Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Βγάζει και '' γλώσσα'' ο αντιπαθής και ''ξεχασιάρης''


                                               

Για φυλακή και συγκάλυψη μιλάει ο θρασύτατος Παπακωνσταντινου.


«Δεν είχα ποτέ καμία διάθεση συγκάλυψης […] Θα ήθελα πάρα πολύ να δω νωρίτερα ανθρώπους να οδηγηθούν στην φυλακή. 
Και το προσπάθησα»: τάδε έφη χθες Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών της μοιραίας κυβέρνησης που έθεσε την Ελλάδα υπό το διεθνή οικονομικό έλεγχο. Αυτής του Γ. Παπανδρέου που δεν δεχόταν να δανειστεί από τις «αγορές» γιατί λέει της φαίνονταν υψηλά τα επιτόκια και έθεσε τη χώρα υπό το Μνημόνιο, όπου, πλην όλων των άλλων, τα επιτόκια ήταν και κατά πολύ υψηλότερα!...
Χθες λοιπόν, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει ούτε καν που βρίσκεται το αυθεντικό υλικό. Τό 'δωσε λέει, αλλά που δεν λέει, τι απέγινε δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν είδε… Και αφού είπε όλα αυτά τα αδιανόητα, στα οποία περιλαμβάνει και μία αναφορά σύμφωνα με την οποία και ο Παπανδρέου ήταν ενήμερος για τη λίστα, έβγαλε και τον πιο πάνω δεκάρικο περί «φυλακής»!
Δηλαδή, ο άνθρωπος που πέρασε από τα χέρια του και «χάθηκε» επί δύο και πλέον χρόνια ένα τέτοιο υλικό – βόμβα που του έχει παραδοθεί από τη γαλλική κυβέρνηση, την ώρα που η Ελλάδα κατέρρεε μέσα στα δικά του χέρια, θεωρεί εαυτόν κατάλληλο να μιλά για… φυλακές: ε, αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακό
Φυσικά, ουδείς μπαίνει στον κόπο να αναρωτηθεί τι θα είχε συμβεί αν μια τέτοια αδιανόητη συγκάλυψη υλικού είχε γίνει σε μία άλλη δυτική χώρα: στις ΗΠΑ, στην Αγγλία, στη Γαλλία κοκ: δεν θα υπήρχε τρύπα να μπει μέσα και να κρυφτεί ο αντίστοιχος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που, μαζί με τον Παπανδρέου, γυρνούσαν τον κόσμο για να εξηγήσουν πόσο διεφθαρμένη είναι αυτή η χώρα που κυβερνούσαν. Όμως εδώ, μπορεί και τα λέει αυτά τα «ξέχασα», και τα «δεν ξέρω» επί τέτοιου ζητήματος, χωρίς (ακόμα τουλάχιστον) συνέπειες. Τι να πει κανείς;
Το μόνο που έχει να πει, είναι ότι όσο κι αν το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ γεννά πολύ μεγάλα ερωτηματικά, ασφαλώς σε πολιτικό και, ενδεχομένως, και σε ποινικό επίπεδο, υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο: η αίσθηση ότι ένας τέτοιος άνθρωπος, κατ ουσίαν και κατά δήλωση του πλέον ακατάλληλος, ήταν που μας οδήγησε ως εδώ.
Αυτός ο άνθρωπος, που περίπου ξεπήδησε από το πουθενά στο δημόσιο βίο και έγινε, λόγω της παρέας του με τον Παπανδρέου, «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας στην πιο δύσκολη στιγμή του τόπου, που πολιτεύτηκε με την πιο απόλυτη υπεροψία και που επί των ημερών του η χώρα οδηγήθηκε στην καταστροφή, είναι ένας άνθρωπος που δεν θυμάται που έχει βάλει μια τέτοια λίστα. Είναι απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: στα χέρια αυτού του ανθρώπου που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του η λίστα χάθηκε όπως χάθηκε, αφέθηκε η Ελλάδα.
Αν όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν όχι υπουργός αλλά τμηματάρχης σε οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση και «έχανε» τα ίχνη όχι μιας τέτοιας λίστας (αν απλώς τα έχασε όπως λέει, αν αυτό είναι το θέμα κι όχι άλλο…), αλλά κάτι εκατό φορές πιο ασήμαντο από αυτήν, θα είχε απολυθεί το επόμενο λεπτό που θα τον έπαιρνε χαμπάρι ο ιδιοκτήτης. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν ήθελε δήθεν να μας κάνει σοβαρό κράτος!  
Αλλά, δυστυχώς, ο «ιδιοκτήτης» των υπουργών, κοιμάται ακόμα του καλού καιρού…
[Του Γεώργιου Π. Μαλούχου από tovima.gr]

2 σχόλια:

  1. Τελικά να μου το θυμηθειτε ο Παπακωνσταντίνου θα πάει φυλακή. Ο ανθρωπος ειναι υπερόπτης και προκαλεί με την συμπεριφορά του . Ακου το ''εχασα''.
    Μην υποτιμάτε τον κ. Πεπονη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. sagini είπε
    Οκτωβρίου 25, 2012 στις 9:33 μμ

    Κανενας στο ΣΔΟΕ , δεν εχει το δικαιωμα να κανει ανεπισημο ελεγχο ,για οποιονδηποτε πολιτη .Ειναι παρανομο.Ειναι ποινικο αδικημα. Μονο με εγγραφη εισαγγελικη εντολη ,γινονται αυτα .
    Επομενως ο Καπελερης ομολογει οτι παρανομησε , αφου τα στοιχεια ενοχης των 10, που ανεπισημως αλλα, παρανομως βρηκε, επρεπε να τα δωση στον Εισαγγελεα του ΣΔΟΕ , μαζι με το εγγραφο που λεει οτι του εδωσε ο Παπακωνσταντινου .
    Αυτος ομως τα εδωσε πισω στον Παπακωνσταντινου . Αυτο ειναι παρανομη αποκαλυψη ,των παρανομιων των 10 πολιτων( οπως ο Καπελερης λεει ) σε αναρμοδιο ατομο . Ο υπουργος για δικους λογους κουκουλωσε την υποθεση . Εδω εχει ποινικη ευθυνη και ο Παπακωνσταντινου.
    Πιστευω οτι τα παραπανω ειναι αρκετα για να ασκηθει ποινικη διωξη και στους δυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ