ ο  φευγάτος  ΓΑΠ και η Μπιρμπίλω δεν μπορούσαν να κάνουν προϋπολογισμό έτους  και αυτοί μας είπαν πόσα ακριβώς ( 701 δις ευρώ ) θα πληρώσουμε μετά 90 χρόνια. 

Δεν μας είπαν πόσα τους έδωσες , κ Προβοπουλε !!!!!!!!!!!
Μήπως υπήρχε χορηγός καμιά πολυεθνική ?
 Και εσύ , τι δουλειά είχες να τους αναθέσεις τέτοια μελέτη  κ Προβοπουλε.                                                                                                                               SAGINI




Όσο για τους πάγους , διαβάστε εδώ................ και μην ασχολείστε ξανά με το θέμα αυτό.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/03/blog-post_27.html#more



2 σχόλια:

  1. Δώσανε μούφα, Νόμπελ ειρήνης στον Αλ Γκορ οι πράσινοι .Είναι αδίστακτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν όψει της προετοιμασίας για το ετήσιο προσκύνημα της «ΚΑ» η προπαγάνδα θα αρχίσει να κορυφώνεται!!! Το τι αναοησία και παραπκηροφόρηση εχουμε να ακούσουμε δεν περιγράφεται!!!
    Όλοι οι απατεώνες του πλανήτη θα μαζευτούν πάλι!
    Παράδειγμα: Στο πλαίσιο μιας ενεργητικής ευρωπαϊκής διπλωματίας για τα διακυβεύματα της κλιματικής αλλαγής, η Γαλλία, η Γερμανία και η Μεγάλη Βρετανία συνεργάζονται στενά ενόψει της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή που θα λάβει χώρα στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2015
    http://www.ambafrance-gr.org/ClimateDiploDay-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ