Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ............ΣΤΑ ΑΠΕ



        Επειδή οι πληροφορίες μας λένε ότι  '' κάτι θετικό ''θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα για τις ΑΠΕ  αναδημοσιεύομε  σήμερα τις προτάσεις μας .

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 στείλαμε με ανοιχτή επιστολή στην νέα ηγεσία του ΥΠΕΚΑ την πρόταση του SAGINI 3  για το καυτό πρόβλημα της ενέργειας στη χώρα μας, με τον παρακάτω τίτλο ...

                                          ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΣΗ



                                              



 Η  σημερινή χαμηλή Οριακή Τιμή Συστήματος ΟΤΣ, εκτοξεύει τα "πράσινα" ελλείμματα
 και αποκαλύπτει τα πραγματικά αίτια για την πανάκριβη τιμή του ρεύματος.


Σε συνθήκες χαμηλής ζήτησης αποδεικνύεται πράγματι ότι το σημερινό ηλεκτρικό σύστημα είναι αντιοικονομικό όπως σωστά υποστηρίζει η ΔΕΗ αλλά και οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές .

Ακούγεται τρελό , είναι όμως πέρα για πέρα  αλήθεια .

     Οξύτατο θα παραμείνει το πρόβλημα για το (ΔΕΣΜΗΕ )- σημερα ΛΑΓΗΕ   ακόμη και στην  περίπτωση που τελικά πάρει το δάνειο  ( 350 εκατομ. ευρώ ) απο το Ταμείο Παρακαταθηκών  .
Αν δοθούν τελικά τα λεφτά  (ελπίζουμε οχι ) απο την νέα κυβέρνηση θα είναι ένα νέο σκάνδαλο , αφού ο ΛΑΓΗΕ σύντομα θα ζητάει ξανά κεφάλαια , για να πληρώσει τους Απετζηδες.
 Αυτό εξ άλλου είπαν και οι τροικανοι που προτείνουν αλλαγή αυτού του προβληματικού  συστήματος επιδοτήσεων ΑΠΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΛΑΓΗΕ σήμερα  μπαίνει μέσα  1 εκατ.ευρώ την ημέρα ,απο τις επιδοτήσεις στις ΑΠΕ.
Εξ άλλου οι φόβοι για μπλακ-αουτ απομακρύνονται αφού αποδείχτηκε οτι η ΔΕΗ τα βγάζει πέρα και μόνη της με χαμηλή κατανάλωση , που όπως φαίνεται δεν θα αυξηθεί λόγω οικονομικής κρίσης.
   

    Έτσι καλούνται και πάλι οι καταναλωτές να καλύψουν τα τεράστια ελλείμματα που δημιούργησαν  οι ΑΠΕ στον ΛΑΓΗΕ ο οποίος χρωστάει και θα χρωστάει  τεράστια ποσά στους αιολικούς και φωτοβολταϊκούς παραγωγούς , επειδή το ρεύμα απο τις  ΑΠΕ , που  μας προμηθεύει η ΔΕΗ , επιδοτείται  απο το κράτος  (ΛΑΓΗΕ ) βάσει συμβολαίων για 25 χρόνια.
  Τα πλεονάζοντα δικαιώματα εκπομπής ρύπων που ο πράσινος νόμος  Μπιρμπιλη  επέτρεπε να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν τα ελλείμματα του ΛΑΓΗΕ ,  αποτελούν πλέον ανάμνηση ,  αφού είναι αδιάθετα καθώς  δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον.
 Άλλη μια'' πράσινη μπαρουφα'' κατέρρευσε.

            Όσο χαμηλότερη είναι λοιπόν η Οριακή Τιμή Συστήματος (χονδρική ) για το ρεύμα , τόσα περισσότερα πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ στους  Απετζηδες.         ( διαφορά εμπορικής και επιδοτούμενης τιμής )

Αυτός  είναι ο ορισμός της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΠΑΤΗΣ''

 Με απλά λόγια τα τεράστια λάθη των προηγουμένων κυβερνήσεων αλλά ιδιαιτέρως της  πράσινης κυβέρνησης του ΓΑΠ της Μπιρμπιλη και του Παπακωνσταντινου  κοστίζουν σήμερα  πολλά εκατομμύρια στους εξαθλιωμένους πλέον  Έλληνες καταναλωτές .

  Θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε το θέμα με απλά λόγια .

Ο λόγος για την Οριακή Τιμή του Συστήματος ( χονδρική )η οποία  βρίσκεται σήμερα  σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, έστω και εάν η ΔΕΗ έχει αποφασίσει να μη λειτουργεί  πλέον τις μονάδες φυσικού αερίου που διαθέτει ( Λαυριο,Αλιβερι,Αγ. Γιωργης ) εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων ρευστότητας που επικρατούν στην ενεργειακή αγορά αλλά και για λόγους οικονομίας αφού η ζήτηση καλύπτεται απο τα λιγνιτικα εργοστάσια , αλλά και απο τα υδροηλεκτρικά της.

   Τον φετινό Μάιο-   Ιούνιο πχ, είναι εξαιρετικά χαμηλή η  ζήτηση, καθώς οι αιχμές κυμαίνονται λίγο πιο πάνω από τα 6GW  κατά την διάρκεια της ημέρας , την ίδια στιγμή που τη νύχτα η ζήτηση υποχωρεί σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, έως και τα 3GW.
    Η χαμηλή ζήτηση για την εποχή ( καλοκαίρι ) ,  βασικά λόγω κρίσης  και  σε συνδυασμό με τη λειτουργία σε πλήρη ισχύ των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ αλλά και των υδροηλεκτρικών της , έχει οδηγήσει την Οριακή Τιμή   σε  πρωτοφανή  χαμηλά της τάξης των 34 ευρώ   MW/ h  , για μια ολόκληρη ημέρα (μέση ημερήσια τιμή).
 
      Η  ΔΕΗ   σήμερα έχει σημαντικά έσοδα  και αυξάνει σημαντικά τα περιθώρια λειτουργικού κέρδους στην προμήθεια αφού πουλάει στους καταναλωτές με 75 ευρώ την μεγαβατωρα !!!!  
Κέρδος 40+ ευρώ ανα MW/h .
Αυτό δημιουργεί έστω και προσωρινά, εξαιρετικά θετικές προοπτικές στα οικονομικά της ΔΕΗ.



      Αντιθέτως , η χαμηλή ΟΤΣ εκτοξεύει  το κόστος της'' πράσινης ενέργειας'' απο ΑΠΕ    στα ύψη  .

 Διότι  μεγαλώνει την απόσταση μεταξύ της εμπορικής τιμής και της επιδοτούμενης τιμής που προσφέρεται απο τον ΛΑΓΗΕ  σε κάθε ειδους ΑΠΕ  ( αιολικά,φωτοβολταϊκά ,υβριδικά κλπ ).
   Έτσι για παράδειγμα με ΟΤΣ στα 38 ευρώ, ο ειδικός λογαριασμός ΑΠΕ, πρέπει να καλύψει για κάθε αιολική μεγαβατώρα 50 ευρώ διαφορά (τιμή FIT 87,85 ευρώ η μεγαβατώρα) ,  που πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ  και 
 για κάθε φωτοβολταϊκή μεγαβατώρα από 212 έως  230 ευρώ την μεγαβατώρα που πάλι πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ . 
Δηλαδή κάθε μέρα από την αγοραπωλησία   400MW αιολικών οι προμηθευτές (πχ ΔΕΗ ) αποκομίζουν 336 χιλιάδες ευρώ κέρδος και δημιουργούν 459 χιλιάδες έλλειμμα στο ΛΑΓΗΕ.

 Προσέξτε   .... τα 50 ευρώ  και τα 230 ευρώ είναι η κρατική επιδότηση  στο ρεύμα που παράγουν οι ΑΠΕ , οταν βέβαια παράγουν,  που πληρώνουμε εμείς τα τελευταία χρόνια . ( τα κερατιατικα των Κοπελουζομυτιληναιοπεριστεριδωσαμαραδωρεστηδων.........κλπ,κλπ .)
Με το ζόρι , αφού κανείς δεν μας ρώτησε.
Είναι το κόστος βλακείας της ''πρασινης απατης''. Εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης .

   Φαίνεται λοιπόν καθαρά οτι χωρίς  ΑΠΕ και '' πράσινη απάτη'', το ρεύμα της ΔΕΗ απο Ελληνικό λιγνίτη με ηλεκτροστατικά  φίλτρα,  αποθειωτες και υδροηλεκτρικά θα ήταν το...... φθηνότερο στην Ευρώπη  ,   όπως ήταν μέχρι το 2009.
      Αυτό ενοχλούσε  όμως τους εργολάβους , τις πολυεθνικές των ΑΠΕ , την Γερμανία , τους οικολογουντες παπαγάλους , τις'' οικολογικες'' ΜΚΟ αλλά και τις πράσινες κυβερνήσεις  όπως του ΓΑΠ αφού το αδερφάκι του έκανε ''δουλεια '' ( I4SENCE ) , ''Project HELIOS '',  Τεράστιο Φ/Κ στην Πτολεμαΐδα και Μεγαλόπολη ,υβριδικά στην Ικαρία  κλπ.  Πολλά τα λεφτά .
     
     Στον αντίποδα όταν η Οριακή Τιμή  ήταν  σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα , λόγω μεγάλης ζήτησης  ,  οι  ΑΠΕ  ''φαίνεται''  να επιδοτούν το σύστημα με φθηνότερη ενέργεια…

Αυτό θέλουν πάσι θυσία οι Απετζηδες .
Και προσπαθούν με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον να ανεβάσουν τις τιμές στην συμβατική θερμική ενέργεια για να δείχνουν οτι τάχα είναι ανταγωνιστικοί.
Αυτό βέβαια είναι αστείο να το πιστεύει κάθε λογικός άνθρωπος , αφού η λύση για περιόδους μεγάλης ζήτησης  είναι μια .....απλή και φθηνή.

     Την επιχείρησε ο κος Αθανασόπουλος  πρώην Διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ όταν αποφάσισε την κατασκευή δυο νέων συγχρόνων λιγνιτικων μονάδων αλλά η ΓΕΝΟΠ του Φωτόπουλου μαζί με τον ΓΑΠ κάνανε κατάληψη στα γραφεία του ΔΣ της ΔΕΗ  για να ματαιώσουν τα  σχέδια της διοίκησης. Είδατε τι κάνει κάποιος για να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.

                                                    
   Όσες χιλιάδες ΑΠΕ και να εγκαταστήσουμε στην χώρα , είναι αδύνατον να υποκαταστήσουν τα δυο θερμικά εργοστάσια λιγνίτη.
  Ο ΓΑΠ και το σινάφι του μαζί με τον σημερινό πρόεδρο ΔΣ  ΔΕΗ  Α.Ζερβό (ειδικός στις ΑΠΕ ) και τον Θεο είναι εναντίον του φθηνού Ελληνικού λιγνίτη και υπέρ των πανάκριβων ΑΠΕ , του φυσικού αερίου, της ΕΕ   της Μερκελ και ήθελαν να κλείσουν όλα τα λιγνιτικα προς όφελος των ΑΠΕ .
Να γεμίσουμε τα βουνά,τα νησιά  και τα χωράφια μας με πανάκριβα Γερμανικά ΑΠΕ.
Εμείς οι φτωχοί της Ευρώπης . Να αυτοκτονήσουμε δηλαδή με διαταγή ΕΕ .
  Γιατί άραγε? 
 Πολύ απλό  εεεε.....!!!!!
  

Για τους πράσινους φανατικούς των ΑΠΕ ,  όπως ο διορισμένος απο την Μπιρμπιλη πρόεδρος της ΔΕΗ κος Α.Ζερβός   αλλά και αντίστοιχος της'' ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ'' κος Τσιπουριδης  ,  ή βασική πηγή του «κακού» είναι το γεγονός ότι η οριακή τιμή του συστήματος κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα λόγω χαμηλής ζήτησης από τους καταναλωτές , με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η διαφορά μεταξύ τιμής αγοράς και επιδοτούμενης τιμής των ΑΠΕ που πρέπει να καλυφθεί από το ΛΑΓΗΕ.

     Τα κέρδη της ΔΕΗ σήμερα επιτέλους  αυξάνονται ( ετσι πρέπει άλλωστε , γιατί πρεπει να κανει επενδυσεις  ) αλλά οι ΑΠΕ  αποδεικνύονται στην πράξη  οτι είναι άχρηστες και πανάκριβες για τους φτωχούς Έλληνες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς και με βάση τις προβλέψεις για τις εντάξεις νέων μονάδων ΑΠΕ στο σύστημα, το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ, αναμένεται μέσα στο 2012 να φτάσει τα 350 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή τα αδιάθετα δικαιώματα εκπομπής ρύπων που ίσως  μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τροφοδοτηθεί – με βάση και την πρόσφατη πρόβλεψη του νόμου – κοστολογούνται περί τα 150 εκατ. ευρώ (με τιμή 15 ευρώ ο τόνος).
Πιστεύουμε οτι αυτό είναι απίθανο να συμβεί , όπως αναφέραμε πιο πάνω. Η Αγορά ρύπων ειναι νεκρή σε ολη την Ευρώπη.
     Πρακτικά δηλαδή ακόμη και εάν τελικώς περνούσε η άποψη του ΥΠΕΚΑ και του πολύξερου Παπακωνσταντινου   και τα έσοδα από τα αδιάθετα δικαιώματα περάσουν στο ΛΑΓΗΕ, θα υπάρχει ακόμη ένα τεράστιο έλλειμμα της τάξης των 200 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να επωμιστούν οι καταναλωτές μέσω του τέλους ΑΠΕ.
Η μεταφορά του τέλους ΕΡΤ υπέρ των ΑΠΕ είναι άλλη μια γελοιότητα.
Η μεγαλύτερη φορολόγηση του λιγνίτη της ΔΕΗ  άλλο ενα έγκλημα σε βάρος των καταναλωτών με την υπογραφή Παπακωνσταντινου .

 Αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα.

Οι Απετζηδες  δηλ ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών ΑΠΕ (ΕΣΗΑΠΕ) μιλαει για  ''στρεβλώσεις'' που υπάρχουν στη χονδρεμπορική αγορά και εμείς βεβαίως και συμφωνούμε.
Θέλουν να κλείσει η ΔΕΗ η να πουληθεί και να μείνουν χωρίς αντίπαλο , άλλα εμείς δεν συμφωνούμε.
    Οι παραγωγοί ΑΠΕ ζητούν να υπολογίζεται το επιπλέον κόστος που προκύπτει από τις στρεβλώσεις  !!!   της αγοράς και να μην ενσωματώνεται στο τέλος ΑΠΕ, αλλά και να να ενεργοποιηθούν οι σχετικές διατάξεις του Ν.3851/2010 για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ από άλλες πηγές που πληρώνει ο καταναλωτής και οι οποίες δεν αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια (π.χ. τέλος υπέρ ΕΡΤ).

Έχουν όπως βλέπετε τετράγωνη λογική οι άνθρωποι . Και μπόλικο θράσος.
 Όπως πάνε θα ζητήσουν και κεφαλικό φόρο για τις ΑΠΕ τους.

Βεβαίως όπως αναφέρει ο ΕΣΗΑΠΕ «η μόνιμη και τίμια λύση είναι η διαμόρφωση μιας αγοράς όπου η τιμή θα αντανακλά το πραγματικό κόστος παραγωγής και έτσι ο καταναλωτής θα γνωρίζει τι πληρώνει και για ποιόν τα πληρώνει».
Αχ αυτή....... η τιμιότητα .
 Μέχρι τότε λένε οι εκπρόσωποι της αγοράς ΑΠΕ, το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ να το καλύπτει αυτός που το δημιουργεί…
Συμφωνούμε απόλυτα .
Πληρώστε εσείς λοιπόν. Μέχρι και η Μερκελ το είπε κε υπουργέ.
Θα  σας πουν ... ......Μαααα   ....λειτουργούμε νόμιμα και έχουμε έγγραφες κρατικές δεσμεύσεις για τις επιδοτήσεις και προστατεύουμε το περιβάλλον (sic)!!! .
Η απάντηση είναι οτι χιλιάδες Έλληνες εργαζόντουσαν και πληρωνόντουσαν νόμιμα στον Δημόσιο  αλλά και στο ιδιωτικό τομέα και βρέθηκαν απολυμένοι και άνεργοι .
Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πληρώνουν πολύ ακριβά την κρίση , χωρίς να έχουν φταίξει για το παραμικρό .

Επειδή πρέπει να πληρώνουν όλοι  , νομίζουμε οτι άργησε άλλα ήρθε η σειρά σας.
 Όσο  για το πολύπαθο Ελληνικό περιβάλλον  καθημερινά υποβαθμίζεται από πολλές αίτιες .
Μια από τις βασικότερες όμως,  είστε εσείς που υποκριτικά το ''προστατεύετε''..

Το φθηνό ρεύμα είναι κοινή ωφέλεια.

Είναι Εθνική  απαίτηση

17 σχόλια:

  1. Τωρα καταλαβα τι παιζεται με το ρευμα.
    Πολυ ξεκαθαρο το αρθρο σας.
    Ολα ειναι ενα καλοστημενο παιχνιδι σε βαρος μας.
    Δυστυχως περασαν δυο εκλογες και κανενας πολιτικος,
    δεν μιλησε για αυτα τα θεματα.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυσκολα θα βρεθει υπουργος να τους κοψει
    τις ταριφες .Ειδικα αν ο Στουρναρας μπει στην κυβερνηση.
    Δεν ειναι ευκολα αυτα.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς δεν εγινε ΥΠΕΚΑ Ο πρασινος Μητσοτάκης.
    Κάτι ειναι και αυτό.
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
    ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕΙ . ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ
    ΛΙΒΙΕΡΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
    ΑπάντησηΔιαγραφή

    Απαντήσεις






    1. Φυσικά και ευχόμαστε καλή επιτυχία στήν νέα ηγεσία
      του Υπουργειου ενεργειας.
      Μία καλή αρχή θα ήταν να κόψουν από τον τίτλο το
      Κ Α . Κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει.
      Ειναι ''πράσινο παραμύθι''.
      Διαγραφή
  5. Τελικα δωσανε δάνειο στήν ΔΕΗ και στην ΔΕΠΑ από το Παρακαταθηκών , αλλα ο ΛΑΓΗΕ εμεινε με αδεια χέρια . Ισως κάτι έχουν σκεφτεί .Ισως αυτα που γράφεις εσύ ο Αρχαιος καί οι άλλοι πιάσουν τελικά τόπο .
    Καποτε πρέπει να γίνει η αρχή με το κόψιμο των επιδοτήσεων στα κοράκια που ζουν σε βάρος μας.
    ΑπάντησηΔιαγραφή

    Απαντήσεις






    1. Εμείς επιμένουμε.
      Ειναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ να δοθεί δάνειο στον ΛΑΓΗΕ.
      Υπαρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ που πεινάνε σήμερα.
      Διαγραφή
    2. εσύ και γω και ο αρχ..θα τα λέμε και αυτοί

      Πληρώνει το Φεβρουάριο για τις ΑΠΕ ο ΛΑΓΗΕ

      http://www.energypress.gr/news/Plhrwnei-to-Febroyario-gia-tis-APE-o-LAGHE
      Διαγραφή
    3. Μεχρι πότε θα πληρώνει ο ΛΑΓΗΕ.
      Η ΟΤΣ θα παραμεινει χαμηλα λογω οικονομικης κρισης .
      Η καταναλωση ρευματος θα μενει χαμηλα.
      Ετσι η μαυρη τρυπα του ΛΑΓΗΕ ολοενα και θα μεγαλωνει.
      Ερχεται το Βατερλω των ΑΠΕ .
      Ο κοσμος θα επαναστατησει οσο μαθαινει την ''απατεωνιά'' τους.
      Συντομα ο ΛΑΓΗΕ θα σηκωσει ψηλα τα χερια .
      Διαγραφή
  6. Ετοιμαζόμαστε για anti-lobing

    LAKONIA NO WINDMILLS AREA
    ΑπάντησηΔιαγραφή

    Απαντήσεις






    1. Καλή δύναμη.
      Εμεις παντα μαζί σας.
      Διαγραφή
  7. αφού ο Πικραμενος σήμερα παρέδωσε τον φάκελο Ενεργείας στον μίζερο αντωνακη της ρεμούλας ολα πάνε κατ ευχή δλδ. πάμε άμεσα ολοταχώς και δυστυχώς για κατάσταση ΧΑΟΣ ataktos
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πες μου εσύ η κανένας άλλος με ποιο πρακτικό τρόπο μπορούν και πρόκειται να αντιμετωπίσουν το τεράστιο έλλειμμα πρώτων ήλων -λιγνίτης και ρευστού (Φ/Α)..


Σχετικές με το θέμα οι παρακάτω αναρτήσεις μας

http://www.energypress.gr/news/Plhsiazei-h-kataigida-gia-ton-klado-twn-fwtoboltaikwn

http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_25.html

 http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_17.html

 http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_16.html

 http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_11.html

 http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8652.html




16 σχόλια:

  1. ΤΟ ΥΠΕΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.
    ΚΟΨΙΜΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΕΡΔΩΝ ΑΠΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ . ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥς ΑΠΕΤΕΩΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδιά, οι μικροεπενδυτές που σε αναζήτηση μιας ασφαλούς επένδυσης έβαλαν από την τσέπη τους το 50-60% του απαιτούμενου ποσού δεν είναι ‘απατεώνες’. Με μεικτή φορολογία ήδη κοντά στο 40% (φόρος εισοδήματος και μερίσματα) και χωρίς δυνατότητα να κρύψουν ούτε ένα ευρώ από τα έσοδά τους, καθώς τέλος και με επιτόκια δανείων στο 8%, δεν είναι και σε καλύτερη μοίρα από τους υπόλοιπους επιχειρηματίες. Ποιος ξέρει πότε θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Οι ΑΠΕ ήταν ένα ακόμα μικρό χρηματιστήριο … σε μια πεθαμένη αγορά, βρήκαν τρόπο να πάρουν οι τράπεζες, οι Γερμανοί (και οι Κινέζοι) το κομπόδεμα του μικρομεσαίου!
    Οι μεγάλοι μια χαρά θα είναι. Οι τράπεζες τα έχουν σίγουρα τα λεφτά τους …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε 8,31.....
    Tα προσδοκομενα εγγυημενα κερδη 25% για 25 χρονια ,ειναι σκανδαλωδης αποδοση,ειναι τζογος.
    Ηταν το τυρακι στη φακα που δεν βλεπατε.
    Τι να πουνε αυτοι που τοποθετησαν τις οικονομιες τους σε ΟΕΔ. Μηδενικου ρισκου και μικρης αποδοσης.
    Οι ΑΠΕ ειναι μια φουσκα που διαφημιστηκε σαν η ''πρασινη αναπτυξη''.
    Η μεγαλυτερη διεθνης απατη που κατεστρεψε και καταστρεφει οικονομιες κρατων ( Ισπανια ,Ελλαδα κλπ,κλπ ) επενδυσε στο φοβο των λαων για την ''κλιματικη αλλαγη'' που τελικα δεν υπαρχει .
    Τα θυματα της ''πρασινης απατης'' ειναι τα εκατομμυρια καταναλωτων ρευματος που πληρωνουν χωρις να ερωτηθουν.
    Πληρωνουν δηλαδη με το ζορι τις εγγυημενες τιμες των ΑΠΕτζηδων . Αναγκαστικα ,γιατι δεν ζεις χωρις ρευμα .
    Αδικο !!!!.
    Αυτη η φουσκα τωρα εσκασε ,αλλα τωρα ειναι αργα για ολους. Κυβερνησεις,καταναλωτες,''επενδυτες''.
    Το πλοιο βυθιζεται και η ορχηστρα θα παιζει για λιγο ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sagini, Δίκιο έχεις (Ανωνυμος 8,31)

      Παντού αδικία και κόσμος που έχει χάσει τα λεφτά του (συντάξεις, ομόλογα, υγυείς εταιρίες που έκλεισαν λόγω της 'πλασματικής' κρίσης κλπ.) αλλά το κυριότερο την χαρά του. Βέβαια στην ΔΕΗ τα φορτώνουν όλα ... την ΕΡΤ, τα επιδόματα των τελωνιακών (καμουφλασρισμένα ώς εισφορά του Ν.2093/92) και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ). Το τέλος ΑΠΕ αυξάνεται αυθαίρετα όπως αυξάνουν και οι Δήμοι τα τέλη τους. Τα αυξάνουν μόνοι τους δεν τους ελέγχει κανείς. Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται και πάλι. Και να είχαμε περισότερες παροχές πάει στο καλό. Εντάξει, να πληρώνουμε παντού. Τι παίρνουμε όμως τελικά πίσω ? ...

      Δεν είναι καλό όμως να στρέφεται ο ένας εναντίον του άλλου. Δεν φταίνε οι ΑΠΕτζήδες. Το 2008 που γίναν τα πρώτα Φωτοβολταϊκα κόστιζαν 6-7€/watt με μια επιδότηση 40% που τώρα αρχίζουν να πληρώνονται κουτσουρεμένες κατά 20-30%. Τότε δεν υπήρχε τέλος ΑΠΕ και είχε υπολογιστεί - θεωρητικά - από που θα έβγαιναν τα λεφτά. Μετά εμφανιστηκε το τέλος ΑΠΕ στο 0,5€/MWH γιατί προφανώς κάποιοι δεν τα 'υπολόγησαν' καλά. Μετά επειδή πάλι κάτι δεν υπολόγησαν καλά έγινε 1€/MWH, τώρα 6€/MWH, σε λίγο 10€/MWH και βλέπουμε. Ενώ το κόστος κατασκευής έπεφτε, οι ταρίφες έμεναν σταθερές. Κόποιοι ωφελήθηκαν, όχι όλοι όμως. Γι' αυτό δεν μπορούμε να γενικεύουμε.
      Παντού η εύκολη λύση. Μας λείπουν λεφτά να τα παίρουμε από αυτους που δεν μπορούν να γλυτώσουν. Λείπουν λεφτά κόψε συντάξεις και μισθούς. Δεν βγαίνουν τα νούμερα, αύξησε την φορολογία και πάει λέγοντας ...

      Προβλήματα σε όλους τους τομείς. Ήρθε το τέλος. Ποιος θα μας σώσει όμως; Μια ανωτέρα δύναμη ίσως ...

      Διαγραφή
    2. Ενταξει ,αλλα μπορεις να προτεινεις καποιον λογικο τροπο για να μειωθουν τα ελλειματα του ΛΑΓΗΕ σημερα ???

      Διαγραφή
    3. Ανωνυμος 8,31)
      Λύσεις ... Θα μπορούσε κατ αρχήν να υπάρξει αντίστοιχη πίεση να δουλέψει το σύστημα με την δημοπρασία των ρύπων. Θα μπορούσε να υπάρξει και φορολογία και στην ΔΕΗ για κέρδος που εισπράτει από επένδυση που έκανε άλλος. Χωρίς τις ΑΠΕ από ιδιώτες δεν θα έπρεπε η ΔΕΗ-Κράτος να κατασκευάσει αυτά τα έργα? αντί να τα φτιάξει αυτή τα φτιάξαμε εμείς.
      Ήταν απαίτηση να γίνουν αυτά τα έργα από την ΕΕ. Την εποχή που έγινε αυτό κόστιζαν ακριβά. Και το κράτος να έκανε την επένδυση πάλι θα υπήρχε πρόβλημα κόστους και ελλείματος. Η ΕΕ που έθεσε τους στόχους γιατί να μην συνεισφέρει και αυτή λίγο.
      Η πιο σωστή λύση το διάστημα αυτό είναι όχι άλλες αιτήσεις, για όσες τρέχουν να υπαρξει κλείδωμα τιμής με την ηλέκτριση και η θέσπιση συντελεστή εργολαβικού κέρδους για όλους(είπαν για 10-15%). Ο ΛΑΓΗΕ που έχει τα στοιχεία με την ημερομηνία ηλέκτρισης το κάθε έργου, να προσαρμόσει το κάθε τιμολόγιο ξεχωριστά με βάσει τα κοστολόγια κατασκευής Φωτοβολταϊκών ενά εξάμηνο. Το υπουργείο έχει αναλυτικούς πίνακες για αυτό. Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα για το έργο που ηλέκτρισα το 2008 να πληρώνομαι 0,45€/kWh, για το έργο του 2009 0,40€/kWh και το έργο του 2010 0,35€/kWh. Άσχετα ότι και για τα τρία έχω σύμβαση για 0,45. θα πρέπει να υπάρχει άλλη μεταχείριση για κάποιον ο οποίος είχε κλειδώσει τιμή 0,45 την εποχή του το 100άρι κόστιζε 300.000€ αλλά το έφτιαξε 18 μήνες μετά όταν κόστιζε 200.000€. Το να έρθει όμως και να μου πει κάποιος 20% κράτηση επί του τζίρου σε όλες τις εταιρίες είναι χωρίς λογική ... χα χα χα - Και δεν είναι το μόνο παράλογο στην εποχή μας να μου πεις! Χρειαζόμαστε λίγο χιούμορ μου φαίνεται, γιατί θα μας πεθάνουν πριν την ώρα μας έτσι που πάνε τα πράγματα.

      Διαγραφή
  5. ΄Προς τον συντάκτη του αρθρου.
    Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.Οι σχολιαστες δικαιολογούνται εσύ οχι.Ψαξε ηλιθιε αρθρογράφε να δείς πόσο αγοράζουμε απο το εξωτερικό την επιπλέον ενέργεια που χρειαζόμαστε και μετα έλα να μιλήσεις για τις ΑΠΕ που φουσκώνουν το έλλειμα..
    Διάβασε κατανόησε και μετά να εκφρασεις άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕ ΚΑΤΑ 100%
    Αυτο ειναι νεα ΚΛΟΠΗ .
    ΑΙΣΧΟΣ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οδηγούν την Ελλαδα σε αποβιομηχάνιση

    Η βιομηχανία αδυνατεί να πληρώσει οποιαδήποτε αύξηση στο τέλος ΑΠΕ μετά από τις αυξήσεις που έχει ήδη υποστεί σε τιμολόγια και φόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα πολλά λεφτά τα παίρνουν οι μεγαλοι φ/κ και αιολικοι ,και οχι οι
    μικροί που τα βάζουν στη στέγη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σήμερα διαβασα και μελέτησα την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής της Διαρκής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την Μαυροπηγη και έφρυξα απο το κακο μου ,Αν μια μέρα ,τώρα στα κοντά ,πέσει πείνα σε αυτήν την εύφορη γωνιά της γης που λέγεται Ελλαδα δεν θα είναι γιατί φύγαμε ή μας διώξαν απ το ευρώ αλλά γιατί θα έχουν δώσει την γη ,το νερό και την ενέργεια σε ιδιώτες….
    Γνωρίζετε μήπως κανένα από τα Golden Boys του καθ.Αρ. Ζερβού διοικητή της ΔΕΗς που να ξέρει να καλιεργεί στάρι και ντομάτες ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νικο ..
    νομίζω οτι τις ντομάτες τις..... αποφεύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. και η μάσα αξιολύπητε Αρθούρο συνεχίζεται βλέπω ..μιας και η ερώτηση του βουλευτή Αλεξακη έμεινε πάλι αναπάντητη http://pontokomicom.blogspot.gr/2012/08/21387000.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rYXVFn52tks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τραπεζες,βουλευτες, κομματοσκυλα,μκο ,πλασιεδες,εργολαβοι ΑΠΕτεωνες ,πιεζουν μαζικα την κυβερνηση για να μην τους κοψουν τις μασες-χαψες με τις ταριφες .Ελπιζουμε να μην υποχωρησουν και να υποκυψουν ,και να αποφασισουν για το καλο του καταναλωτη και μονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ