Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΓΕΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΠΕΠΟΝΗ ΣΕ ....ΒΕΝΙΖΕΛΟ--ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 
                   


     Επιτέλους βρέθηκε ένας έντιμος και θαρραλέος Εισαγγελέας . Αμφισβητούνται  πλέον  και επισήμως  .


 Ο  Βενιζέλος και  ο  Παπακωνσταντίνου προς το παρόν τουλάχιστον  , θεωρούνται αναξιόπιστα πρόσωπα από την Ελληνική δικαιοσύνη . Και έπεται συνέχεια .
         Ο οικονομικός Εισαγγελέας κος Πεπόνης με επίσημο έγγραφο του στον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα ,  αμφισβητεί την εγκυρότητα της  λίστας Λαγκαρντ  ( αφού την παρέλαβε ''πειραγμένη'' και καθυστερημένα * )  και  του ζητά να αναζητήσει εκ νέου τη λίστα Λαγκάρντ και να του την αποστείλει ξανά  .
 Με αυτήν την  κίνησή ο κ. Πεπόνης αμφισβητεί την εγκυρότητα της λίστας την οποία επι προηγουμένης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , παρέλαβε αρχικά  ο κ. Πακωνσταντίνου από τη Λαγκάρντ, και αφού πρώτα την ''χαιδεψε '' λίγο, την  παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο ο οποίος με μεγάλη καθυστέρηση , ενός έτους περίπου,  εξαναγκάστηκε να την στείλει  προσφάτως στο  Μαξίμου και στην συνέχεια η λίστα , με εντολή της σημερινής κυβέρνησης κατέληξε στον Εισαγγελέα κ. Πεπόνη του  ΣΔΟΕ.

 Το έγγραφο του κου Πεπόνη αναφέρει...

«Επειδή κρίνεται αναγκαίο,  επί τη βάση των υφιστάμενων δεδομένων να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το Γαλλικό Υπουργείο Οικoνομικών CD για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομε σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν  επί του τελευταίου τούτου, να έχομε σχετική θετική ή αρνητική ενημέρωση»
Επιπλέον ζητεί, όπως προκύπτει επί λέξει από το ίδιο έγγραφο:
«Να μας διαβιβάσετε το παραδοθέν από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD , το έγγραφο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών το οποίο συνόδευε το CD κατά την παράδοσή του και τον αριθμό πρωτοκόλλου του Υπουργείου Οικονομικών που έλαβε ως εισερχόμενο πλέον έγγραφο το ως άνω CD και το συνοδευτικό αυτού έγγραφο».

 Ζήτησε την βοήθεια της ΕΛΑΣ

Ο κ.  Πεπόνης σύμφωνα με το   «Το Βήμα», ζήτησε από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να του πούν αν μπορούν να διαπιστώσουν αν το CD που έχει στην κατοχή του είναι γνήσιο και δεν έχει υποστεί αλλοιώσεις ή παραποίηση των «στοιχείων» που περιλαμβάνει.  Επικοινώνησε με αξιωματούχους της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων προκειμένου να πληροφορηθεί «αν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του ηλεκτρονικού αρχείου με την λίστα των καταθετών στην τράπεζα HSBC».
Τα στελέχη της ΕΛΑΣ διαβεβαίωσαν τον οικονομικό εισαγγελέα ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια μπορούν να αποφανθούν αν υπάρχει παρέμβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο». Διευκρίνισαν όμως ότι για να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και η αναζήτηση των ηλεκτρονικών ιχνών πρέπει να έχουν στην διάθεση τους το πρωτότυπο ηλεκτρονικό αρχείο που δόθηκε στις ελληνικές αρχές. Του κατέστησαν ακόμη σαφές ότι «τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν μπορούν  να αναπαράγουν τα ονόματα ή άλλα στοιχεία που ίσως έχουν σβηστεί από την λίστα».
Οι απαντήσεις που πήρε ο κ. Πεπόνης από τα στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμάται ότι τον οδήγησαν στην απόφαση να ζητήσει εκ νέου τη λίστα Λαγκάρντ από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ώστε να υπάρχει η  δυνατότητα πλήρους κι άμεσης διερεύνησης της υπόθεσης.
Πηγή......http://www.tovima.gr/society/article/?aid=478886

ΥΓ.
Σοφά ,  σκέφτηκε ο κος Πεπόνης . Αν δηλαδή ζητούσε επίσημα, ο ίδιος μέσω δικαστικής συνδρομής , ξανά την λίστα από τους Γάλλους , το εθνικό ρεζιλίκι ''εξαιτιας των δυο πρώην υπουργων'', θα ήταν πολύ μεγάλο . Για αυτόν το λόγο απευθύνθηκε στον κ. Στουρνάρα. Σκεφθείτε μόνο τι πρόκειται να γίνει ,αν ....λεμε αν ,  η νεα λίστα είναι διαφορετική  και εαν η ΕΛΑΣ αποφανθεί οτι το    CD είναι πειραγμένο.

*
                                                                                                                                           

Ο Γ.  Παπακωνσταντίνου αρχικά ''επέλεξε μόνος του'!!!!' μερικά ονόματα απο την λίστα  και τα έδωσε στον πρώην επικεφαλής  του ΣΔΟΕ κ. Διώτη για οικονομικό έλεγχο.

 
 

3 σχόλια:

  1. Ολοι περιμένουμε τις ποινικές διώξεις . Ο παμπόνηρος Βενιζέλος νιώθοντας την ανάσα του εισαγγελέα στο αυτί του ,προσπαθεί να μας πείσει οτι η λίστα είναι παράνομη και επομένως αυτός εκανε καλά που την είχε στο συρτάρι του ,ενα χρόνο. Λες και θα του ζητούσε κανείς το λόγο ,αν ειχε κανει το καθήκον του και ειχε βάλει φυλακή τους φοροκλέφτες.
    Αντιθέτως εγώ ξέρω οτι το ΣΔΟΕ διαλύθηκε τελείως ,επί υπουργείας Βενιζέλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο άλλος, ο Παπακωνσταντινου , πάλι, επέλεξε 10 ονοματα απο τα 2000 της λίστας Λαγκαρτντ και τα εστειλε στον Διώτη για έλεγχο .
    Πως άνοιξαν τους λογαριασμούς των δέκα ? Ποιος εισαγγέλεας έβγαλε παραγγελίες ανοίγματος λογαριασμών στις τραπεζες ,για τα 10 αυτα ονόματα .
    Ποιος τους έδωσε αυτο το δικαίωμα να επιλέγουν οι ιδιοι τους υπόπτους φοροφυγάδες .Αυτα ειναι ποινικά αδίκηματα . Θέλει τώρα να μας πει οτι και οι 10 ήταν αθώες περιστερές η μήπως ήταν φίλοι του.
    Γιατί δεν δώσανε μετά, τα αποτέλεσματα για τους 10 στήν δημοσιότητα, ο Παπακωνσταντινου η ο Διώτης. Μυστικές έρευνες του ΣΔΟΕ για λογαριασμό του υπουργού ?
    Αυτά ειναι παρακρατικές ενέργειες .
    Συγκαλυψη για 16 μηνες ,των υπολοιπων 1990 πιθανων φοροφυγαδων.
    Και μετά κάνανε οριζόντιες περικοπές σε αναξιοπαθούντες συνταξιούχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ. Επί τέλους δώστε της ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑ, δηλαδή το όνομα ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ που ΠΡΩΤΟ το χρησιμοποίησε ισχυριζόμενο ότι:
    "Αυτό το ΦΛΑΣΑΚΙ περιέχει μία λίστα με ονόματα 1991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετική Τράπεζα UBS".
    Ψάξτε λοιπόν ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ και πείτε και σε μας ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...Σταματείστε επί τέλους να μας ταϊζετε ΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ...
    Ενας Σχολιαστης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ