Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ - Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΑΤΗ;

 

 

Keith Biffra      


      Το όνομα αυτού Keith Biffra, καθηγητής στο πανεπιστήμιο East Anglia στην Αγγλία.
Το 1995 ο Biffra δημοσίευσε μια εκπληκτική μελέτη που έδειχνε ότι το κλίμα τώρα είναι πιο θερμό από τον Μεσαίωνα, και αντίστοιχα ότι δεν υπήρξε ποτέ η Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος.
 Η μελέτη του Biffra δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature καθώς και στην επιστημονική επιθεώρηση Science.
Βασιζόμενοι στα στοιχεία του Biffra οι επιστήμονες Mann, Bradley, Hughes, δημοσίευσαν πάλι στο Nature, μελέτη που έδειχνε το ίδιο αποτέλεσμα- σήμερα ειναι  πιο ζεστό το κλίμα από ότι ήταν τον Μεσαίωνα.
 Η Διακυβερνητική Επιτροπή του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή η  IPCC, διόρισε τον Biffra υπεύθυνο για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και υιοθέτησε την μελέτη του.
Σε τι στοιχεία βασιζόταν η μελέτη του Biffra;
Αυτό ακριβώς θέλησαν να μάθουν άλλοι επιστήμονες και να αναλύσουν την μεθοδολογία του Biffra. Ομως για χρόνια τα στοιχεία του Biffra παρέμεναν ερμητικά κλειστά.
 Μόνο όταν το εγκυρότατο Royal Society της Αγγλίας επέμενε ,  αναγκάστηκε ο Biffra να δημοσιοποιήσει τα πρωτογενή στοιχεία και το σοκ στην επιστημονική κοινότητα μόλις τώρα αρχίζει να εκδηλώνεται.
Διότι ο Biffra βάσισε την θεωρία του σε ανάλυση κορμών 12 δέντρων από τη Σιβηρία, και συγκεκριμένα από την χερσόνησο Γιαμάλ.
 Επιπλέον ο Biffra απέρριψε αυθαίρετα δείγματα από 252 κορμούς δέντρων.
 Ο μαθηματικός McIntyre ανέλυσε τα στοιχεία του Biffra και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μελέτη του βασιζόταν σε προεπιλεγμένα στοιχεία που θα απεδείκνυαν την θεωρία του περί ανόδου της θερμοκρασίας.
Αναλύοντας το σύνολο των δειγμάτων από τα 252 δέντρα ο McIntyre βρήκε ότι η Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος όντως υπήρξε και ήταν πιο θερμή από σήμερα.
Η ιστορία δείχνει ότι πέρα από την αντιεπιστημονική συμπεριφορά του Biffra, και όσων τον αντέγραψαν τυφλά, υπάρχει μια σιωπηρή συνεργασία των μέσων ενημέρωσης για την προώθηση θέσεων υπέρ της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Ταυτόχρονα υπάρχει και μια σιωπηρή συναίνεση στην απόκρυψη στοιχείων που δείχνουν ότι υπήρξαν, σε ιστορκούς χρόνους, περίοδοι που το κλίμα ήταν πιο θερμό από σήμερα.
Πρόσφατα η δήθεν έγκυρη αγγλική εφημερίδα Γκάρντιαν έσβησε από την ηλεκτρονική της σελίδα κάθε αναφορά στο σκάνδαλο Biffra.
 Για να έλθουμε στα δικά μας, πρέπει να τονίσουμε ότι καμία εφημερίδα, κανένα κανάλι, δεν αναφέρει την έντονη επιστημονική διαφωνία που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο πια, σχετικά με την κλιματική αλλαγή.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει περάσει έντεχνα το υποσυνείδητο μας ως ένα αναπόφευκτο φυσικό φαινόμενο.
Και βέβαια αυτοί που θα μας σώσουν από το φαινόμενο είναι μερικοί αυτόκλητοι οικολόγοι με την συνεργασία μερικών πεφωτισμένων επιχειρηματιών που θα φυτέψουν επιδοτούμενες ανεμογεννήτριες σε διάφορες εσχατιές της Ελλάδας.
Οσο πιο πολύ μας φοβίζουν τόσο πιο εύκολη θα είναι αυτή η οικολογική παρέμβαση που θα ανεβάσει το κόστος της ΔΕΗ κατά 300 τοις εκατό!
 

         Η ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΘΕΡΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΡΜΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Από το 800 μέχρι το 1200 μετά Χριστόν, δηλαδή σε ιστορικές εποχές, ο πλανήτης πέρασε μια περίοδο όπου η θερμοκρασία ήταν σημαντικά πιο θερμή από σήμερα.
Αυτό είναι γεγονός, αποδεδειγμένο από 700 μελέτες διακεκριμένων επιστημόνων. Και δεν είναι μόνο οι μελέτες.
Τα αρχεία του Βατικανού δείχνουν ότι κατά την ΜΘΠ η καθολική εκκλησία εισέπραττε εκκλησιαστικούς φόρους από την ακμάζουσα αποικία των Βίκινγκς στην Γροιλανδία!
Ναι, τότε η Γροιλανδία ήταν αρκετά θερμή και καλλιεργείτο με καλαμπόκι!
Αυτό είναι ιστορικα΄κατεγεγραμμένο και δεν χωρά καμία αμφιβολία.
Η ΜΘΠ δεν ήταν η μόνη θερμή περίοδος.
 Η Μινωική εποχή καθώς και η Ρωμαϊκή είχαν κλίμα αρκετά πιο θερμό από σήμερα.
 Και ένα τελευταίο στοιχείο που είναι κάπως διασκεδαστικό.
 Οσοι περάσαμε τα εφηβικά μας χρόνια στην Ευρώπη θυμόμαστε ότι ο εφιάλτης τότε ήταν η επερχόμενη νέα περίοδος των παγετώνων. Ενας σημερινός επιστημονικός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα, ο John Holdren, είχε γράψει για την αναμενόμενη εποχή των παγετώνων.
Τόσο έντονη ήταν η πεποίθηση ότι οι παγετώνες ήταν προ των θυρών που η διαβόητη CIA είχε ετοιμάσει έκθεση για τους στρατηγικούς κινδύνους που θα αντιμετώπιζαν οι ΗΠΑ λόγω..... παγετώνων.
                                                               
Σήμερα ο John Holdren μας τρομοκρατεί με το νέο νούμερο, την υπερθέρμανση του πλανήτη και κανείς δεν σηκώνει κεφάλι να τον ρωτήσει τι έγινε και του άλλαξε το μέσον.
 Το μέσον, διότι το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο: η τρομοκράτηση των πολιτών που θα τους πείσει να κάνουν ότι τους λένε ως αμνοί προς σφαγή.

 πηγη
 http://www.oplognosia.com


                                                                                                                                                                    

                                                         
                                                                                           Dr. Richard Lindzen   MIT

«Το να αμφισβητείς την παγκόσμια θέρμανση, δεν κάνει, από μόνο του, κάποιον καλό επιστήμονα, και ούτε η αποδοχή της παγκόσμιας θέρμανσης, κάνει, καθ εαυτή, κάποιον κακό επιστήμονα.
 Και ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για κάποιον ενεργό στην επιστημονική κοινότητα, είναι να συνειδητοποιήσει, όπως στην περίπτωσή μου, ότι οι περισσότεροι ατμοσφαιρικοί επιστήμονες, που εκτιμώ, αποδέχονται την παγκόσμια θέρμανση.
 Το σημαντικό σημείο, ωστόσο, είναι ότι η επιστήμη που ασκούν και που εκτιμώ, δεν αφορά στην παγκόσμια θέρμανση. 
Αποδεχόμενοι ωστόσο την παγκόσμια θέρμανση κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη». 

  Dr. Richard Lindzen   MIT               

Πηγή
 archaeopteryx

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ