Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

SHALE GAS .ΟΙ ΚΟΛΟΒΕΣ........ ΑΓΕΛΑΔΕΣ!!!!!!


                                                       
Με τίτλο ..     '' Αέριο:     Οι ΗΠΑ αλλάζουν τα δεδομένα στην αγορά''  

 εδω ...   http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/744244/Article.aspx

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο του Μιχ. Καιταντζιδη,  περιγράφει την νεα πραγματικότητα που εχει διαμορφωθεί στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου , μετά την ανακάλυψη και εκμετάλλευση τα τελευταία χρόνια ,τεράστιων ποσοτήτων σχιστολιθικού φυσικού αερίου (shale gas) στις ΗΠΑ .
--------------------------------------------------
-------------------------------------------------- 

        Βέβαια  το θέμα  αυτό έχει επανειλημμένα απασχολήσει το   SAGINI3 
στο πρόσφατο παρελθόν  ,
 http://sagini3.blogspot.gr/2012/11/z.html ,     

http://sagini3.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9426.html
http://sagini3.blogspot.gr/2012/09/shale-gas.html
http://sagini3.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8403.html

Είναι ενα καυτό θέμα που θα απασχολήσει έντονα την διεθνή οικονομία ενεργείας.

Ερχεται ενεγειακό τσουνάμι !!! ΟΛΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Όταν η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ( ΗΠΑ ) , μετατρέπεται μέσα σε λίγα χρόνια απο εισαγωγέας φυσικού αερίου ,  άξιας πολλών δις δολαρίων , σε εξαγωγέα , αυτό σίγουρα αποτελεί μια μεγάλη οικονομική είδηση , που αλλάζει τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά ενέργειας.
  Τεράστια είναι τα οικονομικά συμφέροντα που θίγονται με τον ενα  η  με τον άλλο τρόπο παγκοσμίως.
      Από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες με παγκόσμια εμπορική δραστηριότητα , τις εξαγωγικές χώρες παραγωγής υδρογονανθράκων ( πετρέλαια,φυσικό αέριο ), τις πολυεθνικές  των ΑΠΕ που κατασκευάζουν  ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά , τις παγκόσμιες ''οικολογικές ''οργανώσεις (Greenpiece ,WWF  κα ) ,  μέχρι  τα κράτη που προωθούν την  πράσινη ενέργεια-απάτη    ( πχ η Γερμανία ) και έχουν τεράστια οικονομικά οφέλη .
Η Ρωσία , η Αλγερία και πολλές άλλες χώρες στηρίζουν  την οικονομία τους , βασικά , στις πωλήσεις υδρογονανθράκων  .
 Όταν οι διεθνεις τιμές του πετρελαίου  πέφτουν κάτω απο τα 100 δολάρια το βαρέλι ,ο Ρωσικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να εκτελεστεί .
       Αποτελεί λοιπόν έναν νέο και μεγάλο οικονομικό αντίπαλο  το σχιστολιθικό  φυσικό αέριο της Αμερικής  και του Καναδά αλλά και  των άλλων κρατών .
 Όταν δε μετά από έρευνες ανακαλύφθηκαν τεράστιες ποσότητες σχιστολιθικού φυσικού αερίου στο υπέδαφος  πολλών  Ευρωπαϊκών  κρατών       ( Πολωνία ,Γαλλία ,Βουλγαρία , Ρουμανία,Μ.Βρετανία κλπ ) οι  ολιγαρχες της ενέργειας  , άρχισαν έναν βρόμικο πόλεμο  εκβιασμών ,διαφθοράς,  τρόμου και δυσφήμησης , σε κράτη και κυβερνήσεις ,μέσα απο τα γνωστά μέσα παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που διαθέτουν .
      Η γειτονική μας Βουλγαρία , ενεργειακά εκβιαζομενη απο την Ρωσική Gasprom ,αναγκάστηκε να ακυρώσει την σύμβαση έρευνας και εκμετάλλευσης , του σχιστολιθικού της αερίου με τον Αμερικάνικο γίγαντα  την Exxon
      Το σχιστολιθικό φυσικό αέριο ανατρέπει τα σχέδια της ''πράσινης επανάστασης'' , της κλιματικής αλλαγής , και της υποχρεωτικής εξάπλωσης των ΑΠΕ που εχουν επιβάλλει μέσω της IPCC του ΟΗΕ οι εκβιαστές του κλίματος ,σε πολλές χώρες και ειδικά στην Ε.Ε..
Το σχιστολιθικό φυσικό αερίου υπάρχει σε τεράστιες ποσότητες παντού  είναι πάμφθηνο  σήμερα στις ΗΠΑ και στον  Καναδά και εχει τα ιδια χαρακτηριστικά με το μέχρι σήμερα γνωστό φυσικό αέριο. .
Πολύ σύντομα η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια χώρα σαν την Αμερική θα έχει σαν βασικό καύσιμο το σχιστολιθικό φυσικό  αέριο .

        Κάποτε κάποιοι άλλοι   ''εκβιαστές του κλίματος''  ανακοίνωσαν οτι τα  τσιμπούρια στην Ελβετία έχουν γίνει πολύ επικίνδυνα και επιθετικά λόγω της κλιματικής αλλαγής.  Μη γελάτε...... διαβάστε εδώ ...    http://sagini3.blogspot.gr/2011/05/blog-post_03.html

                                                 
    
         Το πρόσφατο  σχετικό  άρθρο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ εφημερίδας  Ναυτεμπορικής   , εκτός απο τα γέλια που προκαλεί νομίζουμε οτι είναι χαρακτηριστικό .

ΚΟΛΟΒΕΣ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΙΚΟ ΑΕΡΙΟ..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2261782#

      Είναι γελοίο, αόριστο , αβάσιμο και διασπείρει τον φόβο και την ανησυχία στους αναγνώστες .
Χωρίς να αναφέρει πουθενά οτι αυτά που γράφει , έχουν αποδειχθεί  απο κάποιο σοβαρό ερευνητικό κέντρο με παγκόσμια επιστημονική αναγνώριση, γράφει για   ενδεχόμενους  κίνδυνους σεισμών, μόλυνση υδάτων,αρρώστιες,θανάτους για ανθρώπους και ζώα ,αφού κάποιοι ερευνούν αλλά παραδέχονται οτι δεν έχουν ακόμη αποδεικτικά στοιχεία.
Τώρα γιατί  ''πέφτουν'' οι ουρές των αγελάδων  και γιατί τα καημένα τα ζώα κουτσαίνονται , θα μας ενημερώσει η Ναυτεμπορικη οταν το ....μάθει.
,


4 σχόλια:

  1. Η GASPROM ΗΔΗ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρυπαινει η οχι η καύση μαζούτ ,κκ της ΡΑΕ.
    Ειναι απίστευτα επικίνδυνη η προπαγάνδα στον τομέα της ενέργειας σήμερα και ο απλός πολίτης ειναι θύμα οργανωμένων συμφερόντων. Π.Χ. Ενώ η ΡΑΕ έδωσε εκατοντάδες άδειες σε αιολικά και φωτοβολταϊκά στην ΚΡΗΤΗ ,για να λύσουν υποτίθεται το ενεργειακό πρόβλημα της Κρήτης ,σήμερα η ΡΑΕ προτείνει την κατασκευή δυο νέων μονάδων μαζούτ στον ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΟ Κρήτης καθώς επίσης και την διασύνδεση με καλώδιο με την ηπειρωτική Ελλάδα.Αρπάξανε τόσα δις με τις ΑΠΕ,και τώρα λενε μαζούτ. Είναι απατεώνες ,γιατί φάγανε και τρώνε δις οι ΑΠΕ στην Κρήτη και τώρα προτείνουν θερμικά,αφου οι ΑΠΕ δεν παράγουν σοβαρή ενέργεια ,δεν υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα,απλα υπάρχουν για να παίρνουν τις κρατικές επιδοτήσεις και μόνον. Κάποιοι πρέπει να πανε φυλακή για το σκάνδαλο της Κρήτης.
    Ερώτηση ..Έχουμε shale gas στην Ελλάδα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να πούμε οτι η Ελλάδα εχει κοιτάσματα σχιστολιθικού αερίου ,πρέπει πρώτα να γίνουν έρευνες .Επίσης να μην ξεχνάμε οτι δεν ειναι αρκετό να διαθέτεις κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Πρεπει αυτα να είναι οικονομικώς εκμεταλλεύσιμα και αυτο πρωτίστως εξαρτάται απο τις διεθνείς τιμές.

      Διαγραφή
  3. http://www.energypress.gr/news/M.-Kaitantzidhs:-RAE-pros-YPEKA-Amesa-dyo-nees-monades-sth-Krhth

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ