Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Εμφύλιος πόλεμος , με θύματα τους καταναλωτές ρεύματος , μεταξυ ΡΑΕ , ΔΕΗ, Αιολικών και φωτοβολταικών παραγωγών ρεύματος.


                                                      

 

 Με τίτλο .....''ΔΕΗ   : ΚΟΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ '',  την 5/10/12   αναρτήσαμε .....την επίσημη απάντηση-πρόταση της ΔΕΗ (εδώ το πλήρες κείμενο......  http://www.dei.com.gr/Default.aspx?id=61586&nt=18&lang=1  στην ΡΑΕ ,  προκειμένου αυτή  να χαράξει την νέα ενεργειακή πολιτική της χώρας.



                                  

       
        Μεταξύ άλλων      η   ΔΕΗ    ζητά,  το αυτονόητο για να μην καταρρεύσει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας .
Ζητάει δηλαδή να καταργηθεί άμεσα κάθε μηχανισμός που  της δημιουργεί επιπλέον κόστος          (   το οποίο μάλιστα δεν αντανακλάται στα υφιστάμενα μη-απελευθερωμένα τιμολόγια λιανικής   !!!!!   )
Σε απλά Ελληνικά η ΔΕΗ .. ..μπαίνει μέσα με τα τσαρούχια  και κερδίζουν οι ανταγωνιστές της .

   Η ΔΕΗ καταγγείλει οτι   βασική αιτια που διογκώνει το κόστος της ,   ( και τους λογαριασμούς μας !!  )    είναι ο συνδυασμός του Μηχανισμού Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους όπως ισχύει σήμερα, με το μηχανισμό υποβολής των προσφορών...... έγχυσης.

1.      Ο   Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους επιτρέπει στις  μονάδες του Συστήματος που λειτουργουν με ακριβό εισαγόμενο καύσιμο (φυσικό αέριο) να παραμένουν σε λειτουργία όταν δεν είναι απαραίτητες , υποκαθιστώντας μονάδες της ΔΕΗ , με φθηνό εγχώριο καύσιμο (λιγνίτη), ενώ ταυτόχρονα αμείβονται σε τιμή που καλύπτει πλήρως το μεταβλητό τους κόστος και τους αφήνει επιπλέον περιθώριο κέρδους  10%.
      ''Αν είναι όντως έτσι , πρόκειται  για καθαρή απάτη σε βάρος μας ( κε Λιακοπουλε ) , που έπρεπε να είχε σταματήσει εδώ και πολύ καιρό , όταν επεβλήθη   για χάρη των βαρόνων ενέργειας  απο τον πράσινο πρώην ΥΠΕΚΑ  Γ Παπακ/νου και οχι να παρακαλάει η ΔΕΗ σήμερα για το αυτονόητο ''.

 2.    Άμεση τροποποίηση των κανόνων υποβολής προσφοράς έγχυσης από τις ιδιωτικές  μονάδες παραγωγής ( αιολικά ) , ώστε να περιορισθεί η κατάχρηση του δικαιώματος υποβολής προσφοράς στην οποία το πρώτο βήμα αντιστοιχεί στο 30%      της μέγιστης διαθέσιμης ισχύος της μονάδας.
Το δικαίωμα αυτό θα μπορεί να αξιοποιείται μόνο από την/τις οριακή/ές μονάδα/ες, ώστε να αποφεύγονται οι πολλαπλές κρατήσεις ( σταματήματα )  και επανεκκινήσεις των μονάδων αυτών κατά τη διάρκεια μιας ημέρας.
  
  ----   Ακριβώς την ίδια δημόσια καταγγελία για τον  Μηχανισμό Ανάκλησης Μεταβλητού Κόστους  έκανε πριν λίγο καιρό ο ΣΠΕΦ ( Σύνδεσμος παραγωγών ενέργειας απο φωτοβολταϊκά ) βεβαίως για τους δικούς του λόγους .

                                              


Έχει ενδιαφέρον .  Διαβάστε προσεκτικά εδώ...    http://sagini3.blogspot.gr/2012/07/blog-post_16.html       όλο το κείμενο του ΣΠΕΦ.  


                      
                                           


Η απάντηση από τον ΕΣΑΗ ( Ελληνικός σύνδεσμος ανεξάρτητων ηλεκτροπαραγωγών ).

Εδώ όλο το κείμενο του ΕΣΑΗ     http://www.energia.gr/article.asp?art_id=60112
        Οι ανεξάρτητοι παραγωγοί ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί( ΕΣΑΗ ) , δεν αποκομίζουν σημαντικά κέρδη από τον Μηχανισμό Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους των μονάδων φυσικού αερίου, αλλά απεναντίας συμπληρώνουν το έλλειμμα παραγωγής στην αγορά με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον μοναδικό προμηθευτή ενέργειας (ΔΕΗ ) .
Την άποψη αυτοί εκφράζουν στελέχη του Συνδέσμου που εκπροσωπεί τους ιδιώτες (Μεγάλοι και επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες ) *** ηλεκτροπαραγωγούς (EΣAH) με αφορμή τις επισημάνσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔEH κ. Aρθούρου Zερβού για επιβάρυνση της επιχείρησης με ένα κόστος της τάξης των 270 εκατ. ευρώ το 2012 από τη λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανισμού.

  Η   ανακοίνωση του    ΕΣΑΗ         ,  διαψεύδει   ΔΕΗ και ΣΠΕΦ .
 Πρώτα την   ΔΕΗ  με ονομαστική αναφορά στον  διορισμένο Διοικητή και Διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ , απο την Ταγαρω  του ΓΑΠ  , ''πράσινου''   καθηγητή του ΕΜΠ    κ. Αρθούρου Ζερβού  και  ταυτόχρονα τον  ΣΠΕΦ .

                                                         
Α.Ζερβός


Μπάχαλο λοιπόν  με την ενέργεια !!!!

Είναι προφανές οτι κάποιοι λένε ψέματα .
       κ. Ζερβέ  νομίζουμε οτι οφείλετε να απαντήσετε στον ΕΣΑΗ για λογαριασμό των καταναλωτών .
   Το ίδιο ισχύει για την ΡΑΕ και το ΥΠΕΚΑ .
                                                                                SAGINI


***Ονόματα εδώ  ....   http://sagini3.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6.html



                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                        

                      Ο Μεσσίας!!!!!          

Και μετά ψάχνουμε να βρούμε γιατί τα τιμολόγια στο ρεύμα αυξάνονται διαρκώς……γιατί η διοίκηση της ΔΕΗ ζητά συνεχώς αυξήσεις. 

Ένας από τους βασικούς λόγους ακούει στο όνομα   «Μηχανισμός Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους».

Πρόκειται για ένα… εφεύρημα  (  κανονική   κλεψιά σε βάρος των καταναλωτών ΔΕΗ  )  , που επιτρέπει  τις ιδιωτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής  (Βαρδινογιαννης , Λατσης ΕΛΠΕ , Μυτιληναιος, Περιστερης, Κοπελουζος κ. α . ) ,  με φυσικό αέριο να πουλάνε στο κρατος το ρεύμα πανάκριβα, ζημιώνοντας  την ΔΕΗ σαν επιχειρηση  και – στο τέλος της ημέρας – τους καταναλωτές.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
  Πριν από έξι χρόνια, θεσπίστηκε η στήριξη των ιδιωτών παραγωγών με φυσικό αέριο, μέσω του συγκεκριμένου μηχανισμού, ο οποίος τους εξασφάλιζε ότι θα λειτουργούσαν τις περισσότερες ώρες του 24ωρου ασχέτως αναγκών και θα αμείβονται επιπλέον και με ένα +5% επί του κόστους τους. 

Προσωρινά, είπαν τότε. Αλλά, στη χώρα που ζούμε, ουδέν μονιμότερο…
  Τα χρόνια πέρασαν και ο συγκεκριμένος μηχανισμός, όχι απλά διατηρήθηκε, αλλά πριν από ενάμιση χρόνο, στα τέλη του 2010, η προσαύξηση 5% διπλασιάστηκε στο 10% !          ( επι Γ . Παπακωνσταντινου  )
Έτσι, οι μονάδες φυσικού αερίου λειτουργούν σχεδόν μονίμως  (στο 60% της ονομαστικής ισχύος τους), για να «χωράνε»  στο σύστημα και να κερδίζουν όλες, παρά το ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι  τελείως  αντιοικονομικός, και πληρώνονται από τον Λειτουργό της Αγοράς  ( ΛΑΓΗΕ  )  και      τον Ανεξάρτητο     Διαχειριστή   Μεταφοράς Ηλεκτρικής    Ενέργειας    ( ΑΔΜΗΕ )  με τα αυξημένα κόστη, που έχουν δώσει, συν ένα κέρδος 10%. 


Στην ουσία, πληρώνονται από όλους εμάς, τους τελικούς καταναλωτές. Γιατί;
Σκεφτείτε μόνο ότι αυτή η διαδικασία θα στοιχίσει φέτος στη ΔΕΗ 270 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα,ενώ πέρυσι στοίχισε 130
και το 2010 επιπλέον ,  29 εκατομμύρια ευρώ !
  Σκεφτείτε ακόμα πόσο κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των συγκεκριμένων μονάδων είναι αυτή η διαδικασία, που – για να λειτουργήσουν όλες και να έχουν λαμβάνειν από την πίτα – τις νυχτερινές ώρες υπολειτουργούν για χάρη τους οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. 

Άρα, λειτουργούν χωρίς να χρειάζονται όλες, κοστίζοντας στη ΔΕΗ μια περιουσία και καταλύοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού.

http://www.peramatozoa.net 


Η επίσημη δικαιολογία  είναι οτι η συνεχής τους λειτουργία είναι υποχρεωτική , διότι λειτουργούν σαν μονάδες εφεδρείας των ΑΠΕ  . Ως γνωστόν οι ΑΠΕ αδυνατούν να λειτουργούν αδιάλειπτα .
Αρα η λειτουργία των μονάδων φυσικού αερίου είναι αναγκαία για αποφύγουμε τα μπλακ-αουτ στο δίκτυο. Φαύλος κύκλος δηλαδή . Μόνο που μας κοστίζει   πολύ ακριβά !

                                                                                                                                    SAGINI


     

1 σχόλιο:

  1. Σιγά μην απαντήσουν. Μα ειναι δυνατόν να τα βάλλει ο Ζερβός με τον Λάτση και τον Βαρδινογιάννη και τους λοιπους βαρονους ? Εδω δεν μιλάει η κυβέρνηση και θα μιλήσει η ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ