Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ....................... Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ



Γιούργκεν  Μπέκερ :
 «Καλές οι εισαγωγές ΑΠΕ, αλλά ως συμπλήρωμα και με χαμηλότερη ταρίφα»


΄΄ΗΛΙΟΣ''...... ΓΕΛΙΟΤΗΤΕΣ , ΜΠΟΥΡΔΕΣ , ΑΣΑΦΙΕΣ , ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ , ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ , ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ , ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ , ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.

                                              
Ο διορισμένος πρωθυπουργός της Ελλάδας κος Παπαδημος ,  ανοίγοντας  τις εργασίες του συνεδρίου, που οργάνωσε η κυβέρνηση του και ο  Παπακ. του ΠΕΚΑ  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών  , για το πρότζεκτ ''Ηλιος''
 τόνισε , πως
«η εφαρμογή του'' Ηλιος'' θα καταστήσει την Ελλάδα πρότυπο ευρωπαϊκής χώρας για την εξαγωγή καθαρής ενέργειας προς τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη που παρουσιάζουν ενεργειακό έλλειμμα».
Μάλιστα, υπογράμμισε, πως το 
 «Ήλιος προβλέπει την εξαγωγή 10.000 MW ηλεκτρικής ενέργειας από τη χώρα μας στην κεντρική Ευρώπη ;
Να χουμε να λέμε.
Υπερβολές . Γελοιότητες.  Ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός   και πάλι ενα'' αόριστο σχεδιο''  και το εμφάνισε  σαν τελειωμένη υπόθεση . Οι παπαγάλοι των ΜΜΕ  αναλαμβάνουν αμέσως ξανά την προπαγάνδα .  '' Θα εξάγουμε  10.000 MW στην Γερμανία .''

Αυτή είναι η Ελληνική γελοία πολιτική.
Ανακοινώνουν σαν τετελεσμένο κάτι που ισως γίνει πραγματικότητα ,  όταν και εφ οσον υπάρξουν στο μέλλον οι προυποθέσεις που σήμερα  ειναι απίθανο να συμβούν. 

Όσο μεγαλύτερα ψέματα λέγει κάποιος τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτός. ( έλεγε ένας γκουρού των μίντια )


 Την απάντηση την πήρε αμέσως από τον Γερμανό υπουργό  Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας Γιούργκεν Μπέκερ.



Ειπε ο Γιούργκεν Μπέκερ..
         «είναι καλές οι εισαγωγές ενέργειας από ΑΠΕ, αλλά μεσομακροπρόθεσμα και μόνο ως συμπλήρωμα στη δική μας παραγωγή, την οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσουν».
Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά στη Γερμανία, αποκλειστικά με εισαγωγές. Μπορεί  να αποτελέσουν μια δυνατότητα για τη Γερμανία μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, προς το παρόν ωστόσο, έχουμε μικρή ανάγκη να εισάγουμε ενέργεια από ΑΠΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια  ο Γερμανός  αναφέρθηκε  στο φλέγον θέμα της πωλούμενης τιμής της εξαγόμενη ενέργειας στη Γερμανία, λέγοντας ότι .
''δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθούν οι Γερμανοί φορολογούμενοι με επιπλέον ποσά για εισαγωγές ενέργειας από Ελλάδα, αφού οι Γερμανικές  ταρίφες είναι κατά 50% χαμηλότερες από τις δικές μας''.

 Κυμαίνονται σήμερα  στα 13,5 λεπτά/ κιλοβατώρα, που στις αρχές του 2014, θα πέσουν στα επίπεδα των 8-10 λεπτά / κιλοβατώρα, όταν σήμερα στην Ελλάδα είναι στα 29 λεπτά (για φ/β στέγης) , και 10 λεπτά /κιλοβατώρα στην γειτονική Τουρκία. 
          «Η πτώση των τιμών, ήταν απαραίτητη για κρατήσει το κόστος για τον καταναλωτή σε λογικά επίπεδα. Δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε τους Γερμανούς καταναλωτές με ένα επιπλέον βάρος από εισαγωγές ηλιακού ρεύματος, που θα κληθούν να πληρώσουν μέσω του Γερμανικού Συστήματος. 
Η όποια χρηματοοικονομική βοήθεια της Γερμανίας προς την Ελλάδα, πρέπει να έρθει από άλλες πηγές», είπε ο Γερμανός αξιωματούχος και συνέχισε.


«Βλέπουμε το'' Ήλιος'' σαν έναν τρόπο να βοηθήσουμε στην οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.  Το μόνο μας ενδιαφέρει το ''ηλιος'' είναι να φτιαχτεί με Γερμανικά πάνελ , γιατί οι βιομηχανίες πάνελ Φ/Κ της Γερμανίας κλείνουν η μια μετά την άλλη. 


 Στην ουσία, ο κ.Γιούργκεν Μπέκερ, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε στον διορισμένο Έλληνα πρωθυπουργό και στον ΥΠΕΚΑ Παπακ. ,  ότι για να καταστεί εφικτό το σχέδιο, θα πρέπει  η Ελλάδα να μειώσει δραστικά τις εγγυημένες ταρίφες που εισπράττουν οι παραγωγοί.
Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό .
Πρόκειται για ένα ακόμη Γερμανό αξιωματούχο, που μεταφέρει τις ανησυχίες της εκεί αγοράς φωτοβολταϊκών και εκφράζει τεκμηριωμένες  ενστάσεις ,  για το μεγαλεπήβολο   Ελληνικό σχέδιο του Παπακ. και την υλοποίησή του στην παρούσα τουλάχιστον μορφή του.



 «Το ποιος θα αγοράσει και ποιος θα πληρώσει είναι ερωτήματα πάνω στα οποία δουλεύουμε, σε πολύ στενή συνεργασία με την ΕΕ.», απαντησε  ο Παπακ.
 Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι λόγω ακριβώς των Γερμανικών «ενστάσεων», υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση με την Ε.Ε. ώστε να «επιδοτεί» εκείνη τη διαφορά!!!!!!!!! ανάμεσα στη τρέχουσα χονδρεμπορική τιμή και την εγγυημένη τιμή πώλησης φωτοβολταικών στη Γερμανία.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ χαρακτήρισε το Helios ως ένα δύσκολο μακροχρόνιο πρόγραμμα.
 «Αλίμονο, όμως, αν αυτό το πρόγραμμα δεν το σπρώξουμε. Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να εισάγει πετρέλαιο και φυσικό αέριο και να μην μπορεί να εξάγει ηλιακή ενέργεια», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
''Λογικος και απλοϊκός '' ο προβληματισμός του ....... , λέμε εμείς.
«Έχουμε κάνει τεράστιο δρόμο, εδώ και έξι μήνες, από τη στιγμή που βγήκε ως ιδέα αυτό και τώρα είναι πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος», τόνισε.
 Αρλούμπες .Ουσία μηδέν ....λέμε εμείς .

 http://www.energypress.gr/news/Mpeker-:-Kales-oi-eisagwges-APE-alla-ws-symplhrwma-kai-me-hamhloterh-tarifa


          Ανακοινώθηκε σήμερα οτι  η Διυπουργική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, αποφάσισε , σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ», την ανάθεση του έργου του τεχνικού συμβούλου στις εταιρίες FICHTNER -KANTOR – CRES – NTUA από κοινού, υπό την αίρεση της επιτυχούς κατάληξης των διαπραγματεύσεων με τους εν λόγω συμβούλους για τη σχετική σύμβαση που θα υπογράψουν με το Δημόσιο.

Όταν...... με το καλό υπογράψουν την σύμβαση , το δημόσιο και οι σύμβουλοι- εταιρείες  , ελπίζουμε να μάθουμε πόσα εκατομμύρια θα είναι τελικά  η αμοιβή τους ,αν καταφέρουν να βρουν κανένα ''επενδυτή''. Κατά τα άλλα παρουσιάζουν το ''ηλιος'' σαν τελειωμένη υπόθεση. 
        Αλήθεια ποια είναι η θέση των κομμάτων για το ''Ηλιος'' ? Θεωρούν οτι η πολιτική του Παπακ .είναι  σωστή και οικονομικά εφικτή ? Γιατί αφήνουν εναν υπουργό να δεσμεύει την χώρα στο σοβαρό θέμα της ενέργειας , για πολλά χρόνια , με  αποφάσεις που ο ίδιος παίρνει χωρίς να ρωτήσει κανέναν ?
Αφού είναι προφανές οτι μετά τις εκλογές  ( αν γίνουν ) ο Παπακ. θα φύγει απο το ΥΠΕΚΑ ?  
Τι  μυστικές συμφωνίες έχουν κάνει το κόμματα με τους δανειστές  ? Αποφάσεις πολλών δις του Παπακ. για την ενέργεια και κανένα κόμμα  δεν  έχει πάρει θέση. Γιατί ?
                                                                                                                              SAGINI

ΥΓ   Αν γίνουν εκλογές θα πέσει πολύ φούμο στους πράσινους .

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ