Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Τώρα έχετε 14 σοβαρούς λόγους να πείτε οχι στις ΑΠΕ




 Τα νέα μέτρα του ΥΠΕΚΑ εναντίον των φωτοβολταϊκών.

Η ''πρασινη απατη'' λοιπόν  συνεχίζεται και ένα μεγάλο θέμα των ημερών ήταν  τα νέα ''ημίμετρα'' του υφυπ.ΥΠΕΚΑ     Α. Παπαγεωργίου , εναντίον της ληστείας σε βάρος των καταναλωτών που γίνεται απο τους ΑΠΕτεωνες  φωτοβολταϊκούς και αιολικούς, με την ''αδεια'' και τις ευλογίες των κυβερνήσεων .
   Ανάλογα μέτρα, που στοχεύουν στη προστασία των καταναλωτών και τον εξορθολογισμό των εγχώριων αγορών, έχουν ήδη ληφθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, καθώς αντίστοιχα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί  και εκεί απο τις ΑΠΕ  . (όπως η Ισπανία,η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία,η Μ.Βρετανία , η Ελβετία).
                                                

Τα μέτρα εναντίον των ΑΠΕ  τα επέβαλε η τρόικα , σαν προαπαιτούμενα της επόμενης δόσης σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ .

       Αναγκάστηκε λοιπόν,  να ανακοινώσει  επιτέλους το ΥΠΕΚΑ τα  νέα φορολογικά μέτρα εναντίον των φ/κ , για να διασώσει όπως λέει , αν τα καταφέρει,  την αγορά ενέργειας , που όπως γράφουμε καθημερινά .....πεθαίνει.
     Εμείς βέβαια έχουμε αποδείξει μέσα απο το SAGINI3 ,  ότι η ληστεία εθνικών πόρων τόσα χρόνια,  υπέρ των ΑΠΕτεωνων διέλυσε και κατέστησε ελλειμματική  την αγορά ενέργειας και την ΔΕΗ σαν επιχείρηση κοινής ωφέλειας .
      Και επειδή υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις της συντεχνίας των ΑΠΕτεωνων , που δεν σηκώνουν τέτοια,  επειδή τόσα χρόνια ανενόχλητοι παρασιτούν σε βάρος των καταναλωτών , ο υφυπουργός έβγαλε ενημερωτικό σημείωμα που δικαιολογεί τα νέα μέτρα εναντίον των φωτοβολταϊκών,  οι οποίοι  χωρίς να εργάζονται,  πληρώνονται σκανδαλωδώς  και μάλιστα με συμβόλαια για 20-25 χρόνια.
Όμως σκανδαλωδώς και  το ΥΠΕΚΑ εξαιρεί απο την νεα εισφορά τα αιολικά και τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο , με αστείες και προκλητικές δικαιολογίες , του τύπου  οτι το κόστος κατασκευής τους είναι υψηλό  και οι επιδοτήσεις που ''αρπαζουν'' είναι....... μικρές . 
 Όταν λέμε να πληρώσουν όλοι εννοούμε.........οοοοοολοι κ. Παπαγεωργίου !!!

   Η οικονομική κρίση , όπως σε κάθε κλάδο της οικονομίας μας, απειλεί πλέον σοβαρά και με πολλούς τρόπους τον ζωτικό,  για την επιβίωση μας,  κλάδο της ενέργειας.
Η μεγάλη μείωση της ζήτησης και επομένως της κατανάλωσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με αλυσιδωτές αντιδράσεις.
    Το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που διαχειρίζεται ο ΛΑΓΗΕ  ( Λειτουργός της Αγοράς ) είναι σήμερα  400 000 000 ευρω και μεγαλώνει καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο .

Βασική αιτία για το τεράστιο έλλειμμα είναι η ίδια η ύπαρξη των ΑΠΕ .

             Εξηγούμαστε .

 1.        Μόνο το ρεύμα που παράγουν όλες οι ΑΠΕ είναι αδρά και εξτρά  επιδοτούμενο και  με συμβόλαιο .

 2 .       Μόνο το ρεύμα των ΑΠΕ  αγοράζεται κατά προτεραιότητα από τον  ΛΑΓΗΕ για 20-25 χρόνια.

 3.        Μόνο η παραγωγή ρεύματος απο ΑΠΕ , αγοράζεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

 4.         Η απόδοση κεφαλαίων σε ΑΠΕ είναι υψηλή και ελκυστική για τους ΑΠΕτζηδες.

 5.         Το τέλος υπέρ του Λογαριασμού ΑΠΕ  που επιβάλλεται σε όλους τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών   της ΔΕΗ , έχει αυξηθεί αυθαίρετα σε νέο χαράτσι. Του άλλαξαν μάλιστα και όνομα και το βάφτισαν    ΕΤΜΕΑΡ    για να μην  το αναγνωρίζετε εύκολα !!! Μιλάμε για καθηγητές κλοπής .

 6.       Οι ΑΠΕ  δίνουν εγγυημένο εισόδημα για 20 και 25 χρόνια από το ελληνικό κράτος, δηλ. τους Έλληνες πολίτες, την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στη σύγχρονη ιστορία του με μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά του.

 7.      Οι ίδιοι οι ΑΠΕτζηδες   παραδέχονται οτι οι θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί δεν είναι αντίστοιχες των κεφαλαίων που σπαταλήθηκαν, της απόδοσης της ''επένδυσης'', ούτε των στόχων.

 8.      Μεθοδεύεται   νέο δάνειο του ΛΑΓΗΕ ,  υπέρ του ελλειμματικού λογαριασμού ΑΠΕ , απο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 200 000 000 ευρώ.

 9.       Όσες περισσότερες νέες  ΑΠΕ μπαίνουν στο Δίκτυο της ΔΕΗ , τόσο μεγαλώνει το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ . Προφανείς οι λόγοι ,σύμφωνα με τα παραπάνω.

10.       Για να καλυφθούν τα ελλείμματα που δημιουργούν οι ΑΠΕ σε όλες τις χώρες της Ε Ε , αλλά και στη Ελλάδα , έχουν επινοήσει μια νέα μεγάλη  απάτη που επίσης   επιβάλλεται υποχρεωτικά .  Μιλάμε για το χρηματιστήριο ρύπων . Η   νέα αγορά Πράσινης απάτης

Προς το παρόν πλήρως αποτυχημένη αλλά με την παράνομη χειραγώγηση , ελπίζουν να την αναστήσουν .
Από το 2011 μέχρι σήμερα μαζέψανε λένε απο τις δημοπρασίες ρύπων γύρω στα 140 000 000 ευρώ , που πήγαν και αυτά μέσα στο τρύπιο βαρέλι του Λογαριασμού  ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.

 11 .    Από το χαράτσι που βάλανε  υπέρ ΑΠΕ στην λιγνιτική παραγωγή ( τρελό ακούγεται εεεε!!!) μαζέψανε το 201225 000 000 ευρώ . Και αυτά στο τρύπιο βαρέλι ΑΠΕ.

 12.      Για το 2011 μαζέψανε από το τέλος υπέρ ΑΠΕ ( ΕΤΜΕΑΡ  είπαμε σήμερα !!!! ) , που πλήρωσε ο κοσμάκης με τους λογαριασμούς  , 100 000 000 ευρω υπέρ του ελλειμματικού Λογαριασμού ΑΠΕ . Και αυτά στο τρύπιο βαρέλι των φωτοβολταϊκών και αιολικών.

 13.     Για το  2012 θα μαζέψουν ακόμα περισσότερα απο το τέλος ΑΠΕ , αφού μέσω ΡΑΕ φρόντισαν να το μετατρέψουν σε βαρύ χαράτσι ,υπέρ του Λογαριασμού ΑΠΕ . Και τα λεφτά του 2012 απο την αφαίμαξη των καταναλωτών ρεύματος ,θα πέσουν και πάλι στο τρύπιο βαρέλι των ΑΠΕ.

 14.     Αποφασίστηκε από το ΥΠΕΚΑ  το  25% του τέλους υπέρ της ΕΡΤ που πληρώνουν επίσης οι καταναλωτές να διατεθεί υπέρ του ελλειμματικού Λογαριασμού ΑΠΕ . Τα εκατομμύρια αυτά θα πέσουν επίσης μέσα στο τρύπιο βαρέλι των ΑΠΕ .


Δεν υπάρχει , καμία μα καμία λογική,  να συνεχίσουμε να ρίχνουμε λεφτά στο  ελλειμματικό Λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, απο το υστέρημα του χρεοκοπημένου Έλληνα.
Οσα λεφτα και να μαζεψετε παλι θα χρωστατε στους ΑΠΕτζηδες.
Οσα δανεια και να παρετε παλι ελλειματικος θα ειναι.
Μια λυση υπαρχει .


Κόψτε επιτέλους , όλες τις επιδοτήσεις ΑΠΕ  κύριοι της κυβέρνησης . Ο κόσμος δεν αντέχει άλλες αυξήσεις στο ρεύμα .














4 σχόλια:

  1. Αυτό δεν γίνεται γιατί είναι διεφθαρμένοι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι κλεφταράδες των φωτοβολταικών διαμαρτύρονται για τις μειώσεις στις ταρίφες του ΥΠΕΚΑ
    Να διαβασουν εδω τι γίνεται στην Ευρώπη . Ουστ λαμόγια ,ουστ βδελες.
    http://www.energypress.gr/news/Anadromikh-meiwsh-stis-tarifes-twn-megalwn-f-b-shediazei-h-Gallia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα νέο σκάνδαλο γίνεται απο την ΔΕΗΑΝ ΔΕΗ Ανανεωσιμες του Τσιπουρίδη ,για τη δουλειά στήν Μεγαλόπολη με τα φωτοβολταικά .Κανουν διαγωνισμό και δίνουν παρανομα ,εγγυημενη ταριφα 0,39 ευρω/κιλοβατώρα . Αυτο σημαίνει οτι οποιος παρει τη δουλειά ,σε ενα χρόνο θα παρει πισω τα λεφτά του.Δηλαδή απόδοση κεφαλαίων 100%. Ο ΔΕΣΜΗΕ θα πληρώνει 30εκατομμυρια ευρω το χρονο για 25 χρονια . Εργο τέτοιου μεγέθους βγαίνει άνετα και με 0,13ευρω /κιλοβατώρα
    Πρέπει να παρέμβει ο κ πρωθυπουργός και ο κ. Πεπόνης αμεσα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το εργο ειναι 50MW και κοστιζει με σημερινες τιμες 50 000 000 ευρω. 1 ευρο το Watt.
      Δηλαδη ο επενδυτης θα βαλει 50 000 000 ευρω + συν λοιπα εξοδα ,και τον πρωτο χρονο θα παρει 30 000 000 ευρω ,αφου η ιδια η ΔΕΗΑΝ λεει οτι το εργο θα παραγει 70 εκατ KWh το χρονο .Τον δευτερο χρονο θα παρει αλλα 30 000 000 ,δηλαδη σε δυο χρονια θα εχει παρει πισω το κεφαλαιο και μετα για αλλα 23 θα πληρωνεται κανονικα. Ειναι κακοποιοι ολοι τους.

      Διαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ