Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

''ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΥΡΩ ΣΑΣ'' .........κοι Ι. Στουρνάρα και Γ. Λιακόπουλε

 

ΙΣΠΑΝΙΑ                          

1.    Αναδρομικές περικοπές επιδοτήσεων ΑΠΕ για το 2010 και   2011.

 2.    19 % φόρο στους φωτοβολταικους το 2012.

  3.    11 % φόρο στους αιολικούς  το 2012.

  Άμεση εξοικονόμηση πόρων για τους στόχους του Μνημονίου , κε  υπουργέ ΠΕΚΑ.                

Επιτέλους , κάντε αυτό που κάνουν οι Ισπανοί για εξοικονόμηση πόρων .   Πάρτε ένα φιλολαϊκό μέτρο επιτέλους .

Οι συνταξιούχοι οι μισθωτοί και οι άνεργοι  Έλληνες δεν αντέχουν νέες περικοπές .

Να τα    ''πάρετε'' από τους έχοντες ΑΠΕτζηδες , όπως   ο  Ισπανός πρωθυπουργός    Mariano Rajoy.

                                                                                  

            Ισπανία:      «Ρημάζουν» τα φ/β τα νέα μέτρα φορολόγησης της κυβέρνησης
 energypress.gr

Νέα μέτρα τα οποία βρίσκουν αντίθετους τόσο τους συνδέσμους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όσο και τους παραγωγούς φωτοβολταϊκών ετοιμάζεται να επιβάλει η Ισπανία όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Οικονομίας της χώρας.
Την επιβολή επιπλέον φόρου 19% στα εισοδήματα που προκύπτουν από την λειτουργία των φωτοβολταϊκών μονάδων που ανήκουν στην κατηγορία εκείνη που επωφελούνται των –μειωμένων πλέον- feed-in tariff αναμένεται να υιοθετήσει άμεσα η ισπανική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα στην εφημερίδα El Pais.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ο φόρος αυτός θα «ελαφρύνει» από το βάρος των φωτοβολταϊκών λόγω των επιδοτήσεων τον ετήσιο προϋπολογισμό κατά μισό εκατ. ευρώ, από τα 2,4 εκατ. ευρώ σήμερα στα 1,9 εκατ. ευρώ.
Στο μεταξύ νέοι φόροι της τάξης του 11% θα επιβληθούν και στις αιολικές εγκαταστάσεις.
         Ότι οδηγεί τον κλάδο της ηλιακής ενέργειας σε «χρεωκοπία» κατηγορεί την ισπανική κυβέρνηση ο σύνδεσμος των εταιρειών φωτοβολταϊκών, είτε αυτό γίνει μέσω της επιβολής νέων φόρων είτε μέσω της περικοπής των επιχορηγήσεων, οι οποίες ήδη «τρέχουν» αναδρομικά για το 2010 και το 2011.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Ισπανό υπουργό Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τουρισμού, José Manuel Soria, η κυβέρνηση του ετοιμάζεται να επιβάλει νέο τρόπο φορολόγησης στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Αυτός ο φόρος θα αφορά τόσο τις συμβατικές όσο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και θα επηρεάσει και τις ήδη υπάρχουσες μονάδες.
Ο ίδιος σημείωσε πως όσο μεγαλύτερη κρατική στήριξη λαμβάνει ένας κλάδος τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η φορολογία που θα τον συνοδεύσει.
Ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινώσει σύντομα ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy.


                                                                                                                                                                                                         

ΣΠΕΦ ..........    Μαζική  πτώχευση  φωτοβολταϊκών εταιρειών στην Ελλάδα.


Μαζική πτώχευση    χιλιάδων ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά λόγω στάσης πληρωμών από τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΑΕ εντοπίζει ο Σύνδεσμος Παραγωγών από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) και με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα ζητεί την άμεση παρέμβασή του προς εξόφληση των οφειλομένων στους ηλεκτροπαραγωγούς από φωτοβολταϊκά.

Η επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα των πληρωμών των παραγωγών ενέργειας από φ/β, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε και σε εσάς ζητώντας την ύστατη παρέμβασή σας όσον αφορά την κεφαλαιακή ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ είτε μέσω δανείου από το ΤΠΔ, όπως συζητείται ατελέσφορα τρεις μήνες τώρα, είτε ως αύξηση κεφαλαίου του.

Η τραγική κατάσταση στην οποία οι χιλιάδες παραγωγοί ενέργειας από φ/β έχουν περιέλθει όσον αφορά τις πληρωμές τους από το ΛΑΓΗΕ και η συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών τριών και οσονούπω τεσσάρων μηνών, τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μαζική πτώχευση και συνιστά πλέον θρυαλλίδα ακραίων κοινωνικών συμπεριφορών ένεκα του κλίματος απόγνωσης και οργής που επικρατεί.
  Τα ίδια περίπου λέγει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φωτοβολταϊκών (ΠΑΣΥΦ) που εκπροσωπεί κυρίως μικρούς και μεσαίους επενδυτές: 

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Ο νέος υπουργός Οικονομικών κος Στουρναρας και ο  ΥΠΕΚΑ  Γ. Λιακοπουλος , θα διαπράξουν ολέθριο λάθος αν δώσουν με οποιονδήποτε τρόπο χρήματα στον ΛΑΓΗΕ για τους ΑΠΕτζηδες .
Σε έξι μήνες θα ζητάνε πάλι όπως είπε και η τρόικα .
Έτσι και αλλιώς χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω κρίσης και κανείς δεν τις βοήθησε , για να επιβιώσουν.
Γιατί να γίνει εξαίρεση στους ΑΠΕτζηδες ?  Εξ άλλου όπως κατ επανάληψη έχουμε αποδείξει ,αυτοί είναι η αιτία για το πανάκριβο ρεύμα .
Οριστικό φρένο στις σπάταλες των ΑΠΕτζηδων .  Αρκετά ''έφαγαν'' τόσα χρόνια .
Και τα σκάνδαλα  στον  Εισαγγελέα .
Πρέπει  στο ΥΠΕΚΑ να σκεφτούν σοβαρά τα επείγοντα θέματα που έχουν προτεραιότητα .
                                                                                                                                SAGINI



                                                                                                                                                                                                                  

Σταματήστε   άμεσα κε  Γ. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ    τον  ΜΜΚ    των 400 000 000    ευρώ που πληρώνουμε φέτος  στους ιδιώτες παράγωγους ρεύματος από φυσικό αέριο .


Όπως καταγγείλαμε στην προηγουμένη ανάρτηση μας ο ΜΜΚ ( Μηχανισμός Ανάκλησης Μεταβλητού Κόστους ) είναι ένα σκάνδαλο που θεσμοθετήθηκε από τον πρώην ΠΕΚΑ  Παπακ.. και θα κοστίσει μόνον φέτος στον Έλληνα καταναλωτή 400 000 000 ευρώ σύμφωνα  και με την έγγραφη καταγγελία του ΣΠΕΦ     η  οποία δεν διαψεύστηκε ούτε απο τον ΑΔΜΗΕ ούτε απο τους ίδιους τους παραγωγούς ρεύματος από φυσικό αέριο , που σύμφωνα με τον ΣΠΕΦ  παίρνουν τα χρηματα  άμεσα απο τον ΑΔΜΗΕ , αλλά ούτε και από τον πρώην ΠΕΚΑ Παπακ....
Τα χρήματα αυτά θα τα  γλυτώσουμε αν άφησουν  τα φθηνά λιγνιτικά της ΔΕΗ να λειτουργήσουν κανονικά .
400 000 000 ευρω ειναι παρα πολλα χρηματα κε Γ.Λιακοπουλε.



                                                                                                                                                                                                                                    



ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε το φωτοβολταϊκό στο κτίριο της ΓΕΝΟΠ



Συνεχίστηκε η υλοποίηση της πρωτοβουλίας της ''ΔΕΗ Ανανεώσιμες  ΑΕ ''        για την κατασκευή φωτοβολταϊκών σε στέγες κτηρίων της ΔΕΗ ΑΕ, με την ολοκλήρωση της κατασκευής φωτοβολταϊκής εγκατάστασης ισχύος 4.9 kWp, στο κτήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είχε προκηρύξει σχετικούς διαγωνισμούς για την προμήθεια των φ/β πλαισίων και των αντιστροφέων που θα εξοπλίσουν τα συστήματα.
Το κτήριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μαζί με τα κτήρια της ΔΕΗ στις περιοχές της Ελευσίνας και του Ασπρόπυργου όπου οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις έχουν ισχύ 33,84 kWp και 32,90 kWp αντιστοίχως είναι τα τρία πρώτα κτήρια σε σύνολο 27 κτηρίων της ΔΕΗ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη στα οποία η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά στις στέγες, συνολικής ισχύος περίπου 1,1 MW.



Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Έχουν ονοματεπώνυμο κε Υπουργε !

  Η ''ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ''  είναι θυγατρική της ΔΕΗ με σκοπό την επέκταση της στην ''πρασινη αναπτυξη''  του Γαπ  , η   '' πράσινη απάτη '' όπως σήμερα εξελίσσεται.
Θα εγκαταστήσει  λέει  άλλα 24  φ/κ σε κτήρια της ΔΕΗ .  Σύνολο  27 φ/κ μονάδες.
Επειδή τα λεφτά είναι δικά μας και οχι του k.  Τσιπουριδη , πρέπει επιτέλους να μας ενημερώνει  λεπτομερώς για τα μέχρι σήμερα κοστολόγια στις ΑΠΕ .
Να μας πούνε πόσα λεφτά στοίχισε κάθε έργο αναλυτικά , πόσα θα κοστίσουν όλα μαζί   και να δώσει στη δημοσιότητα τις μελέτες κόστους -οφέλους.
Θα πέσει πολύ κλάμα , πιστέψτε μας .

 Τώρα που ο ΛΑΓΗΕ  χρεοκόπησε και δεν πληρώνει πια   ο κος  Τσιπουριδης και οι άλλοι διορισμένοι ''πρασινοι'' πρέπει να μας πουν  τον τρόπο που θα πάρουν πίσω τα λεφτά μας  . 
Ο αέρας και ο ήλιος δεν είναι τζάμπα.
 Είναι πανάκριβες επιλογές . Για πολύ εκκεντρικούς πλούσιους.
Κατάλληλες για αρπαχτές μόνο.
                                                                                                                              SAGINI

                                                                                                                                                                                                                  


ΓΑΙΑΟΣΕ  .                150 000   ευρώ μας χρωστάει ο ΛΑΓΗΕ



    Σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της ΓΑΙΑΟΣΕ, της εταιρείας που εκμεταλλεύεται την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ, από τα δυο φωτοβολταϊκά πάρκα που έχει ήδη κατασκευάσει με ίδια κεφάλαια δαπανώντας περίπου 2,5 εκατ. ευρώ ο ΛΑΓΗΕ δεν έχει καταβάλει περίπου 150.000 ευρώ.

«Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα η ΓΑΙΑΟΣΕ έχει πάρει μόνο μία δόση και εκκρεμούν πέντε μήνες» τονίζει μιλώντας στην «Η» ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Ν. Ιωαννίδης.
 Ειδικότερα εκκρεμούν 60.000 ευρώ για δύο μήνες λειτουργίας του νέου πάρκου και 5.000 ευρώ για πέντε μήνες από το πρώτο πάρκο της εταιρείας.
 Η αδυναμία πληρωμής από το ΛΑΓΗΕ ανατρέπει τον οικονομικό προϋπολογισμό της ΓΑΙΑΟΣΕ η οποία περιμένει έσοδα περίπου 800.000 ευρώ από τα δύο πάρκα που λειτουργεί ήδη.
Σημειώνεται ότι ο ΟΣΕ στρέφει το επενδυτικό του βλέμμα στα φωτοβολταϊκά πάρκα, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί με νέο τρόπο την ακίνητη περιουσία του και να αντλήσει έσοδα για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου.
Και αυτό γιατί πλέον η αξιοποίηση των ακινήτων του κρίθηκε ανεπιτυχής μέσα στο 2011 καθώς τα ακίνητα που επιχειρήθηκαν να αξιοποιηθούν δεν κατάφεραν να προσελκύσουν προσφορές ανάλογες με τις αντικειμενικές αξίες ή την αξία τους βάσει των λογιστικών προτύπων.
 Ημερησία, 14/7/2012 Μ.Μοσχου



Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
Έχουν ονοματεπώνυμο κε Υπουργε !

 Η   ΓΑΙΑΟΣΕ   ΑΕ  του επίσης διορισμένου  κ. Ν. ΙΩΑΝΝΙΔΗ  δαπάνησε  2,5 εκατ ευρώ για κατασκευές  φ/κ  ,  για τι  όπως οι  παραπάνω  ,  έπρεπε να προωθήσουν την       '' πράσινη ανάπτυξη  ''      ( που τελικά έγινε πράσινη απάτη ) ,  γιατί αυτή ήταν η επιλογή των αφεντικών που τους διόρισαν στις θέσεις αυτές.  Τα πληρωσατε μετρητα η τα χρωστατε ακομα κε Ιωαννίδη ?
Νόμιζαν οτι ήταν μονόδρομος. Δεν ρώτησαν και αλλού.
Όμως αποδεικνύεται οτι η επιλογή του κ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ήταν  λάθος .
Ποιος θα μας δώσει πίσω τα  2,5 εκατομμύρια ευρώ.
                                                                                                                         SAGINI

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ,ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ''ΔΕΗ Ανανεωσιμες'' εχει ξοδέψει τεράστια ποσά ,χωρις αντάλλαγμα .
    Επενδύουν στις ΑΠΕ ,γιατί διαφορετικά δεν έχουν λόγο να υπάρχουν σαν εταιρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ