Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μεγάλο το πρόβλημα από την ύπαρξη των ΑΠΕ

  
                                                       

        Η οικονομική κρίση , όπως σε κάθε κλάδο της οικονομίας μας, απειλεί πλέον σοβαρά και με πολλούς τρόπους τον ζωτικό,  για την επιβίωση μας,  κλάδο της ενέργειας.

Η μεγάλη μείωση της ζήτησης και επομένως της κατανάλωσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με αλυσιδωτές αντιδράσεις. Όμως η μεγάλη μείωση της κατανάλωσης , έφερε και τα τεράστια ελλείμματα στον λογαριασμό επιδότησης των ΑΠΕ .
 Ακούγετε πράγματι  παράξενο όταν λέμε ότι η μείωση της κατανάλωσης έφερε τα τεράστια ελλείμματα . 
 Όμως έχουμε αποδείξει ότι όταν η χονδρική τιμή του ρεύματος δηλ η ΟΤΣ (οριακή τιμή συστήματος) πέφτει χαμηλά και κάτω από τις εγγυημένες τιμές των επιδοτήσεων ΑΠΕ ,την διαφορά πρέπει να την καλύπτει το κράτος , μέσω του  ΛΑΓΗΕ  ,δηλαδή εμεις.

    Το έλλειμμα του Ειδικού Λογαριασμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που διαχειρίζεται ο ΛΑΓΗΕ  ( Λειτουργός της Αγοράς ) είναι σήμερα πάνω από   400 000 000 ευρώ και μεγαλώνει καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο, εφ όσον  η κατανάλωση παραμένει και θα παραμένει χαμηλά στα επόμενα χρόνια.
Η οικονομική κρίση ,αποκάλυψε το μέγεθος της κλοπής που γίνεται στους καταναλωτές ρεύματος από την ίδια την ύπαρξη των  ΑΠΕ.
Σήμερα λοιπόν που ο Ελληνικός λαός βιώνει  ανεργία και εξαθλίωση ,μας ζητάνε να πληρώνουμε πανάκριβο ρεύμα λόγω των ΑΠΕ και παράλληλα μας ζητάνε να καλύψουμε το τεράστιο έλλειμμα  που δημιουργούν οι ΑΠΕ .


Πρόβλημα λοιπόν υπάρχει με την  ίδια την  ύπαρξη των ΑΠΕ .

             Εξηγούμαστε .

 1.        Μόνο το ρεύμα που παράγουν οι ΑΠΕ είναι αδρά και εξτρά  επιδοτούμενο και  με συμβόλαιο .

 2 .       Μόνο το ρεύμα των ΑΠΕ  αγοράζεται κατά προτεραιότητα από τον  ΛΑΓΗΕ για 20-25 χρόνια.

 3.        Μόνο όλη η παραγωγή ρεύματος απο ΑΠΕ ,    αγοράζεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

 4.         Η απόδοση κεφαλαίων σε ΑΠΕ είναι προκλητικά  υψηλή και ελκυστική για τους ΑΠΕτζηδες.

 5.         Το τέλος ΑΠΕ  υπέρ του Λογαριασμού ΑΠΕ  που επιβάλλεται σε όλους τους καταναλωτές μέσω των λογαριασμών   της ΔΕΗ , έχει αυξηθεί αυθαίρετα σε νέο χαράτσι. Του άλλαξαν μάλιστα και όνομα και το βάφτισαν    ΕΤΜΕΑΡ    για να μην  το αναγνωρίζετε εύκολα !!! Μιλάμε για καθηγητές κλοπής .

 6.       Οι ΑΠΕτζηδες παίρνουν   εγγυημένο εισόδημα για 20 και 25 χρόνια από το ελληνικό κράτος, δηλ. τους Έλληνες πολίτες, την ώρα που ο ελληνικός λαός βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στη σύγχρονη ιστορία του με μεγάλες μειώσεις στα εισοδήματά του.

 7.      Οι ίδιοι οι ΑΠΕτζηδες   παραδέχονται οτι οι θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί δεν είναι αντίστοιχες των κεφαλαίων που σπαταλήθηκαν, της απόδοσης της ''επένδυσης'', ούτε των στόχων.

 8.      Μεθοδεύεται   νέο δάνειο του ΛΑΓΗΕ ,  υπέρ του ελλειμματικού λογαριασμού ΑΠΕ , απο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 200 000 000 ευρώ.

 9.       Όσες περισσότερες νέες  ΑΠΕ μπαίνουν στο Δίκτυο της ΔΕΗ , τόσο μεγαλώνει το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ . Προφανείς οι λόγοι ,σύμφωνα με τα παραπάνω.

10.       Για να καλυφθούν τα ελλείμματα που δημιουργούν οι ΑΠΕ σε όλες τις χώρες της Ε Ε , αλλά και στη Ελλάδα , έχουν επινοήσει μια νέα μεγάλη  απάτη που επίσης   επιβάλλεται υποχρεωτικά .  Μιλάμε για το χρηματιστήριο ρύπων . Η   νέα αγορά Πράσινης απάτης

Προς το παρόν πλήρως αποτυχημένη αλλά με την παράνομη χειραγώγηση , ελπίζουν να την αναστήσουν .
Από το 2011 μέχρι σήμερα μαζέψανε λένε από τις δημοπρασίες ρύπων γύρω στα 140 000 000 ευρώ , που πήγαν και αυτά μέσα στο τρύπιο βαρέλι του Λογαριασμού  ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ.

 11 .    Από το χαράτσι που βάλανε  υπέρ ΑΠΕ στην λιγνιτική παραγωγή ( τρελό ακούγεται εεεε!!!) μαζέψανε το 201225 000 000 ευρώ . Και αυτά στο τρύπιο βαρέλι ΑΠΕ.

 12.      Για το 2011 μαζέψανε από το τέλος υπέρ ΑΠΕ ( ΕΤΜΕΑΡ  είπαμε σήμερα !!!! ) , που πλήρωσε ο κοσμάκης με τους λογαριασμούς  , 100 000 000 ευρω υπέρ του ελλειμματικού Λογαριασμού ΑΠΕ . Και αυτά στο τρύπιο βαρέλι των φωτοβολταϊκών και αιολικών.

 13.     Για το  2012 θα μαζέψουν ακόμα περισσότερα από το τέλος ΑΠΕ , αφού μέσω ΡΑΕ φρόντισαν να το μετατρέψουν σε βαρύ χαράτσι ,υπέρ του Λογαριασμού ΑΠΕ . Και τα λεφτά του 2012 από την αφαίμαξη των καταναλωτών ρεύματος ,θα πέσουν και πάλι στο τρύπιο βαρέλι των ΑΠΕ.

 14.     Αποφασίστηκε από το ΥΠΕΚΑ  το  25% του τέλους υπέρ της ΕΡΤ που πληρώνουν επίσης οι καταναλωτές να διατεθεί υπέρ του ελλειμματικού Λογαριασμού ΑΠΕ . Τα εκατομμύρια αυτά θα πέσουν επίσης μέσα στο τρύπιο βαρέλι των ΑΠΕ .

Η τιμή του ρεύματος συνεχώς ανεβαίνει .
Δεν υπάρχει , καμία μα καμία λογική,  να συνεχίσουμε να ρίχνουμε λεφτά στο  ελλειμματικό Λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ, από το υστέρημα του χρεοκοπημένου Έλληνα.
Όσα λεφτά και να μαζέψετε πάλι θα χρωστάτε στους ΑΠΕτζηδες.
Όσα δάνεια και να πάρετε πάλι ελλειμματικός θα είναι.
Μια λύση υπάρχει .

Αλλαγή πολιτικής στην ενέργεια.


Κόψτε επιτέλους , όλες τις επιδοτήσεις ΑΠΕ  κύριοι της κυβέρνησης .

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλες αυξήσεις στο ρεύμα .

2 σχόλια:

  1. Επιτελούς δεν υπάρχει κανένας αληθινός πατριώτης στην κυβέρνηση του ΣΑΜΑΡΑ για να καταλάβει το αυτονόητο . Οι ΑΠΕ μας κατακλεβουν . Μέχρι πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ειχε κατασκευαστεί η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 5 ,επι Αθανασόπουλου ,σήμερα δεν θα ειχαμε τοσο μεγάλο θεμα με την έλλειψη ενεργείας . Τότε η ΓΕΝΟΠ του Φωτόπουλου ,μαζι με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ κάνανε κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ ,γιατι τα αφεντικά δεν θέλανε τον φθηνό Ελληνικό λιγνίτη αλλα ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά και προπάντων φυσικό αεριο .Αυτα τα λαθη πληρώνουμε σήμερα και Ζερβος ζητάει 48% αύξηση στο ρεύμα .Πέτυχε τον στόχο του ο άνθρωπος αφου η Μπιρμπιλη τον έβαλε στη ΔΕΗ για να προωθήσει τις ΑΠΕ και αυτο έκανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΔΩ