Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΕΣ ..................ΛΑΜΟΓΙΕΣ






Μάταιη η προσπάθεια εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας;


Αντί για “Helios” οι Γερμανοί προτείνουν … ......“Aeras”


 
 
Λίγες ημέρες μετά την συνέντευξή του στο περιοδικό «Business Week» όπου ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωνε περιχαρής πως η πρώτη φάση του προγράμματος για την παραγωγή και μεταφοράς ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα στην Ελλάδα θα είναι έτοιμη το 2015, ο Γερμανός ειδικός σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Ερνστ Ράουχ δηλώνει πως η Ελλάδα δεν θα κερδίσει τίποτε από αυτήν την επένδυση!

Μιλώντας στο περιοδικό “Der Spiegel” ο κύριος Ερνστ Ράουχ υπεύθυνος για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Munich Re δηλώνει πως η Ελλάδα ελπίζει ματαίως πως θα καταφέρει να ξεπεράσει την ασθμαίνουσα οικονομική της κατάσταση με το πρόγραμμα παραγωγής και πώλησης ηλιακής ενέργειας “Helios”.

Σύμφωνα με τον κ. Ράουχ, οι τρέχουσες τιμές ανά κιλοβατώρα, καθώς και το γεγονός πως η Ελλάδα δεν διαθέτει την απαραίτητη τεχνολογία για την κατασκευή των απαραίτητων φωτοβολταϊκών συστημάτων και συνεπώς θα πρέπει να την εισάγει, καθιστά μάταια όποια προσπάθεια παραγωγής ηλιακής ενέργειας.

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα που εντοπίζει ο Γερμανός ειδικός είναι αυτό της μεταφοράς της ενέργειας στην Δυτική Ευρώπη, καθώς η χερσαία οδός μέσω Βουλγαρίας δεν αναμένεται να αποδώσει τα προσδοκώμενα οφέλη, ενώ η υποθαλάσσια μεταφορά μέσω Ιταλίας είναι πολύ δαπανηρή.

Αντίθετα ο Γερμανός ειδικός θεωρεί πως η αιολική ενέργεια θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο την ελληνική οικονομία, καθώς  οι παράκτιες περιοχές της Ελλάδας αποτελούν ιδανικές τοποθεσίες για την τοποθέτηση συστημάτων εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας.
Βασίλης Δαλιάνης .protothema.gr



 ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!!!
 ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ  ΦΥΛΑΚΗ  και ΓΡΗΓΟΡΑ .  ΠΡΙΝ ΤΙΣ    ΕΚΛΟΓΕΣ

Σήμερα η εγγυημένη «ταρίφα» (Feed In tariff) που εισπράττει ο παραγωγός ενέργειας από φωτοβολταικά στη Γερμανία είναι μόλις 13,5 λεπτά/ KWh,
 έναντι 29,5 λεπτά / KWh που εισπράττει ο παραγωγός στην Ελλάδα,
 δηλαδή 50% χαμηλότερη τιμή στην πλούσια Γερμανία.
http://www.energypress.gr/news/Giati-oi-Germanoi-ehoyn-epifylaxeis-gia-to-Hlios




Εμείς οι Έλληνες ψηφοφόροι  και  καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ,   αντιπροτείνομε  στον Παπακ.  του ΥΠΕΚΑ το πρόγραμμα         "PSOLOS"    (Put SOLar On Stage)

Ντει βρε γαιδαρακο Παπακ
                                                                                                                               SAGINI



                                                                                                                                                                 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ              ΕΤΑΙΡΕΙΑ     Φωτοβολταικων     PAIRAN




D.Schmitt:   Νέα ευχολόγια και τίποτε επί της ουσίας για το πρόγραμμα Ήλιος

        Στο πλαίσιο της ειδικής ημερίδας για την Ενέργεια και το πρόγραμμα «Ήλιος» που διοργανώθηκε σήμερα 3 Απριλίου 2012, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας φωτοβολταϊκών συστημάτων Pairan, κ. Dieter Schmitt έκανε την ακόλουθη δήλωση:

      «Παρακολούθησα με πολύ μεγάλη προσοχή τις ομιλίες του έλληνα υπουργού Περιβάλλοντος, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ενέργεια και του Γερμανού υφυπουργού περιβάλλοντος για το πρόγραμμα «Ήλιος» και δεν έγινα σοφότερος…
 Έμαθα μονάχα ένα πράγμα  δια στόματος του Γερμανού υφυπουργού:
 ότι πρακτικά το ενδεχόμενο εισαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στη Γερμανία από οποιαδήποτε ξένη χώρα δεν υπάρχει πουθενά στη γερμανική ενεργειακή ατζέντα μέχρι το 2020, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο Γερμανός φορολογούμενος.
Από τους υπόλοιπους παριστάμενους άκουσα ξανά τα ίδια ευχολόγια και τις ίδιες οραματικές τοποθετήσεις, ωστόσο, τίποτε δεν ειπώθηκε επί της ουσίας.
 Κινούμαστε με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς σε μια αγορά φωτοβολταϊκών που είναι έτοιμη εδώ και καιρό να προσφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας τον ήλιο και δημιουργώντας θέσεις εργασίας. 
Όμως, είμαστε κολλημένοι ακόμη στην αφετηρία ενός μεγαλεπήβολου, αλλά ασαφούς σχεδίου. Μήπως πρέπει να εστιάσουμε όλη την προσοχή μας σε χειροπιαστά project άμεσης απόδοσης για την Ελλάδα, τους Έλληνες και την ελληνική οικονομία;
 Εμείς ως εταιρεία είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε θετικά προς μια τέτοια κατεύθυνση.» 



         Η Γερμανική   Εταιρεία PAIRAN  εδρεύει στον Άλιμο Αττικής  και μας ενημέρωσε σήμερα  με την παραπάνω επιστολή-δελτίο τύπου  που δημοσιεύουμε αυτούσια .
 Η εκδήλωση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής σήμερα και οργανώθηκε απο τον ΥΠΕΚΑ Παπακ.  που ειχε προσκαλέσει διάφορους ενδιαφερόμενους για Φ/Κ., τον Γερμανό Επίτροπο της ΕΕ για την ενέργεια κο G.Ettinger .  
Ουσια μηδεν απο τον πρασινο Παπακ.
Θέλουμε μονο να ρωτήσουμε τον Παπακ.
Αν το ''ηλιος'' δεν πετύχει που είναι σίγουρο , διότι είναι  μια νεα πράσινη απάτη  , θα εφαρμόσετε κε Παπακ. την δική μας πρόταση  ?

Εμείς οι Έλληνες ψηφοφόροι  και  καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ,   αντιπροτείνομε  στον Παπακ.  του ΥΠΕΚΑ το πρόγραμμα         "PSOLOS"    (Put SOLar On Stage)

Ντει βρε γαιδαρακο Παπακ
                                                                                                                               SAGINI



                                                                                                                                                                 

Χρεοκόπησε η γερμανική εταιρεία φωτοβολταϊκών Q-Cells


Η γνωστή γερμανική εταιρεία φωτοβολταϊκών Q- Cells πρόκειται να υπαχθεί σήμερα Τρίτη σε καθεστώς χρεοκοπίας, μετά από μήνες προσπαθειών για αναδιάρθρωση του χρέους της.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία του χώρου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που χρεοκοπεί μέχρι σήμερα, ενώ είχε προηγηθεί αντίστοιχη εξέλιξη για την Solon και άλλες μικρότερες.
Σημειώνουμε ότι το 2007, η Q- Cells ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός φωτοβολταϊκών παγκοσμίως, με κεφαλαιοποίηση που έφτανε τα 8 δις ευρώ.

Χαρακτηριστικό της αρνητικής πορείας των τελευταίων ετών είναι ότι πλέον η κεφαλαιοποίηση φτάνει μετά βίας τα 50 εκατ. ευρώ.

Ο λόγος για την χρεοκοπία φέρεται να είναι το γεγονός ότι όλες οι ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου, έτσι και η Q- Cells αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της χαμηλής τιμής των προϊόντων και του ανταγωνισμού από την Κίνα.

 http://www.energypress.gr/news/Hreokophse-h-germanikh-etaireia-fwtoboltaikwn-Q-Cells



          
          Λίγοι...... είναι οι πελάτες που έμειναν  πια στη Ευρώπη στα Φ/Κ και γενικότερα στις ΑΠΕ.
 Η  αγορά της Ιταλίας  φθίνει  και σύντομα θα γίνει σαν την Ισπανία που καταστράφηκε ολοσχερώς τελικά .
 Λίγο ψαχνό......... έχει ακομα ,  το Ελληνικό κουφάρι των Φ/Κ ,  αλλά είναι πολλοί οι κορακες και τα όρνια και θα φαγωθουν μεταξυ τους.
                                                                                                                                    SAGINI



                                                                                                                                                                 


    Στον ΟΓΑ θα ασφαλίζονται και οι νέοι      αγρότες με φωτοβολταϊκά

         
        Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης  αποφάσισε  οτι στην Ελλάδα οι ''κανονικοι  αγροτες'' που παράγουν πατάτες , σιτάρι , καλαμπόκι ,ελιές ,  κλπ ,

 εντάσσονται στην ίδια κατηγορία ασφάλισης στον  ΟΓΑ    ,
  με αυτούς  τους ''αγροτες'' οι οποίοι με  επιδοτούμενα απο εμάς τους ηλίθιους , προγράμματα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι 100 kw, δεν εργάζονται πλέον  για παραγωγή  αγροτικών προϊόντων ,  αλλά κάθονται στα καφενεία και εισπράττουν τα λεφτά που οι καταναλωτές ενέργειας τους πληρώνουν.
Σύμφωνα με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης.......
Ο   Υπουργός με την πράσινη κουκούλα αποφάσισε........
...και προκαλεί τους ραγιάδες ........




      Εμείς οι Έλληνες ψηφοφόροι  και  καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος ,   αντιπροτείνουμε  στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ,     Γιώργο Κουτρουμάνη  το πρόγραμμα...........   .................."PSOLOS"    (Put SOLar On Stage).
                                                                                                                                       SAGINI



                                                                                                                                                                

Reuters: Δραστικές μειώσεις στις ταρίφες των φ/β στην Ιταλία


        Νέο διάταγμα με το οποίο μειώνονται δραστικά οι ταρίφες των φωτοβολταϊκών στην Ιταλία αναμένεται να εγκρίνει μέσα στον Απρίλιο η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται κυβερνητικές πηγές.
Στόχος της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters, είναι να ελαφρύνει έως ένα βαθμό τους καταναλωτές από τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίες αφορούν τις ΑΠΕ, αποτρέποντας ταυτόχρονα το ρεκόρ φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που καταγράφηκε το 2011.
http://www.energypress.gr/news/Reuters:-Drastikes-meiwseis-stis-tarifes-twn-f-b-sthn-Italia


 Οι Ιταλοί είναι φτωχοί και μειώνουν τις ταρίφες των Φ/Κ . Ο πράσινος Παπακ . είπε οτι δεν θα μειωθούν άλλο οι ταρίφες στην Ελλάδα. Εμεις  δηλ . έχουμε λεφτα ?
                                                                                                                                                  SAGINI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ