Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ.... Επώνυμοι στη φυλακή για εισαγωγή κοκαίνης

                                          Στη φάκα του ΣΔΟΕ 123 Kg κοκαΐνης
                                                                

        Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δύο Έλληνες, οι οποίοι συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα που μετέφερε 123 κιλά κοκαΐνης.
Συγκεκριμένα, το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ Αττικής τον Ιούνιο του 2011 μετά από αξιοποίηση πληροφοριών τόσο των Αμερικανικών Αρχών Δίωξης Ναρκωτικών ( DEA) όσο και των αντίστοιχων Βρετανικών εντόπισε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εμπορευματοκιβώτιο,με δηλωθέν εμπόρευμα γεωργικά μηχανήματα, προερχόμενο από Βολιβία και με τελικό προορισμό τα Σκόπια. Μετά από επισταμένη έρευνα των υπαλλήλων  του ΣΔΟΕ ανακαλύφθηκε και κατασχέθηκε στο εσωτερικό των στροφάλων των συγκεκριμένων μηχανημάτων κοκαΐνη βάρους 123 κιλών.
Με συντονισμένες προσπάθειες του ΣΔΟΕ των Σερβικών και Σκοπιανών Αρχών διαπιστώθηκε ότι στην υπόθεση εμπλεκόταν και δύο Έλληνες υπήκοοι- ένας Δ/ντής τραπέζης και ένας Τελωνειακός υπάλληλος που υπηρετούσε στο συνοριακό Τελωνείο της Νίκης.
Μετά από την κινηματογραφική εξέλιξη της υπόθεσης που περιελάμβανε μεταξύ άλλων παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και συναντήσεις στο Βελιγράδι των εμπλεκομένων Αρχών Ελλάδος,Σερβίας,Σκοπίων,Αμερικής και Βρετανίας οι γυναίκες και οι  άνδρες του ΣΔΟΕ τον Ιούλιο προχώρησαν στις συλλήψεις των Ελλήνων υπηκόων ταυτοχρόνως με τις συλλήψεις που έγιναν στα Σκόπια και Σερβία επιτυγχάνοντας την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.
Η υπόθεση ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 12-11-2012 με την καταδίκη των Ελλήνων εμπλεκομένων υπηκόων, του   Ν. ΣΚΑΡΕΝΤΖΟΥ   Δ/ντή της Γενικής  τραπέζας στην Φλώρινα , πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Μελετών  και 
Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ    Τελωνειακού υπαλλήλου στο συνοριακό Τελωνείο Νίκης Φλώρινας  σε 18 και 20 χρόνια κάθειρξη αντίστοιχα,
 παρά την προσπάθεια των συνηγόρων και μαρτύρων υπεράσπισης μεταξύ των οποίων ήταν πρώην βουλευτής του Πασοκ ,γνωστός  δημοσιογράφος της Τηλεόρασης , ανώτερα στελέχη της Δημόσιας διοίκησης και Τελωνειακοί υπάλληλοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ